Oğlum kaplana dönüştü.

derdimend

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2018
295
558
33
Lütfen konum burada birazcık kalsın, çünkü vallahi çok büyük bir dert benim için.
Oğlum yirmi bir aylık,son iki aydır ısırma ve tırnaklama huyu başladı.
Ama böyle hafif bir ısırık değil o 12 dişle nasıl başarıyor bilmiyorum ama resmen etimiz kopacak,benim canım tatlı diyeyim eşim de mahvoluyor ısırılınca.
En savunmasız anımızda uyku,namaz yada kucağımıza alıp sarıldığımız, öpüp koklaştığımız anda çocuk bir anda kaplana dönüşüyor.Etimin en gergin yerinden tutuyor.
Bölgede farketmiyor maalesef, kafamızdan ayağımıza her yerim ısırık ve tırnak izi.
Önce tepki vermedik alışmasın diye fayda etmedi,yapma etme konuşuyoruz anlamıyor yada inat ediyor,canım yanınca kızıyorum kahkaha atıyor.
Çözüm ne arkadaşlar.
Şiddet olan,ses yükselen evimiz yok, kavgayı bile çocuk uyuyunca ediyoruz.Sürekli öpüp kokluyoruz.
Bilmiyorum burada yalnız olduğumuz için dikkat mı çekmek istiyor ne istiyor, anlayamıyorum.
Doğduğundan beri parmak emiyor,hangi yolu denesem onu bırakmadı,parmağı egzama oldu,hala bırakmadı.Sürekli saçımı tutmak ve parmağını emmek istiyor.Bu durum onun için sakinleştirici ve uykuya geçişini sağlayan bir yöntem.Doktorlara danıştım üç yaşa kadar bekle,olmazsa pedegoga götürürsün, yaygın bir olay dedi.Ama benimkinde ki çok başka bir bağımlılık.
Oğlum doğduğunda iki ay yoğun bakımda kaldı,emziremedim o vakit.Günde on dakika camın ardından görebildim, bilmiyorum belki o zamanlardaki anne yokluğu onu saçıma ve parmağına bağladı.
Hem üzülüyorum, bırak bir yerde unutacak diyorum.
Hem de sürekli saçımı asılıp,tel tel kopmasından,yüzümde sürekli tırnak izleri olmasından, ısırılmaktan da bunaldım doğrusu..
Çözüm bulabilmiş olanlardan tavsiye bekliyorum, teşekkürler.

Isırınca ne yapıyorsunuz peki? O an kucağınızdan indirin ve ilgiyi kesin. Yaptığının yanlış olduğunu böyle algılayabilir. Yine ısırmamasını söyleyin bırakırken de. Kızarak değil tabii ki. Bir süre sonra tekrar iletişime geçin. Isırıyor ilgi istiyor diye o anda daha fazla onunla oynamayın.

Kendini ısırıyor mu

Denediniz mi kolunu vs ısırsın

Yani o sadece tepkinin farkında da acıyı hissederse belki anlar zira ilgi için yapıp gülüyor diyorsunuz

Allah kolaylık versin, zor bir durum evlat sonuçta. Siz yine de pedagoga götürün bence. Belki çözümü çok kolaydır.

Amin..
Pedagog düşündüm aslında ama doktor üç yaşa kadar normal deyince,bebeğimde şu an konuşup derdini anlatamıyorken eşim gereksiz gördü.Bizde konuşuyoruz dinlemiyor doktoru niye dinlesin diyor.
Yine de başka çarem yok gibi.

Amin..
Pedagog düşündüm aslında ama doktor üç yaşa kadar normal deyince,bebeğimde şu an konuşup derdini anlatamıyorken eşim gereksiz gördü.Bizde konuşuyoruz dinlemiyor doktoru niye dinlesin diyor.
Yine de başka çarem yok gibi.
Siz götürün de içiniz rahatlar en azından. Ya da kısmi kreşler var akranlarıyla biraz zaman geçirmesi için yazdırın bir kreşe. Haftanın belli günü yarım gün enerjisini atsın çocuk.

Isırınca ne yapıyorsunuz peki? O an kucağınızdan indirin ve ilgiyi kesin. Yaptığının yanlış olduğunu böyle algılayabilir. Yine ısırmamasını söyleyin bırakırken de. Kızarak değil tabii ki. Bir süre sonra tekrar iletişime geçin. Isırıyor ilgi istiyor diye o anda daha fazla onunla oynamayın.

Kucağımdayken ısırınca dişlerinden kurtulmak için indiriyorum yere zaten,yoksa kopana kadar bırakmayacak.
Acı çektiğimi farkediyor bence, çünkü hani canın yanınca iç çekersin ya o ses çıkıyor istemsizce.
Ciddi duruyorum, konuşuyorum,sadece gülüyor :(

Tepki vermeyin, kizmayin, yada ağlama numarası vs hiçbir işe yaramayacagini düşünüyorum. Siz tepki verince hoşuna gidecek ve kolay kolay vazgecmiycektir. Bir de 2 yaş sendromu denen şeyden olabilir çocukların birçoğu 2 yas döneminde bambaşka bi çocuk olabiliyorlar. Kızımdan biliyorum. :emir_bebek: Size kolayliklar diliyorum

Kendini ısırıyor mu

Denediniz mi kolunu vs ısırsın

Yani o sadece tepkinin farkında da acıyı hissederse belki anlar zira ilgi için yapıp gülüyor diyorsunuz

Kendini ısırmadı hiç,bu yöntemi deneyebilirim.Oyun olarak görüyor gibi. Umarım işe yarar, teşekkürler :)

saç konusunda bi arkadaşımda çok çekiyordu peruk aldı çocuğu halen bagımlı peruğu çekip uyuyorr

pedogaga götürün
atıyorum bir çocuğu ısırsa
karşı taraf evladının can havliyle bağırmasıyla çocuğa tokat atabilir

Babası ve benden başka kimseye yapmıyor.
Dün arkadaşlarıyla oynadı,onların yanında çok çok sakin,hatta onlara göre pasif kalıyor.
Evde bize karşı daha başka oluyor.
Ama ben sürekli kontrol ediyorum.
Pedegoga götüreceğim,başka bir çarem de yok gibi..

Kucağımdayken ısırınca dişlerinden kurtulmak için indiriyorum yere zaten,yoksa kopana kadar bırakmayacak.
Acı çektiğimi farkediyor bence, çünkü hani canın yanınca iç çekersin ya o ses çıkıyor istemsizce.
Ciddi duruyorum, konuşuyorum,sadece gülüyor :KK43:

Isırması için oyuncağı var mı peki ? Diş kaşıntısına veriyorlar ya onun gibi. Sizle inatlaşmak hoşuna gidiyor sanırım.

Tepki vermeyin, kizmayin, yada ağlama numarası vs hiçbir işe yaramayacagini düşünüyorum. Siz tepki verince hoşuna gidecek ve kolay kolay vazgecmiycektir. Bir de 2 yaş sendromu denen şeyden olabilir çocukların birçoğu 2 yas döneminde bambaşka bi çocuk olabiliyorlar. Kızımdan biliyorum. :emir_bebek: Size kolayliklar diliyorum

Haklısınız gerçekten bu sıra bambaşka biri oldu, oluyor..
Tepki vermemeye çalışıyorum ama gerçekten verilmeyecek gibi de değil.
Bu çocukda nasıl bu kadar güç var diye hayret ediyorum.Biraz önce yine ısırdı konuştum,gülüp alkışlıyor.Allah hepimize kolaylık versin..

çok sevimli değil mi ya böcük
kızmayın tabi ki yaşayana zordur ben uzaktan konuştum

Çocuğum yok kendimden örnek vereceğim, çok küçüktüm ama bu anıyı hatırlıyorum 3yas civarı ısırmak en sevdiğim şeylerden biriydi ama isirinca karşı tarafın canının yandığını da farkında değildim. Ablamı ısırıp duruyorum o da küçüğüm diye koyamıyor, kıvranıp duruyor. Sonra bir gün anneme söyledi, annem de sen de onu ısırıp görsün diye cevaplanmış olmalı ki ablam beni bir ısırdı benim iki gözüm iki çeşme, o an farkettim nasıl can yakıcı bir şey olduğunu. O gün bu gündür kimseyi isirmiyorum 😁

Pedagoga gidin yani size 3 yasa kadar normal diyen doktora sastim kaldim
Pedagog sadece cocuk icin degil esas sizin icin lazim
Size nasil davranmaniz gerektigini anlatacak , vermeniz gereken tepkileri soyleyecek , bu isin uzmani sonucta pedagog
Burada alacaginiz hicbir tavsiye isinize yaramaz , pedagog gelip yazsa bile isinize yaramaz cunku ne cocugu goruyoruz ne sizi
Tek cozumunuz var , o da pedagog

Isırması için oyuncağı var mı peki ? Diş kaşıntısına veriyorlar ya onun gibi. Sizle inatlaşmak hoşuna gidiyor sanırım.

Var bir sürü ama etimiz gibi lezzetli değil sanırım :).emzik, dişlek,uyku arkadaşı her yolu denedim inanın.
İnadına,bilinçli yapıyor bence de.Fakat sebep bulamıyorum..

Back
X