Bunu demekten utanıyorum ama oğlum 3 yaşında ve sürekli tülbent etek çanta takmak istiyor. Belki babaneyle büyüdüğü içinmi acaba diyorum. Etek kızlar giyer diyorum. Banane bende kızım diyor. Oyuncaklarıyla hiç oynamıyor. Babası bu konuda çok baskı yapıyor erkekler etek giymez tülbent takmaz falan gibi sen erkeksin diye bağırıyor. Bu konuda ne yapacağımı şaşırdım. Böyle bir durumla karşılaşan varmı?
daha cok kucuk aslinda,ama bagirarakta daha cok kotuye gider diye dusunuyorum,arkadaslar edinmesini sagla,eve arkadaslarini cagir,boylelikle kurtulursun benceyerimseniben
bitanem büyük bir ihtimalleee babaanneyle kalmasının ve erkek çocuk veya çevresinde çok az örnek alacağı erkek olmasındannn olabilir bence bu konuda destek al...ve oğlunu kreşe gönder inanıyorumki ozaman düzelir....özellikle kreş çok işe yarayabilirrr..yerimseniben
Cinsel Kimlik Bozukluğu.
Çocuğun kendi cinsiyetinden rahatsızlık duyması, karşı cinsten olmaya özlem duyması, karşı cinsin giysilerini giyme veya etkinlikleri ile uğraşma zaman zaman kendi cinsiyetini reddetmesi ile karakterize bir durumdur. Okul öncesi yaşlarda ortaya çıkar. Erkek çocuklarında daha sıktır. Tipik olarak kızların ve kadınların giysileriyle ilgilenme, kızların oyunlarına katılma ve daha çok bebeklerle oynamak isteme, erkek çocuk grupların katılmak istememe gibi semptomları bulunabilir. Tedavisinde aile ile iyi bir işbirliğinin kurulmasının yanında çeşitli terapi yöntemleri kullanılabilir.
benim kardeşimde de vardı tülbent takıp ruj sürerdi gizli gizli annemde kızmadn bagırmadan anlatırdı bunları kızlar takar kızlar makyaj yapar derdi o gene bi şekilde bulurdu annemin topuklu ayakkabılarını giyerdi ama bunlar 4 -5 yaşlarındaykendi anaokuluna başlayınca geçdi. etrafındaki herkes kızdı komşularımızın çocukları hep kızdı tek erkek etrafında babamdı onuda akşamdan akşama görüyodu yogun çaılıyodu babam okulda akranlarını görünce düzeldi hatta şimdi 22 yaşında hött dedimi pıstırıyo beni kaydirigubbakcemile3
benim kardeşimde de vardı tülbent takıp ruj sürerdi gizli gizli annemde kızmadn bagırmadan anlatırdı bunları kızlar takar kızlar makyaj yapar derdi o gene bi şekilde bulurdu annemin topuklu ayakkabılarını giyerdi ama bunlar 4 -5 yaşlarındaykendi anaokuluna başlayınca geçdi. etrafındaki herkes kızdı komşularımızın çocukları hep kızdı tek erkek etrafında babamdı onuda akşamdan akşama görüyodu yogun çaılıyodu babam okulda akranlarını görünce düzeldi hatta şimdi 22 yaşında hött dedimi pıstırıyo beni kaydirigubbakcemile3
Benim erkek kardesim futbolu sevmezdi, vurucu kirici yani halk dili ile haylaz erkek cocugu gibi degildi....sakin uslu sessiz bir cocuktu....öyle kiz gibi degildi ama tipik bir erkek cocugu gibide degildi....
Simdi 23 yasinda delikanli....elinden kurtulamayan kiz yok keratanin....yerimseniben
canım benim üzülme bak çocukken bir komşumuzun kızı vardı adı münevverdi ama hep erkek gibi davranır saçları subay traşı ffalan yapardı ilko okula başladığım sıralardaydı annemlerden duyduğum kadarıyla düzeliyor yavaş yavaş diyorlardı geçenlerde facebookta eski mahalle arkadaşlarımla görüşürken birden aklıma geldi sordum münevveri öğretmenlik yapıyormuş ve iki tanede çocuğu varmış böyle yaşlarda olur bence ama bende arkadaşlara katılıyorum kreşe vermelisin kolay gelsin
canım çevresinde pek erkek figürü görmediğinden oluyordur endişelenme bence..biraz oyun saati gibi kreşe göndersen bir kaç saatliğine oradaki arkadaşlarından ve sosyal çevresinden örnekler alarak zamanla değişir gibi geliyor bana..kendimi düşünüyorum 5-6 yaşımda anneme ben fenerbahçe forması giyiceeemmm diye bas bas bağırıp forma arattırıordum şortlu takım..ee mahallede arkadaşım oğuz, murat,özgür ne beklersin ki :)yazık annem ne diller döküyordu onları erkekler giyer diye dinleyen kim almış en sonunda saçlarım kısacık üstümde forma bi fotoğrafım var aman yarabbi bu benmiyim diyorum :) olur böyle arada bence kafana takma..
Bunu demekten utanıyorum ama oğlum 3 yaşında ve sürekli tülbent etek çanta takmak istiyor. Belki babaneyle büyüdüğü içinmi acaba diyorum. Etek kızlar giyer diyorum. Banane bende kızım diyor. Oyuncaklarıyla hiç oynamıyor. Babası bu konuda çok baskı yapıyor erkekler etek giymez tülbent takmaz falan gibi sen erkeksin diye bağırıyor. Bu konuda ne yapacağımı şaşırdım. Böyle bir durumla karşılaşan varmı?
canim bak cocugun henuz cok kucuk ama seni ve babasini endiselendirecek hareketleri dikatinizi cekmis, ben derimki hersey daha fazla karismadan ve gec kalmadan bir profosyonel yardim alin!! cocuga nasil davranmaniz gerekli ,nelere dikat etmeniz gerekli, burda bizlerden degil dogru duzgun bir doktordan ogren lutfen!!!! yoksa hem senin cok canin yana bilir hem de cocugunun Allah korusun , bir doktora gostermeyi esin belki gururlanir istemez ama sen bir sekilde ikna et ve bir pskiyatirdan yardim alin ...
selam canım. benim çocugum degil ama arkadaşımın çocugu böyleydi. çünkü babası genelde iş gezisindeydi, komşu çocukları hep kız. haliyle böyle oluyor. sonra geçiyor. ama benim bir uyarım olacak:
madem endişe ediyorsunuz, babası ona kızmasın, bagırmasın sakın. çok daha kötü olabilir. etrafındaki tek erkek modelin ona örnek olması lazım. allah korusun senin korktugun vakalardan duydugumuz babadan şiddet gören yada baba karakterini begenmeyen tipler. benim önerim babasıyla yanlız vakit geçirsin. babası onu alsın lunaparka, gezmeye, vs. yanında götürsün. ama sen kız degilsin diye bagırıp yüzüne vurmasın. 2-4 yaş arası çocuklarda deneme yanılma amaçlı inat oluyor.
bu yüzden önce babayla konuş. çocugunuz babanın erkek arkadaşları yanında bile böyle davransa, insanlardan utanıp çocugu azarlamayın. ne olursa olsun o sizin çocugunuz. unutma, çocuklar genelde kötü niyetli degildir, sadece her şeyi denemek, tepki ölçmek isterler.
benim tavsiyem bu kadar canım.
Komşumuzun oğlu 5-6 yaşındayken biraz onda da kız özentisi hareketler vardı..Tlf.u alıp eline kocamı arayacağım diye kendince oyun yapıyordu..Etek falan giymeye de özendiği olmuş..Ama şimdi boylu poslu 15 yaşnda delikanlı..Gayette erkeksi tavırlara sahip şimdi...
Eğer kafana takılıyorsa diğer arkadaşlarında söylediği gibi bir uzmandan yardım al..ıçin rahatlar nasıl davranılacağını öğrenmiş olursun..Laf aramızda benim oğlum olunca komşunun oğlunun bu hareketleri aklıma geliyordu.. yavrum daha bebekti..Ben karşılaşmadım ama böyle durumları yadırgamıyorum.Ama anneyiz işte takılmadan edemiyoruz.
Üstelik utanacak birşey değil bunlar..ınsanız hepimiz nelerle karşılaşacağımızı bilmiyoruz..
canım oğulun daha çok küçük...onun için bunlar oyun kendini eylendirmek.benim de bir oğulumvar bazen bebek alıyo eline onu uyutuyo kardeşim olsun masustan diyo oynuyo...ama ben kızmıyorum biraz oynasın hevesini alsın diye rahat bırakıyorum.zaten kendi sıkılıp bırakıyo....yine arabasını alıyo,uçanı uçuruyo kendi kendini oyalıyo .benim oğulumda babanesinle çok vakit geçirir.sende çok gitme çoduğun üzerine rahat bırakın kendiliyinden bırakır daha 3 yaşında kıyamam.allah kolaylık versin canım.
Arkadaşım endişenizi çok iyi anlıyorum ama bir psikolog olarak bu durumun bir cinsel kimlik kargaşası ile ilgisi olmadığını söyleyebilirim.Babaanne ile büyüdüğü için onu rol model olarak seçmiş bence eğer babaanneniz baskın ve otoriter bir karakterse çocuk bu davranışları takdir edilir ve güç kazandıran davranışlar olarak algılamış olabilir.Erkek çocuklarının babaları ile zaman geçirmesi (doğru bir rol model olarak) bu yüzden önemlidir. Kaygılanmayın ve baba ile daha kaliteli ve iyi zamanlar geçirmesini sağlayın
bneımde 3 yasında oglum var onunda böyle şeylere özentisi çok gelınkılı kız çoçuklarını falan görünce
anne bana gelınlık al dıyor
bende onu kızlar gıyer sen erkeksın dıyorum biraz mızırdanıyor ama sonra ır konu acıldıgında kendısı söyluyor
anne bunu kızlar yapar anneler gıyer falan dıyor ereklere olmaz dıyor
ama önünü bıraksam makyaj yapmaya falan bı heveslı yavrum olmaz dıyorum zorla gönlunu yapıyorum
sanada kolay gelsın arkadasım insanın canı sıkılıyor
ama zamanla gecer umarımm
löliz arkadasın da dedıgı gıbı babası ıle daha uzun vakıt geçirse onun yaptıklarını örnek alıyor lar
çoçuk benım yanmda durdukca tencere tabak çaydanlık oyynamaya baslamıstı
neysekı gectıı
üzülme.benimde oğlum 3 yaşındaydı sanırım oyuncakçıda ütü istemişti kızlar için olan çamaşır makinelerinden istemişti.tutturuyodu zaman zaman yine istiyor kızlara dair birşeyler ama onunla inatlaşmadan bağırmadan sabırla anlatıyorum.bence oğlunun korkulacak bir durumu yok beni düşündürüen babanın bağırması oldu.eşinle konuşup tavrını yanlış olduğunu söylesen.geçici bir durum.ama yinde de çok endişeliysen ve bu konu evde çok sorun oluyorsa bir uzmanla görüş derim.
Arkadaşımm kendinizi üzmeyinn benim arkadaşımın oğlu 3-4 yaşlarında iken benimde tırnaklarıma oje sür diye tuttururdu.Annesinin ayakkabılarını giyer aynen dediğiniz gibi tülbenti etek yap diye ağlardı.
Sabırla ona bunların yanlış olduğunu babasının nasıl giyindiğini anlatın...O daha çok küçük sizin yönlendirmenizle zaten doğru yolu bulacaktır. Çevresinde hep bayan gördüğü için çocuk bilemiyorki hattaa inanmıycaksınız arkadaşımın kızıda erkek gibi futbol oynasın maç izlesin bayılırdı.Oğlan bizimle otursunn kız babayla otursun arkadaşım başlardıı söylenmeyee
sizin gibi kendini çok üzer bunlar yanlış cinsiyette dünyaya gelmiş derdii..
Amaa şimdii erkek olan 16 yaşında kız 19 yaşında ve inanın gerektiği gibi davranıyorlar..
Bence kendinizi üzmeyinn...........