Doğuma Hazırlık oğlum için isim arıyoruum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Karan: Kahraman yürekli
Alp: 1. Yiğit, kahraman, cesur, bahadır kimse. 2. Eski Türklerde kullanılan bir unvan.

ben de oğlumun adını 'ege' düşünüyorum, büyük ulu anlamında, yanına da bir isim arıyorum islamı çağrıştıran :26:

ömer................. Bu isim kadar gücü heybeti cesareti temsil eden baska bir isim var mı ki... Hem sahabe ismi hem de kişiliği ahlakı allah rasulünün sav takdir ettiiği cennetle dünyada iken müjdelenmiş cesur sahabe.. Hem niyetini rabbim ömer gibi heybetli batılın karsısında duran hakkın yolunda bir evladım olsun niyetiyle koyar ve ona göre yetiştirirsen aynen onun gibi olur arkadaşım... Rabbim salih evlad etsin cümlemizinkileri.

Tuğrul : Çift başlı kartal , Büyük Selçuklu Devletinin Kurucusu , Ruknu ʾd-Devle (Dinin direği) ve Malikul-Meşrik ve Magrib (Doğu'nun ve Batı'nın Sultanı) unvanlarınin sahibi yüce hakan.

$x8Jkdr.webp

benimde oğluşum olacak daha karar veremedik ama yeğenimin adını çok beğeniyorum Aybars Tuğra da olabilir anlamlarıda güzell:)

muaz benim bir oğlum olursa inşallah muhammed muaz koyacağım:) muaz:çok aziz, izzet sahibi, saygı uyandıran, kıymetli, muhterem, sevgili. demek sahabe efendilerimizin isimlerindendir ayrıca . bir arkadaşmda muhammed eymen düşünüyordu o da hoşuma gitmişti:)

Back
X