Oğlum korkuyor

7 -12 yas arasi cocuklar madde otesi seylerin farkina varmaya baslarlar,oyuzden boyle korkularinin olusmasi normal.
oynadigi bilgisayar oyunlari ya da izledigi cizgi filmlerde bilincaltina istenmeyen msjlar gonderebilir,korkularini bu da tetikler..
oglunuza gece uyumadan once onu rahatlatici masallar okuyarak rahatlatabilirsiniz..bu hikayelerin icine hep olumlu msjlar sIkistirin.
Teşekkür ederim Canım... Tavsiyene kesinlikle uyacağım

benim oğlumda da bir dönem korkma oldu ama o vampirler ve zombilerden korkuyordu :27: yani yeni jenerasyonun korkuları da bir garip, ben öcüden korkardım yahu.. neyse sürekli konuşarak ve anlatarak bunların hep Amerikanın oyunu olduğunu anlattık :70: şaka tabi ki, ama bunların insanların çizim ve hayal dünyasından ibaret olduğunu eğer isterse kendisinin de çizebileceğini söyledik.. arada oturup zombi çiziyor, hayırlı olsun hepimize :27: olaya bir de böyle yaklaşmayı deneyin..

benim oğlumda da bir dönem korkma oldu ama o vampirler ve zombilerden korkuyordu :KK53: yani yeni jenerasyonun korkuları da bir garip, ben öcüden korkardım yahu.. neyse sürekli konuşarak ve anlatarak bunların hep Amerikanın oyunu olduğunu anlattık :KK70: şaka tabi ki, ama bunların insanların çizim ve hayal dünyasından ibaret olduğunu eğer isterse kendisinin de çizebileceğini söyledik.. arada oturup zombi çiziyor, hayırlı olsun hepimize :KK53: olaya bir de böyle yaklaşmayı deneyin..
Harika harikaaaaaaaa ...... Hiç aklıma gelmemişti..... Süperrr ....... :KK54::KK9::KK200:

Oyle bisey olmadığını dile getirin ama kesinlikle hafife almayin korkularını.onu anlamaya calisin ve anladiginizi belli edin.kucukken kendinizin de korktuğunuz seyleri anlatabilirsiniz mesela "biliyo musun küçükken ben de şundan bundan korkardim' diye...size kendini daha iyi acar.ben dilini kullanin..ve bi korkularin yersiz olduğunu nasil farkettiginizi anlatin.tabi yine küçümsemeden

telefondaki o saçma oyunlar yüzünden oluyor bunlar ..zombi saçmalıkları bizde de vardı bir ara.. ama benim oğlum ölümden korkuyordu bizde yeni yeni aşıyoruz .. sürekli konuşmak gerekiyor.. kendi belirlediğiniz çizgi filmleri izlettirin bir süre ..yaratıklar zombiler vs gerçek olmadığını bıkmadan dile getirmeniz lazım..
Geçte olsa, bazı çizgifilmleri filmleri yasakladım. Telefondan oyunlar sildim .... Umarım başarılı olurum.

Çocuklari öcü seni alir götürür yer vb. şeyler diyerek büyütüyoruz normal değilmi korkmasi?
Küçükken Allah kafana taş atar derlerdi belli bir yaşa kadar gökten taş düşeceğini sanarak yaşadim.
Asla öcü vs demedim. Diyenlere çok kızarım. Tek hatam çizgifilm , film ve oyunlar kontrolsüz istediğini izledi , oynadı. :KK43:

İnanın, onuda denedim... Verdiği cevap şimdi Allah istese o Zaman zombiler çıkartabilir, dedi. Kalakaldım öylece... Hemen toparladım , öyle bir şey yok onu insanlar hayal dünyasında var ediyor dedim.... Allah kötüyü asla istemez , dedim. Demez olaydım, o Zaman şeytan kötü o çıkartabilir , diye cevap verdi.
cevaplara bak çok zeki oğlunuz maşallah burdan sarılasım geldi :KK60:

Artık çocukların psikolojilerine biraz da bilimsel baksak ya. Oturup konuşmayı, iletişim kurmayı denediniz mi? Neler olmasından korkuyor sordunuz mu? Ben korku filmlerinden dolayı korkardım mesela. Zamanla üstüne gidilerek etkisini kaybeden durumlar bunlar. Çok ekstrem bir durum olduğunu sanmam her çocuk bunları çekmiştir. İleride devam ederse ve sıklaşırsa korkun üzülün, şimdi önüne geçebilirsiniz. İşin içine dini şeyleri karıştırmayın, çocuklar daha çok korkuyor.

Bi nazar duası cevsen gibi birşey alin takın üzerine ve bak bunlar seni koruyacak deyin.Nas felak surelerini ogretin.Hem nazardan korunur.
Nasıl anlatayım dualara güvenip yene bilir.Sizin sezinize güvendiği gibi bir de çocuk bu arkadaşları ile aralarında anlattığı şekilde bir konu geçmiş olabilir.Kuzum benim bir şeyden etkilendi muhakkak.

Bende de olurdu cogu arkadasimda da olmus aldirmayin ya bence cocukluk iste :) Ben annem olmadan tuvalete gidemezdim elinden tutup kaldirirdim o derece :KK48:

merhaba kızlar,
8 yaşında oğlum var , evin içerisinde, odadan odaya geçerken, tuvalete giderken sürekli korkuyor. Örneğin tuvalate gidecek , "anne, anne" diye seslenir. Efendim oğlum , Can'ım vs. Diye cevap veririm... Sesim kesilirse hemen gel , anne tamammı der.... Çok iyi hatırlıyorum, ( belki sizlerinde olmuştur.) merdivenleri çıkarken sanki arkamdan biri yakalayacakmış gibi gelirdi, fakat bunu Nasıl aştığımı bilmiyorum.... Lütfen beni bilgilendirirmisiniz , bilgilerinize çok ihtiyacım var

Ben de korkardim.
Hala korkak sayilabilirim.
Illa isik olucak ki uyuyabileyim yanlizssam.
Bence sorun deyil.

Bir pedagogla da görüşebilirsiniz.
Bazı durumlarda( bilhassa insan kendi durumlarında) neden hiç bir şey aklına gelmez, anlamıyorum .... Şu an verdiğiniz bu cevapla kendime bin kez daha kızdım... Çok özel bi sorunumuz için pedagoga gittik ( çok şükür seansımız bitti ve atlatıldı ) aslında o Zaman'da korkuları vardı. Neden bilmiyorum ama aklıma gelmedi, söylemek :KK43:

Ya bol bol oku ya da hocaya okut canim. Benim kardesimde öyleydi hocaya okuttuk gecti

Artık çocukların psikolojilerine biraz da bilimsel baksak ya. Oturup konuşmayı, iletişim kurmayı denediniz mi? Neler olmasından korkuyor sordunuz mu? Ben korku filmlerinden dolayı korkardım mesela. Zamanla üstüne gidilerek etkisini kaybeden durumlar bunlar. Çok ekstrem bir durum olduğunu sanmam her çocuk bunları çekmiştir. İleride devam ederse ve sıklaşırsa korkun üzülün, şimdi önüne geçebilirsiniz. İşin içine dini şeyleri karıştırmayın, çocuklar daha çok korkuyor.
Her zaman konuşuyorum, sohbetlerimiz uzun sürer, beraber oynayacağımız oyunlarımız var... Her zaman oğlumla konuşurken gözlerine bakarım, onunda bakması için uyarırım.... Hatta telefonda bişiler yaparken benimle konuşur , içinde soru olan yada benim katılmamı gerektiren birşeydir.. " anne duymuyormusun , sana söyledim, neden dinlemiyorsun ? Diye kızdığında. " benimle mi konuşuyordun , pardon telefona doğru konuştuğun için , benimle konuşmadığını düşündüm , diyorum. Gülümsüyor , telefonu elinden bırakıp konuşmasına baştan başlıyor....inanın her anne gibi bende yavrularımın üstüne titriyorum, ne ekersem onu biçeceğimi biliyorum....

Back
X