benim herhangi bir yöntemim olmadı şu veya bu diye ama birebir vakit giçermenin en etkili yöntem olduğunu biliyorum. Rekleri sayıları kavramları hayvanları her oyunun içinde kendi kendinize yerleştirerek öğrete bilirsiniz. Bırakın dokunsun, toprağa, çiçeğe, yaprağa, yere, taşa, kuma temas etsin, hayvanları görsün (onlara dokundurmak konusuna girmiyorum o sizin bileceğiniz iş), baharda mesela dışarı çıkın yerde bir karınca ile dakikalarca ilgilenecektir, çekirgeleri kovalasın, kelebek yakalamaya çalışsın ( inanın bi süre sonra yakalaya bilecektir), hele yazın bir uğur böceği ile akşamı ettiğiniz günler olacaktır. Kitaplara dokunsun tabii en önemlisi bu, bir kitabın en iyi arkadaş olabileceğini bilsin, asla zarar vermez kitaplara eğer kitabın önemini anlarsa çocuklar. Bizimde kendi çapımıza bir kütüpanemiz oluştu bile ve artık hikayeleri ben okuyorum önce sonra kendisi bana okuyor

oyuncakçılarda gördüğünüz herşeyin benzerini kendiniz de yapabilirsiniz evinize, hafıza kartları, eşleştirme kartları, benzerini bul, eksinğini bul gibi şeyleri kendiniz bile yapabilirsiriz, hatta beraber yaparsınız daha zevkli oluyor, bebeğiniz ile beraber kendinizin de ne kadar çok şey öğrendiğinize ve eğlendiğinize inanamayacaksınız. Biz bu hafta sonu evimize kartondan mutfat yaptık hem çok eğlendik hemde mağazalarda gördüğü ve istediği oyuncak mutfaklardan çok daha genişini yaptık