Oglum çok duygusal

Oyyy oyy benim oğlan da duygusal ama sizinki kadar değil.

PEPEE nin annem şarkısında birden ağlamaya başlayıp bana sarılıp ağlamaya başlamıştı.

Ben o an oda da değildim koşarak ağlayarak yanıma anneee diye ağlamaya başlamıştı...

Benim paşa da 5 yaşında....

Ve bazen en ufak bir şeyde o dudak aşşağıda ve beş sıra yaş akar...

Bence ewet psikiyatrise götürmelisiniz..

kızım 3 yaşlarındaydı. birgün evde olan çiçeklerden birinin yaprağı solmuştu bende makasla kestim.
kızım anne
neden kesiyorsun deyince
yaşlanmış sararmış ölmüş dedim her canlı gibi dedim
demez olaydım
babası bak hatun saçım aklaşıyor yaşlanıyoruz deyince
her yaşlı şeyi ölümle ilişkilendirdi sizde öleceksiniz bize kim bakacak ölmeyin ne olur diye bir gün ağlama krizine ble girmişti.(nedeni bumuydu yapısındamı vardı bilemiyorum)
o ağlayınca bende ağlayordum:KK61:
şimdi 14 yaşında gözlemlediğim diğer arkadaşlarına göre duygusal ilgili hassas bir çocuk kırılmaktan kırmaktan çok korkuyor.(gülmeyi güldürmeyi çok seven bir çocuk oldu)

Merhaba arkadaslar... 5 yasında oglum 3,5 yasında kızım var. Sorum oğlumla ilgili. Cok duygusal bır cocuk.. Mesela bu sabah animasyon cizgi film izliyoduk birlikte birden aglamaya basladı. Noldu dedik. Orda ki cocuk, hayvanına git burdan dıye baggırmıs hayvanı da cok uzulmus ona aglıyomus meger hungur hungur.. Mesela ıcerı gırıyorum bakıorum kendı kendıne aglıyo.. Sız olunce bız napıcaz dıyo, sız ne zaman oleceksınız dıyo. Hslbukı hıc ole olumden falan konusmayız yanında. En ufak bı seyde dudakları buzuluyo hemen.. Neden boyle oluyor olabılır nasıl davranmalıyız.. Pedagog goturecegız.. Bır de sıze danısayım dedım.. Tesekkurler..
öncelikle sakin olun bunlar tam da onun yaşında olması gereken yapılması doğal olan davranışlar siz akışına bırakın 4-6 yaş grubu cinselliği ve ölümü sorgulama yaşıdır hatta içiniz rahatlayacaksa şunu söyleyeyim ben 23 yaşındayım bunu yaptığıma utanıyorum ama geceleri uyumadan önce anne ve babamın öldüğünü sonradan olacakları düşünüp ağlıyorum bakın ben 23 yaşında yapıyorsam sizin çocuğunuz çok doğal burçla da alakalı ben yengeç burcuyum mesela hemen herşeye üzülür ağlarım

Benim kizim da 3 yasinda ve asiri duygusal, slow muzik duyar aglar, çizgi filmde iki cocuk kuser, benim kiz aglar. Pepe falan izleyemez sarkilari cok duygusal diye. Azcik durgun gorsun beni, ne yapacagini sasirir. Biz pedagogla gorustuk. Bunun dogal ve gecici bir surec oldugunu, duygularini kontrol etmeyi bilmedigi icin ofkesini, mutlulugunu abartiyla yasadigi gibi huznunu de abartiyla yasadigini soyledi. Duygularini kontrol etmeyi ogrendiginde bu sureci atlatacagimizi paylasti, ben biraz rahatladim. Ama tabi benimki henüz ölüm kavramini bilmiyor. Bu konuda ayri bir destek gerekebilir, bence bir pedagogla gorusun.

Back
X