Çocuk Hastalıkları oğlum diş çıkarıyor rahatlaması için ne yapmalıyım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

busra_cem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2010
56
0
46
Ankara
arkadaşlar oğlum 8 aylık diş çıkarıyor ama öyle böyle değil çok huzursuz iki gecedir sabah 3 de 4 de uyuyoruz hiç bişey yemiyo meme emmek istemiyo emziksiz uyuyamıyo ama emziğide ağzında tutamıyo damaklarına jel sürüyorum ve bir iki kere ağrı kesici verdim başka ne yapabilirim acaba yada doktora götürmeli miyim sanırım biraz ağır geçiriyo :(((

oğlumun alt dişleri çıkarken hiç huzursuzluk yaşamadık ama üst dişleri çıkıyor şimdi ve çoook huzursuz. Jel sürüyorum bir de dişliğini buzdolabında soğutup veriyorum.

sürekli oyun oynuyorum onunla. bir de yürüteç aldık ona binince unutuyor sanki ağrısını =) ondan sıkılınca da bahçede geziyoruz eve gelince de sanki yorulmuş gibi uyuyakalıyor. gece çok ağladığında ise arabayla gezdiriyoruz.

Çok zor bir süreç Allah kolaylık versin hepimize.

beklere diş çıkarırken kaşınma olduğu içinde huzursuz oluyorlar adı neydi unuttum bişey veriyorlar plastik bebek ağzına alıp kaşıntısını gideriyor
bazı bebeklerde de kaıntı yerine ağrı oluyor onlar içinde temiz ellerinizle yada temiz bir bezle yada buzdolabına koyacağınız bir kaşıkla diş etlerine masaj yapabilirsiniz

arkadaşlar oğlum 8 aylık diş çıkarıyor ama öyle böyle değil çok huzursuz iki gecedir sabah 3 de 4 de uyuyoruz hiç bişey yemiyo meme emmek istemiyo emziksiz uyuyamıyo ama emziğide ağzında tutamıyo damaklarına jel sürüyorum ve bir iki kere ağrı kesici verdim başka ne yapabilirim acaba yada doktora götürmeli miyim sanırım biraz ağır geçiriyo :(((

canım bizim dişlerimiz çıkarken de zorlandık. Ama ilk alt ve üst dişlerde değilde azı ve köpek dişlerinde daha da zor oluyor. Biz de bütün gün ve geçe ağlama huzursuzluk bişey yemek istememe gibi sorunları yaşadık dentinox jel kullanıyordum o da yeterli olmamaya başladı. Tek çareyi fitil kullanmakta buldum. Doktorumuza da danıştım o da çok huzursuz olur uyumazsa fitil kullanabilirsin demişti. Biz fitille çok rahat ettik. Bütün gün bir şekilde idare ediliyor ama gece çok zor oluyor. Biz yatmadan önce yarım fitil koyuyordum o hiç uyumayan çocuk sabaha kadar rahatlayıp uyuyordu. Sen de doktora danışarak bebeğini rahatlatacak bir fitil isteyebilirsin. Ben şuruplara çok güvenemiyorum. Ayrıca etkisi 1 yada 2 saat sonra gene aynı şeyler. Benden küçük bir tavsiye. Size de kolay gelsin anne olmak böyle birşey ama hiçbirşeye değişilmez..

benim kızım 17 aylık ve biz de köpek dişlerini çıkarmaya başladık.dentinox jel bize hiçbir zaman yaramadı. biz diş çıkarmaya başladığını anlayınca ağrısı oldugunda paranox fitil veriyoruz. doktorum şuruplardan ziyade fitilin içinde extra sakinleştirici olduğunu söyledi. ki doktorumuz gerçekten ilaç konusunda mükemmeldir. kolay kolay ilaç vermez. sen de doktorunla konusup fitil ver istersen. çocuğunun rahatladığını göreceksin. geçmiş olsun. umarım bu zor günleer hepimize çabuk geçer.

benim oğlumda 9 aylık 4 tane dişi vardı bu aralar azılar çıkıyor hatta dün gece çok huysuzdu bir baktım 2 tane çıkarmış geçen günde hep kustu dr dişten dedi ve bize ZYMAFLUOR diye bir tablet verdi ezip suyla veriyorum istersen bir sor faydasını görürüz inşallah.birde kremler var ama ben çok etki göremedim onlardan

Back
X