Oglum çok duygusal

pamukannesi

Göründüğün gibi değilsen,hiç görünme daha iyi...'
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
3.807
1.161
173
Merhaba arkadaslar... 5 yasında oglum 3,5 yasında kızım var. Sorum oğlumla ilgili. Cok duygusal bır cocuk.. Mesela bu sabah animasyon cizgi film izliyoduk birlikte birden aglamaya basladı. Noldu dedik. Orda ki cocuk, hayvanına git burdan dıye baggırmıs hayvanı da cok uzulmus ona aglıyomus meger hungur hungur.. Mesela ıcerı gırıyorum bakıorum kendı kendıne aglıyo.. Sız olunce bız napıcaz dıyo, sız ne zaman oleceksınız dıyo. Hslbukı hıc ole olumden falan konusmayız yanında. En ufak bı seyde dudakları buzuluyo hemen.. Neden boyle oluyor olabılır nasıl davranmalıyız.. Pedagog goturecegız.. Bır de sıze danısayım dedım.. Tesekkurler..

Bazen sorularına yetısemıyorum.. Sız olunce bızım sutumuzu kım ısıtacak, nerde yasıcaz dıyor.. Olunce nereye gıdıcez, napıcaz.. Mesela bı cızgı filmde cocuk yaralandı, agladı canı yandı bızımkı de onla bırlıkte yasa oturuyor.. Icın ıcın aglıyor.. Son zamanlarda ıyıce arttı. Baslarda cocuk dedık gecer dedık ama yok yani. Normal degıl bu di mi?? Cok uzuluyorum.. Bakalım dr ne dıcek

çocuklar bir takım şeylere içlenebilirler,çizgi filmde çocuk hayvanına git dedi diye
ağlamasına pek şaşırmadım ,belki o sahne ona acıklı geldi
ama yalnızken ağlaması,siz ölürseniz bize naparız,siz ne zaman öleceksiniz soruları sorması biraz garibime gitti
daha çok küçük çünkü,nereden duymuş olabilir bunları?

o bi geçiş evresi bende annem babam olse ne yaparım diye düşünüp ağlardım elma yerdım cekirdeğini ısırsam ölücem diye ağlardım bence sorun yapma ağladığı zaman onu sakinleştir rahatlat kuzu kuzu yerim onuun göz yaşını

Hiç Kıyamam ya siz böyle anlatinca çok farklı harika bi cocuk hayal ediyorum merhametli duygusal harika Bişey ya tabi sizin için uzucudur gerekli yardımı alın çokmu içine kapanık acaba

Merhaba arkadaslar... 5 yasında oglum 3,5 yasında kızım var. Sorum oğlumla ilgili. Cok duygusal bır cocuk.. Mesela bu sabah animasyon cizgi film izliyoduk birlikte birden aglamaya basladı. Noldu dedik. Orda ki cocuk, hayvanına git burdan dıye baggırmıs hayvanı da cok uzulmus ona aglıyomus meger hungur hungur.. Mesela ıcerı gırıyorum bakıorum kendı kendıne aglıyo.. Sız olunce bız napıcaz dıyo, sız ne zaman oleceksınız dıyo. Hslbukı hıc ole olumden falan konusmayız yanında. En ufak bı seyde dudakları buzuluyo hemen.. Neden boyle oluyor olabılır nasıl davranmalıyız.. Pedagog goturecegız.. Bır de sıze danısayım dedım.. Tesekkurler..
Bazı çocuklar yakın bir geçmişte bir ölüm olayı yaşanmadığı halde sürekli ölümden bahsedip korkabilir. Ölümlü olayların sürekli yaşandığı dünyamızda çocuklarımızın, hayatın ayrılmaz bir parçası olan ölümden normal olmayan bir şekilde korkmamaları için ne yapmalıyız?

Bazen bir şeyin kendisinden çok düşüncesi daha kaygı vericidir. Gün boyu ekranlara gazete manşetlerine yansıyan ölümle ilgili haberler çocukları gerçek dünyada yaşadığından daha çok korkutuyor gibidir. Ölümle ve ölümcül tehlikelerle ilgili haberlerin çok verilmesi durumunda çocuk kendisini güvensiz bir dünyada hisseder. Algıladığı bu dünyada hayatı tehlike altındadır. Her an her şey olabilir. Çocuk kendisini ne şekilde koruyacağını bilememektedir. Bu sebeple ölümle ilgili haberler çocuğa ölçülü bir şekilde verilmelidir.

Çocuklar bilhassa hassas dönemlerinde kendileri veya bir yakınları ölüm tehlikesiyle karşılaştığında, (hasta, yorgun ve başka streslere maruz kaldıklarında) algıda seçicilik özelliğine bağlı olarak ölümle ilgili haber, hikâye ve filmlere daha çok ilgi duyup daha olumsuz şekilde etkilenir. Bu sebeple çocuğun yanında ölüm, yaralanma gibi konularda dikkatli konuşulmalı, bilhassa TV karşısında yalnız bırakılmamalı.
alinti..

Ben de konunuzi okuyup merak ettim nedenini arastrdim bunu buldum belki fayda saglar

yok hayır.. ikisine eşit mesefade olduğumu düşünüyorum.. ama öyle farklılar ki.. o ağlarken, kızım gayet rahat, yaa ne olacak ki sen anneannemde ben babaannem de kalırız diye abisini teselli ediyor 3,5 yaşında olmasına rağmen.. içine kapanık değil aslında.. hareketli.. oyun oynamayı sever.. ama mesela ağlayan birini gördü hemen gözler dolar, ağlar.. iki tane balığımız vardı.. sabah benden önce görmüş.. bi tanesi ölmüş hareketsiz yatıyodu.. onu gördü.. neden öldün, niye öldün biz seni besliyoduk, yemek veriyoduk, yoksa sana yemek vermeyi mi unuttuk diye ağlayarak konuştu balıkla.. keşke önce ben görseydim :( alırdım, söylemezdim..

ay bebişim ya ben ona kıyamam bende çocukken televizyonda penguenleri görüp ağlardım neden bilmiyorum ama ağlardım :) belli ki korkuları var öldüğünüzde ne yapıcam dediğine göre kreşe mi gidiyor biri mi bakıyor illa bi yerlerden duymuş olmalı. Bol bol güven vermelisiniz. Ama pedagog en doğru olanı söyleyecektir tabi.

Bazı çocuklar yakın bir geçmişte bir ölüm olayı yaşanmadığı halde sürekli ölümden bahsedip korkabilir. Ölümlü olayların sürekli yaşandığı dünyamızda çocuklarımızın, hayatın ayrılmaz bir parçası olan ölümden normal olmayan bir şekilde korkmamaları için ne yapmalıyız?

Bazen bir şeyin kendisinden çok düşüncesi daha kaygı vericidir. Gün boyu ekranlara gazete manşetlerine yansıyan ölümle ilgili haberler çocukları gerçek dünyada yaşadığından daha çok korkutuyor gibidir. Ölümle ve ölümcül tehlikelerle ilgili haberlerin çok verilmesi durumunda çocuk kendisini güvensiz bir dünyada hisseder. Algıladığı bu dünyada hayatı tehlike altındadır. Her an her şey olabilir. Çocuk kendisini ne şekilde koruyacağını bilememektedir. Bu sebeple ölümle ilgili haberler çocuğa ölçülü bir şekilde verilmelidir.

Çocuklar bilhassa hassas dönemlerinde kendileri veya bir yakınları ölüm tehlikesiyle karşılaştığında, (hasta, yorgun ve başka streslere maruz kaldıklarında) algıda seçicilik özelliğine bağlı olarak ölümle ilgili haber, hikâye ve filmlere daha çok ilgi duyup daha olumsuz şekilde etkilenir. Bu sebeple çocuğun yanında ölüm, yaralanma gibi konularda dikkatli konuşulmalı, bilhassa TV karşısında yalnız bırakılmamalı.
alinti..

Ben de konunuzi okuyup merak ettim nedenini arastrdim bunu buldum belki fayda saglar

teşekkür ederim.. yani tv seyrediyor, kreşe gidiyor, ister istemez duymuş olabilir tabiki.. bundan sonra tv karşısında yanlız bırakmıcam.. çizgi filmde olsa, öyle mesajlar verilebiliyor demek ki

BIr keresinde Küçükken anneannem benı ve kardesımı sınemaya götürmüştü, stuart little izliyorduk ve bir sahnesinde kedi farenin üzerine atladı fare öldü sanıp ıkı saat ağlamıştım cok uzulmustum. Aklıma o geldi. Bence bu bir geçiş evresi. Ben de anneme hep sorardım siz ne zaman öleceksiniz insanlar yaslanınca ölüyor falan derdim. Bence her cocuk yasıyor boyle seyler bır anormallık gormedım..

teşekkür ederim.. yani tv seyrediyor, kreşe gidiyor, ister istemez duymuş olabilir tabiki.. bundan sonra tv karşısında yanlız bırakmıcam.. çizgi filmde olsa, öyle mesajlar verilebiliyor demek ki

. Çocuğun sorduğu sorulara her defasında ve sorduğu herkesten aynı yanıtı alması çok önemlidir.

Çocuk sizin ne zaman ölüp onu bırakacağınızı sorabilir. Bu durumda daha uzun yıllar yaşayıp onun yanında olmak istediğinizi, bu yüzden endişelenmemesi gerektiğini söyleyebilirsiniz. Yine sen ölürsen bana kim bakar? gibi ifadeleri duyabilirsiniz.

Çocuklar güvende olmayı isterler ve yalnız kalmaktan korkarlar bu sebeple bu tür soruları sık sık sorabilirler. Ona tekrar tekrar "ben daha uzun yıllar senin yanında olup seninle ilgilenmeyi planlıyorum, eminim ki (ben, baban, ablan vs.) gibi senin yanında olmak için uzun süre yaşamayı isteyen bir çok insan var. Bu yüzden endişelenmemelisin" gibi ifadelerle kendini güvende hissetmesi sağlanmalı her sorduğunda usanmadan aynı yanıtlar verilmelidir

Alinti...

Demek ki aslinda nornal bir durummus okuduguma gore pamukannesi.. Bu cok uzun surerse o zaman kaygi bozuklugu olabilirms

yok hayır.. ikisine eşit mesefade olduğumu düşünüyorum.. ama öyle farklılar ki.. o ağlarken, kızım gayet rahat, yaa ne olacak ki sen anneannemde ben babaannem de kalırız diye abisini teselli ediyor 3,5 yaşında olmasına rağmen.. içine kapanık değil aslında.. hareketli.. oyun oynamayı sever.. ama mesela ağlayan birini gördü hemen gözler dolar, ağlar.. iki tane balığımız vardı.. sabah benden önce görmüş.. bi tanesi ölmüş hareketsiz yatıyodu.. onu gördü.. neden öldün, niye öldün biz seni besliyoduk, yemek veriyoduk, yoksa sana yemek vermeyi mi unuttuk diye ağlayarak konuştu balıkla.. keşke önce ben görseydim :KK43: alırdım, söylemezdim..
Kiyamamben ona
Okulda o zaman ters bir durum olmus olabilir ogretmeni arkadasi hasta yada ölmus olabilir yada bir arkadasinin yakini kreş ile bir gorusun
Tek basina haber seyrettırmeyin
Bende çok duygusaldim hala oyleyim ama zamanla kalp katilasiyor ne yazikki oglunuzun soyledikleriyle karsilasabiliyorsunuz
Allah basinizi bozmasin

Back
X