Oğlum kaplana dönüştü.

Amin..
Pedagog düşündüm aslında ama doktor üç yaşa kadar normal deyince,bebeğimde şu an konuşup derdini anlatamıyorken eşim gereksiz gördü.Bizde konuşuyoruz dinlemiyor doktoru niye dinlesin diyor.
Yine de başka çarem yok gibi.
Yanlış anlamayın ama çok güldüm. Bebeğiniz konuşamıyor diye pedagoka gitmemeniz ilginç. Tamam bebek konuşamıyor ama annesi babası konuşuyor ve duruma göre bebeği gözlemleyecek , size öneride bulanacak ve yapmanız gerekenler hususunda bilgilendirecektir.

İsi
çok sevimli değil mi ya böcük
kızmayın tabi ki yaşayana zordur ben uzaktan konuştum

Canımın yandığı tüm anlar dışında bana da çok sevimli geliyor da o anlar olay yerinden uzaklaşıp biraz hava almak istiyorum açıkçası :)

Çocuğum yok kendimden örnek vereceğim, çok küçüktüm ama bu anıyı hatırlıyorum 3yas civarı ısırmak en sevdiğim şeylerden biriydi ama isirinca karşı tarafın canının yandığını da farkında değildim. Ablamı ısırıp duruyorum o da küçüğüm diye koyamıyor, kıvranıp duruyor. Sonra bir gün anneme söyledi, annem de sen de onu ısırıp görsün diye cevaplanmış olmalı ki ablam beni bir ısırdı benim iki gözüm iki çeşme, o an farkettim nasıl can yakıcı bir şey olduğunu. O gün bu gündür kimseyi isirmiyorum 😁

Ay ısıramam ki ben onu :) ama kendi kendini ısırtıcam yani babasına yaptırabilirim belki anlar dişlerindeki kaplan gücünü.

Normal ,bebeklerde ısırma huyu oluyor tepki koyacaksınız sesli ve oldukça sert bende yapmışım zamanında yeğenimde yaptı ,bildiğin sert tepkiyle durdurduk

Pedagoga gidin yani size 3 yasa kadar normal diyen doktora sastim kaldim
Pedagog sadece cocuk icin degil esas sizin icin lazim
Size nasil davranmaniz gerektigini anlatacak , vermeniz gereken tepkileri soyleyecek , bu isin uzmani sonucta pedagog
Burada alacaginiz hicbir tavsiye isinize yaramaz , pedagog gelip yazsa bile isinize yaramaz cunku ne cocugu goruyoruz ne sizi
Tek cozumunuz var , o da pedagog

Haklısınız ben sanırım sabrımın son anına kadar bekledim.
Doktor ısırmak için normal demedi bu arada parmak emme olayı normal dedi.Hatta iki doktora sordum ikiside üstünde durmadı.Hatta birinin kendi yeğeni de emiyormuş falan :)
Nedense herkes bırakır gözüyle bakıyor ama bence günden güne bağlandı.
Teşekkür ederim tavsiyeniz için :)

Haklısınız ben sanırım sabrımın son anına kadar bekledim.
Doktor ısırmak için normal demedi bu arada parmak emme olayı normal dedi.Hatta iki doktora sordum ikiside üstünde durmadı.Hatta birinin kendi yeğeni de emiyormuş falan :)
Nedense herkes bırakır gözüyle bakıyor ama bence günden güne bağlandı.
Teşekkür ederim tavsiyeniz için :)
Rica ederim , benimde 28 aylik kizim var , 22 aylikken sorunlarimiz basladi , ben kostur kostur pedagoga gittim sayesinde kizima nasil davranmam gerektigini ogrendim
Zorlandigimiz noktada pedagoglar gercekten hayat kurtarici oluyor , dedigim gibi sadece cocuk icin degil anne babalar icinde lazimlar :)

Merhaba. Size bir resim attım özelden konu ile ilgili. Bizim oglumuzda o aylarda yapardı. Bazıları sizde ısırın diyordu, ama onun fayda etmediğini biliyorum. Ben ısırmaya çalıştığı an hemen indirirdim, kollarını tutardım, göz seviyesine iner isirmamasini anlatırdım. Canımızın yandığını da söylerdim. Kısa süre içinde kendisi bıraktı. Dil gelişince öyle ısırma vurmaya da az başvuruyor çocuk

Yanlış anlamayın ama çok güldüm. Bebeğiniz konuşamıyor diye pedagoka gitmemeniz ilginç. Tamam bebek konuşamıyor ama annesi babası konuşuyor ve duruma göre bebeği gözlemleyecek , size öneride bulanacak ve yapmanız gerekenler hususunda bilgilendirecektir.

Ebeveynlik konusunda acemiliği yeni yeni üstümüzden atıyoruz bence.
Isırmak konusu yeni olunca onu danışmadım,oyundur geçer diye düşündüm.
Parmak emmeyi iki tane çocuk doktoruna sordum onlar da gerçekten önemsiz ve yaygın gibi konuştular.
Hal böyle olunca fazla gerekli gelmedi sanırım..
Eşim doğru tepkileri verdiğini düşünerek gereksiz gördü sanırım ki yetişme tarzı da onu etkiliyor maalesef.
Benim çoğu şeyi büyüttüğümü düşünüyor bu konuda.
Yine de götüreceğim,doğruyu yapabiliyor olsak ilerleme kaydederdik sonuçta, haklısınız.

Merhaba. Size bir resim attım özelden konu ile ilgili. Bizim oglumuzda o aylarda yapardı. Bazıları sizde ısırın diyordu, ama onun fayda etmediğini biliyorum. Ben ısırmaya çalıştığı an hemen indirirdim, kollarını tutardım, göz seviyesine iner isirmamasini anlatırdım. Canımızın yandığını da söylerdim. Kısa süre içinde kendisi bıraktı. Dil gelişince öyle ısırma vurmaya da az başvuruyor çocuk

Çok teşekkür ederim,şimdi bakıyorum.
Bana da tepki koymak fayda etmez aksine inatlaşır gibi geliyor fakat konuşmaktan,sessiz uyarılardan da fayda bulamayınca çaresiz kaldım.
Belki de bir şekilde kendini anlatmaya çalışıyor.Umarim bizde en kısa sürede atlatırız.

Siz de oğlunuzu ısırın, ciddiyim.

Benimkinde de ısırma huyu vardı; gelir ısırır, ben "Ah, uh" dedikçe de hoşuna gider gülerdi.
Şiddet ortamında büyümedi, sanırım içten gelen bir test etme, tepkileri anlamaya çalışma sürecinden geçiyor çocuklar, erkek çocuklarında daha yoğun yaşanabiliyor.

Sizi ısırdığında, kırın dizinizi inin göz seviyesine; "Oğlum, bu canımı yakıyor, ısırınca, dişlerin kolumu acıtıyor, bak ben de seni ısırayım biraz, nasıl acıdığını gör." deyip alın kolunu, hafifçe, biraz acısını hissedebileceği kıvamda ısırın, rahatsız olup kolunu çekince de açıklamanızı yapın "Acıdı değil mi, uf oldu. Benim kolum da sen ısırınca böyle acıyor. Yapmayalım böyle tamam mı?" deyin.

Ben bu tarz bir yol izledim, çocuğumu ısırdım yani :) Isırmayı bıraktı sonra.

Siz de oğlunuzu ısırın, ciddiyim.

Benimkinde de ısırma huyu vardı; gelir ısırır, ben "Ah, uh" dedikçe de hoşuna gider gülerdi.
Şiddet ortamında büyümedi, sanırım içten gelen bir test etme, tepkileri anlamaya çalışma sürecinden geçiyor çocuklar, erkek çocuklarında daha yoğun yaşanabiliyor.

Sizi ısırdığında, kırın dizinizi inin göz seviyesine; "Oğlum, bu canımı yakıyor, ısırınca, dişlerin kolumu acıtıyor, bak ben de seni ısırayım biraz, nasıl acıdığını gör." deyip alın kolunu, hafifçe, biraz acısını hissedebileceği kıvamda ısırın, rahatsız olup kolunu çekince de açıklamanızı yapın "Acıdı değil mi, uf oldu. Benim kolum da sen ısırınca böyle acıyor. Yapmayalım böyle tamam mı?" deyin.

Ben bu tarz bir yol izledim, çocuğumu ısırdım yani :) Isırmayı bıraktı sonra.

Beni ısıracağı anda ona kendini ısırtsam mı diye düşündüm aslında.Fakat ısırmak konusunda tedirginim doğrusu.Empati yapabilirse çok güzel fakat içten içe ona zarar verdiğimi düşünürse diye korkuyorum.
Kırılgan,duygusal bir yapısı var aslında.
Arkadaşları çığlık atarak oynasa bile tedirgin oluyor, ağlıyor.Fakat gel gör ki evde gazabından korkar olduk.
Çok teşekkür ederim :)

ne kadar doğru bilmiyorum ama bende küçükken kızdım mı ısırırdım , güldüklerinde eğlendirmek için ısırırdım. Hayal meyal hatırlıyorum, bir gün annemde beni ısırmış önünü alamayınca , bunu galiba bir müddet yapmış.. sonra da vazgeçmişim...baktım benim can da yanıyor :)

Beni ısıracağı anda ona kendini ısırtsam mı diye düşündüm aslında.Fakat ısırmak konusunda tedirginim doğrusu.Empati yapabilirse çok güzel fakat içten içe ona zarar verdiğimi düşünürse diye korkuyorum.
Kırılgan,duygusal bir yapısı var aslında.
Arkadaşları çığlık atarak oynasa bile tedirgin oluyor, ağlıyor.Fakat gel gör ki evde gazabından korkar olduk.
Çok teşekkür ederim :)

Bir şey olmaz, deneyerek, görerek, tepkileri izleyerek ve bazen de yaşayarak öğrenecekler; sizi ısırırken canınızın nasıl acıdığının bilincinde değil oğlunuz, o ısırınca karşısında ah uh diye tepki veren annesini görüp eğleniyor sadece; acı kısmına vakıf değil, açıklasanız da bir noktaya kadar anlar ama aynı acıyı yaşarsa, aldığı tepkinin sebebini de kavramış olur.

Bu şey gibi, bir çocuğu sandalyeye çıkarken dikkatli olması konusunda uyarırsınız ama çocuk gelişi güzel tırmanmaya devam eder. Ama ne zaman ki o sandalyeden düşer, düşünce canı acır, o zaman sandalyeye kendini koruyarak tırmanmayı da öğrenmeye başlar. Canının yanması da çocuğun öğrenmesi, tecrübe edinebilmesi açısından gerekli. Şiddet, bağırma, sürekli ikaz etme ve yasaklama ortamı olmadığı sürece, konuşarak, deneyimleyerek, gerekli yerlerde canı yana yana öğrenecekler ki kendilerini de koruyabilsinler, neyin karşısındaki kişiye zarar vermek olduğunu da kavrayabilsinler.

ne kadar doğru bilmiyorum ama bende küçükken kızdım mı ısırırdım , güldüklerinde eğlendirmek için ısırırdım. Hayal meyal hatırlıyorum, bir gün annemde beni ısırmış önünü alamayınca , bunu galiba bir müddet yapmış.. sonra da vazgeçmişim...baktım benim can da yanıyor :)

Herkes ısır diyor,gaza gelip bugün minik bir lokma ısıracağım galiba :)

Bir şey olmaz, deneyerek, görerek, tepkileri izleyerek ve bazen de yaşayarak öğrenecekler; sizi ısırırken canınızın nasıl acıdığının bilincinde değil oğlunuz, o ısırınca karşısında ah uh diye tepki veren annesini görüp eğleniyor sadece; acı kısmına vakıf değil, açıklasanız da bir noktaya kadar anlar ama aynı acıyı yaşarsa, aldığı tepkinin sebebini de kavramış olur.

Bu şey gibi, bir çocuğu sandalyeye çıkarken dikkatli olması konusunda uyarırsınız ama çocuk gelişi güzel tırmanmaya devam eder. Ama ne zaman ki o sandalyeden düşer, düşünce canı acır, o zaman sandalyeye kendini koruyarak tırmanmayı da öğrenmeye başlar. Canının yanması da çocuğun öğrenmesi, tecrübe edinebilmesi açısından gerekli. Şiddet, bağırma, sürekli ikaz etme ve yasaklama ortamı olmadığı sürece, konuşarak, deneyimleyerek, gerekli yerlerde canı yana yana öğrenecekler ki kendilerini de koruyabilsinler, neyin karşısındaki kişiye zarar vermek olduğunu da kavrayabilsinler.

Haklısınız..
Bu yöntemi bir kaç kere deneyeceğim,tepkilerine göre devam ederim.

Bir pedagogla da görüşüp umarım bende tez vakitte kökten çözüm bulabilirim.

Teşekkürler :)

Var bir sürü ama etimiz gibi lezzetli değil sanırım :).emzik, dişlek,uyku arkadaşı her yolu denedim inanın.
İnadına,bilinçli yapıyor bence de.Fakat sebep bulamıyorum..

Sebep kendini ifade edemeyişi. Bu da bir yol aslında öyle düşünün. Konuşma başladıkça ısırmak anormal değerlendiriliyor. Bu arada siz de onu ısırın demişler. Asla böyle bir şey yapmayın. Başkalarının yanlışlarını sürdürmeyin. Çocuğun kendi hatasıyla düşmesi bunla bir tutulamaz :KK20:

Ay çok özür dilerim Recep ivedikteki saldırgan çocuk geldi aklıma bir an :D

Birbirinizi isirirken baba odaya girer ve şok :D :D

Çocuğum olmadığından öneri veremiyorum umarım bir yolunu bulursunuz da rahat edersiniz.
Kendini ısırtmak iyi yöntem gibi acıyı anlar belki.

Ya da yamyama bağlayabilir iyice aman dikkat :D
Siz en iyisi pedagoga götürün.

Görümcemin oğlu aynen 24 aylıkken böyleydi benim kolumu ıssırmıştı kan oturdu koluma zor kurtardım kendimi 🤣 annesini de kasığından ıssırmıştı . Tabi bir süre sonra geçti bence şuan bir dönem geçiriyor geçecektir . Her olayda pedagoga gidilse bence oradan hiç çıkmamak lazım sürekli yeni bir şeyler yaşıyorlar

Back
X