Oglum çok duygusal

öyle mi diyosunuz.. biraz rahatladım gerçekten.. oğlum biz daha ölmicez uzun yıllar seninle yaşıcaz sen bunları düşünme falan diyorum konuyu kapatıyorum bende.. demek ki doğru yapıyormuşum. bazen evde sözümü dinlemiyor, kaç kere söylememe, güzellikle uyarmama rağmen, hala aynı şeyi yapıyor bende bağırıyorum.. yapma artık, sözümü dinle, kaç kere uyardım diye.. hemen ağlıyor.. sanki ergenliğe girmiş gibi ben seni artık sevmiyorum, sende beni sevmiyosun diye kapıları çarpıyo.. üzülüyorum ağlıorum bende gidip sarılıyorum.. nasıl davranacağımı şaşırdım.. bağırmak istemiyorum ama bazen oluyor.. sabrım taşıyor..

merhaba
yarama tuz bastınızmı desem heh üstüne bastınızmı desem bilemedim
benimkiler ikizler. biri kız biri erkek.henüz 3 yaşındalar Rabbim bağışlarsa
oğlum inanılmaz duygusal anlattıklarınız hatta daha fazlası. alıngan ve kırılgan. eşim çok alınganmış çocukken. bense 18 yıldır kaygı bozukluğu pa ve okb ile dönem dönem mücadele ediyorum.
kızım bazen şarkı veya ninni soylememi istiyor yada net den açtırıyor oğlum hemen ağlıyor. çizgi film şarkılarında bile ağlayabiliyor. oğlum eşimin kopyası ama bendede kaygı bozukluğu olunca acaba çocuğuma geçmiş olabilirmi diye endişeleniyorum. aralarında adaletli davranmaya ve asla birbirlerine bile olsa ezdirmemeye gayret ediyorum. ama sonuç aynı. karnımda bile yüksek ses istemezdi tekmelerdi. halen öyle devam ediyor. kızım teselli ediyor niye ağlıyorsun korktunmu bişey yokki diye. kendi çocukluğumda hissettiklerimi oğlumda görüyorum. buyuklerımız bize tepki gösterirdi ben güven ve sakinleştirme çabasındayım
burdan inanın fikirlere çok ihtiyacım var.
birde sizden ricam eğer pedagoga giderseniz bilgi verebilirmisiniz.

benim kaygı bozukluğum kansız kaldığımda nüksediyor acaba kansızlığımı var diye düşünüyorum bazen sizde böyle bişey varmı yani oğlunuzun kansızlığı olurmu. çünkü b12 eksikliği falan sinirleri zayıflatıp duygusallaştırıyıor.

yaaa olamaz bizim evi anlatıyosunuz sanki.

kansızlık yok çok şükür.. ben bu durumdan bazen kendimi sorumlu tutuyorum.. bağırdığım için mi böle acaba diyorum.. ama asla öle sık sık ve sebepsiz yapmam.. sabrım taşar artık ööyle bağırırım.. ama oğlum hemen bunu duygusala bağlıyo.. sevgiyi, istememeyi falan katıyo işin içine.. bende çok kötü oluyorum öle deyince.. mesela oturmuyo sofraya, bende oğlum oturmalısın hepimiz yemek yiyoruz sende masada yiceksin diyorum.. sen bu evin hükümdarı değilsin diye ağlıyo.. herşey senin değil.. kendini hep istediğin olacak sanma diye ağlayarak atarlanıyo.. pedagoga gidince söylediklerini yazarım mutlaka.. allah yardımcınız olsun sizin de..

Bağırmamaya calıs bence oğlun sankı benım küçüklüğüm gıbı, ınsallah benım de oyle bır cocuğum olur :) annem veya babam bana degıl bağırmak bır seye hayır dedıklerınde bule beni sevmediklerini düşünür ağlardım. Hatta masanın altına girerdim gidip orada ağlardım. Insallah benım de bir an once cocuğum olur da o ağlarsa ben de aglarım herhalde birlikte ağlarız :)

aynen dediğiniz gibi, hayır dendiğinde bile sakince gözler doluyor.. heralde olumsuz bişey duyduğunda, veya istediği bişey olmayınca sevilmediğini düşünüyor.. ama takdir edersiniz ki her an onun dediklerini hep onaylamaya kalksam hep evet desem baş edemem bu seferde..

Duygusuz, bencil biri olmasından iyidir bence..

Pedagog iyi fikir.

Geçici bir dönem olduğunu düşünüyorum.
Çocuklar zaman zaman gereğinden fazla hassaslaşır..Üzülmeyin..

oyy kıyamam kuzucum benim nasıl da masum.
pamukunannesi öp onu benim için.
ben de çok duygusal bir çocuktum, herşeye içlenir ağlardım, bir gün çok küçüktüm hatırlıyorum yavru köpeklerin annesi ölmüştü, ayy günlerce ağladım, bak aklıma geldi yine ağlıyorum.
kızım da küçükken çok duygusaldı, sokakta sakat hayvan görsün günlerce perişan olurdu. birgün yağmur yağıyor, çok küçük ama. elimde şemsiye var ve kör bir kedi gördük nolur şemsiyeyi ona bırak diye tutturdu.
şimdi büyüdü o kadar olmasada hala duygusal sokaktaki bütün hayvanların savunucusu. zalim vuran kıran bir çocuk olacağına böyle olsun annesi. çok hırpalanacağını düşünürseniz bir pedagoga danışın.

6 yaşında görümcem var o da yay burcu ve tam anlattığınız gibi her şeye ağlıyor. Nasıl başa çıkıyorsunuz bilmiyorum ben 3 aylık evliyim her gün görüyorum bazen bıktım boguluyorum diye çığlık atasim geliyor. Hiç bişeyi dinlemiyor sonra sinirlendigimi anlayınca ağlamaya başlıyor ama yine dinlemiyor. Çizgi film izlerken ağlar. Biz eşimle gezmeye gidicez bensiz nasıl gidersiniz diye ağlıyor. Hala anne ve babasıyla uyuyor odası var ama orda yatmiyor annemin kokusunu almadan uyuyamam diyor.
Sürekli aglak vaziyette ben dayanamıyorum dışardan biri olmama rağmen sizi tebrik ediyorum

bu hep böyle gidecek ne yazık ki.

heidi ye ağlardım, şeker kız candy ye ya da akşamları trt de çizgi filmler olurdu öyle bir ağlardım ki utanır odadan çıkardım görmesinler beni diye.

büyüdüm kitap okudum ağladım, arkadaşıma ağladım, fakire, hastaya, kimsesize...

hala ağlıyorum, araba sürerken camıma vuranlara ağlamaktan arabayı kenara çekerim bazen.

hiç geçmeyecek bu durum. oğlunuz hep böyle hassas ve duygusal olacak ve üzülecek çok. ben muzdaribim bu durumdan. insanlık, vicdan, merhamet iyi güzel de bu zamanda yoruyor insanı. inşallah yaşı büyüdükçe atlatır biraz.

balarısı tombik vardı, annesini kaybetmişti. her bölümde onu arardı. o arardı, ben ağlardım.

balarısı tombik vardı, annesini kaybetmişti. her bölümde onu arardı. o arardı, ben ağlardım.
canım benim, hiç kıyamam ona. yaşım oldu 30. eşimle annem benle artık alay ediyorlar. insan her gün eve ağlayarak gider mi? gidiyorum inanın. Allah bağışlasın size o güzel yavrunuzu ve kimilerine garip gelebilir ama pedagogdan gerçekten biraz umarsız olması konusunda yardım alın.

Kıyamam onun küçücük kalbine bennn
Bir sır vereyim mi; geçen yıl bir video çok modaydı; Garfield şarkı söylüyordu, dans ede ede, şarkının içinde şöyle bir söz var, önce sevdiler, sonra dövdüler, böğrüme vurdular böğrüm ağrıyor vs... millet gülmekten yerlere yata yata izliyor bu videoyu, ben önce başı okşanılmış sonra da dövülmüş, hatta tekmelenmiş bir kedi olarak algılıyorum, gözlerim doluyor. Böyle farklı algıları olabilir çocuğunuzun, anormallik olduğunu sanmıyorum. Bence sadece vicdanı dikkatli, kalbi çok hassas bir çocuk. Ölümü bir şekilde duymuştur çevreden ve her çocuk gibi anlamaya çalışıyor, endişeleri de çok doğal, biz yetişkinler başa çıkamıyoruz ölümle.

kansızlık yok çok şükür.. ben bu durumdan bazen kendimi sorumlu tutuyorum.. bağırdığım için mi böle acaba diyorum.. ama asla öle sık sık ve sebepsiz yapmam.. sabrım taşar artık ööyle bağırırım.. ama oğlum hemen bunu duygusala bağlıyo.. sevgiyi, istememeyi falan katıyo işin içine.. bende çok kötü oluyorum öle deyince.. mesela oturmuyo sofraya, bende oğlum oturmalısın hepimiz yemek yiyoruz sende masada yiceksin diyorum.. sen bu evin hükümdarı değilsin diye ağlıyo.. herşey senin değil.. kendini hep istediğin olacak sanma diye ağlayarak atarlanıyo.. pedagoga gidince söylediklerini yazarım mutlaka.. allah yardımcınız olsun sizin de..​
Benim arkadaşım oğluyla sizinki gibi durumlar yaşıyordu. Yardım aldı, ağlaması aslında onun duygularını başka türlü yansıtamamasından kaynaklandığını söylmiş. Hayır dendiğinde ya da başka bir olayda hemen ağlamaya geçmesi çok da doğal değil. Duygularını ifade etmesini öğretmeye çalıştılar, halen yardım alıyorlar. Arkadaşım kendisi de böyle bir çocukmuş halen de bu durumdan rahatsız olduğunu, çocuğunun da aynı şeyleri yaşamasını istemediğini anlatır. Çocuğunda çok ilerleme kaydetmişler.
Bu yüzden uzman birinin çok faydası olacağını düşünüyorum.

ay kardesimde bazen oyle kitap okur (8yasinda) kitatakilere üzülüp aglar ya da cok ofkelenir. duygularini kontrol edemiyo sanırım cocuklar normal..fakat su ölüm den bahsetmesi garip bu yakinda cevrenizde bi yakininiz vefat eti mi ya da bu tur bisey izledi mi annesi babasi ölen çocuklar filan olan bir film dizi

Allah bağışlasın büyütmüşsünüz bebeklerinizi. Daha önce Eyvah yine hamileyim başlığı altında bir yorum yapmıştınız. Size bir sorum olacak. Benim de 12 ayını doldurmuş bir oğlum var ve ben 8 haftalık hamileyim. Aldırmayı düşünmedim ve düşünmem de fakat nasıl üstesinden geleceğim onu düşünüyorum oğlum sürekli ilgi isteyen bi çocuk o daha bana muhtaçken yeni bir bebeğin gelmesi onu nasıl olacak bilemiyorum. Deneyiminizi anlatırsanız çok sevinirim.

Ben de küçükken oğlunuz gibiydim. Hala da bu huyum pek değişmedi. Bence bir erkeğin duygusal ve merhametli olması harika birşey. Siz tabi annesi olarak üzülüyorsunuzdur ama zamanla daha normalleşeceğini düşünüyorum.

Bi tane şarkı vardı ölmem mi diye eski yıllardaa.. bana biri küçükken demiş adamın kardeşi ölmüş ondan yazmış bu şarkıyı ne kadar doğru bilmiyorum tabi, ama çok küçüğüm .. ne zaman o şarkı çıksa hüngür hüngür ağlarmışım hatta ilk okula giderken bile dert etmişim o şarkıyı kendime.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…