öfkeyle kalkıp zararla oturmak istemiyorum

HER DOĞRU, DOĞRU OLMUYOR.

eminim eşin seni sinirlendirmemek için söylememiştir.

tabi ki hissettiklerini eşine söylemelisin. ama söylerken üslup önemli.

ben sana anneme gidiyorum deyip arkadaşıma gitsemve sen bunu başkasından duysan hoşuna gider mi?

diye bir sor. muhtemelen gitmez diyecektir.

ağbinin yardıma ihtiyacı varsa tabi gideceksin. o senin canın kanın..
ben gittin diye sorun etmiyorum. sadece bana yalan söylemene üzülüyorum. diyebilirsin.

hepimiz birilerini idare ediyoruz. sonuçta evlilik yoluyla senin akraban olmuş o kadın. önce eşinin sonra kaynının hatrına o bayanı idare edecesin. başka yolu yok.

E abisi aramıştır; eltin niye arasın ki yanında kocası varken.

Ne deseydi yani "yok abi ben seni bırakırım ama karın yürüyerek gelsin" mi deseydi?

Belli ki hır çıkaracağını bildiği için de sana söylememiş.

Lüzumsuz yere huzurunu kaçırma.

eşinin bu durumu senden gizlemesi dışında ortada yanlış birşey yok canım bana söylemeni isterdim gizli saklı işi sevmem diyebilirsin ama niye eltim bizim arabaya biniyor diye tartışma:50:sonuçta o kadın eşinin kardeşinin hanımı adam ne desin.kocanın hatrına bazı şeyleri görmezden geleceksin başka yolu yok:31:bende kaynımdan ve eltimden pek haz etmiyorum:19: bize maddi olarak zararları dokunuyor eşimle tartışmama sebep oluyorlar ama yinede görüşüyoruz kardeş sonuta atılmaz satılmaz:31:

lafı hiç uzatmayacağım ben evliyimm ve eşimin abiside evli ben eltim yokmuş gibi davranıyorum çünkü ikimizde birbirimizin kalemi değiliz ama kız yaşadığı herseye beni sebep gösteriyor heryerde beni anlatıyo bağırıp çağırıp kayınvlidemle sürekli kavga ediyor hiç ilgilenmiyorum Kayın validemin zoruyla evine gittim hayırlı olsuna ama kız hoşgeldin bile demedi eşim çok bozuldu bu duruma hatta birdaha gitmem ben falan dedi neyse geçenlerde düğün vardı yakın akrabalarının eltim gelmek istememiş ben varmışım diye falan eşimlede ben varken hiç konusmaz mesafeli durur surat asar ....daha anlatsam okadar çok şey varki ben çözümü yokmuş gibi yapmakta buldum Eşimde hiç haz etmiyor zaten buraya kadar herşey normal.

Eşim düngece bir telefonla konustu arkadasının bizim arabamızla kaza yaptını öğrendi apar topar yardıma gitti 15 dakikalık mesafedeydi çünkü çocuk.23,30 da 2,5 saat sonra geldi- aa dedim çok mu kötüydü -yok lastik patlamış dedi -ee dedim sen niye bukadar bekledin ozaman işte uğraştık falan dedi.
bugün bir arkadasım aradı dün gece kocanı gördüm kız abisiyle hanımını eve bırakıyordu bende saat kaçta gördünkü dedim oda 23.00 gibiydi uzaktan selamlaştık dedi bende çok sinir oldum yaa bana niye anlatmıyorki şimdi eşime bir ders vermek istiyorum.Hem ben varken kadınla hiç konusmuyorlar ben yokken maşallah kadın arıyor bunu falan bikere teldede gördüm niçin dedim ama kızmadansakin birşekilde sordum bunu. oda anlattı ses etmedim ama dün geceyi anlatmamasına çok bozuldum birde kadın bana selam bile vermiyor eşimede öyle ama benimde emeğimle alınan arabamıza binip biyere gidebiliyor akşam napım şimdi ne dsem kocama kavga etmek istemiyorum.

bence neye bozuluyosan kızıyosan esıne bunu tatlı tatlı soylemelısın..ama ben dılıyle soyle bunu yanı;sen soyle soyle yaptın sen hep bole yapıosun falan dıyerek ustune gıderek deılde hayatım gecen soyle bısı oldu arkadasım senı gormus sen bana soyle demıstın ama ben ole olmadıgı sonucuna vardım bu benı cok uzdu ben aramızda bı problem olsun ıstemıyorum ben sana cok deger verıyorum ılerde bı problemlemımız olsun da ıstemıyorum falan dıye soyle bak nası dıze gelıo..sonrada tatlı tatlı gıt kocana kahve yaptım sana hayatım bugun cok yorulmusundur sen gene de....ıse yaramazsa gel benı vur.. :) ama yarayacak tecrubeyle sabıt.ve sakın ıgneleme bu yaptıgı hareketı yanı baskasının yanında laf carpma bu konuyla ılgılı aksıne benım esım cok dusuncelıdır hıc yalan soylemezgıbı konus bak nası deısıyo tavırları.sonucta onlar aılesıyse sen esısın.gece senın yanına yatıyo...sonra ıstedıgını yaptırırsın kıymetın artar hem.ders vermek oyle olmaz boyle olur bence...ama sen bılırsın.2 koca eskıtmıs bırı olarak dıyorum :)

bence durumu çok abartmayın haklıyken haksız durumuna düşmeyin eşin söylememekle ayıp etmiş ama muhtemelen sinirlenirsin falan diye söylememiştir birde şu açıdan bakın kardeşi sonuçta napsın karını arabama bindirme diyemezki herkes kardeşinin ve kocasının hatırına birbirinin eşlerini idare edecek:31:

ıdare etmek=evlılık

HER DOĞRU, DOĞRU OLMUYOR.

eminim eşin seni sinirlendirmemek için söylememiştir.

tabi ki hissettiklerini eşine söylemelisin. ama söylerken üslup önemli.

ben sana anneme gidiyorum deyip arkadaşıma gitsemve sen bunu başkasından duysan hoşuna gider mi?

diye bir sor. muhtemelen gitmez diyecektir.

ağbinin yardıma ihtiyacı varsa tabi gideceksin. o senin canın kanın..
ben gittin diye sorun etmiyorum. sadece bana yalan söylemene üzülüyorum. diyebilirsin.

hepimiz birilerini idare ediyoruz. sonuçta evlilik yoluyla senin akraban olmuş o kadın. önce eşinin sonra kaynının hatrına o bayanı idare edecesin. başka yolu yok.

bence en dogrusu bunu esınle konus sende bırıkırse bu durum ılerde daha cok aranız acılır bısey olur daha kotu olur

Bence yalan yalandır.Huzur bozulmasın diye yalan söylenmiştir,yok kızılmasın diye yalan söylenmiştir,ben kabul etmiyorum.Benim eşimin bana kızacağımı bilsede doğruyu söylemesini isterim.Bir kere yalan söylendi mi gerisi gelir.Bence neden yalan söyleme gereği duyduğuyla ilgili hesap sorun eşinize,hakkınızdır.

eşın sana yalan söylemış bunu sana açıklaması gerekıyor

sakınce konuş neden bana anlatmadın de ama mutlaka klasık cevapları duycaksın

ışte sen sınırlenme dıye söylemedım, aramız bozulmasın dıye vs.

bu arada arkadaşınıda tebrık etmeden geçemıcem

nasıl bı ıyılık etmış sana, bılmıyor mu eltınle sorunlu olduğunu???

eşin bence sinirin bozulmasın diye söylememiştir dışarı çıkmışken abisi de aradıysa bırakmıştır abisine ne desin ki sonuçta onunla aranızda bi sorun yok bence siz sadece sorun benden bişey saklama filan diyin:17:

Ben şunu düşündüm ... Belki de gerçekten lastik patladı. Lastiği yaptı. Bir şekilde abisiyla karşılaştı , onları da arabaya aldı ve bıraktı. Sonrada size elti hanımın konusunu açıp, sizi rahatsız etmek istemedi.
Bence böyle sorun... Hemen sen bana nasıl yalan söylersin ? filan değil.
Bana yalan mı söyledin ? deyin.​

Ben şu kısma takıldım.

Telefon geliyor bizim arabamızla bir arkadaşı kaza geçirmiş diye evden çıkıyor.

Peki o gece arabayı abisine mi vermişti? Bundan da haberiniz yok o zaman.

Son düzenleme:
herşeyi anladım da iki kardeşin eşini böyle düşman gibi yapan nedeni çözemedim? aslında eşinizin abisini ve yengesini arabasına alması kadar doğal birşey yokken eşiniz bunu saklama gereği duymuş,size diyememiş.aslında onun için çok acı birşey bu..

Eşiniz arabayı bir arkadaşıma verdim kaza yapmış diye çıkıyor, sonra abisiyle onun eşini arabasına almışken görülüyor değil mi? Yanlış anladıysam düzeltin lütfen. Bu durumda ortada kaza filan yok sanırım, hem hangi kazada arabada görünür hasar olmaz da sadece lastik patlar ki? Yani durum benim anladığım gibiyse eşiniz size haber vermeden, abisi ve onun eşiyle 2 saat görüşüyor, size de kaza haberi uyduruyor, ben ortada böyle bir durum olsa gerçekten çok bozulurdum.

Arkadaşına yüklenilmesini hiç anlayamadım.
Arkadaşın sana ''eşini bir kızla gördüm''dememiş ki,eltin ve kaynınla gördüğünü söylemiş.
Ne var yani bunda?
Asıl konuya gelecek olursak,eşin o ya da bu nedenle yalan söylemiş.
Kendince huzurunuzun kaçmaması için masumane bir yalan olabilir ama
evlilikte eşler arasında gizli saklı olmamalı.
Sana söylese ''hayır asla gitmeyeceksin,o kadın arabamıza binmeyecek''desen,
seni suçlu bulurdum.Neticede abisi var işin içinde.
Tek eltin olsa tamam anlarım.
Bence burada ki asıl sorun eşinin yalan söylemiş olması.
Bunu sakin ve kırgın olduğunu belirten bir dille konuşmalısın.

İyide, arabada eltinizle konuştuğunu nereden çıkarıyorsunuz.Sonuçta arabadaki kardeşi ve onlara destek olup eve götürmüş.

Kendinizde diyorsunuz kaynınız size iyi davranıyor..Demek ki eşler arasındaki problem kardeşlere yansımamalı.

Eşiniz sizin yanınızdayken size olan saygısından konuşmuyordur, siz yokkende samimi olmadığını düşünüyorum.

Fakat sonuçta düşman değiller, selam verirse selamını alır, kadeşi yanındayken evine bırakır.

Ne diyecek ''yok sen dur abimi bırakayım'' ?

sanırım bir yanlış anlamay neden oldum bugün arabayı verdim dediği arkadasını aradım geçmiş olsun büyük kaza atlatmışsınızdedim içim içimi yemesin diye
yani şöyle olmuş arkadası arabayla gderken lastik yerşinden fırlamış neyseki durabilmişler bu olay yoğun istanbul trafiğinde olsaydı çok büyük bir kazaya sebebp olurdu araba çok hız yapılan spor bir araba çünkü arkadaşıda saol dedi çok üzüldüğm falan dedi bende önemli değil geçmiş olsun dedim
sakin bişr şekilde düşününce sanırım abisi ve yengesiyle yolda karşılaştı çünkü arkadaşı ve abisi aynı semtte oturuyor

Karsilasmamis olsun da abisi aramis olsun ne var yani bunda?

Valla bizim orda senin gibilere kurtlu deniyor.

Eşin arkadaşına tembihlemiş olabilir sen onu ararsan bozuntuya vermesin diye çünkü lastik fırladımı araba hafiften devrilir çizik falan olur hiç olmazsa yani arabayı görünce anlarsın doğrumu değilmi hatta servise gider araba. Ama doğru yada yalan önemli olan sana bu durumdan bahsetmemiş olması ve burda suçlu bence sensin çünkü eltinden hoşlanmadığını çok kez söylemiş olmalısınki adam onları arabaya aldığını söylemeye korkmuş yada önemsemedi söylemedi dicem ama benim eşim söylerdi mesela eşinde çekinmese söylerdi diye düşünüyorum.
Eltisine bayılmayan biçok kişi vardır aynen bende öyleyim ama görüşmicez diyemem o kötülük etsede ben iyi davranırım allaha havale ederim çünkü rabbim en güzel şekilde sağlar adaletini sende görmezden duymazdan gel hoşgeldin demesede git elin dolu git sohbet et sen iyi davran bırak o ezilsin eşin kaynın kayınvaliden falanda görüp desinler bak o surat yapsada ne güzel davranıyo kabahat öbüründe. Örnekte vereyim hatta sana...
Ben evlenirken tek çocuk olduğumdan babam herşeyimi fazlasıyla yaptı eltimin ailesi bizden zengin ama kız çocuğuna değer vermiyolar benim babam arkamda olunca kayınpederde altta kalmadı ona yapmadığı şeyleri yaptı eltim o zamandan başladı benim düğünümde pasta yaptırmadın organizasyonla anlaşmadın bana beğendiğim gelinliği almadın bilmem ne diye halbuki bende bulduğum en ucuz gelinliği aldım o evlenirken organizasyon adetleri yoktu buralarda vs onunda herşeyini kayınpeder almış benim babam aldı herneyse ben hiç çıngar çıkarmadım babamda almasın o zaman demedim davetiyeme kadar karıştılar gittim saman kağıttan bişe seçtim aman masraf olmasın diye yinede kıskandı. 1 aylık evliydim eşimin eski sevgilisini öyle bi anlattıki dersiniz evlenip boşanmışlar ben zaten biliyodum biz selam verdiğimiz insanlara kadar paylaşmıştık eşimle ama daha o aileye yeni girmişim yeni evliyim ve çok üzüldüm eski sevgili muhabbetine ne gerek var meğer kendi yarası varmış bende takayım istiyomuş. Ayrı şehirlerdeyiz onda 1 gece kalmak zorunda olsak kahvaltı hazırlamaz buraya gelir kendi ailesinden bişe istemez bize geldimi gezdirelim ister, çocuğunun eksiklerini kayınpedere aldırtır, ben eve yeni bişe alsam kudurur ben ne yapsam o da yapar falan filan... En çok üzende şu oldu ben yeni evliydim myomum olduğunu öğrendim portakal kadar büyük ve rahime baskı yapıyodu çok ağrılar acılar çektim çocuğum olmadı psikolojim bozuldu vs ve eltim her ay regl günlerimde arayıp varmı bişe diye sordu ikinci çocuğu istiyorum çocuk bambaşka vs demeler şu hamile bu hamile lafları kaynanamı falan kışkırtmalar çok zor günler geçirdim ameliyat oldum 2,5 sene çocuk için uğraştım kimseden destek görmeden paralar harcadık ve hep dua ettim allahım herkese karşı bana sağlıklı bi evlat ver diye kızım olmasınıda çok istedim hem kız çocuklarını çok seviyorum hemde eltimde uhtedir kızı olmaması kaynanamda kıza hasret ve çok şükpr kızım olacak eltim ilk zamanlar çok aradı bebek nasıl diye kız olcak dedikten sonra bidaha aramadı:) Kaynanam her soktuğu lafı unuttu kız olcak diye bayram yapıyo. İnşallah sağsağlim yavruma kavuşurum başka hiçbi isteğim yok ne beddua ederim ne kötülüğünü isterim tek dileğim allah ona kız evlat vermesin geçende diyo bende kız istiyorum bende yapcam ya erkek olursa dedim yine yaparım dedi:) Para ev araba nesi olursa olsun ama 5 tanede doğursa 1 tane kızı olmasın tek duam bu heralde o kadar canımın yanmasına karşılık bu kadar ah etme hakkım vardır ki o çocuğunu gözüme sokarken biz her geldiklerinde gezdirdik yalnız bırakmadık hep çocuğa bişeyler aldık hiç elim boş gitmedim çünkü o masumun suçu yok Allah herkesin kalbine göre verir biliyorum...

Ben şunu düşündüm ... Belki de gerçekten lastik patladı. Lastiği yaptı. Bir şekilde abisiyla karşılaştı , onları da arabaya aldı ve bıraktı. Sonrada size elti hanımın konusunu açıp, sizi rahatsız etmek istemedi.
Bence böyle sorun... Hemen sen bana nasıl yalan söylersin ? filan değil.
Bana yalan mı söyledin ? deyin.​

Demek ki, benim söylediğim gibi olmuş :)

Back
X