Öfkemi yanlış yere mi yönlendiriyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence ayıp değil. Eli boş gitse de ayıp olmazdı. Düşünmüş tavuk yapmış ne yani, bir de çiğ diye dedikodusunu yapıyorsunuz. Belki de insanlara söylemeden maddi yardım yaptı vs. Nereden bilebilirsiniz ki reklam yapmadilarsa?
Nerde dedikodu yapmışım? Arkadaşımı tanımayan insanlardan fikir almak istedim ki öfkem doğru yerde mi diye soruyorum. Gerçi siz de burada cimriliği ile meşhur birisiniz, bu kadar tepki vermeniz kendinizi görmeniz.

En çok yardımı ben yaptım minvalinde bir cümlem yok, hatta en ufacık ne yaptığıma dair bilgi bile vermedim ama belli ki konuyu saptıracaklar. Mune Mune kapatır mısın rica etsem

Nerde dedikodu yapmışım? Arkadaşımı tanımayan insanlardan fikir almak istedim ki öfkem doğru yerde mi diye soruyorum. Gerçi siz de burada cimriliği ile meşhur birisiniz, bu kadar tepki vermeniz kendinizi görmeniz.
"Elinde sadece bir tavuk vardı,o da çiğ" derken bu dedikodu değil mi?
Kadın onu istemiş,onu yapmış. Allah razı olsun. Özelden belki desteğini yapmıştır, havasını atmadığı için bilmiyorsunuzdur.
Siz daha iyisini yapmışsınizdir, karınları daha güzel doyurmuslardir. İnsanlara yardım etmek yerine kim ne yapmamıs diye bakmak bence çok rahatsız edici
Ve evet, gereksiz para harcamamamla meşhur biriyim, ikinci günden itibaren deprem bölgesinde gönüllüyüm, hatta şu an bunu verdiler, hayır duası ettik
IMG_20230213_150321.jpg

İnsan böyle zamanlarda 'elimden ne gelebilir: diye bakmalı bence. 'baskasinin elinden ne gellmemis' diye degil

Ben böyle seylere hic takılmam. Kim ne almıs ne etmis hic yani. Ama bazı detaylar bazı seyleri ele verir. Burda takıldıgım ilk nokta “Benden sana” demesi. Benden sana ne ya gülecem gülemiyorum bir yere koy çekil işte veya tutuştur zedenin eline ne bilim. Cig kısmınada takılmamak lazım lakin kendi pisirseymis cok daha iyi olurmus. Demek ki böyle görmüs yetismis.

"Elinde sadece bir tavuk vardı,o da çiğ" derken bu dedikodu değil mi?
Kadın onu istemiş,onu yapmış. Allah razı olsun. Özelden belki desteğini yapmıştır, havasını atmadığı için bilmiyorsunuzdur.
Siz daha iyisini yapmışsınizdir, karınları daha güzel doyurmuslardir. İnsanlara yardım etmek yerine kim ne yapmamıs diye bakmak bence çok rahatsız edici
Ve evet, gereksiz para harcamamamla meşhur biriyim, ikinci günden itibaren deprem bölgesinde gönüllüyüm, hatta şu an bunu verdiler, hayır duası ettikEki Görüntüle 3206011
İnsan böyle zamanlarda 'elimden ne gelebilir: diye bakmalı bence. 'baskasinin elinden ne gellmemis' diye degil
Değil. Beni ve arkadaşımı tanımıyorsun ki dedikodu yapmış olayım. Tanıdığım kimseye anlatmadım fikrimi çünkü emin değilim, öfkeliyim ve sağlıklı düşünemiyor olabilirim öyle miyim diye konu açıyorum sen de beni dedikoducu ilan ediyorsun, tüm mahalleye anlatmış gibi.
Yardım yapmadı diyorum, yapsa bilirim anlatır diyorum. Hala belki yaptı diyorsun. E yapmadı. Alacağı 1 tavuk için bile aradı beni ve söyledi ama ben hala üstüne bir şeyler ekleyecekte getirecek sandım kupkuru elinde bir tavuk gördüm ve şaşırdım. En önemlisi de veriş şekliydi ‘benden sana’ sanki dana kesmiş.

Bir insanın sadece sana olan davranışlarını kıstas alamazsın başkasına da nasıl davranıyor o daha önemli çünkü yarın da benim başıma gelince aynı şekilde yapacak.

E kolay gelsin sana o zaman. Güzel sıcak yemeğin var keşke arkadaşım da bir tas çorba getirseydi sadaka gibi marketten bir tavuk alıp vermeseydi.

Merhabalar
Biz 3 arkadaşız. İkisi de benimle daha samimi olmalarına rağmen son 1 senedir ben şehir dışındayken vs. iki arkadaşım sürekli görüşüyor, telefonlaşıyor yani araları iyi. Üçümüz de birbirimize yakın oturuyoruz.

Arkadaşımın ailesinin evi depremde tamamen yıkıldı, bizim bulunduğumuz şehire arkadaşıma geldiler. Burada neler yaptığımı yazmayacağım ama arkadaşıma destek olmak için ilk günden itibaren yanında olduğumu hissettirdiğimi düşünüyorum ve diğer arkadaşımın da öyle olduğunu sanıyordum!

Artık 4.gün ailesine bi geçmiş olsuna başvuralım dedik ve o arkadaşımla birlikte depremzede arkadaşımın evine gittik. Elinde sadece 1 tavuk vardı, çiğ. Depremden etkilenen aile şu an arkadaşımın ailesiyle beraber 4’ü çocuk 12 kişiler. Utanmadan bir tavuk almış verirken de ‘canım benden sana’ diyor. Ben utandım o an onunla ziyaretlerine gittiğim için. Bu arada maddi olarak asla sıkıntısı yok, çalışan, maaşlı, kendisine gayet harcayan biri.

Ne bileyim görüyoruz sosyal medyada kızının çeyizini depremzedelere bağışlayan, onlar için canhıraş çalışan kişileri. Birinci dereceden tanıdığımız birine böyle yapılması zoruma gitti. Yarın benim de başıma gelse demek bir tavuk alıp getirecek. Bari bi kek, poğaça yapsaydın ya çiğ tavuk almış gelmiş.

Şu an her şeye öfkeli olduğum için öfkemi ona mı yönlendiriyorum yoksa haklı mıyım arkadaşlar? Bu cimrilik değil mi?
Çiğ tavuk şuan kek poğaçadan daha pahalı hem anmis gelmiş ister tavuk alır ister börek yapar kendi insiyatifine kalmış benim babannem de her geçmiş olsuna tavuk götürür geçen bana ev görmeye geldiler akrabalar tavuk almışlar Allah razı olsun düşünmeleri yeter

Kiminin gönlü çok geniş,kimi çok cimri.Eğer arkadaşınızın tavrını beğenmediyseniz mesafe koyarsınız veya direkt ne düşündüğünüzü yüzüne söylersiniz.Keşke siz de ne düşündüğünüzü arkadaşınızın yüzüne söyleseydiniz burada yazacağınıza.

Olamaz, olsaydı en ufacık yaptığı yardımı bana söyler. Onun için aldığı o bir tavuk zaten çok büyük bir yardım.
bu olayda direk böyle düşünüyorsanız deprem öncesi de böyle bir insanmış demek ki
keşke araya çoktan mesafe koysaydınız yapınıza ters biriyse..
ama ben böyle şeylere takılmam, ben elimden geleni yaptıysam kimin ne yaptığı umrumda olmaz açıkçası

Evet çiğ ve dangalak bir insan, kızmakta da haklısınız ama bazı insnalar böyle yapacak bir şey yok. Ben olsam arayıp yüzüne söylerdim derdimi sonra da görüşmezdim.

Bence arkadaşınızı arayın ve söyleyin. Bari pişirseydin zaten kendi derdiyle uğraşıyorlar yemek yapmakla uğraşmamış olurlardı diye.
Mesafede koyun bence. En yakın arkadaşa da bi çiğ tavuk gitmez yani

Sinir olunacak bir şey yok. Siz daha iyisini yaptınız diye herkesten (bu en yakınınız olsa bile) aynı davranışı beklememelisiniz. Hiçbir şey almayadabilirdi. Pişirip götürse daha iyi olabilirdi evet ama belki ben çiğ götüreyim istedikleri şekil pişirsinler diye düşünmüş de olabilir. 🤷‍♀️

Ben sizi haklı bulmadım. Herkesin yaptığı kendini bağlar. Genelde sık rastlanan 3 kişilik arkadaş gruplarında iki kişinin samimi olup bir kişinin kendini dışlanmış hissetmesi vakası yaşanıyor bence. Bundan dolayı her yapılanın şu an gözünüze battığını düşünüyorum.

Siz üç arkadastiniz. Deprem olunca diğeri öbürünün evine mi yerleşti?
ya da başka bir dördüncü arkadaş daha mi var? Tavuğu bu üçüncü olan arkadaş diğer ikinciye götürdü sanırım.
Siz beni kimlere değiştin tarzında alindiniz diye tahmin ettim.
Er ya da geç değerinizi anlar elbet bir gün.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X