OĞLUM ÇOK KÖTÜ.

Baba'nın cidden hiç umrunda değil mi ? :KK43:

Sizinki ayrı bir hikaye cidden. Merakımı mazur görün ama nasıl ve nedem başlamış bu illete ?
İnanın çok kötüyüm.ben eşinden ayrılmaya karar verince o da maddi olarak bizi zora sokup ona yalvaracağımı zannetti. Bn hiç çalışmamışken ilk işim diş hekim asistanlığı oldu. Maaşım çok iyiydi.. Bunu yediremedi. Başka nsl yıpratırım diye oğluma aşırı düşkünlüğü den faydalanıp onu aldı. Oğlumda gştti. Çünkü Bn kuralı disiplinliydim. Ders saati ymk saati uyku saati vs... Saati derken düzeni anlatmak adına. Sınav haftası test haxırlardım her akşm onlara konu anlatır en düşük notu 85 olurdu. Oğlumda parka bırakan babasını seçti. Sabah 11 gece 12 ye kdr bir çocuk parkda. Tam 4 yıl. Her gün ama. Karda bile. Orda tanıştı. Neler yapmadım neler ama bni dinlemedi oğlumda bna zıt gitti, niye parka gitmeme karışıyorsun babam izin veriyor demeye başladı pislik adama dedimki bunları bna acı çektirnek için yapıyorsun ama çocuğa zarar vericeksin. Sende mahvolacaksın. Dereceyle kazandığı okuldan aldı bu çetelerin olduğu yere verdi. Okuldan atıldı, kavgalar daha neler neler. Ve sonra bna geldi oğlm. 4 yıl sonra. Ve geldiğinde maddeye başlamış. O zmnlar bilmiyordum madde kullananların hal ve hareketlerini.. Sabah Bn işe gidince yataga girip uyuyordu. Gece uykusu yok. Konuşuyor, oynuyor, doymak bilmiyordu. Bnde bna geldiği için mutlu orda daralmış diye düşünüyordum. Oğlm geçenlerde orda babamdayken başladım dedi. Babasıda diyor ki 4 yıldır bnm yanımdaydı başlamadı da senin yanına gelince başladı.

Eklentiler

• Screenshot_20210921_233651.webp
    Screenshot_20210921_233651.webp
    16,4 KB · Görüntüleme: 85
Teşekkür ederim. Daha 18 yaşında. Boylu poslu güzel yüzlü yavrum. Gören her kez senden ne güzel komando olur diyor... Ama bnm oğlm mahvetti kendini.
Siz ondan asla vazgeçmeyin hep peşinde olun. Ben inanıyorum bunları görüp kurtulmak isteyecek. Hep olumlu düşünün, böyle devam edeceğini geçirmeyin aklınızdan. Şu zor yaşlarıda atlatsın çabanızı, doğruyu yanlışıda görmeye başlayacaktır.

Valla nice1985 Allah kimseye yaşatmasın ama sizi anlayabiliyorum, evlat demek insanın canı ciğeri demek, insan evladı için bir kuytu köşede kimlerle ne yapıyor, yaşıyor mu öldü mü diye korku içinde yaşamaktansa en azından hapiste ve nerede olduğunu biliyorum deyip rahat bir uyku çekebilir, bu psikolojiyi çevremde benzer şeyleri yaşayan annelerden biliyorum.
Umarım ve dilerim ki çok geç olmadan bu illetten kurtulmayı ister ve yine dilerim ki içeride daha da kötü arkadaşlıklar edinmez.

Bazen ne yapsanız da olmuyor:KK43: böyle şeylerde evlat kadar annelere de çok üzülüyorum hatta annelere daha çok, kim ister ki evladı bir batağa saplansın, siz kurtarmak istedikçe elinizi tutmak yerine daha da beter hale gelsin.

Eşten gülmediniz, evladınızdan gülmek isterdiniz ama :KK43:
Neyse ya, Allah yardımcınız olsun🙏
Aminnnn. İnş. İçeride düzelirim bilemiyorum. Ama dışarı çıkarsam yine o kötü arkadaşlarının yanına gidecek. Burda artık bnm yapabilecek hiç bir şeyim yok. Tercih onun artık. Günlük hayatımı yaşıyamaz haldeyim. Eş neymişki,,,, evlat başka. Bambaşka.

Yapmazsınız ama ben yine de evladınızdan vazgeçmeyin demek isterim. Çok çok yakınım tam olarak böyle bir durumdaydı baba benim oğlum böyle olamaz deyip reddetti ilgilenmedi anne çok cahildi ve çabalamadı çocuklarını kaybettiler😞 Tedavi için ne yapmanız gerekiyorsa yapın asla pes etmeyin.

Teşekkür ederim. Daha 18 yaşında. Boylu poslu güzel yüzlü yavrum. Gören her kez senden ne güzel komando olur diyor... Ama bnm oğlm mahvetti kendini.
Ne kadardır boyle .Dıkkat cekmek mi amacı yoksa hep mı asilikleri vardı .Kimi cezalandırıyor .Kendıne gelıcek öyle yada böyle .Bazılarımız çok geç buyuyoruz işte o ergenlık hormonları mahcedıl .Bunlar hep sınav sizi oncelıkle tebrık ederım .Gececek hepsı

Konularımı biliyorsunuz. Aldatıldım ayrıldım. Oğlm madde kullanmaya başladı. Her şeyi denedim vazgeçirmek için.gece sokaklarda gezmekten, her gün nasıl kurtarırım diye planlar yapmaktan, ağlamaktan bittim artık.hazır süt içirmediğim evladım bonzai içiyor. Eve gelmemeye başladı. Gece sokaklarda geziyor. Evimi taşıdım, mağazamı homofşs olarak kullanıyorum. Ama o her gün eski semte gidiyor.

2 ay önce köpek çalmıştı. Gittik yalvardı, yakardık şikayetini geri çektiler. Kamu davası devam ediyor. Bir tanıdıktan duydum, parkda otururken orda bir adamın silahını görüyorlar. Kendi gibi madde kullanan arkadaşıyla plan yapıp levye arıyorlar ki adamın evine girip silahı çalıp satarak madde alsınlar. Bu benim oğlum mu yarabbim. Masada 2 TL için bni 10 kez arayıp ulaşamadığı için almayan oğlum mu. Halen dahi 20 TL versem 3 TL ye ihtiyacı varsa kalanını zorla versemde kapıyı çekip kaçan oğlum mu.
En son evvellsi gece sokaklarda saat sabaha kart şî 4 de arkadaşının motorunu çalıyor. Bekçiler o saate ne yapıyor diye sorguya alıyorlar. Hmn hakim karşısına çıktı, diğer davası olduğu için tutuklu yargılanacak. Mahkeme gününe kdr. İlk mahkeme 3 ya da 5 ayı bulurmuş.
Bn karakoldayken karşı taraf oradaydı. Adam geri çekmitcm şikayetim dedi. Bnde sinirden ölyrm ztn çekmeyin çıkmasın dedim. Oğlum bunu yan taraftan duymuş. Bnmle görüşmek istemedi.
Karşı tarafa geri çek desem çeker.... Ama oğlum çıkarsa bonzaiye devam eder. Ve bu yaptığının daha kötülerini de yapacak. İnsanlara zarar verip nasıl olsa afediolar, aracı bulup çözüyorum demesini istemiyorum. Sen yaptın çek cezanı. Çünkü bu alışkanlık haline gelecek... Eğer geri çekerlerse şikayeti hmn çıkar. Çekmese 3 ay 5 ay yatar yine şikayet devam ederse 2 yada 3 yıl hapis yer. 5 ay sonra şikayetini geri çekersede çıkabiliyor.
Ben burda ne yapmalıyım. İnanın o kahrolan anne evvellsi gün sokaklarda diye banyoda düşüp ağlayan anne, dün kelepçeli oğluna hiç ağlamadı. İlk defa rahat uyudum. Bna yol gösterin.

Şunuda belirteyim x arjadaşı oğlmn çıkması için karşı tarafı ikna etmeye çalışuyor.bende izin vermediğim için oğlumun kulağına gidecek ve ben kötü olucam. Babayı hiç sormayın, umurunda değil.
Sentetik uyuşturucudan tedavisiz kurtulma şansı yok.İstediginiz kadar uzak tutun ,içeri girsin yada kendi de mücadele versin başarılı olamaz.Tek bir çıkış var o da tedavi olması.

Üşenmeyip eski konularınıza baktım. Yaşadıklarınız gerçekten zor şeyler.Allah hiç bir anne babaya yaşatmasın bu durumu. Çocuklarınız dahil evinizdeki herkes ayrı problemler çıkarmış. Uzaktan davulun sesi hoş gelir demeyin ama sizi de eleştireceğim. Belki boşanma aşamasında olan, eşiyle benzer problemleri yaşayan birilerine örnek olur.

Aldatma olayları patlak verdikten sonra çocuklarınız ebeveynsiz başı boş kalmış. Kendinizi aylarca yatağa, eve hapsetmişsiniz. Eşinizde yeni heyecanların peşine düşmüş. Sorunlu bir ev, bitmeyen olaylar, bunalımda ve intikam hırsı bürümüş anne elinde zaten yaşı itibariyle tehlikeye açık olan çocuklar sahipsiz kalmış. Sizi aldatan adamla inatla 1,5 sene aynı huzursuz ortamda yaşamaya mahkum edilmiş çocuklar. Keşke olay ilk patlak verdiğinde uzaklaşsaydınız herşeyden, çekip alsaydınız çocuklarınızı. O huzursuzluğu, karmaşayı, mutsuzluğunuzu onlara dibine kadar hissettirmeden huzurlu bir yuva kursaydınız onlara.
Amacım sizi üzmek değil inanın, ama bütün forumlarınızda derdinizi anlatmaktan öteye gitmemişsiniz. Uyarıları ve yol göstermeleri yok saymışsınız.
Bu forumda bile şikayetin geri çekilmesini engellersem oğlum bana düşman olursa diye yazmışsınız. Sizce şu gidişattan daha kötü bir durum mu bu?
Sık sık ziyaretine gidin, sevginizi/özleminizi söyleyin, onu bu yoldan kurtarmak için elinizden ne gelirse yapacağınızı anlatın. Olayın sizin müdahelenizle çözülmeyeceğini arkadaşının kendi safına çekmek için dolduruşa getirdiğini anlatın. Doğru olmasa da kulağına kar suyunu kaçırın.
Oradan çıkınca yapacaklarınızla ilgili hayal kurun, belki orada sizi bu kadar üzdüğü için vicdan yapar. Geleceğini dahada mahvedeceğini düşünür toparlanma yoluna gider. Bir ihtimal ama neden olmasın? Zaten şu saatten sonra elinizden daha fazlası gelmez hiç değilse hiç bir şey yapmamış olmazsınız.
Olan çocuklara oluyor diye kaç defa yazdık. Bize diyorlar ki evlilik, yuva yıkmak kolay mı. Çocuğunu korumak için gerekirse bosanacaksin. Babası babalık yapmıyorsa baba da olacaksın.
Çocuk istemedikten sonra bırakmaz. Annesi kendini parçalasin bırakmaz.

Okuduğum en iyi yorum buydu. Herseyin, olanların ve olacakların özeti.

Hiç umut yok denemez. Gerçekten kurtulmak isteyen bir akrabamız kurtuldu cok zorlandı ama kurtuldu. Şimdi enerjisiz , yorgun gibi görünüyor ama temiz. Onun istemesi lazım. Yani nasıl bir motivasyon kaynağı bulur bilemiyorum. Akrabamız evliydi, eşini çok seviyordu, onun için bıraktı. Hayali varsa birseyler olsa belki ona umut, güç verir.
İnşallah kurtulduğunu da görürsünüz.

Başından geçen biri olarak yazıyorum aynılarını kardeşimde yaşadık.Ceza evine girmesi kurtuluş bunu unutmayın.Herseyi denedik olmadı.Cezaevine girdi 3 sene yattı kurtuldu.Sayısiz suçlarını para ödeyerek geri çektirdik ama ardı arkası kesilmiyor.Dosyalar patladı ve git gide daha büyük suça karışmaya başlıyorlar.Orayı cezaevi diye düşünmeyin tek kurtuluşu cezaevi çünkü.Allah yardımcınız olsun çok büyük bir sınav.Cezaevine girmesse gitgide daha büyük suçlara karışacak masum insanların canına kastedecek yada kendi canına bişey olacak.Bizde haber alamadık 3 4 ay aramadı bizi annemi öldürdüler bir yere attılar diye Müge Anlıya başvuracaktık bütün arkadaşlarından haber saldık gerçektende gidecektik annemle o zaman aradı.Çok çok zor balkonda sokakta ona benziyen birini o zannedip sonra yaşanan hayal kırıklığı.Birisini uzaktan kardeşim sandım yaklaştıkça o olmadığını anlayınca ağlamaya başlamıştım.Acınızı taaa derinlerden hissediyorum Allah yardımcınız olsun kardeşim gibi kurtulur inşallah

Yapmazsınız ama ben yine de evladınızdan vazgeçmeyin demek isterim. Çok çok yakınım tam olarak böyle bir durumdaydı baba benim oğlum böyle olamaz deyip reddetti ilgilenmedi anne çok cahildi ve çabalamadı çocuklarını kaybettiler😞 Tedavi için ne yapmanız gerekiyorsa yapın asla pes etmeyin.
Böyle hikayeler bni mahvediyor. Ve bnde ilerde böyle olurmuyum diye çok korkuyorum. İnsanın evladından vazgeçmesi kadar kötü bir durum yok. Fakat bu madde kullanan kişilerin aileleri en sonunda böyle duruma geliyorlar. 191 uyuşturucuyla mücadele hattı diyor ki Bi bunu hastalık olarak kabul ediyoruz. Ve aile hastalığı da diyoruz. Çünkü ailelerde büyük travmalar yaşıyor. Gerçktende öyle. O içince mutlu bnse ölü... Yatalak gibiyim.

Başından geçen biri olarak yazıyorum aynılarını kardeşimde yaşadık.Ceza evine girmesi kurtuluş bunu unutmayın.Herseyi denedik olmadı.Cezaevine girdi 3 sene yattı kurtuldu.Sayısiz suçlarını para ödeyerek geri çektirdik ama ardı arkası kesilmiyor.Dosyalar patladı ve git gide daha büyük suça karışmaya başlıyorlar.Orayı cezaevi diye düşünmeyin tek kurtuluşu cezaevi çünkü.Allah yardımcınız olsun çok büyük bir sınav.Cezaevine girmesse gitgide daha büyük suçlara karışacak masum insanların canına kastedecek yada kendi canına bişey olacak.Bizde haber alamadık 3 4 ay aramadı bizi annemi öldürdüler bir yere attılar diye Müge Anlıya başvuracaktık bütün arkadaşlarından haber saldık gerçektende gidecektik annemle o zaman aradı.Çok çok zor balkonda sokakta ona benziyen birini o zannedip sonra yaşanan hayal kırıklığı.Birisini uzaktan kardeşim sandım yaklaştıkça o olmadığını anlayınca ağlamaya başlamıştım.Acınızı taaa derinlerden hissediyorum Allah yardımcınız olsun kardeşim gibi kurtulur inşallah
Ne olr bnm yavrum da kurtulsun, ağlayarak yazıyorum bunları,... Çok acı çekiyorum. Gece kabuslar görüyorum. Çok özledim onu.

Hep senin konularinda içime bir taş oturur, günlerce kaldiramam. Yine öyleyim günlerdir elim varmiyor yazmaya. Hüzün kişiden kişiye akseder miydi? Edermiş meğer...

Rabbim yar ve yardımcınız olsun
Cnm bnmmmm. Bnde çok duygusalım.tv de küçük bir r çocuğun Kayıp haberi için 5 ay yataklara düştüm. Bn aşırı ve aşırı derin duygular yaşıyorum.
Dün gece hiç uyumadım, kabuslar görüyorum.yatağı boş, gşysileri yatağının üstünde ona yolluycam. İlk defa acı veren bir alışveriş yaptım. İnş kurtulur yavrum.

Hiç umut yok denemez. Gerçekten kurtulmak isteyen bir akrabamız kurtuldu cok zorlandı ama kurtuldu. Şimdi enerjisiz , yorgun gibi görünüyor ama temiz. Onun istemesi lazım. Yani nasıl bir motivasyon kaynağı bulur bilemiyorum. Akrabamız evliydi, eşini çok seviyordu, onun için bıraktı. Hayali varsa birseyler olsa belki ona umut, güç verir.
İnşallah kurtulduğunu da görürsünüz.inş. Teşekkür ederim.

Ne kadardır boyle .Dıkkat cekmek mi amacı yoksa hep mı asilikleri vardı .Kimi cezalandırıyor .Kendıne gelıcek öyle yada böyle .Bazılarımız çok geç buyuyoruz işte o ergenlık hormonları mahcedıl .Bunlar hep sınav sizi oncelıkle tebrık ederım .Gececek hepsi

Çevrede sevmiyen yok.efendi,çok saygılı, bnm verdiğim harçlığı ihtiyacının dışında geri veren bir çocuk. Sofraya otursun, eğer az bir şeyden varsa yemez ki ben yiyeyim. Daha ablasına salak dememiştir.... Paraya ihtiyacı olunca isteyene kdr akla karayı seçer. Yemek yesek dışarda hesabı tutar pahalıysa bna yük olmak istemez.... Ya onu anlatamam... Etraftakiler çok seviyor. Komşular akrabalar. Kayın peder dediki bunun gibi 10 torunum olsun sırtımda olsun... Bnm annemde bir kez kırmadı bnm kalbimi ses tonunu bile yükseltmedi.... Ama bu illet bnm oğlumu değiştirdi. Her kez o mu bunları yaptı diyor. Birde bnm aşırı düşkünlüğüm var... Onun için tüm planlarımı ertelerim Bn.

Siz ondan asla vazgeçmeyin hep peşinde olun. Ben inanıyorum bunları görüp kurtulmak isteyecek. Hep olumlu düşünün, böyle devam edeceğini geçirmeyin aklınızdan. Şu zor yaşlarıda atlatsın çabanızı, doğruyu yanlışıda görmeye başlayacaktır.
Geçenlerde ben işe o okula doğru çıktık evden.madde kullananbşr arkadaşının babasını gördük.bna dediki bu abi çok iyi biri, o da oğlunun peşinden hep koşuyor. O anda beynim durdu. Demek ayırt edebiliyor. Çünkü Bn peşinde koştuğu da bna kızıp bağırıyor.

Anne babanın duası peygamberlerin ümmetlerine yaptıkları dua gibidir buyuruyor efendimiz

Çokça dua edin. Yardımı şundan bundan değil Allah’tan isteyin. Evladınızı Allah’a emanet edin. O, emanetinize sahip çıkar

Eve geldiğinde yaptıklarından dolayı kızıp bağırmayın ki arkadaş ortamındaki mutluluğu evdeki huzursuzluğa tercih etmesin.

Arkadaş sandıklarının düşman sizin gerçek dost olduğunuzu anlayacaktır inşallah. Yeter ki siz sabırla mücadele edin

Geçenlerde ben işe o okula doğru çıktık evden.madde kullananbşr arkadaşının babasını gördük.bna dediki bu abi çok iyi biri, o da oğlunun peşinden hep koşuyor. O anda beynim durdu. Demek ayırt edebiliyor. Çünkü Bn peşinde koştuğu da bna kızıp bağırıyor.
Zaten vicdanlı bir çocuksa yaptıklarını bir süre sonra kendisine yakıştıramayacaktır. Onun kızmasını takmayın kafanıza onu engellemeniz, istediğini yapamamanın öfkesinden o. Elini bile kaldırsa düşün peşine, kırıldım diye çekilmeyin köşenize.

Siz inatla yanında olun, sevgi gösterin, ayrılmayın peşinden. Kıyafetleri gönderirken içine güzel bir mektup iliştirin. Ona tüm sevginizi, gelecek hayallerinizi, birlikte başarabileceğinizi yazın. Çocukluğundan çok sevdiği bir objeyi de iliştirin içine.
Şu an herşey onun elinde, o isterse olacak. Onun istemesi içinde duygularını. merhametini, size sevgisini canlı tutmanız lazım. Gereksiz tartışmalar, iğneleyici öğütler tam tersi öfkesini artırır daha çok dışarıya yöneltir. Sorumluluğu vicdanına yüklemeniz lazım. Evdeki ablayla da konuşun gerekirse forumu okutun, oda şefkat göstersin, biraz alttan alsın tartışmaya girmesin. Sizinle konuşamadığı özelini ablasıyla konuşabileceği bir ortam hazırlasın.

Cezaevi müdürü, komiser vb. birileri ile konuşun, evladımı bu illetten kurtarmak istiyorum bana yol yordam gösterin diye.
Bu tarz durumlarla çok karşılaştıkları için bizden daha çok bilgileri vardır, yol yöntem bilirler.

Ben sizin bunu başarabileceğinize inanıyorum, ama tüm enerjnizi evladınıza ve huzurunuza yönlendirin.
Baktınız cezaevinden çıkınca pişman ve düzelmek isteyen bir çocuk var karşınızda, satın evi alın payınızı belki yeni bir ev alır şehir bile değiştirebilirsiniz.
Eski ortamları arkadaşları görmemesi kurtulma çabasında artı olacaktır onun için.

Back
X