• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum havale geçirdi..Allah kimsenin başına vermesin çok zor

Her havale geçiren çocuğa mutlaka eeg çekilmesimi gerekiyor?Oğlum zaten yeterince yıprandı birde bununla iyice korkmasını istemiyorum..
Bende kulaktan ölçen derece almak istiyorum.daha çabuk ve güvenilir olduğunu duydum.Kulaktan ateş ölçer kullanan ve memnun kalan varmı acaba?İyice tedirgin ve evhamlı oldum.Yavrumu o şekilde görmek çok etkiledi beni.İnşallah başımıza bir daha böyle birşey gelmez..Allahım sen koru yavrularımızı

emzik kullanıyorsanız emzik şeklinde ateş ölçerler var. ben kullandım çok memnun kaldım. hiç huzursuz etmiyor çocuğu ve fiyatıda çok yüksek değil.

geçmiş olsun cnm. allah sağlıklı günler nasip etsin

Çok geçmiş olsun arkadaşım
Allah bir daha göstermesin
beni kızım da en küçük gripte dahi ateşleniyor
biz kulaktan ateş ölçer kullanıyoruz çok memnunuz
tavsiye ederim

Çok geçmiş olsun. Kendinizi suçlamayın nereden bilebilirdiniz ki havaleye çevirsin.. Her anne sizin gibi ilaç verip ateşin düşmesini beklerdi.. takiplerinizi sıkı yapıp birdahası için önlem alabilirsiniz sadece..

cok cok cok gecmis olsun Rabbim birdaha yasatmasin.soylemsi kolay ama boyle durumlarda lutfen sakin olun yaninizda biri olsun olmasin hemen ambulansi arayin sonra esinizi vs.souk kanli olun panik olmaniz hicbirise yaramadigi gibi butun herseyide mahvedebilirsiniz.pek alakasi yok ama bakin japonyaya deniz tasti butun evleri arabalri vs yuttu japonlar nasil izledi sakin sakin film izliyomus gibi yine ayni sekilde deprem oluncada oyle herkez bilincli ve soguk kanli davrandi tek camdan atlayan kimdi (bunu soylemk utanc verici ama)bir turkdu tabi osirada insanin akli basinda gidiyo evet ama bu faydadn cok ziyan verir.cok gecmis olsun Allah saglik versin herkeze:71:

Canım, annelik psikolojisiyle kendini suçlamanı anlıyorum. Ama sen sağlam olacaksın ki yavruna bakabilesin.
Ben de ne zaman kızımın ateşi çıksa, doktorunu ararım hemen. Ve her defasında "ateş düşürücü verelim, hemen duş aldıralım, duştan sonra giydirmeyip takip edelim" der ve ertesi gün de muayeneye çağırır. Çok da iyi bir doktordur, uzak olmasına rağmen ben en ufak hastalıkta ona giderim.

Doktor bile hemen hastaneye gidin demiyor, suçlama kendini. Ateşi düşürücü verdin diye havale geçirmiş olamaz.
Şimdi nasıl durumu?

Canım, annelik psikolojisiyle kendini suçlamanı anlıyorum. Ama sen sağlam olacaksın ki yavruna bakabilesin.
Ben de ne zaman kızımın ateşi çıksa, doktorunu ararım hemen. Ve her defasında "ateş düşürücü verelim, hemen duş aldıralım, duştan sonra giydirmeyip takip edelim" der ve ertesi gün de muayeneye çağırır. Çok da iyi bir doktordur, uzak olmasına rağmen ben en ufak hastalıkta ona giderim.

Doktor bile hemen hastaneye gidin demiyor, suçlama kendini. Ateşi düşürücü verdin diye havale geçirmiş olamaz.
Şimdi nasıl durumu?

Hepinize tek tek teşekkkür ederim arkadaşlar....Şu anda ateşi yok.Sürekli takip ediyoruz zaten.Allahtan annem bakıyor ben çalıştığım için ve gözüm arkada değil.Ancak ishal,öksürük ve nezle başladı dünden beri....Çok iştahsız ama kesinlikle zorlamıyoruz yedirmek için.Bu sabah yine bir arkadaşın tavsiyesi üzerine bir doktordan randevu aldık.Kulağına boğazına yine baktıracağız..tekrar bir muayeneden geçsin bakalım...Antibiyotik kullanıyoruz mecburen...Ben aslında tıp fakültesi ped,iatri bölümüne götürecektim ama sonradan vazgeçtim.Araştırma hastanesi olduğu için şimdi bir sürü tetkik isteyecekler...Yeterince yıprandı zaten çocuğum...Ve her havale geçiren çocuğada eeg istenmediğini öğrendim..Hareketleri falan gayet normal zaten bir anormallik yok çok şükür..havalemizde 3-4 dakika sürdü hemen kendine gelmişti.O yüzden de içim rahat burda sizinde yazılarınızı okuyunca.

Aslında ateş çok faydalı birşey, vücudun kendi kendine antibakteriyel madde üretmesini sağlıyor. Yani vücut hastalıkla savaşmaya başlamış oluyor. Ama ateş uzun sürerse, evde düşürülemezse, o zaman vücut o hastalıkla tek başına savaşamıyor demek oluyor ve doktora götürülmesi gerekiyor.

Az önce ablamla da konuşurken sordum, "her havele tehlikeli değildir, ateş 42 derecenin üstüne çıktıysa hasarlı havale olma ihtimali vardır" dedi. Bir de hep bana "ateşliyken duş aldırma, küvete sokma" der aslında, ıslak bezle silmek gerekli hafif hafif.

Havale geçirdikten sonra kendine gelmeye başlayınca 2 defa yoğun bir şekilde kustu.15 dakika sonrada hastanedeydik zaten.Hemen ateşini ölçtüler 38,5 çıktı.Kaç derecede geçirdi artık tam bilemiyorum 39 falan vardı sanırım.Şimdi eşimle annem hastanedeler.Doktor hala muayeneye başlamamış.Oğlumda hastanenin oyun alanında oynuyormuş..Hayret yani bu doktorlarada saat 9 da muayene başlaması gerekiyordu..

Havale geçirdikten sonra kendine gelmeye başlayınca 2 defa yoğun bir şekilde kustu.15 dakika sonrada hastanedeydik zaten.Hemen ateşini ölçtüler 38,5 çıktı.Kaç derecede geçirdi artık tam bilemiyorum 39 falan vardı sanırım.Şimdi eşimle annem hastanedeler.Doktor hala muayeneye başlamamış.Oğlumda hastanenin oyun alanında oynuyormuş..Hayret yani bu doktorlarada saat 9 da muayene başlaması gerekiyordu..

Oğlunun kliniği (canlılığı, beslenmesi vs) gayet iyi anlaşılan, hiç korkma canım. Muayeneden sonra yaz mutlaka buraya doktorun ne dediğini.

Umarım yaşayıp yaşayacağınız en kötü şey bu kadarı olur. Çok geçmiş olsun...

Oğlunun kliniği (canlılığı, beslenmesi vs) gayet iyi anlaşılan, hiç korkma canım. Muayeneden sonra yaz mutlaka buraya doktorun ne dediğini.

Canım,evet oğlum normaldede hareketlidir aynen devam ediyor ama iştah durumu çok kötü şu saate kadar sadece meyve suyu ve 2-3 lokma bişey yedi sabah kahvaltıda..hastanedede yorulmuş.Öğlen eve gittiğimde uyuyordu.Artık kalkınca yedirmeye çalışacak annem...
İştah konusunda zorlamıyoruz zaten ama içim içimi yiyor ,o yemedikçe...Muayene genel anlamda iyi geçmiş ama ishali var işte..Birşey yemeyince suda içmek istemiyor...Doktor havalenin altında yatan nedenin boğaz enfeksiyonu olduğunu söylemiş.Gayet akıllı demiş ama her ihtimale karşı eeg istemiş.Yarın devlet hastanesinde eeg çekilecek.İnşallah rahatça uyur hemen çekilir ve sonuçlarda iyi çıkar..Şu an tek isteğim oğlumun iyileşmesi..

Canım,evet oğlum normaldede hareketlidir aynen devam ediyor ama iştah durumu çok kötü şu saate kadar sadece meyve suyu ve 2-3 lokma bişey yedi sabah kahvaltıda..hastanedede yorulmuş.Öğlen eve gittiğimde uyuyordu.Artık kalkınca yedirmeye çalışacak annem...
İştah konusunda zorlamıyoruz zaten ama içim içimi yiyor ,o yemedikçe...Muayene genel anlamda iyi geçmiş ama ishali var işte..Birşey yemeyince suda içmek istemiyor...Doktor havalenin altında yatan nedenin boğaz enfeksiyonu olduğunu söylemiş.Gayet akıllı demiş ama her ihtimale karşı eeg istemiş.Yarın devlet hastanesinde eeg çekilecek.İnşallah rahatça uyur hemen çekilir ve sonuçlarda iyi çıkar..Şu an tek isteğim oğlumun iyileşmesi..

canım kendini üzme. aklında kalacağına eeg yapılması daha iyi olmuş bence.

canım kendini üzme. aklında kalacağına eeg yapılması daha iyi olmuş bence.

Bize hastanede söylenilen şu:yarın saat 13.30 da çekilecek.Gece geç yatırın sabah erken uyandırın uykulu gelsin.Burada bizim için 15-20 dakika uyuması yeterli demişler.Gece geç yatarsa sabah kalkmazki geç kalkar öğlende zor uyur.O yüzden zaten keyifsiz olduğu için akşam 8 de uyudu dün.Bugünde erken yatıracağım sabahta erken kalkıyor mesela bugün 6,30 da kalktı.Olmazsa ben 5,30 da falan kaldırırım uykusunu açar oyun falan oynarız.normaldede saat 12-13 arası öğlen uykusuna yatıyor.O zamana kadar iyice uykusu gelir erken kalkacağı için.Hastanede uyuturum yada arabada dolaştırırken uyutur hastaneye götürürüm artık.

Bize hastanede söylenilen şu:yarın saat 13.30 da çekilecek.Gece geç yatırın sabah erken uyandırın uykulu gelsin.Burada bizim için 15-20 dakika uyuması yeterli demişler.Gece geç yatarsa sabah kalkmazki geç kalkar öğlende zor uyur.O yüzden zaten keyifsiz olduğu için akşam 8 de uyudu dün.Bugünde erken yatıracağım sabahta erken kalkıyor mesela bugün 6,30 da kalktı.Olmazsa ben 5,30 da falan kaldırırım uykusunu açar oyun falan oynarız.normaldede saat 12-13 arası öğlen uykusuna yatıyor.O zamana kadar iyice uykusu gelir erken kalkacağı için.Hastanede uyuturum yada arabada dolaştırırken uyutur hastaneye götürürüm artık.

canım bizim öyle olmadı. gerçi bizim acil olarak alınmıştı eeg ye belki o yüzdendir. bize bir tüp verdiler makattan sıkmak için, 15 dk sonra uyudu kızım.

Muhakkak uykulu olmalı, yoksa uyutmak için ilaç vermek zorunda kalacaklar ve eeg'nin ilaçsız çekilmiş hali doktorlar için daha güvenli sonuç veriyor.
Çünkü o ilaç, uykunun durumunu etkiliyor. Özellikle ilk eeg'de.
Su vermeye çalışma bence, kusmayı tetikler. Kalorili sıvılar ver, mesela havuç-elma suyu, haşlanmış pirinç suyu gibi. Hem ishalini keser
.

Muhakkak uykulu olmalı, yoksa uyutmak için ilaç vermek zorunda kalacaklar ve eeg'nin ilaçsız çekilmiş hali doktorlar için daha güvenli sonuç veriyor.
Çünkü o ilaç, uykunun durumunu etkiliyor. Özellikle ilk eeg'de.
Su vermeye çalışma bence, kusmayı tetikler. Kalorili sıvılar ver, mesela havuç-elma suyu, haşlanmış pirinç suyu gibi. Hem ishalini keser
.

Su vermeye çalışmıyorum zaten içmiyorda..Şeftali suyu ishale iyi gelir diye şeftali suyu veriyorum yada yediriyorum.Karpuz yiyor kendi canı istiyor..
Bende ilaç almasını istemiyorum zaten alışık olduğu için aynı saatte uyumaya akşam erken yatıp sabahta erken kalkarsa öğlen 13.30 da muhtemelen hemen uyuyacaktır inşallah...

Back
X