• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlum 1. sınıfa başladı çok ilgisiz:((((

hilalarda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2010
146
0
96
Kayseri
arkadaşlar buda dertmi bilmem ama bu aralar çok stresliyim oğlum bu yıl 1. sınıfa başladı küçük değil yaşında gitti ilk haftalar gayet iyiydik öğretmenimizde memnundu ama bu iki haftadır sınıfta öğretmeninin yazmasını istediği hiç bi şeyi yazmıyo evde ödevlerini ben yaptırıyorum başından ayrılmıyorum ondan galiba eksizksiz tamamlıyoruz dün yine hiç yazmamış öğretmeniyle konuştum akşam ödevini de zor yaptırdım ama çok sinirleniyorum üstelik hamileyimde bebek olunca dahada geriler diye korkuyorum şu ana kadar e ve l harfini öğrendiler yazamıyo değil harfleri tanıyo birleştirip okuyoda ama okulda lay lay lom peşinde bugün binbir tenbihle götürdüm bıraktım ama yine yazmazsa nasıl davranmam gerekiyo ne yapmalıyım bana bi yol gösterin lütfen yazabiliyo bu arada hadi yapamasa çabalasa uğraşıyo yapamıyo diycem ama sırf tembellikten yazmıyo :(((

arkadaşlar buda dertmi bilmem ama bu aralar çok stresliyim oğlum bu yıl 1. sınıfa başladı küçük değil yaşında gitti ilk haftalar gayet iyiydik öğretmenimizde memnundu ama bu iki haftadır sınıfta öğretmeninin yazmasını istediği hiç bi şeyi yazmıyo evde ödevlerini ben yaptırıyorum başından ayrılmıyorum ondan galiba eksizksiz tamamlıyoruz dün yine hiç yazmamış öğretmeniyle konuştum akşam ödevini de zor yaptırdım ama çok sinirleniyorum üstelik hamileyimde bebek olunca dahada geriler diye korkuyorum şu ana kadar e ve l harfini öğrendiler yazamıyo değil harfleri tanıyo birleştirip okuyoda ama okulda lay lay lom peşinde bugün binbir tenbihle götürdüm bıraktım ama yine yazmazsa nasıl davranmam gerekiyo ne yapmalıyım bana bi yol gösterin lütfen yazabiliyo bu arada hadi yapamasa çabalasa uğraşıyo yapamıyo diycem ama sırf tembellikten yazmıyo :(((

Lütfen sabırlı olun. Onun için yeni bir başlangıç ve adapte olmakta zorluk çekiyor olabilir. Evde ders yapmak için çok baskı yaparsanız onu tamamen soğutursunuz. Eve geldiğinde dinlenmesi ve kafasını dağıtması için zaman verin. Anaokuluna gitmedi mi? Kolay gelsin.

Lütfen sabırlı olun. Onun için yeni bir başlangıç ve adapte olmakta zorluk çekiyor olabilir. Evde ders yapmak için çok baskı yaparsanız onu tamamen soğutursunuz. Eve geldiğinde dinlenmesi ve kafasını dağıtması için zaman verin. Anaokuluna gitmedi mi? Kolay gelsin.[/QUOTE
anaokuluna gitti zaten boyama çizgi birleştirme bunları yapıyo ama iş ders ve yazı yazma olunca sıkılıyo dengeyi kuramamaktan korkuyorum zaten çok sıkmak yada fazla serbest kalması kafam karmakarışık...

Bunda yeni saçma müfredatın da büyük etkisi var. okulda çoğu zaman kesmeyle biçmeyle ve basit etkinliklerle geçiyor. şu an bu harfleri öğrenmemiş olmaları gerekiyor aralıkta geçilecek normalde ama ben de e ve l yi verdim, el ele yazıyoruz.
Ben okulda yapması gerekenleri de evde yapması gerekenleri de yapmayan öğrencilerime teneffüslerde yaptırıyorum. herkes oyun oynarken ödev yapmayanlar onları bitirene kadar çıkamıyor bu da tabi hoşlarına gitmiyor. şu an ödev yapmayan öğrencim yok şükür. bir de davranış panosu oluşturdum ödevini tam yapana bir yıldız, on yıldızı tamamlayana boyama kitabı alınacak. siz de böyle bir ödül koyarsanız en azından ödev yapma alışkanlığı kazanır.
1. sınıfta ödev gerçekten çok çok önemli kaldı ki şu an öğrendikleri ve yaptıkları yapacaklarının yanında hiç kalır. çocuğunuz çabuk sıkılıyorsa ödevi bir anda değil bol aralıklarla yaptırın. 15 dakika yapsın 15 dakika dinlensin

Bunda yeni saçma müfredatın da büyük etkisi var. okulda çoğu zaman kesmeyle biçmeyle ve basit etkinliklerle geçiyor. şu an bu harfleri öğrenmemiş olmaları gerekiyor aralıkta geçilecek normalde ama ben de e ve l yi verdim, el ele yazıyoruz.
Ben okulda yapması gerekenleri de evde yapması gerekenleri de yapmayan öğrencilerime teneffüslerde yaptırıyorum. herkes oyun oynarken ödev yapmayanlar onları bitirene kadar çıkamıyor bu da tabi hoşlarına gitmiyor. şu an ödev yapmayan öğrencim yok şükür. bir de davranış panosu oluşturdum ödevini tam yapana bir yıldız, on yıldızı tamamlayana boyama kitabı alınacak. siz de böyle bir ödül koyarsanız en azından ödev yapma alışkanlığı kazanır.
1. sınıfta ödev gerçekten çok çok önemli kaldı ki şu an öğrendikleri ve yaptıkları yapacaklarının yanında hiç kalır. çocuğunuz çabuk sıkılıyorsa ödevi bir anda değil bol aralıklarla yaptırın. 15 dakika yapsın 15 dakika dinlensin

çok şükür dün okuldada evdede güzel yazdı ödülle tabi ama istikrarlı şekilde bu işi götürmek hem veli hem öğretmen için sabır işi bakalım inşallah bu seneyi alnımızın akıyla tamamlarız...

geçen sene 1. sınıf annesi olarak okula çok ilgili olan kızımda bile zorlanmıştım çok zor bir sene geçireceksiniz ama en önemli olay sabretmek bağırmayın tehdit etmeyin gerekirse oyuna çevirin ders yapmayı...

inanın ben hopladım zıpladım evde bir kızım daha vardı toplamayı çıkartmayı öğretirken yaptıklarımı görseydiniz şaşardınız en önemlisi dersi zevkli hale getirmek başında oturunca ilgi olmuyor şarkılar uydurdum öğretmen oldum bazen kızımı öğretmen yaptım yarışmalar yaptırdım size hangisi uyarsa çocuğunuzu en iyi tanıyan sizsiniz ama en önemlisi kendinizide çocuğunuzu da yıpratmayın ...

geçen sene 1. sınıf annesi olarak okula çok ilgili olan kızımda bile zorlanmıştım çok zor bir sene geçireceksiniz ama en önemli olay sabretmek bağırmayın tehdit etmeyin gerekirse oyuna çevirin ders yapmayı...

inanın ben hopladım zıpladım evde bir kızım daha vardı toplamayı çıkartmayı öğretirken yaptıklarımı görseydiniz şaşardınız en önemlisi dersi zevkli hale getirmek başında oturunca ilgi olmuyor şarkılar uydurdum öğretmen oldum bazen kızımı öğretmen yaptım yarışmalar yaptırdım size hangisi uyarsa çocuğunuzu en iyi tanıyan sizsiniz ama en önemlisi kendinizide çocuğunuzu da yıpratmayın ...

çoğu zaman sakin olmaya çalışıyorum ama bazen gerçekten sabrım taşıyo yeni yöntemimiz süre tutmak yarışma yapmak ondan hoşlandı çünkü hızlı yazabiliyo ama tembellikle ilgili sorunumuz var bizim dün akşam ilk defa 2 saatte tamamladık inşallah günden güne daha çok gelişcek...

canım kk da ilköğretim topiği var, her sınıfın ayrıca başlığı var 1. sınıfların paylaşım alanı diye, bence oralarada bir bak, benzer durumları aşan anne varsa yazarlar belki nasıl aştıklarını

bu arada canım yazmayı hiç bi erkek çocuğu sevmiyo inan, oğlum şuan 3. e gidiyor ve kelimeleri kısaltma peşinde, o kadar nefret ediyo yazmaktan
yani oğluna özel bişey olduğunu sanma
ama mesela matematiğede ilgisizse o zaman tehlike var demektir
internet başında çok oturuyosa, zararsız oyunlar bile oynuyo olsa çok etkiliyor, tv falanda çok olumsuz etkiliyor

sadece biraz sabır ve ilğiyle aşarsın bu durumu..
çocuklar bir şeyden çabuk sıkılıyorlar ama oyun hariç tabiiii :37:
sende bu şekildee çalıştır kuzunu oyun oynayaraakk vede takdir ederek ozaman daha farklı olacaktır..
yani ben en azından öyle yapıyorum yoksa başa çıkamıyorum..
mesela oğlum 6. sınıftaa soru soruyorum bildiği zaman yaa sen çok akıllısın bak senin sayende bende neler öğreniyorum gibiii :1::1:

canim ben ana okulu ogretmenligi okudum ama calisma firsatim olmadi cocuklarim kucukdu kresede guvenemedim vs ama evde cocuklarima ogretmenlik yaptim burda 5 yasinda okula zorunlu baslar cocuklar kizim 4 yasinda alfabeyi soktu yani harfleri yazabiliyor okuyordu ama hic cumle kelime okuyamiyordu neyse okula gidince gittim kocaman yazi tahtasi aldim kzimi oglumu oturtturdum hayvan ismi mesala a harfiyle baslayan v.s kim en fazla bulursa odul aliyordum matematik renkler cumlerler v.s cocuklara oyun gibi ogrettim oglum 3 yasinda okumayi nyazmayi soktu yeminle nazar olur diye kimseye soylemedim bu ay 6 yasini bitirdi 1 sinifa gidiyor 2 sinifin derslerini bitirmis gecen ogretmeni dedi cok basarili odul ustune odul aliyorlar kizimda oglumda halen aksamlari oyun seklinde beyin gelistirici seyler yaparim onlar zevk bile aliyorlar ilk yillar boyle sorun kizimdada yasadim ama sonra astik beraber cok yardimci ol cocuguna sakin suclama bagirma nefret etmesin okuldan oyun seklinde ogret cogu seyi sonra sinif ilerledikce sorumluluk aliyorlar ben kizimdan tecrubeliyim ordan biliyorum

Sırf moralini bozma diye yazıyorum :)

Oğlum,bildiğin tembeldi. (hala tembeldir mizaç olarak).
Ödevlerini hep erteler,mecbur değilse yani sınav filan yoksa asla çalışmaz.
Biraz benim desteğim ve motivasyonumla,biraz da kendine göre sistem geliştirerek başarılı bir öğrenci oldu.

Seni anlıyorum,insan umutsuzluğa kapılıyor.Sanki okumayacak veya hep başarısız olacak sanıyorsun.
Ama öyle değil.Küçük sınıflarda biraz itelemeye ihtiyaçları oluyor.Tabii kızmadan,yol göstererek...
Biz ders saatini sabitlemiştik.O saatte ders yapması gerektiğini biliyordu.Diğer zamanlarda hadi hadi demiyordum.

Hiç moral bozmayın.
1 Sınıfın ilk döneminde bütün çocuklar zorlanır,o yüzden de ödevden kaçarlar.Henüz çok minikler,el kasları gelişene kadar ödev yapmak onları çok yorar.Zamanla alışacak ve okuma yzmayı öğrendikten sonra kolay ödev yapıcak annesi.:emir_bebek::emir_bebek:
İlkokula giden 2 çocuğum var ve ikiside bu evreden geçti,meraklanmayın.:34:

arkadaşım hiç üzülme.sanırım seninde oğlun var.ben çok dikkat ediyorum.anneleri erkek çocukları çok yoruyor.hep kısa ve öz yazdıracaksın.sürekli ödül verdin mi yapıyorlar.oğlum 6.sınıfta yazı yazmayı sevmez.öğretmen özet ister oğlum özetinde özetini yapmak ister.uzatma kısa kısa yazdır gitsin der.birde hamileymişsin oğlun dikkat çekmek içinde yapabilir.çocukları kardeş çok etkiliyor.sabırlı ol ve erkek çocuklara ödül iyi geliyor.onu kullan.illa birşey alman gerekmez ödevini bitir seninle kek yapalım de yada sana sevdiğin kekten yaptım ödevini bitirde yiyelim de.

Sırf moralini bozma diye yazıyorum :)

Oğlum,bildiğin tembeldi. (hala tembeldir mizaç olarak).
Ödevlerini hep erteler,mecbur değilse yani sınav filan yoksa asla çalışmaz.
Biraz benim desteğim ve motivasyonumla,biraz da kendine göre sistem geliştirerek başarılı bir öğrenci oldu.

Seni anlıyorum,insan umutsuzluğa kapılıyor.Sanki okumayacak veya hep başarısız olacak sanıyorsun.
Ama öyle değil.Küçük sınıflarda biraz itelemeye ihtiyaçları oluyor.Tabii kızmadan,yol göstererek...
Biz ders saatini sabitlemiştik.O saatte ders yapması gerektiğini biliyordu.Diğer zamanlarda hadi hadi demiyordum.

işte problemim sürekli hadi hadi diyorum ve bundan nefret ediyorum ama artık bende saat koycam hafta içi zaman olarak kısıtlıyız zaten akşamları yapıyoruz ama hafta sonları tam bi kabus yaşıyoruz bende geriliyorum onuda geriyorum farkındayım saat söyleyip diğer zamanda çenemi tutmam gerekiyo...

arkadaşlar bu konuda öğretmene büyük bir görev düşüyor. çocuk psikoloğu şöyle diyor;

Öğrenciler kimi zaman öğretmenlerden olumsuz davranışlarına dair uyarılar alabilmekteler. Dikkatlerini toparlamalarına yönelik uyarılar da buna dahil. Üst üste işitilen uyarılar öğrenci için de rahatsız edici, kendilik değerini düşüren, kendine inancı azaltan bir durum olmaktadır. Bir süre sonra da sık uyarılar etkililiklerini kaybetmekteler. Öğretmenler sınıf içinde dikkati daha fazla dağılan öğrencilere, farklı metodlar kullanarak uyarılar yapabilirler.

yazının tamamı için http://cocukpsikologum.com/1-sinif-cocugunda-dikkat/ link vermeden alıntı yapmak doğru olmaz

Back
X