Oglum basmiyo ve oturamiyo. ..

aLeStA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
24
0
36
İstanbul
Kızlar 7 aylık. Oglum var ve ne basiyo ne de desteksiz oturamiyo neden acaba çok. Uzuluyorum ek.gidayada alışamadı hala sadece anne sütü alıyo naptiysa olmadı 2 3 çay kaşığı gecmiyo tutmuyo ağzında tutuyo gitmediğini doktor kalmadi tahliller de temiz cikiyo

Kızlar 7 aylık. Oglum var ve ne basiyo ne de desteksiz oturamiyo neden acaba çok. Uzuluyorum ek.gidayada alışamadı hala sadece anne sütü alıyo naptiysa olmadı 2 3 çay kaşığı gecmiyo tutmuyo ağzında tutuyo gitmediğini doktor kalmadi tahliller de temiz cikiyo
Dr her şey normal diyorsa sıkıntı edecek bir durum yok derim canım. Bebeğin daha 7 aylık,sen biraz aceleci davranıyorsun :KK51:o dediklerini yapamaması gayet normal. Desteksiz oturma olayı her bebekte aynı zamanlarda olmaz. Benim oğlum 9 aylık desteksiz oturabildi. Etrafından sana söylenenlere kulaklarını kapa,genellikle o yorumlar hep can sıkıcı ve bunalıma itici olur!Ek gıda olayına gelince..karnını doyurmak için yedirmeeceksin zaten. İlk başta neredeyse hepimizin bebeği yemedi..1-2 kaşık tamam.Önemli olan asla pesetmemek! Alışması zaman alacak annesi sabırlı olmalısın :KK66:

Bebeğin bacaklarına hareket yapın.bebek egzersizi gibi düşünün. Hafifçe çekin bırakın.dizini bükün bırakın. Hem onun hem sizin için eğlenceli olacak.

endişelenmeyin, gelişim hızları farklıdır çocukların, eğer kilolu bir bebekse oturması da basması da geç olur

Benim oglum 9 aylık yurumeye başladı ama her cocuk bir olmuyo 7 aylıkken oturttugumuzda yana duserdi ama ben hep yere bıraktım hıç emeklemedi yuvarlanıp durdu birden ayagı kalktı yurudu çocukların nezaman ne yapacagı belli olmuyo sana tek tavsiyem ellerinden tutup yurutmen canını sıkma sonra bi dk otursun diye dua ediceksin

Oy kiyamam o daha 7 aylık hic katana takma zamanı gelince oturacaktır. Sen destek ol ona öğrenecektir.

Sıkıntı etme canım senin oğlan miskin biraz. Benim arkadaşın oğlu da öyleydi benimki 4 aylıktı oturdu destekli onunki 6 o 11 aylıktı emekledi benimki 6 ama o 12 ay olmadan yürüdü benimki 14 :)) Zaten 10 aylığa kadar pek desteksiz oturamıyorlar. Çok sık emziriyorsan pndan da yemiyordur. Benimki de zor alıştı şimdi maşallah homiligırtlak götürüyo :))

Bi de şu mama lapa fln değil de yoğurt ayran üzüm suyu şeftali püresi fln dene

canim cok normal bunda garips birsey yokki hatta normal. Benim kizimda desteksiz cok gec oturdu 9 aylik falandi ve ayrica hic emeklemedi ama 12 aylikken birden yurumeye basladi. Yani her cocuk farklidir. Ben mesela cok pimpirikli oldugum icin yerlerde toz vardir hasta olur diye bebegimi hic yere birakmadim tabi cocuk o zamanda alismiyor cabalamiyor. Arkadaslarin dedigi gibi hafif kilolu tombis bebeklerde daha gec oluyor.

benim oglumda 7 aylikken basmak istemiyordu hic zorlamadim,1 yasinda tam olarak yurumeye basladi.yani suanda basmiyor oturmuyor diye uzulmeyin,bi bakmissiniz yurumus kosmus elde avucta durmuyor.hic zorlamayin yavruyu.

be
yin bel mr cekildimi ayakları uzerine tutunca ayaktarı hamur gibi yıgılıyormu.popo ustünde morluk varmı bebek norolojisi gördümü birde kalca cıkık filmi cektrdinmi canım bunlar temizse korkma benim yegenim bebekten 8 aya kadar ayakları gücsüzdü hamur gibi yıgılıyordu dr lar bisi yok diyordu rutin kontrolde ama mr larda hem kalca cıkıgı cıktı hem omurilik uzunlugu ameliyat oldu ikisindende 8 aylıkkken zor oldu mahvolduk hepimiz dr lar hatta rehabilitasyon merkezini mesgul etme yürümez bu cocuk dediler universitelerde ama allaha sükür simdi 3.5 yasında 6 aydr yürüyor.bunları kork diye yazmıyorum basımıza geldi bu filmler cekilmediyse kesinlikle kalca ve bel mr iste .ama eger normal basabiliosa korkacak bişi yok zaten sorun varsa ayakları küçüktür hamur gibi olur cansız gibidr.insalah böle degildr.insalah evham yapıyorssundr.benim oglum 5 ay boynu tutmadı bosa bir sürü tahlil falan yaptık sükür sonuc cıkana kadar tutumustu boynu acele etttim niye tutmuo die sonra 6 aylıktı süründü ama 9 ayda oturdu degişik bişi oldu bizimkiside

Benim oğlum 5.5 aylıkken süründü. Yürümeye başlayıncada emekledi... ayağa kalakardı ama oturamazdı. Yani her çocuk farklı canım. Ek gıdaya alıştırmak istiyorsan önce ek gıda sonra sütünü ver. Sabah sütle değil ek gıdayla başla güne. Acıkınca canavar kesilirler...

Benim kizimda aynen 7 aylık basmiyo oturamiyo devriliyo erken sanırım daha

Back
X