• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi oğlum 5 yaşında gece altını ıslatıyor

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

nergisayse

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2011
594
4
116
Kırklareli
merhabalar...4 eylül 2011 doğumlu oğlum var.Geçen ay 5.yaşımızı doldurduk...Sorunum şu; oğlumu gece yatmadan önce çişini yaptırıyorum.Uyutuyorum aradan 2 saat geçiyor tekrar çişe kaldırıyorum çişini yapıyor,sonra tekrar aradan 2,5 saat geçmeden tekrar çişini yaptırıyorum bu böyle sabaha kadar devam ediyor.2,5 saat değilde 3 saat geçsin aradan hemen altına çişi kaçırıyor.Gündüz tutuyor çişini ama gece hiç tutamıyor.Bazı geceler uyuyakalıyorum bir fırlıyorum yataktan odasına gidip bir bakıyorum altına işemiş.Artık ne yapacağımı şaşırdım uyumadan önce çok fazla sıvı şeyler yedirmemeye çalışıyorum ama durum hep aynı.Acaba sünnet ettirsek çişini tutmayı öğrenir mi ya da çişi geldiğini fark edip uyanır mı?

sunnetle ilgisi yok maalesef ..

genetik olabilir ,uykusu çokk derin olabilir uyanamadigi için gidemiydour
ama her seferinde çis yapmasi biraz agrip ne kdar dikkat ediyorusnuz bilmeiyorum ama gunduz SIK wc ye goturmeye çalisin , uyumadan 2 saat oncesine kdr da sivi tuketimini kesin

ve en son onerim bez baglayin, zamanla bez kuru kalmaya absaldikça birakirisniz
pardon bi en son uncu tavsiye daha avr ilaç kullanimi ..

ilgilenip cevap yazdığınız için teşekkür ederim.Gündüz de çok sık tuvalete gidiyor.bez bağlayamam çünkü 5 yaşını doldurdu.Zaten oğlum kendisi bez bağlatmaz.İlaç seçeneğini düşünmek bile istemiyorum inşallah gerek kalmaz.

ilgilenip cevap yazdığınız için teşekkür ederim.Gündüz de çok sık tuvalete gidiyor.bez bağlayamam çünkü 5 yaşını doldurdu.Zaten oğlum kendisi bez bağlatmaz.İlaç seçeneğini düşünmek bile istemiyorum inşallah gerek kalmaz.
Aynı dertten bizdede var oğlum ocak 2012 doğumlu gece alt ıslatma sorunu var .Kaldırmayınca altına kaçırıyor.Bu konuya nasıl çözüm getirmek lazım acaba doktora mı götürsek acaba erken mi bilen cevap versin lütfen

Aynı dertten bizdede var oğlum ocak 2012 doğumlu gece alt ıslatma sorunu var .Kaldırmayınca altına kaçırıyor.Bu konuya nasıl çözüm getirmek lazım acaba doktora mı götürsek acaba erken mi bilen cevap versin lütfen
ben çocuk psikiyatrisine götürdüm bu yaşlarda normal dedi.6 yaşını doldurana kadar bekle dedi.Gece çişe uyandırırken ışık açın tuvalete öyle götürün dedi uyansın bilsin ki tuvalete gidiyor çocuk.Her yolu denedim bu sefer ışık açınca uykusu açılıyor uyumakta zorluk çekiyor.Şubat ayında sünnet ettirmek istiyorum inşallah çözüm olur.

ben çocuk psikiyatrisine götürdüm bu yaşlarda normal dedi.6 yaşını doldurana kadar bekle dedi.Gece çişe uyandırırken ışık açın tuvalete öyle götürün dedi uyansın bilsin ki tuvalete gidiyor çocuk.Her yolu denedim bu sefer ışık açınca uykusu açılıyor uyumakta zorluk çekiyor.Şubat ayında sünnet ettirmek istiyorum inşallah çözüm olur.
umarım canım.Gece evet ışığı açınca daha kolay tuvaletini yapıyor oğlum erken doğdu biyolojik mi mi psikolojik mi korkumuz var başımızdan da 2 kez korkmaya sebep olacak iki olay geçti .Emin değilim 5 yaşını geçince bende doktora götürmeyi düşünüyorum.

Sık idrara giden ve altına kaçıran çocuklarda şeker sorunu olabiliyor diye biliyorum..
Doktara bu konudada danışın belki bir çözüm bulunur.

Sık idrara giden ve altına kaçıran çocuklarda şeker sorunu olabiliyor diye biliyorum..
Doktara bu konudada danışın belki bir çözüm bulunur.
ilginiz için teşekkürler .Alt ıslatma sadece gece oluyor gündüz bu sorunumuz yok sık sık tuvalete gitmiyoruz ama dediğinizide göz ardı etmemek gerek eşimde ve kayınvalidemde bu sorun var .

çocuk psikatrisi ilgilendikten sonra mı bunu söyledi ?

ben bir akrabamdan duyduğum şeyleri yazayım. belki bacak kasları iyice gelişmemiştir. çocuk bisiklet falan sürsün, tutmalı sıkmalı bacak egzersizleri. çişe götürürken mutlaka uyandırın, uykulu yapmasın, ışıkları açın, konuşturun.
en önemlisi; yatağa çiş yaptığı günler yağmurlu resim çizdirin. yapmadığı günler güneş resmi. bu bir psikolog tavsiyesi.

ben bir akrabamdan duyduğum şeyleri yazayım. belki bacak kasları iyice gelişmemiştir. çocuk bisiklet falan sürsün, tutmalı sıkmalı bacak egzersizleri. çişe götürürken mutlaka uyandırın, uykulu yapmasın, ışıkları açın, konuşturun.
en önemlisi; yatağa çiş yaptığı günler yağmurlu resim çizdirin. yapmadığı günler güneş resmi. bu bir psikolog tavsiyesi.
haklısınız aklıma gelmedi değil bacak kaslarının gelişemediği...çok teşekkür ederim

mrb benim oglumla aralarında sadece bir hafta var oglunuzla..ben 2,5 yaşında 3 günde alistirdim.sonra bir daha sorun yaşamadım.gecede takmadim.alıştı gitti..ama bazen oğluma çok yuklendigimde psikolojik olarak o gece altına kaçırdığı olmuştur.acaba diyorum ki oglunuzun psikolojisini 3tkileyen biseylermi oluyor..yeni bir kardes,,sizin cok fazla çocuğun üstüne gitmeniz...yada ilgisizlilik...mesela çalışan anneyseniiz buda etkiliyor..bilinç altina atip uzuntulerini gece iseyerek atabiliyordur..yada ne biliyim ilgi çekmek için yapabilir..usutebilir bobreklerini ..yani üstüne çok gitmeyin ysnsitmayin altına isedigini..utandirmayin onu..zamanla duzelecektir.çocuğunuzu dovuyorsaniz oda çok etkiler ..geçmiş olsunn

Back
X