• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oglum hiperaktif mi :(

Bence de bi sorun yok gibi zaten o yasta cocuklar sirasiyla sayamiyorlarki 10 dan 30 atliyabiliyolar normal yani bizler biraz sabirsiz oluyoruz hemen ogrensinler diye ama ogrenir merak etme :)

Insallah yoktur canim ama söyle söyleyim okula ilk kayit günü kücük bir testen geciyor cocuklar ve o gün bir ögretmen 5 yasinda ki oglumdan ismi ni yazmasini istedi cocuk yazdi tabii iki harfin yerini karistirarak HAYIR yazamadin deyip cocugu bir güzel tersledi :(

Ve bunlari anaokulunda görmüyorlar biz aileler ögretiyoruz yani bizlerden mükemmel bir cocuk bekliyorlar bi durun yaaa ögrenicek elbet zaman ya zaman ...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

6 yasinda canim nisan dogumlu sistem haziranin son ayina kadar dogan cocuklar 6 ,temmuzun basindan senenin sonuna kadar dogan cocuklar 7 yasinda okula basliyor ama benim oglum 1 yıl hazirliga gidecek oda egitim bakanliginin teklifi ya anaokulu 7 yasina kadar ya da hazirlik..

Bende hazirligi sectim cünkü anaokulunda egitim yok daha cok oyun var burda

3yaşında çocuk 10kadar rahat ezberler ve sayar

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Insallah yoktur canim ama söyle söyleyim okula ilk kayit günü kücük bir testen geciyor cocuklar ve o gün bir ögretmen 5 yasinda ki oglumdan ismi ni yazmasini istedi cocuk yazdi tabii iki harfin yerini karistirarak HAYIR yazamadin deyip cocugu bir güzel tersledi :(

Ve bunlari anaokulunda görmüyorlar biz aileler ögretiyoruz yani bizlerden mükemmel bir cocuk bekliyorlar bi durun yaaa ögrenicek elbet zaman ya zaman ...

Oglum ikinci sinifa gidiyor 7 yasinda basladi okula yazmayi okumayi bilmiyordu ama biz oyun ,cizgifilm acarken bilgisayardan o o harfleri ezberleyip kendi acardi
Okula basladiginda adini bile yazmayi bilmiyordu anasinifina gondermedin ama okulda herkesten once ogrendi okumayi harfleri herkesten once bitirdik
Ayni sekilde 1 .sinifa giden kardesim var oda hic bilmiyodu simdi cok cok iyi

Oglum ikinci sinifa gidiyor 7 yasinda basladi okula yazmayi okumayi bilmiyordu ama biz oyun ,cizgifilm acarken bilgisayardan o o harfleri ezberleyip kendi acardi
Okula basladiginda adini bile yazmayi bilmiyordu anasinifina gondermedin ama okulda herkesten once ogrendi okumayi harfleri herkesten once bitirdik
Ayni sekilde 1 .sinifa giden kardesim var oda hic bilmiyodu simdi cok cok iyi

Demek ki biraz cocugun icinde olmali benim oglum daha cok oyun cocugu diyebilirim lego yapsin mükemmel derecede resim cizer en sevdigi sey diyebilirim...

Darisi bize insallah okuma yazma ;-)

Peki sizin cocugunuz var mi ?

Evet var

Kac yasinda peki merak ettim rakamlari ezbere biliyor mu veya ne zaman basladi

Kızlarım çok erken konuştu 6 aylıkken bezlemiyordum bile oğlumda çişini erken haber verdi kızlarım gibi fakat 9 aylıkken tam konuştu birde bir şey soracağım oğlunuzdan terlik bardakla su getirme getirme buna benzer nesleleri tanıyor mu istediğinizde getire biliyor mu?

Oğlum 4+4+4 kurbanlarından 60 aylıkken ilk okul bire başladı şimdi ikinci sınıf öğrencisi ve başarılı bir öğrenci maşallah

Kızlarım çok erken konuştu 6 aylıkken bezlemiyordum bile oğlumda çişini erken haber verdi kızlarım gibi fakat 9 aylıkken tam konuştu birde bir şey soracağım oğlunuzdan terlik bardakla su getirme getirme buna benzer nesleleri tanıyor mu istediğinizde getire biliyor mu?

Oğlum 4+4+4 kurbanlarından 60 aylıkken ilk okul bire başladı şimdi ikinci sınıf öğrencisi ve başarılı bir öğrenci maşallah

Masallah diyorum cocuklariniza gercekten cok cok erken baslamislar... basarilari daim olsun...benim bahsettigim oglum 2 yasindan sonra konusmaya basladi 3 yasinda bezi birakti...

Evet taniyor getiriyor ...
Bunu neden sordunuz anlamadim ?

Masallah diyorum cocuklariniza gercekten cok cok erken baslamislar... basarilari daim olsun...benim bahsettigim oglum 2 yasindan sonra konusmaya basladi 3 yasinda bezi birakti...

Gece yatağa kaçırıyor mu çocuktan değişik nesneler isteyip onu getirmesi tanıması iyi zekasının iyi durumda olduğunu gösterir kendi başına yemek yiye biliyor mu çatalı kaşığı kullana biliyor mu elbisesini katlıya biliyor mu iyi kötü bunu yapa bilir mi tek başına ayak kabılarını çıkardığında aynı şekilde düz biçimde ayak kabılığa koya bilir mi banyoda tek başına düş ala bilir mi liflenmek hariç saçlarını şampiyonlayıp durulaya bilir mi?

Gece yatağa kaçırıyor mu çocuktan değişik nesneler isteyip onu getirmesi tanıması iyi zekasının iyi durumda olduğunu gösterir kendi başına yemek yiye biliyor mu çatalı kaşığı kullana biliyor mu elbisesini katlıya biliyor mu iyi kötü bunu yapa bilir mi tek başına ayak kabılarını çıkardığında aynı şekilde düz biçimde ayak kabılığa koya bilir mi banyoda tek başına düş ala bilir mi liflenmek hariç saçlarını şampiyonlayıp durulaya bilir mi?

Evet bütün bu yazdiklarinizi yapabiliyor... :)

O zaman endise etmeme gerek kalmadi...
Sanirim bizim ki sadece biraz dikkat eksikligi oda insallah zamanla gecer

Evet bütün bu yazdiklarinizi yapabiliyor... :)

O zaman endise etmeme gerek kalmadi...
Sanirim bizim ki sadece biraz dikkat eksikligi oda insallah zamanla gecer

Okula başlayacak ve çocuk öğrendiklerini kısa zaman zarfında unutuyorsa bir uzmandan yardım almalısın

yazan oldumu bilmiyorum ama sorun sadece sayilardaysa diskalkuli
olabilir, cocugunuz yuvaya gitmedi sanim bu büyük bir eksik olmus,
ilkten gerekli testleri yaptirin derim, mümkünse türk psikolog bulun
oglunuzla türkce yapsin testleri, türkiye de yapma imkaniz varsa
ordada yaptirabilirsiniz, bir sorun yoksa bir sene okula gec baslayip
anaokula gitmesi almancisi icin avantaj olur

birde test sonuclarini doktorunuz/psikologunuz ve sizden baskasi
bilmiyor ve söylemeleri yasak benim bildigim, okula baslarken yeterli
almancasi olursa normal bir okula yazdirabilirsiniz

yalniz sayilarla ilgili problemi iyi arastirilmali

Son düzenleme:

6 aylikken bezlemiyomuydunuz:eek: nasil yani cisini soyluyormuydu daha dogru duzgun oturamayabilen bi cocuk hakkaten maasallah sizin cocuga:)

İki çocuğum dünyaya dişli geldi ortanca kızım 3 aylıkken alt çeneden iki dişi bir anda çıkardı evet maşallah Rabbim sakınsın herkezin evladını içindede bizimkileri âmin

O degilde arkadasim bak seninki normalmis bu yazilanlara gore demekki benimki anormal oluyo :what:

İki çocuğum dünyaya dişli geldi ortanca kızım 3 aylıkken alt çeneden iki dişi bir anda çıkardı evet maşallah Rabbim sakınsın herkezin evladını içindede bizimkileri âmin

Evet disi cikabilir hatta disli dunyaya gelebilirde 6 aylik bir bebegin ben cisini soyleyebilcegi mumkun degil biri 9 digeri 16 aylik iki cocuk annesiyim

Okula başlayacak ve çocuk öğrendiklerini kısa zaman zarfında unutuyorsa bir uzmandan yardım almalısın

Tsk ederim yorumlarin icin ...
Öyle bir durumda sanirim yardim almaktan baska care olmayacaktir ama insallah o noktaya da gelmeyiz...

yazan oldumu bilmiyorum ama sorun sadece sayilardaysa diskalkuli
olabilir, cocugunuz yuvaya gitmedi sanim bu büyük bir eksik olmus,
ilkten gerekli testleri yaptirin derim, mümkünse türk psikolog bulun
oglunuzla türkce yapsin testleri, türkiye de yapma imkaniz varsa
ordada yaptirabilirsiniz, bir sorun yoksa bir sene okula gec baslayip
anaokula gitmesi almancisi icin avantaj olur

birde test sonuclarini doktorunuz/psikologunuz ve sizden baskasi
bilmiyor ve söylemeleri yasak benim bildigim, okula baslarken yeterli
almancasi olursa normal bir okula yazdirabilirsiniz

yalniz sayilarla ilgili problemi iyi arastirilmali

Diskalkuli icin henüz erken olabilir yani tani teshis...
Su hazirliga bir baslayalim bakalim gelismesi muhakkak degisicektir diye ümid ediyorum ;-)

Bu arada oglum 3 yasinda yuvaya basladi....
Izine geldigim zaman türkiye de bir uzmana danisicam hatta testleri düsündüm kismet artik ;-)

Back
X