Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ay çok özür dilerim Recep ivedikteki saldırgan çocuk geldi aklıma bir an
Birbirinizi isirirken baba odaya girer ve şok![]()
![]()
Çocuğum olmadığından öneri veremiyorum umarım bir yolunu bulursunuz da rahat edersiniz.
Kendini ısırtmak iyi yöntem gibi acıyı anlar belki.
Ya da yamyama bağlayabilir iyice aman dikkat
Siz en iyisi pedagoga götürün.
Sebep kendini ifade edemeyişi. Bu da bir yol aslında öyle düşünün. Konuşma başladıkça ısırmak anormal değerlendiriliyor. Bu arada siz de onu ısırın demişler. Asla böyle bir şey yapmayın. Başkalarının yanlışlarını sürdürmeyin. Çocuğun kendi hatasıyla düşmesi bunla bir tutulamaz![]()
Görümcemin oğlu aynen 24 aylıkken böyleydi benim kolumu ıssırmıştı kan oturdu koluma zor kurtardım kendimiannesini de kasığından ıssırmıştı . Tabi bir süre sonra geçti bence şuan bir dönem geçiriyor geçecektir . Her olayda pedagoga gidilse bence oradan hiç çıkmamak lazım sürekli yeni bir şeyler yaşıyorlar
Kafam iyice karıştı açıkçası,herkesten farklı bir yorum geliyor haklı olarak.
Faydasını görenlerde olmuş ama bebeğim bana fazla bağlı, fazla duygusal. Yanlış bir şey yapmaktan da korkuyorum, sabrım da kalmadı açıkçası,bende bunaldım.
Pedagog araştırmaya başladım şimdi, istişare sonucunda makul bir yol bulup çözeriz inşallah .
Valla çevremde dediğim gibi başka çocuklar gördüm ve hep böyleydiler ısırma huyu kardeşim de millete tükürürdüBenim de vücudumun muhtelif yerlerinde hep diş izi, kızarıklık, çizik falan var :)
Valla bugüne kadar bende biraz böyle düşündüm daha doğrusu eşimin geçiştirmesine ortak oldum.
Ama sanki işin içinden çıkılmaz bir yere gidiyor.
Bırak ısırsın sabret diyorlar,ama bunun altındaki sıkıntıyı bilmiyorumki, oğlumun derdi ne bilmiyorum,haydi keyfine yapıyor bana neyse başka birine yapsa sıkıntılı bir durum olacak.
Her konuda değil ama bu konuda destek almalıyız bence :)
Aynı sorun bizde de var maalesef. Hatta ben de buraya konu açmayı düşünüyordum. Oğlum 25 aylık ve ısırma, tırnak atma huyumuz var. Ancak bizimki kızdığı zaman canımızı acıtmak için yapıyor ve tepki gösterince gülüp, hiç oralı olmuyor( parkta sebepsizce çocuklara da yapıyor bunu. 2 yaş sendromudur diye düşünmek istiyorum
kızdık,güzelce anlattık hiç bir faydası olmadı. Pedagoga götürmeyi düşünüyoruz artık. Konuyu takipteyim
derin sularda belki sesimizi duyar :))
Çocuğum yok kendimden örnek vereceğim, çok küçüktüm ama bu anıyı hatırlıyorum 3yas civarı ısırmak en sevdiğim şeylerden biriydi ama isirinca karşı tarafın canının yandığını da farkında değildim. Ablamı ısırıp duruyorum o da küçüğüm diye koyamıyor, kıvranıp duruyor. Sonra bir gün anneme söyledi, annem de sen de onu ısırıp görsün diye cevaplanmış olmalı ki ablam beni bir ısırdı benim iki gözüm iki çeşme, o an farkettim nasıl can yakıcı bir şey olduğunu. O gün bu gündür kimseyi isirmiyorum![]()
Benim aklima da bi sey geldi
Acaba oyun oynayarak mi anlatsan canim?mesela iki ayiciktan biri senin elinde biri onun.senin elindeki digerini isirsin:)isirilan aglasin hemen bi bezle kolunu sarmasini isteyin falan:)sonra da isiran ayicigi oturtup karsiniza anlatin can acitrigini bunun yanlis davranis oldugunu falan soyleyin.oglandan da destek alin dimi oglum falan diye onu da katin araya belki bu sekilde anlar:)
Hayal meyal ablamların kollarını kanatana kadar ısırdığımı hatırlıyorum.
Neden yapıyordum hiç fikrim yok. Onlar da bana vurmazlardı. Birbirlerinin yarasına bakar üflerlerdi..
Sonra nasıl bıraktığımı da hatırlamıyorum gerçi. Belki bir ders vermişlerdir..![]()
Konu sahibi geçici bir süreç bu. Komşumuzun oğlu da ısırırdı o yaşlarda. O çocuk gelince hep tetikteydim. Çok uzun sürmedi o huyu. Büyüdü eşek kadar oldu şimdi..![]()
azi disleri ciktimi
azilari cikarirken yapiyolar cikinca rahatlarBirinci azılar çıktı ,arkadakiler şiş durumda ama çıkmadı daha.
etiketlediğim kişinin yazısını okumasam olmazdı.Bugün çok yoğun bir gündü,
konuya ancak dahil olabildim.
Öncelikle bu durumun sık karşılaştığımız bir durum olduğunu söylemek isterim.
Özellikle konuşma gecikmesi yaşayan,
kendini ifade edemeyen çocuklarda daha sık karşılaşılan bir durumdur vurma,ısırma ve tırnaklama.
Yeni doğan döneminde yoğun bakım tecrübesinin bebeğinizde olumsuz bir
etki bırakmış olması da yüksek ihtimal.
Bebeğinizi görmeden,oyun ve etkileşim ortamında gözlemlemeden,
uzaktan yapacağım yorum çok isabetli olmayacaktır.
Bununla birlikte oyuncak ayı ile durumu dramatize etmenizi tavsiyeBirTutamMutluluk20 adlı üyenin yöntemi güzel ve uygulanabilecek bir yöntem.
Oyuncak bir doktor seti de edinirseniz daha etkili olur.
Oyuncakları ve Kuklaları konuşturmak,
canı yanmış gibi canlandırmalar yapmak
hem çocuğumuzun bu konuya dikkatini çeker,hem de eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.
Bebeğinizin durumu anlaması adına sizin de onu ısırmanızı tavsiye eden arkadaşlara katılmıyorum.
Onların bebeklerinde işe yaramış olması,
bu yaklaşımın uygun olduğunu göstermez.
Ayrıca her çocuğun mizacı farklı olduğu için başka bir bebek ısırılmaktan olumsuz etkilenmezken,
sizin bebeğiniz için bu,
duygusal bir yıkıma neden olabilir.
Isırma davranışını keseyim derken,tam tersine normalleştirip pekiştirme ihtimali de cabası.
Bu durumun yaş ve gelişim dönemine özgü geçici bir durum olduğunu bilirseniz başetmesi daha kolay olur.
Bebeğinizle duygular üzerinde basit etkinlikler ve ayna karşısında taklitler yapmanızı öneririm.
Üzgün yüz-niye üzülmüş?
Kızgın yüz-niye kızmış? Vb.
Biraz daha büyüyüp 36 ay civarına geldiğinde duygulara duyumları
(duyguların bedenimiz üzerindeki etkisi) da eklemek yararlı olur.
Çocuklarda duygu-duyum eğitimini çok önemsiyorum.
Taciz ve istismarın önüne geçebilmek için de önemli bu eğitim.
Bebeğiniz sizi ısırdığında onu engellemek için kucağınızdan indirin,ellerini tutup,
nötr bir yüz ifadesi ve kesin bir dille;
'ısırmanı istemiyorum,ısırmak acıtır' demek gerekir.
Bu yaş aralığındaki bir bebek için önleyici tedbir almak ve önlenemeyen durumlarda,
uygun tepki vermek dışında,
bu istenmeyen davranışı hızlıca,
kökten çözecek sihirli bir uygulama yok
ne yazık ki.
Bebeğlnizin dikkatini başka tarafa çekmek de uygun bir tepkidir.
Konuyu çok uzattım,toparlıyorum.
Size Denemediğim Yol Kalmadı-Isabelle Filliozat adlı kitabı öneririm.
Kitabın konunuzla ilgili bölümünün görselini yüklüyorum.
Umarım yeterince yardımcı olabilmişimdir.
Bugün çok yoğun bir gündü,
konuya ancak dahil olabildim.
Öncelikle bu durumun sık karşılaştığımız bir durum olduğunu söylemek isterim.
Özellikle konuşma gecikmesi yaşayan,
kendini ifade edemeyen çocuklarda daha sık karşılaşılan bir durumdur vurma,ısırma ve tırnaklama.
Yeni doğan döneminde yoğun bakım tecrübesinin bebeğinizde olumsuz bir
etki bırakmış olması da yüksek ihtimal.
Bebeğinizi görmeden,oyun ve etkileşim ortamında gözlemlemeden,
uzaktan yapacağım yorum çok isabetli olmayacaktır.
Bununla birlikte oyuncak ayı ile durumu dramatize etmenizi tavsiyeBirTutamMutluluk20 adlı üyenin yöntemi güzel ve uygulanabilecek bir yöntem.
Oyuncak bir doktor seti de edinirseniz daha etkili olur.
Oyuncakları ve Kuklaları konuşturmak,
canı yanmış gibi canlandırmalar yapmak
hem çocuğumuzun bu konuya dikkatini çeker,hem de eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.
Bebeğinizin durumu anlaması adına sizin de onu ısırmanızı tavsiye eden arkadaşlara katılmıyorum.
Onların bebeklerinde işe yaramış olması,
bu yaklaşımın uygun olduğunu göstermez.
Ayrıca her çocuğun mizacı farklı olduğu için başka bir bebek ısırılmaktan olumsuz etkilenmezken,
sizin bebeğiniz için bu,
duygusal bir yıkıma neden olabilir.
Isırma davranışını keseyim derken,tam tersine normalleştirip pekiştirme ihtimali de cabası.
Bu durumun yaş ve gelişim dönemine özgü geçici bir durum olduğunu bilirseniz başetmesi daha kolay olur.
Bebeğinizle duygular üzerinde basit etkinlikler ve ayna karşısında taklitler yapmanızı öneririm.
Üzgün yüz-niye üzülmüş?
Kızgın yüz-niye kızmış? Vb.
Biraz daha büyüyüp 36 ay civarına geldiğinde duygulara duyumları
(duyguların bedenimiz üzerindeki etkisi) da eklemek yararlı olur.
Çocuklarda duygu-duyum eğitimini çok önemsiyorum.
Taciz ve istismarın önüne geçebilmek için de önemli bu eğitim.
Bebeğiniz sizi ısırdığında onu engellemek için kucağınızdan indirin,ellerini tutup,
nötr bir yüz ifadesi ve kesin bir dille;
'ısırmanı istemiyorum,ısırmak acıtır' demek gerekir.
Bu yaş aralığındaki bir bebek için önleyici tedbir almak ve önlenemeyen durumlarda,
uygun tepki vermek dışında,
bu istenmeyen davranışı hızlıca,
kökten çözecek sihirli bir uygulama yok
ne yazık ki.
Bebeğlnizin dikkatini başka tarafa çekmek de uygun bir tepkidir.
Konuyu çok uzattım,toparlıyorum.
Size Denemediğim Yol Kalmadı-Isabelle Filliozat adlı kitabı öneririm.
Kitabın konunuzla ilgili bölümünün görselini yüklüyorum.
Umarım yeterince yardımcı olabilmişimdir.
Rica ederim.Merhaba :)
Uzaklaştırma cezam sebebiyle cevap yazamadım,kusura bakmayın.
Bende bebeğimin ısırma,tırnaklama huyunun biraz da dikkat çekmek,kendini ifade etmeye çalışmak için yaptığını düşünüyorum.
İki gündür ailemin yanındayız ve kalabalık ortam,akraba ilgisi bile ona çok iyi geldi.
Geldiğimizden beri neredeyse hiç ısırılmadım :)
Samimiyetimle söylüyorum ki bu sitede vakit geçirmemde çok büyük bir sebepsiniz,konulara bakarken sizin yorumlarınızı özellikle okuyor ve kendi adıma da tavsiye olarak alıyorum.
Hatta eşime de söylüyorum hep @derin sularda yazdıysa iyidir, güzeldir diye :)
Velhasıl uzun uzun vakit ayırdığınız için çok teşekkürler, Allah razı olsun![]()