Öğlen uykusunu kesmeli miyim?

Evet 4 yaşında artık öğlen hiç uyumuyor. Kreşe gidiyor akşam 20.30 gibi uyuyor. Sabah 06.30-07.00 uyanıyor 😂😂
neyse bi rutine bağlamış en azından 😅
benim kız da 4 yaş 3 aylık, akşam 11 de bile yatsa sabah 6.30 en geç 7.00 de ayakta ama artık öğlen uyursa gece kesin uyanıyor.
nasıl rutine bağlicaz bu işi hiç bilmiyorum.

Tavsiye edilen 4 yasina dek 1 saat ogle uykusu, benim buyuk kizim bazen atliyor onu o gun bi garip oluyor, kafada huniyle geziyor adeta.

Ancak aksam uykusu uyumama kismini toparlamak icin ogle uykusundan uyanisi ve aksam uykusuna yatisi arasinda en az 5 saat olmasi gerekir benim kisisel tecrubelerime gore.

Tavsiye edilen 4 yasina dek 1 saat ogle uykusu, benim buyuk kizim bazen atliyor onu o gun bi garip oluyor, kafada huniyle geziyor adeta.

Ancak aksam uykusu uyumama kismini toparlamak icin ogle uykusundan uyanisi ve aksam uykusuna yatisi arasinda en az 5 saat olmasi gerekir benim kisisel tecrubelerime gore.
çocuk zaten sinyalleri veriyor uykuyu kesme zamanı gelince, benim kıza artık öyle uykusu fazla geliyor, akşam normal saatinde uyusa bile gece muhakkak uyanıyor. sıkıntımız şu, öğlen uyumadığında akşam uyku saati eskaza kayarsa sabah daha erken uyanıyor ve öğle uykusu yapmak istiyor ve bu sefer gece uyanıyor 😐 anlayacağınız bi kısır döngüye girdik, nasıl toparlayacağımı kestiremiyorum.

çocuk zaten sinyalleri veriyor uykuyu kesme zamanı gelince, benim kıza artık öyle uykusu fazla geliyor, akşam normal saatinde uyusa bile gece muhakkak uyanıyor. sıkıntımız şu, öğlen uyumadığında akşam uyku saati eskaza kayarsa sabah daha erken uyanıyor ve öğle uykusu yapmak istiyor ve bu sefer gece uyanıyor 😐 anlayacağınız bi kısır döngüye girdik, nasıl toparlayacağımı kestiremiyorum.
Gece uyanma sebebi var mi?

takip ettim öğlen uyuyunca gece uyanıyor.
O zaman sizin ufaklik artik ogle uykusu istemiyor. Benimki mesela ogle uykusu istemiyor ama uyutunca daha rahat uyuyor, uyutsamda uyutmasamda gece uykusu bolunmuyor.

Tv/cizgifilm vs izliyor mu, biseylerden korkuyor ya da fazla uyarima maruz kaliyor olabilir mi?

O zaman sizin ufaklik artik ogle uykusu istemiyor. Benimki mesela ogle uykusu istemiyor ama uyutunca daha rahat uyuyor, uyutsamda uyutmasamda gece uykusu bolunmuyor.

Tv/cizgifilm vs izliyor mu, biseylerden korkuyor ya da fazla uyarima maruz kaliyor olabilir mi?
çizgi film sadece niloya izliyor ve sadece haftasonları 40-45 dk kadar.
bi ara bi korkuları vardı, sonra geçti, şu an yok gibi görünüyor.
gece uyanıp bizim yatağa geliyor, sizinle uyumayı seviyorum bazen korktum diyor 😅 ama sadece öğle uykusu uyuduğunda yapıyor bunu. ay bilmiyorum çıkamıyorum işin içinden.

çizgi film sadece niloya izliyor ve sadece haftasonları 40-45 dk kadar.
bi ara bi korkuları vardı, sonra geçti, şu an yok gibi görünüyor.
gece uyanıp bizim yatağa geliyor, sizinle uyumayı seviyorum bazen korktum diyor 😅 ama sadece öğle uykusu uyuduğunda yapıyor bunu. ay bilmiyorum çıkamıyorum işin içinden.
Yeni mi ayirdiniz yatagi? Ve gelecegim dediginde izin veriyor musunuz?

Simdi 1 yasindaki gunde 2 kez uyuyacak zaten orasi elde var. 2.5 yasindaki de tek oglen uykusu yapabilir hala aslinda ama cocuga gore degisiyor cocugu da zorlamanin mantigi yok deneyin derim 1 hafta oyle yapin baktınız gece ikisi de rahat uyuyor devam edin

Yeni mi ayirdiniz yatagi? Ve gelecegim dediginde izin veriyor musunuz?
19 aylıktı ayırdığımızda.
geliyor, ya ben ya da babası alıp kendi yatağına gidiyoruz, uyuyana kadar ya yanında yatıyoruz ya da odasındaki koltukta oturuyoruz.
ve her gün de konuşuyoruz "kızım bak böyle hiçbirimiz dinlenemiyoruz, yorgun oluyoruz vs vs"

Back
X