biz ek gıdaya geçmedik henuz. sadece anne sütü ama eskisi gibi emmiyor.
çok zor iştahsız bebek. umarım biz de sorun yaşamayız...
selamlar,önce tek bi tadla başlayın,elma püresi mesela,her gün iki kaşık tattırın,istedikçe arttırın.ek besinler bu dönemde sadece tadına alışması için veriliyor unutmayın.süt ve varsa anne sütü önemli.günde en az 500 ml süt içmeli.zamanla hepsinin tadına alışacak ve fazla fazla yiyecek merak etmeyin.pirinç unu için çok erken yalnız,püre,yoğurt ve çorba şeklinde alışmalı evvela...
canım bende ılk baslarda cok uzuluyodum.ama bende durum bıraz daha farklı mehtap emsal sen ve ayferınde bebekşerı ıstahsız ama gelısımlerı ıyı.bızım kılo alımımız bı facıaydı resmen.1 ayda 300 grdorugu bıraksan 250 300 ml ıle gunu kapatır.bu yuzden doktorun zorlama sozlerıne kulak asmayın mecburen beslemeye calısıyorum.ama doruk benı emmıyo.bıberonuda emmıyo.ama uykuda bıraz cekıyo.1 olcek var yada yok ıctıgı. bende mecburen kasıkla zorluyorum.cunku zorlamasam ac kalıyo ınankı. ek gıdadada aynı sorunlar oldu.cunku sorun verdıgım gıdalarda yada verıs seklımde degıl.sorun dorugun ıstahında.cocuk yemek ıs_te_mı_yo.....
ek gıda konusunda sabırlı olmnanı tavsıye edıyorum.ben herkes gıbı sebze suları denedı olmadı.sonra tarhanayı ıyıce sulu halde uyurken bıberonla vermeyı denedım.cok az ıctı.bende her uykuyaa dalsında az az verdım oyle tadına alıstı.elmaya alıstıramıyorum.sebze corbasını yenıden denıyorum.henuz basarılı olamadım.bu hafta ona yogunlascam.basarırsam yogurda gecıcem.yanı sırasıyla....ıste boyle canım kelın ılacı olsa hesabı dıyorum dururmuma :) kolayt gelsın
İnşallah canım.Ama benim sorunum ek gıda verince sonrasında mama da istemiyor.canım benım yıgenım de 7. ayda anca kabul etti ek gıdayı. kendıne sıkıntı yapma elbet yıyecekler. sütten mamadan sıkılacaklar elbet. zorlarsan dahada uzaklasır gıbı gelıyor bana..
Canım zaten dün dra senin kızın anemi olduğunu okuyunca koştum kesin benimki de öyledir diye.Ama benim sıpa kansız değil huysuzmuş.kızalr doktorumuz bebegin iştahsızlıgı anemisi yüzünden dedi...sizde bi depolarına baktırın bi kan verip...
benimki de başlarda kabul etmedi ek gıdayı,hazırladıklarımı döküyodum,bıkkıntı gelmişti.süt veriyodum mecburen...sonra kabul ettim ki ek gıda sadece tadına alışsın diye başlanıyor,doysun diye değil.şimdilerde ise ek gıdayla doyuyor,süt 2.planda.böyle düşünün rahatlarsınız...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?