oğlum adina bakmiyor!

afrazem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2009
7
0
Arkadaşlar,oglum 23 aylik.Adi: Mert.Adina seslendigimizde bize bakmiyor.meme,anne,baba kelimelerinden başka kelimesi yok.Söylediklerimi anlamiyor gibi geliyor.Komutlari anlamiyor.Çok sakin bir çocuk.Herkesin kucagina oturuyor.Yabancı bilmiyor.Beni görünce de pek sevinme hareketi yok.Ama cocuklarla iletisim kurmaya çalışıyor.Onlari kovaliyor,arkadaşımın oglunu meselâ bugün sallamaya çalıştı.Cocuklu ortamda oyun oynama gayreti var.Ama seslenince niye bana bakmiyor?Dediklerimi anlamiyor?Allah rızası için bana yardım edin.Uyuyamiyorum otizm korkusundan.

hemen sıkma canını benim bi tanıdıgımın oğlu 4 yaşına kadar konuşmamıştı bile. Ama mutlaka bi doktora gitmelisin en kısa zamanda

Arkadaşlar,oglum 23 aylik.Adi: Mert.Adina seslendigimizde bize bakmiyor.meme,anne,baba kelimelerinden başka kelimesi yok.Söylediklerimi anlamiyor gibi geliyor.Komutlari anlamiyor.Çok sakin bir çocuk.Herkesin kucagina oturuyor.Yabancı bilmiyor.Beni görünce de pek sevinme hareketi yok.Ama cocuklarla iletisim kurmaya çalışıyor.Onlari kovaliyor,arkadaşımın oglunu meselâ bugün sallamaya çalıştı.Cocuklu ortamda oyun oynama gayreti var.Ama seslenince niye bana bakmiyor?Dediklerimi anlamiyor?Allah rızası için bana yardım edin.Uyuyamiyorum otizm korkusundan.
Sağır olabilir bu halledebilbilecek bir sagirlik olabilir yada otizim doktora goturmenizde fayda var . Umarım öyle birşey yoktur. .

hemen sıkma canını benim bi tanıdıgımın oğlu 4 yaşına kadar konuşmamıştı bile. Ama mutlaka bi doktora gitmelisin en kısa zamanda
Arkdasin da cocugunu doktora goturmeli. Otizimin belli dereceleri vardır ağır orta hafif muhtemelen çocuğu hafif otizimn iyilesebilir yani normal insanlar gibi olur ilerde kimse anlamaz ama lise de sınıfta kalabilir dersleri kötü olur vs . Gibi sorunlar yasitlarindan 2 3 yaş geri olabilir .

Arkdasin da cocugunu doktora goturmeli. Otizimin belli dereceleri vardır ağır orta hafif muhtemelen çocuğu hafif otizimn iyilesebilir yani normal insanlar gibi olur ilerde kimse anlamaz ama lise de sınıfta kalabilir dersleri kötü olur vs . Gibi sorunlar yasitlarindan 2 3 yaş geri olabilir .
büyüdü baya çocuk sıkıntısı yok şuan 10 yaşında

büyüdü baya çocuk sıkıntısı yok şuan 10 yaşında
Belli olmuyor zaten ,dışardan bakınca hafif olanı anlaşılımiyor. Normal herseyi yapar konuşur sadece yasitlarindan biraz daha mantiksiz konusabilir dersleri kötü olur . 4 yaşında konuşmayı öğrendiyse muhtemelen hafif yada öyle bir prblem yoktur dipleksi olabilir ( yani sözelzekası normalninsanlara gore az ,matematik zekası gelişmiştir okumayi konuşmayı geç ogrenir, kitap okumak istemez harfleri karıştırır bana yerine beni der vs ) . halledilmek abartilacak birsey değil gitmese de prblem.olmaz normal insanlar gibi kendine bakabilir .

Belli olmuyor zaten ,dışardan bakınca hafif olanı anlaşılımiyor. Normal herseyi yapar konuşur sadece yasitlarindan biraz daha mantiksiz konusabilir dersleri kötü olur . 4 yaşında konuşmayı öğrendiyse muhtemelen hafif yada öyle bir prblem yoktur dipleksi olabilir ( yani sözelzekası normalninsanlara gore az ,matematik zekası gelişmiştir okumayi konuşmayı geç ogrenir, kitap okumak istemez harfleri karıştırır bana yerine beni der vs ) . halledilmek abartilacak birsey değil gitmese de prblem.olmaz normal insanlar gibi kendine bakabilir .
anladım bilmiyorum valla o arkadaşımla da görüşmüyoruz zaten artık ne yaptı hastaneye gitti mi hiç bilmiyorum normaldir inşallah çocuğu..

anladım bilmiyorum valla o arkadaşımla da görüşmüyoruz zaten artık ne yaptı hastaneye gitti mi hiç bilmiyorum normaldir inşallah çocuğu..
Anladım canım normal olmadan genelde insanlarda olsa da tembel diye üzerine gidilmez anlaşılmaz yani çocuğu için sorun teşkil etmez evlenir ailesi de kendisi muhtemelen farkına varmaz. Birde insanlar cocuklarina boyle seyleri konduramaz benim cocugum akilidir vs gibi ayirir evladini, Ağır orta olanlar farkedildir genelde.

Anladım canım normal olmadan genelde insanların çoğunda vardır tembel diye üzerine gidilmesi anlaşılmaz yani çocuğu için sorun teşkil etmez evlenir ailesi de kendisi muhtemelen farkına varmaz. Ağır orta olanlar farkedildir genelde
hıı böyle saf diye tanımladıkları gibi oluyorlar o zaman Allah kimsenin başına vermesin :KK43:

Benim oğlumda 3.5 yaşında otizmli başta oda kelimeler cümleler konuşurdu ama artık konuşmuyor 20ye kadar sayabiliyor anne demiyor gözüme bakıyor ama çok kısa süreli oğlum bana sarılmayı seviyor ama bunu birşeylerden kaçmak içinde kullunıyor yabancılığı yoktur.hiç bekleme git doktora vaktiyle müdahale etmezsen ağırlaşabiliyor keşke deme git nekadar erken okadar iyi eğitimle hallolmayacak birşey yok yeterki geç kalma

Otizm olma ihtimali yuksek benim cocugumdada ayni sorunlar vardi ismine bakmazdi komutlari almazdi suan otizm tedavisi goruyor

Seni endişelendirmek istemiyorum, bekar ve çocuksuz bir kadınım yani pek bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla "adını söyleyince bakmıyor, kelime dağarcığı dar, anlamıyor" gibi belirtiler otizm olabilir ama başka şey de olabilir yani tek farkılılık otizm değil, başka zekasal sorunlar da var. Senin endişeni çok iyi anlıyorum çünkü ben de disleksiyim ve kendim için çok endişelenmiştim.
Burada sorularına yanıt bulamazsın bence doktora git. Lütfen nolur vakit kaybetmeden çocuk psikiyatristine git.