Oğlum çok değişti, ne yapmam gerekiyor?

Siz neden başka bir ailenin kızını yerden yere vurdunuz peki? Kız arkadaşı da eşi de oğlunuz seçecek siz değil.
Siz gerçekten ciddi misiniz? Size diyorum ki ''kötü'' dememin sebebi oğlanın bu olayı kötü olarak görmesi. Ben kızın karakterine, şahsına zaten kötü diyemem, ben kızı tanımıyorum ki niye kötü diyeyim? Bizim geçmiş tecrübelerimizde de gördüğümüz şeyler var, kulaktan dolma değil bizzat yaşadıklarımız. Bu nedenle umudunu kesti. Hayatının ilerleyen yıllarında daha çok şey anlayacak.

Peki küçük kız? O okuyor mu? Ya da bitirdi mı okulu?
Üstte yazmıştım zaten onu. Bir de sence diyip dalga geçerek kendinizi ne sanıyorsunuz? Okuyun da okuduğunuzu anlayın önce. Ona göre cevap verin. Polemik yaratıcam diye 40 takla atmayın

Sence diyor bir de sanki okumasına biz engel olduk. 20 yaşında kız okuma bilincini elde etsin de arkadaş peşinden hayatını sağlamaya çalışmasın. Arkadaşı gidiyor diye aynı fakülteyi yazdılar, kendisi bıraktı. Biz mi bırak dedik? Çocukları eve tıkıyormuşuz gibi konuşmayın.

Siz okuduğunuzu anlamıyor musunuz yoksa hepiniz bilerek anlamak mı istemiyorsunuz? Üstte açıkladım ''kötü'' demek ile ne demek istediğimi. Karakterine laf etmediğimi ısrarla söylememe rağmen görmek istememenizin nedeni nedir? Kimse kimsenin arkasından atıp tutmuyor.
Evet oğlum onun olduğu yeri yazdı, o beklemedi biz zamanında aylarca beklerdik diye bir de kızla kendinizi kıyaslamışsınız. Keşke kötü deyip geçseymişsiniz. Bilginiz dahi olmayan bir durumla ilgili acayip fikirler üretmişsiniz.

"Asla evlat ayirmadik,büyük kızı baya özel yurtlarda şehir dışında bolluk içinde okuttuk, yine de bıraktı okumadı" dediği için bı ümit sordum bunu da? 3 kızkardeşin üçünün de sırf "ortamcı" ve havai olduğu için ailenin sunduğu bütün imkanları elinin tersiyle itip okumadığı ama tek erkek çocuğun içine kapalı, beyefendi, dürüst, iyiliginden kendini kaybedecek derecede iyi, dini bütün, mukemmelliyetci...vs vs oldugu bir aile çok ilginç geldi bana da, anlamaya çalışıyorum işte....

Evet oğlum onun olduğu yeri yazdı, o beklemedi biz zamanında aylarca beklerdik diye bir de kızla kendinizi kıyaslamışsınız. Keşke kötü deyip geçseymişsiniz. Bilginiz dahi olmayan bir durumla ilgili acayip fikirler üretmişsiniz.
Kendi yaşamını dünya görüşünü evlatlarına dikte etmiyor mu kuzum ? Ben mi yanlış okudum konuyu?12 yaşındaki çocuğu bile yönetemiyorum. Kaldı ki 20 yaşındaki gence istediklerimizi yaptıracağız. Evlatlar bize Allah’ın emanetleri sahipleri değiliz. Bazı extrem durumlar dışında istedikleri gibi düşünebilirler yaşayabilirler

Asla evlat ayirmadik,büyük kızı baya özel yurtlarda şehir dışında okuttuk dediği için bı ümit sordum bunu da? 3 kızkardeşin üçünün de sırf "ortamcı" ve havai olduğu için ailenin sunduğu bütün imkanları elinin tersiyle itip okumadığı ama tek erkek çocuğun içine kapalı, beyefendi, dürüst, iyiliginden kendini kaybedecek derecede iyi, dini bütün, mukemmelliyetci...vs vs oldugu bir aile çok ilginç geldi bana da, anlamaya çalışıyorum işte....
Halbuki havai ortamcı ve eğitimli olsalardı kızlar bu aile sınıf atlardı. Efendilik de bir yere kadar canım.

Kendi yaşamını dünya görüşünü evlatlarına dikte etmiyor mu kuzum ? Ben mi yanlış okudum konuyu?12 yaşındaki çocuğu bile yönetemiyorum. Kaldı ki 20 yaşındaki gence istediklerimizi yaptıracağız. Evlatlar bize Allah’ın emanetleri sahipleri değiliz. Bazı extrem durumlar dışında istedikleri gibi düşünebilirler yaşayabilirler
Bu hanımefendi oğlunun aylarca onlinedan bile olsa görüştüğü kızla yüz yüze görüşmesine kız 4 yaş daha büyük ve doğulu diye engel olmuş :d ne analar var sayın ceycey 12 yaşındaki ne ki birey bile değil o :d

Üstte yazmıştım zaten onu. Bir de sence diyip dalga geçerek kendinizi ne sanıyorsunuz? Okuyun da okuduğunuzu anlayın önce. Ona göre cevap verin. Polemik yaratıcam diye 40 takla atmayın
Sence ? Diyen ben değilim yalnız :confused: asıl siz okurken karıştırıyor olmayasınız...Ben sadece aile yapınızı çözmek için düz sorular soruyorum. Küçük kızin okul durumu hakkında da birşey göremedim belki de yazdınız ama kaçırdım...kabalasmadan yanıt verebilirsiniz?

"Efendilik" tanımı da değişik zaten konu sahibinin...
Ya aslında konu sahibi şeyin de farkında değil, yazmış ya beni ayrı tutar beni çok sever falan. Ben de anneme düşkünüm tamam ama herkese hırçın olup sadece anneye sevgiyi göstermek de bana biraz şey gibi geliyor, kimseyle doğru düzgün bağ kuramadığı için en güvenli alanda kalmaya devam ediyor.
Bence bu "kız" mevzusundan çok daha önemli sorunlar var bu çocuğun ozguvensizlikleri ve aileden aldığı şımartılma carpisinca dengeyi bulamıyor. Gerçek efendilik cidden böyle bir şey değil :d

Ya aslında konu sahibi şeyin de farkında değil, yazmış ya beni ayrı tutar beni çok sever falan. Ben de anneme düşkünüm tamam ama herkese hırçın olup sadece anneye sevgiyi göstermek de bana biraz şey gibi geliyor, kimseyle doğru düzgün bağ kuramadığı için en güvenli alanda kalmaya devam ediyor.
Bence bu "kız" mevzusundan çok daha önemli sorunlar var bu çocuğun ozguvensizlikleri ve aileden aldığı şımartılma carpisinca dengeyi bulamıyor. Gerçek efendilik cidden böyle bir şey değil :d
Yav çocuk evin içinde aylardır küfür beddua ede ede geziyor, benimle de konuşmuyor, sadece arada mesaj atıyor demedi mi konu sahibi? Annesini çok sevip de evde aylarca ana avrat küfür beddua ede ede gezip , mesajlaşmak dışında da anneyle hiç muhatap olmayan "anneye düşkün" çocuk ilk kez görüyorum ben... Konu sahibinin oğlunu canını verecek kadar sevdiğine eminim ama oğlanın annesini ayrı tuttuğundan, sevdiğinden hatta hatta zerrre saygısı olduğundan bile pek emin olamadım ben doğrusu...Konu sahibi oğlanın anası olduğu için sevildiğini tahmin ediyor sadece...

Son düzenleme:
Yav çocuk evin içinde aylardır küfür beddua ede ede geziyor, benimle de konuşmuyor, sadece arada mesaj atıyor demedi mi konu sahibi? Annesini çok sevip de evde aylarca ana avrat küfür beddua ede ede gezip , mesajlaşmak dışında da anneyle hiç muhatap olmayan çocuk ilk kez görüyorum ben... Konu sahibinin oğlunu canını verecek kadar sevdiğine eminim de oğlanın annesini sevdiğinden hatta zerrre saygısı olduğundan bile pek emin olamadım ben doğrusu...
Önceki sayfalarda yazmıştı konu sahibi. Bence de gerçek bir sevgi değil bu zaten, düşünceleri yüzünden yalnızlaşmanın vermiş olduğu mecburiyet.
Yani bir de Karadenizlilermiş :d herhangi bir erkek arkadaşına ben hayatta kalmak için yiyorum falan diyemez yani :d bu emo ruh halini ancak annesi çeker :d

Konu sahibi sorduğumuz sorular boşa değildi. Verdiğiniz tüm bilgiler ışığında artık gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki oğlunuz büyük ihtimalle uyuşturucu madde bağımlısı.... fiziksel zayıflığı, asosyalligi,öfke krizleri, yere yatıp nefessiz kalışı, ani davranış değişikliği(bundan çok emin olamadım) gibi belirtiler + aile yapısı -ebeveyn tutumları bende bu izlenimi yarattı. Umarım yaniliyorumdur ama bır an önce emin olmanızı tavsiye ederim....Allah şimdiden yardımcınız olsun

Son düzenleme:
"Asla evlat ayirmadik,büyük kızı baya özel yurtlarda şehir dışında bolluk içinde okuttuk, yine de bıraktı okumadı" dediği için bı ümit sordum bunu da? 3 kızkardeşin üçünün de sırf "ortamcı" ve havai olduğu için ailenin sunduğu bütün imkanları elinin tersiyle itip okumadığı ama tek erkek çocuğun içine kapalı, beyefendi, dürüst, iyiliginden kendini kaybedecek derecede iyi, dini bütün, mukemmelliyetci...vs vs oldugu bir aile çok ilginç geldi bana da, anlamaya çalışıyorum işte....
Ben olanı yazdım sadece kimisine garip gelir.

Hepinize teşekkür ederim teker teker. Kafam çok karışık, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim :(

Hepinize teşekkür ederim teker teker. Kafam çok karışık, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim :KK43:
Lütfen son uyarımı dikkate alın. Bir an önce bir psikyatra götürüp önceden gizlice şüphelerinizi dr.a belirtin. Şu var ya da yok, uzman anlar, gerekirse başka bir bahaneyle yaptıracağı kan tahliliyle bile teşhis eder, sizi yönlendirir...Bu sürede aile bireylerini uyarın, babasından ablalarindan sizden...vs para akışı olmasın. Ablalariyla görüşün onlar sizden daha fazla ayrıntı biliyor olabilirler. (Sık sık borç para istemek, anne babaya kuruphaneye gidiyorum diyip arkadaşlarıyla takılmak, takıldığı mekânlar...vs)

Lütfen son uyarımı dikkate alın. Bir an önce bir psikyatra götürüp önceden gizlice şüphelerinizi dr.a belirtin. Şu var ya da yok, uzman anlar, gerekirse başka bir bahaneyle yaptıracağı kan tahliliyle bile teşhis eder, sizi yönlendirir...Bu sürede aile bireylerini uyarın, babasından ablalarindan sizden...vs para akışı olmasın. Ablalariyla görüşün onlar sizden daha fazla ayrıntı biliyor olabilirler. (Sık sık borç para istemek, anne babaya kuruphaneye gidiyorum diyip arkadaşlarıyla takılmak, takıldığı mekânlar...vs)
Şunu da ekleyeyim, umarım doğru değildir, umarım ben yaniliyorumdur ama düşündüğüm gibi bir bağımlılık sorunu varsa bunun sebebi ve sorumlusu zannettiğiniz gibi kötü arkadaşlar veya kötü sevgililer değil... Bence artık suçlu aramayın, kimsenin günahını boş yere almayın, daha fazla üzülmeyin....sadece bundan sonrasında çocuklarınız için sadece uzmanlardan yardım alarak doğru olanı yapmaya odaklanın ....

Back
X