Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Mrblar benim oglum 25 aylik (su, anne ,baba(aba) ,araba ,gol ,dustu, mama ,seker (seke) elbise (bise),alo,el,diş) disinda konusamiyor.sizce endiselenmelimiyim.Uzuluyorum yasitlari konusuyo ve cevrem tuhaf karsiliyor.
Stres yapiyorm evde butun gun oglumla tekiz bide (r,k,g) harflerini kullanamyor sankihep kıyaslamalar bızlerı uzuyor zaten.ama arastırdıkça normal oldugunu bırden acılacagını anlarsınız...benım kızım 1,5 yasında anne dıyordu baba bıle demıyordu...20 aylıkken teyzesıı geldığınde anne baba meme dıyordu sadece.aradan 2 ay gectı 22 aylık ama teyzesı şok oldu çunku her kelımeyı soyluyor artık nerdeyse....yanı 2 ayda ınanılmaz degısım yasadı...bırden acıldı.sızınkıde oyle olacaktır emınım
Aynen ya bana alti aylik cocuklarinin konustugunu bile idea eden var boleyse bnm cocugumda bi tuhaflik var diyorumbenim kızım da tam 25 aylık oda sadece anne baba dede adda süt mama top vs.. yani tek heceli kelimeleri çıkarabiliyor. siz etrafa bakmayın insanlar öyle bir anlatırki sanki oturup iki yaşındaki çocukla siyaset yapıyolar sanırsınız. bence normal ben hiç kafama takmıyorum herşey zamanı gelince oluyo....
mesela benim kızımında saçları uzamıyor onunla birlikte doğanlar kaç kez kestirdi yeniden uzadı bizimki daha bağlanacak kadar bile olmadı. doktora götürdüm sıkıntı yok dedi bebekten bebeğe değişir dedi.
Stres yapiyorm evde butun gun oglumla tekiz bide (r,k,g) harflerini kullanamyor sanki
Mus cocuk psikoloji uzmanina goturdum.Okadar kisa bi surede baktiki hicbisey yok cin gb cocuk dedi.Konusun bol bol dedi.Onu zaten surekli yapiyorm baba calisiyo ailem yanmda degil butun gun tekim oglumlaHangi şehirdesiniz? Şehrinizde "gelişimsel pediatri uzmanı" varsa bir gösterin.
Yani olumlu yapici yorum yapilmiyor.ilk cocugum cok titriyoruz ustune az konusuyo olmasi ister istemez korkutuyor insani.Krese yazmami onerende cok oldu.Ben ogluma kotu davranilmasindan korkuyorum ayri duramamaktan :) bideDaha ne konuşsun yavrucuk. Epey bir kelimeyi söyleyebiliyormuş. O yaştaki çocuktan daha fazlasını beklemeyin, ayrıca çevrenizdeki insanların lafına da kulak asmayın. Birçoğu aaa benim çocuğum o yaşta bülbül gibi şakıyordu diye methetmeye başlar. Bu arada oğlum 4 yaşına kadar R harfini söyleyemiyordu, geliyoyum, gidiyoyum vs.. diyordu. Tekrarlata tekrarlata öğrendi şimdi söyleyebiliyor.
Mash size:) diyelim. Benoglumun okul hayatinda olumsuzluk yasasin istemiyorum.caliskan ve zeki olsun tek istegim buEtrafında çok insan olan, çocukla çok konuşulan ortamda büyüyen bebekler daha çabuk konuşur. Siz muhtemelen bebeğinizle tek başınıza ilgileniyorsunuz. Daha geç konuşması normal.
O altı aylık konuşanlardan biri benim mesela. Kalabalık bir ailede tek bebekmişim ve herkesin ilgisi üstümdeymiş. 6.5 aylıkken ilk kelimem "boncuk" olarak dökülmüş ağzımdan. İnsan bir anne falan der boncuk ne?
Sıkmayın canınızı bunlarla, her çocuk farklıdır. Zamanı gelince susturamayacaksınız..
Konuşmaya başlama zamanıyla zekanın alakası yok inanın.Mash size:) diyelim. Benoglumun okul hayatinda olumsuzluk yasasin istemiyorum.caliskan ve zeki olsun tek istegim bu
Bebekken isitme testi yaptirdim.Sonradan bi sorun olurmu bilemiyorum.Ama isitme konusunda bi sorun yok gb gorunuyo kapi sesini bile bazen bnden once duyup kaciyor. Seslendgin zaman da hemen tepki verirlogopediye bi götürseniz? veya kulagina bi baktirin? Bi kulagi agir duymasin (allah korusun)?
Ama bence her cocuk degisiktir... kimisi erken kimisi gec ögrenir ...
Bebekken isitme testi yaptirdim.Sonradan bi sorun olurmu bilemiyorum.Ama isitme konusunda bi sorun yok gb gorunuyo kapi sesini bile bazen bnden once duyup kaciyor. Seslendgin zaman da hemen tepki verir