arkadaşlar buda dertmi bilmem ama bu aralar çok stresliyim oğlum bu yıl 1. sınıfa başladı küçük değil yaşında gitti ilk haftalar gayet iyiydik öğretmenimizde memnundu ama bu iki haftadır sınıfta öğretmeninin yazmasını istediği hiç bi şeyi yazmıyo evde ödevlerini ben yaptırıyorum başından ayrılmıyorum ondan galiba eksizksiz tamamlıyoruz dün yine hiç yazmamış öğretmeniyle konuştum akşam ödevini de zor yaptırdım ama çok sinirleniyorum üstelik hamileyimde bebek olunca dahada geriler diye korkuyorum şu ana kadar e ve l harfini öğrendiler yazamıyo değil harfleri tanıyo birleştirip okuyoda ama okulda lay lay lom peşinde bugün binbir tenbihle götürdüm bıraktım ama yine yazmazsa nasıl davranmam gerekiyo ne yapmalıyım bana bi yol gösterin lütfen yazabiliyo bu arada hadi yapamasa çabalasa uğraşıyo yapamıyo diycem ama sırf tembellikten yazmıyo((
Lütfen sabırlı olun. Onun için yeni bir başlangıç ve adapte olmakta zorluk çekiyor olabilir. Evde ders yapmak için çok baskı yaparsanız onu tamamen soğutursunuz. Eve geldiğinde dinlenmesi ve kafasını dağıtması için zaman verin. Anaokuluna gitmedi mi? Kolay gelsin.[/QUOTE
anaokuluna gitti zaten boyama çizgi birleştirme bunları yapıyo ama iş ders ve yazı yazma olunca sıkılıyo dengeyi kuramamaktan korkuyorum zaten çok sıkmak yada fazla serbest kalması kafam karmakarışık...
Bunda yeni saçma müfredatın da büyük etkisi var. okulda çoğu zaman kesmeyle biçmeyle ve basit etkinliklerle geçiyor. şu an bu harfleri öğrenmemiş olmaları gerekiyor aralıkta geçilecek normalde ama ben de e ve l yi verdim, el ele yazıyoruz.
Ben okulda yapması gerekenleri de evde yapması gerekenleri de yapmayan öğrencilerime teneffüslerde yaptırıyorum. herkes oyun oynarken ödev yapmayanlar onları bitirene kadar çıkamıyor bu da tabi hoşlarına gitmiyor. şu an ödev yapmayan öğrencim yok şükür. bir de davranış panosu oluşturdum ödevini tam yapana bir yıldız, on yıldızı tamamlayana boyama kitabı alınacak. siz de böyle bir ödül koyarsanız en azından ödev yapma alışkanlığı kazanır.
1. sınıfta ödev gerçekten çok çok önemli kaldı ki şu an öğrendikleri ve yaptıkları yapacaklarının yanında hiç kalır. çocuğunuz çabuk sıkılıyorsa ödevi bir anda değil bol aralıklarla yaptırın. 15 dakika yapsın 15 dakika dinlensin
geçen sene 1. sınıf annesi olarak okula çok ilgili olan kızımda bile zorlanmıştım çok zor bir sene geçireceksiniz ama en önemli olay sabretmek bağırmayın tehdit etmeyin gerekirse oyuna çevirin ders yapmayı...
inanın ben hopladım zıpladım evde bir kızım daha vardı toplamayı çıkartmayı öğretirken yaptıklarımı görseydiniz şaşardınız en önemlisi dersi zevkli hale getirmek başında oturunca ilgi olmuyor şarkılar uydurdum öğretmen oldum bazen kızımı öğretmen yaptım yarışmalar yaptırdım size hangisi uyarsa çocuğunuzu en iyi tanıyan sizsiniz ama en önemlisi kendinizide çocuğunuzu da yıpratmayın ...
arkadaşlar buda dertmi bilmem ama bu aralar çok stresliyim oğlum bu yıl 1. sınıfa başladı küçük değil yaşında gitti ilk haftalar gayet iyiydik öğretmenimizde memnundu ama bu iki haftadır sınıfta öğretmeninin yazmasını istediği hiç bi şeyi yazmıyo evde ödevlerini ben yaptırıyorum başından ayrılmıyorum ondan galiba eksizksiz tamamlıyoruz dün yine hiç yazmamış öğretmeniyle konuştum akşam ödevini de zor yaptırdım ama çok sinirleniyorum üstelik hamileyimde bebek olunca dahada geriler diye korkuyorum şu ana kadar e ve l harfini öğrendiler yazamıyo değil harfleri tanıyo birleştirip okuyoda ama okulda lay lay lom peşinde bugün binbir tenbihle götürdüm bıraktım ama yine yazmazsa nasıl davranmam gerekiyo ne yapmalıyım bana bi yol gösterin lütfen yazabiliyo bu arada hadi yapamasa çabalasa uğraşıyo yapamıyo diycem ama sırf tembellikten yazmıyo((
Sırf moralini bozma diye yazıyorum :)
Oğlum,bildiğin tembeldi. (hala tembeldir mizaç olarak).
Ödevlerini hep erteler,mecbur değilse yani sınav filan yoksa asla çalışmaz.
Biraz benim desteğim ve motivasyonumla,biraz da kendine göre sistem geliştirerek başarılı bir öğrenci oldu.
Seni anlıyorum,insan umutsuzluğa kapılıyor.Sanki okumayacak veya hep başarısız olacak sanıyorsun.
Ama öyle değil.Küçük sınıflarda biraz itelemeye ihtiyaçları oluyor.Tabii kızmadan,yol göstererek...
Biz ders saatini sabitlemiştik.O saatte ders yapması gerektiğini biliyordu.Diğer zamanlarda hadi hadi demiyordum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?