Oğlum çok korkuyor :(

Olympea

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2016
1.384
2.191
83
Merhaba

Bir ay önce üst katimiza küçük çocuklu bir aile taşındı. Daha önce oturanlar çocuksuz ve varlıkları yoklukları belli olmayan insanlardı. Yeni komşularımız taşındı tasinali 1.5 yasindaki oglum üst kattan gelen seslerden çok korkuyor. Çocuklar sonuçta ses olucak tabi ki, biz de mutlaka yapıyoruz ama ne yaptıysak oglumun korkusunu aşamadık. Ses duyunca oglum sıkıca sariliuor veya ağlıyor, babasını istiyor. malesef cocuklarda surekli ses yapiyor.Anlatıyoruz yukarda çocuklar var oyun oynuyorlar onlarin sesi diye ama yok asamadik. Hatta yukari komsuya goturdum çocukları görür belki anlar diye ama nafile.

Son düzenleme:
Daha çok kucukmus ama zamanla alışır. Ben kizimin bebekken kendi çıkardığı gazdan sicradigini hatırlıyorum. Çok tatlıydi bana göre ama o kendi bırtından korkuyordu. Sizde tenha yerlerde çok ses çıkartan şeyler yapın. Mesela bir parkta evin bahçesinde. Ama bak bu sesler çok normal üst kattan da gelen bu gibi değil de oyun oynar gibi zamanla alışır.

Daha çok küçük korkması normal.Bence sizde evde onun gözünün önünde yavaş yavaş gürültü yapmaya başlayın.Elektrik süpürgesi,fön makinası falan çalıştırın,zamanla korkmamaya başlar

Daha çok küçük korkması normal.Bence sizde evde onun gözünün önünde yavaş yavaş gürültü yapmaya başlayın.Elektrik süpürgesi,fön makinası falan çalıştırın,zamanla korkmamaya başlar
Onlar zaten var ve sürekli de onunlayim sürekli konuşurum ama bu görmediği yerlerden gelen seslerden çok korkuyor aşırı tepki veriyor

Psikolojik bir etki bırakacağını sanmıyorum.Ses yapan çocukları o esnada göremediği için duyduğu seslere yönelik sizin yaptiginiz mantıklı açıklamayı anlayamiyordur .Benim kızım da markette anonslarda bunu yapardı.Yasi büyüdükçe duyarsizlasti

Evde oğlunuz ile ufak tefek sesler yapsanız aynı sesin aşağı komşuya gittiğini söyleseniz anlar mı acaba. Yada yukarıda ki komşu sesin onlardan geldiğini söylese korkusu geçer mi ki

Benim kız o seslerin içine doğdu, onun bile korkup "anneeaaa" diye çığlığı basıp ağladığı bir dönem oldu. Biz de anlatıyorduk, aaa masa çektiler, sandalye çektiler, evet gürültü rahatsız edici ama sanırım çivi çakıyorlar falan filan... Bir de kızım gürültü yapınca, bak oyuncaklarını yere atınca gürültü oluyor ya, işte üst kattakiler de bir şeyler düşürebiliyorlar, endişelenecek bir şey yok diye kendinden örnek veriyorduk. Net hatırlamıyorum ama 3-5 ay civarı sürdü bu, sonra alıştı. Şimdi 3 yaşında, gürültü duyunca, insanlar çok yaramaz anne, kızıyorum deyip geçiyor. =)

Back
X