oğlum büyümüyor :(((

evet çok zorhem yemiyor hem 24 saat nerdeyse ağlıyo ve inat dediğini yapmadığımızda kafasını duvara vuruyor çocuk morartıyo sürekli kucakta ve ayakta doşıyorum oturunce bile ağlayan çocuk ben hayaımda böyle çocuk ne duydum ne gördüm yemnle
Karali olursaniz belki vazgecer,cunki oyle yapinca aman oglum tapma diye dedigini yapiyoruz,onlarda istediklerini artik hep boyle istiyolar.
Biara benim oglumdada vardi aglama huyu,aglamasin diye ne istese yaptik baktik dizaci artirdi,artik normal konusmasi bile aglar gibiydi,bende agladigi sryleri yapmamaya basladim,susarsan yapicam dedim ,sustu oyle yaptim istedigini.
Boyle boyle kurtulduk.
Birakin aglasin bakti olmuyo vazgecer bu huyundan.

birkaç tavsiye
1.kuymak yapın,sevmeyen bebek görmedim,çok kalorili ve besleyici
2.avakado verin.limon ve çok az tuzla.yada yoğurtla.avakado çoook kalorili.inanılmaz kilo aldırır.
3.benim oğlum yemediğinde önüne bir kaç parça koyup,ilgilenmeyip kendi yemeğime bakıyorum.oda yemeye başlıyor önündekini.

birkaç tavsiye
1.kuymak yapın,sevmeyen bebek görmedim,çok kalorili ve besleyici
2.avakado verin.limon ve çok az tuzla.yada yoğurtla.avakado çoook kalorili.inanılmaz kilo aldırır.
3.benim oğlum yemediğinde önüne bir kaç parça koyup,ilgilenmeyip kendi yemeğime bakıyorum.oda yemeye başlıyor önündekini.
avakadoa bal sürülüpte yeniliyomuş duydupuma göre yoğurdu sever benim oğlum rende mi yapayım yoksa küp küp doğrayıp vereyim

bu arada avokadonun yenebilmesi için çok yumuşak olması lazım,sert vermeyin o daha olmamıştır.sert alırsanız 3-4 gün evde bekletmeniz gerekir.yada yumuşak alın

Avokado meyvesi, yağ içeriği, kg başına kalori ve protein bakımından bir çok meyve türüne göre üstünlük gösterir. Kalori değeri muzun 3 katı, bifteğin 1-1.5 katıdır.
Avokadonun faydaları neler?

Avokado, bir biftekten daha kalorili bir meyve. Doğal olarak yetiştiği bölgelerde, içerdiği yağ miktarı nedeniyle, fakirin tereyağı da deniyormuş
icon_smile.gif
Tüm meyveler arasında belki en çok yağ içeren meyve olmasına rağmen, içerdiği yağ asitleri doymamış yağ asitleri olduğu için kolesterol seviyesini arttırmıyor, üstelik azaltıyor !.. Bu içerdiği zengin yağ asidi içeriği de bebeğin sinir sistemi, beyin gelişimi, zekası için inanılmaz faydalı
icon_smile.gif
Bebeklerin beslenmesinde yağ çok önemli bir yere sahip anneler, zeytinyağımızı ve günde 1 çay kaşığı kadar doğal tereyağımızı unutmayalım
icon_smile.gif

İçerdiği vitamin ve mineraller ise: C, E, K, B6, Folik asit, riboflavin, niasin, pantotenik asit ve potasyum.
Bu harika ama ülkemizde pek alışılmamış meyvenin, biraz olgunlaşmış halini, bebeklere çatalla ezerek hiç başka işlem uygulamadan yediriyoruz, peki daha büyüklere nasıl yedirelim: 1 yaş ve daha büyük çocuklarımız için bal ve cevizle karıştırıp, fındık ezmesi gibi kahvaltıda ekmeklerine sürüp yedirebiliriz
icon_smile.gif
Akademik başarılarına çok katkısı olduğu söyleniyor
icon_smile.gif

http://bebegiminyemekleri.com/?tag=zeka-gelistirici-meyve-avokado yazdıklarım bu siteden alıntıdır.

benim çocuk da sizinkine benziyor. 25 aylık.
87 cm ve 11.5 kg.
ama doktorumuz hiç bizi uyarmadı. Neredeyse bir yıldır kilo almıyor, boy uzaması var ama.
Sağlık ocağındaki hemşiremiz de ölçüyor, o da bir problem söylemedi.
Hatta kilo almıyor falan dediğimde olabilir dedi ikisi de.

Gelişim geriliği deyince siz ben de merak ettim açıkçası.

Yemek konusunda ise, dönem dönem hiç bir şey yemiyor, dönem dönem iştahı biraz daha iyi oluyor. Baskı yapmamaya çalışıyorum.

benim çocuk da sizinkine benziyor. 25 aylık.
87 cm ve 11.5 kg.
ama doktorumuz hiç bizi uyarmadı. Neredeyse bir yıldır kilo almıyor, boy uzaması var ama.
Sağlık ocağındaki hemşiremiz de ölçüyor, o da bir problem söylemedi.
Hatta kilo almıyor falan dediğimde olabilir dedi ikisi de.

Gelişim geriliği deyince siz ben de merak ettim açıkçası.

Yemek konusunda ise, dönem dönem hiç bir şey yemiyor, dönem dönem iştahı biraz daha iyi oluyor. Baskı yapmamaya çalışıyorum.
Canım onların cetveli oluyor benim oğlumun yüzde 3 e düşmüştü gelişmesi1 sene ne kilo aldı ne boyu uzadı bende doktora gtürdüm mama verdi yemek yemedi hiç 1 kase çorba bile içmedi sadece anne sütü aldı 1.5 yaşına kadar yüzden büyümüyordu sende bir baktır istersen yüzde kaç gelişimi

Back
X