Biberon süt,tuvalet eğitimi,beşikte sallanma sorunları.

Telaşlanmayın. Bi şekilde bitmeli. Yatmadan önce ve kalktıktan sonrayı yine tiksindirme yapabilirsiniz bence. Biberon pis oldu filan diye. Sarılın. Kitap okuyup sarılıp uyuyacaz diyin uyku konusunda da. Kalkar huysuzluk yapar ama sallanma da bitti bunu kabul etmeli. Tabi hepsi aynı anda olmasın sırayla. Ama çok uyku desteği var. Çok karışmış zorlaşmış uyku mevzusu. Kesintisiz uykuya onun da ihtiyacı var.
Uykusu doğduğu günden beri en çok zorlandığım şey oldu. Gerçekten hiç uyumayan bir bebekti. Günlerce uykusuz kaldığımı hatırlıyorum. Ve tek başıma.. uyku eğitimi bile denedim oda başarısız olmuştu. Sallamaya mecbur kaldım. Ki sallanmayla bile artık çok zor uyuyodu, sallamayı bıraktıgım an direkt uyanırdı. O zaman ki çaresizliğim işte kendi kendine sallanan beşik bile almıştım, gece en azından 1-2 saat uyuyabilmem için. Uyusun diye hep destek destek derken işte bu haldeyim. Şu an akşam 9-10 arası uyuyor sabah 7-8 kalkıyor. Tabi mama ve sallama desteği ile. Ama inanın bu uyku bile hayalimdi hep. Desteksiz büyütmek gerçekten çok zor

Uykusu doğduğu günden beri en çok zorlandığım şey oldu. Gerçekten hiç uyumayan bir bebekti. Günlerce uykusuz kaldığımı hatırlıyorum. Ve tek başıma.. uyku eğitimi bile denedim oda başarısız olmuştu. Sallamaya mecbur kaldım. Ki sallanmayla bile artık çok zor uyuyodu, sallamayı bıraktıgım an direkt uyanırdı. O zaman ki çaresizliğim işte kendi kendine sallanan beşik bile almıştım, gece en azından 1-2 saat uyuyabilmem için. Uyusun diye hep destek destek derken işte bu haldeyim. Şu an akşam 9-10 arası uyuyor sabah 7-8 kalkıyor. Tabi mama ve sallama desteği ile. Ama inanın bu uyku bile hayalimdi hep. Desteksiz büyütmek gerçekten çok zor
Sallamayinca huzursuzluk çıkarıyor mu? Ben de kızımı salliyodum ama bı gün yatakta oynastigimizi düşünürken çok yorulduğu icin uyuyakaldı. Bı kere böyle bişey yaşayınca direkt bıraktım. Yatağa geçiyoruz, yorgunluk derecesine göre 5 dakika-1 saat arası oynastigimiz oluyor. kitap okuyoruz gidikliyoruz gülüşüyoruz sonra kendi kendine sağa sola yıkıla yıkıla uyuyakaliyor. bazen sabırsız olduğum zamanlarda sallayarak hızlıca uyutayim istiyorum ama şimdi de o istemiyor hiç. 😅
Bir de sallayarak uyutanlar için şu yöntemi okumuştum bikac arkadaşım da bu şekilde bıraktırdı ya da en kötü ihtimalle uykuya dalma süresini kisaltti. Sürekli sallamak yerine 5 dakika sallayıp 1 dk mola vermek gibi. Ayrıca mayistigini hissettiginiz an hızı iyice yavaslatip sallamayi bırakın. Bikac defa uyanir direnir muhtemelen, uyandığında sallamaya devam edin. Dalacagi sırada yine bırakın. Amaç sallamadiginiz anda uykuya geçişini sağlamak. Bu şekilde yavaş yavaş sallama destegini çekmiş oluyosunuz

Ben emzirdim. Gece beslenmesini kesemedim. Azaltamadım. Asla yapmam dediğim şekilde sabır taşıyla emzirmeyi bitirdim. Ilk gece sabah 5te uyudu. Açtım tv sızmasını bekledim. Çünkü asla sallanarak da uyumuyodu. Rezaletti. Ama öyle böyle derken atlattık. Bi yerden başlamak lazım.

Merhaba arkadaşlar.
Oğlum şuan 32 aylık. Ama hala bebeklik alışkanlıklarından vazgeçiremedim. Artık aşırı derecede zorlanmaya başladım. Zaten çok hiperaktif ve yaramaz bir çocuk. Üstüne bide hala bu süreçleri bırakamaması beni iyice yıprattı. Desteksiz büyütüyorum. Ve yenidoğan döneminden de daha çok zorlandığım bir süreçteyim.
Yenidoğduğunda sütüm azdı ve aptamil ile takviye yapıyorduk. Öyle öyle derken gitgide mamaya ve biberona çok alıştı. 8 aylıkken memeyi tamamen bıraktı. Ek gıda,mama öyle devam ettim. Ek gıda yada şuanki normal yemek yeme sürecinde bir sıkıntımız şükür hiç olmadı yemek yemesi güzel. 2 yaşından sonra aptamili kestim, içimin çocuk devam sütüne başladım. Şuan uyku öncesi sonrası 180 cc içiyor. Gece uykusunda da uyanıp bir biberon içiyor bazen 2 bile olmaya başladı artık. Gece beslenmesi daha da çok zorluyor beni. Ki uyumadan doyurup yatırıyorum. Çok kez denedim vermemeyi onun yerine su vermeyi, ama illa biberon ve içinde süt olacak. En son biberona sabır taşı sürmeyi denedim, iğrenir belki diye daha sonra biberonum ve sütün artık onun için pis olucağını söyledim. Direkt kustu sabır taşının tadını alınca. Ve ağlama krizi başladı süttt diye. Dayanamadım biberonu yıkadım geri verdim. Sütten dolayı zaten hele gece altını çok ıslatıyor gece 2 kez bazen altını aldığım oluyor ona rağmen yatağa geçtiği günler oluyor. Ve biliyorum ki tuvalet eğitimi için sütü artık bıraktırmam gerek. Çünkü bu şekil gece heralde 5-6 kere tuvalete kaldırmam lazım. Ona rağmen yine denedim 3 ay önce tuvalet eğitimini. Ve basarısız oldum lazımlığı,klozete oturtamadım bile korkuyorum diyip çok ağladı. Altında bez olmadığını bilmesine rağmen yine altına yapmayı tercih etti. Bu ay tekrardan denedim lazımlığa bazen korkmadan oturabiliyor. Ama asla yapmadı. Yine altına yapmayı tercih etti. Yine başarısz oldum. Uyku konusuna gelirsekde hala beşikte sallanarak uyumayı seviyor. Bazı yaşıtlarının artık yatakta yatmasını geçin odalarını ayırdığını gördükçe ben ne yapıyorum artık diyorum. İlk ayakta sallayıp uyuyunca kendi yatağıma koyup uyumayı denedim bu seferde gece yarısı kalkıp beşik salla salla diye krize girip ağlıyor. Beşiğindede işte bi süt istediğinde kalkıyor içene kadar sallamamı istiyor sonra uyuyunca istemiyor bi daha sabah kalkıyor.
Böyle işte kızlar her sürecde başarısızlık napcam bilmiyorum. Kreş öneriyolar, ama tuvalet eğitimini ilk tamamlamam lazım. Benden başkasının çocugumun özel bölgesini görmesini istemiyorum. Zaten tamamlasamda kreşe verebilirmiyim bilmiyorum suan sanırım bende hazır değilim 3 yas kucuk gelıyor kres ıcın. 4 yasında veririm diye dusundum hep kendimce. Önerileriniz varsa alırım kızlar yada benle aynı sorunları yaşayanlar..
Merhabalar,

Benim oğlum da sizin çocuğunuz gibiydi. Şu an 29 aylık. Yaklaşık 4 at önce canıma tak etti ve beşiği söktüm ve oğluma kırıldığını, tamir edemediğimizi anlattım. İlk 3 gün çok zor geçti. Beşiği kaldırmadım, uyanıp beşik istediğinde kırık halini gösterip artık kullanamayacağımızı söyledim. 3. Günün sonunda beşiği beraber kaldırdık ve bay bay beşik etkinliği yaptık:) Sonrasında bir daha aramadı beşiği hiç.
Biberon ve süt konusunda da şöyle oldu. Artık bazen 3 kere kalktığı oluyordu süt için. Onun için de yatmaya gittiğimizde, bir süre sonra yatarken süt içebileceğini ama gece süt içemeyeceğini söyledim yaklaşık bir 10 gün boyunca. Hazır olduğunu düşündüğümde de bir gece kalktığında sütümüzün olmadığını ama isterse su verebileceğimi söyledim. Hiç ağlamadı ama ilk gün uykuya geçmekte çok zorlandı. Sonraki günlerde de su istedi. Hala gece 1 kere kalkıp su içiyor ama bunda sıcakların da etkisi olduğunu düşünüyorum çünkü çok terlemiş bir şekilde uyanıyor.
Bir de bence öncelikle desteksiz uyumaya alıştırmalısınız. Çünkü biberonla uyumayı destek haline getiriyorlar. Desteksiz uyudukları zaman çok daha az arayacaktır biberonu.
Tuvalet eğitimi konusunda yorum yapamayacağım çünkü biz o sürece hiç başlamadık daha, 3 yaşına kadar kendi istemediği sürece başlamayı düşünmüyorum ben.

Son düzenleme:
Merhabalar,

Benim oğlum da sizin çocuğunuz gibiydi. Şu an 29 aylık. Yaklaşık 4 at önce canıma tak etti ve beşiği söktüm ve oğluma kırıldığını, tamir edemediğimizi anlattım. İlk 3 gün çok zor geçti. Beşiği kaldırmadım, uyanıp beşik istediğinde kırık halini gösterip artık kullanamayacağımızı söyledim. 3. Günün sonunda beşiği beraber kaldırdık ve bay bay beşik etkinliği yaptık:) Sonrasında bir daha aramadı beşiği hiç.
Biberon ve süt konusunda da şöyle oldu. Artık bazen 3 kere kalktığı oluyordu süt için. Onun için de yatmaya gittiğimizde, bir süre sonra yatarken süt içebileceğini ama gece süt içemeyeceğini söyledim yaklaşık bir 10 gün boyunca. Hazır olduğunu düşündüğümde de bir gece kalktığında sütümüzün olmadığını ama isterse su verebileceğimi söyledim. Hiç ağlamadı ama ilk gün uykuya geçmekte çok zorlandı. Sonraki günlerde de su istedi. Hala gece 1 kere kalkıp su içiyor ama bunda sıcakların da etkisi olduğunu düşünüyorum çünkü çok terlemiş bir şekilde uyanıyor.
Bir de bence öncelikle desteksiz uyumaya alıştırmalısınız. Çünkü biberonla uyumayı destek haline getiriyorlar. Desteksiz uyudukları zaman çok daha az arayacaktır biberonu.
Tuvalet eğitimi konusunda yorum yapamayacağım çünkü biz o sürece hiç başlamadık daha, 3 yaşına kadar kendi istemediği sürece başlamayı düşünmüyorum ben.
Merhaba , öncelikle teşekkür ederim yorumunuz için. Bu konuyu açtığım gün kesınlıkle zaten tavsiyeler üzerine ilk biberon ve sütü çıkardık hayatımızdan. Yaklaşık 1 hafta oluyor. Ve ilk 4 gün gerçekten çok zordu. Uykuya geçmesi 2 saati buluyordu, gece çok sık kalkıyordu. Kalkar kalkmaz mama diye krize giriyordu. Geçen hafta biberona sabır taşı sürmüştüm tabi sonradan çokta parlak bi fikir gelmedi ama sonrasında kusmuştu. Ve baktım bu onun aklında kalmış. Burdan ilerledim bende, hala süt içerse tekrar kusacagını artık sütün pis oldugunu vs hep tekrarladım. Bazıları hala günde bir kere falan ver diyor. Ama artık o kadar bıktım ki asla istemiyorum. Zaten gördüğü an bir kere falan dinlemez eski haline döner biliyorum. O yüzden tamamen cıkarttım hayatımızdan. Az ve sık yemek yedirdim hep. Aklına hiç mama gelmesin diye. Uyumadan önce karnını hep doyurdum. Şu an nasıl diye sorarsanız da. Dün mesela hiç sormadı. Bugün öğle uykusundan kalkınca bir kere sordu. Ve tekrar aynı şeyleri söyledim. Çok sık su içmeye başladı. Gece bazen hala kalkıyor, su diyor içip yatıyor hemen. Önceden suyun s sini söylemezdi. Meğer süt ne kadar az yemek yediriyormu ve az su içiyormus cocuklara. Cocugumun resmen kilo aldıgını farkettim. İyi ki cıkardım hayatımdan. Buna tamamen alıştığı zaman inşallah biraz daha zaman geçmesini istiyorum tamamen unutsun. O zamanda tuvalet eğitimine baslıycam umarım onuda atlatırım, çünkü cok ciddi sekilde artık yaralar pişikler olmaya basladı. Görünce çok uzuluyorum. Sürekli yıkasamda, kremde sürsem, bazen bağlamasam da yinede oluyor. O cok canımı sıkmaya basladı onu hallettikten sonra insallah besik diye dusunuyorum Allah kolaylık versin bize 😂

Back
X