Oğlum korkuyor

Evet benim iğlum da " ben bunlardan mi korkmuşum hahha" seviyesine geldi
17 yaşında bir oğlum var, fikrinizi onunla paylaştım... Araştırma yapmış, Mickey mouse çizgifilmini yazan kişi aslında farelerden çok korkarmış, doktora gitmiş, doktor sevimli fareler çizmesini istemiş .... O kadar heyecanlıyım ki, bir an önce sabah olsun okula gidip gelsin, resim çizelim diye sabırsızlanıyorum :KK46::KK45:

Kızlar iyiki varsınız.... İyiki buraya üye oldum... Hepinizi çok seviyorum... Verdiğiniz tüm öğütleri hiç vakit kaybetmeden uygulayacağım, Kocaman öpüldünüz.... İyiki varsınız, iyiki , iyiki iyiki :KK200:

Annen ve babam çaiıştıklarından küçükken drakula filmleri izlerdik ve tek başına koridordan geçip tuvalete gidemezdik tek başına, akşamları kardeşim beni çağırır ben onu çağırırdım tabi annemin haberi olmazdı ne tür filmleri lzlediğimiz , halende izleyemem korkarım

Ben 21 yasindayim halada korkarim merdivenlerden ust kata cikarken.
Yapicak bisy yok.
Isiklari acili tutun bence.
Bi isigi kapatmadan diger isigi acarak ilerlerim ben evde.
Ve sakin ha karanlikta sessizce yaklasmayin oglunuzun yanina.
Geldigimi biliyodur yada zaten biliyor orda oldugumu diye dusuNmeyn.
18 19 yasima kadar oyle fazla korkmazd ben. Ne olduysa ablam birgun yatagimin dibine sessizce yaklastiginda oldu.
Ben hickira hickira agladim 1 saat boyunca. O gun bu gundur korkuyorum.
Seslenerek yaklasin oglunuza karanlikta yada hemen isigi acin.

Yaşı küçük bana normal geldi.Benim erkek kardeşimde böyleydi.Salonda oynadığı top koridora kaçınca,koridorun ışığı yanmadığı için bize bakardı kalkın alın der gibi :))) Sonuç olarak alırdık.Sonra hatta şuan 12 yaşında olmasına rağmen 1-2 sene öncesine kadar hava kararınca bakkala gitmeye korkardı.Bakkalda evin altında yani.Ama sonra sonra yaşı büyüdükçe kendiliğinden geçti.Şimdi akşam sokaktan eve sokamıyoruz.Sıkılınca kendi başına yürüyüşe filan çıkıyo.Geçici bi süreçti ve özel bişey yapmak zorunda kalmadık.

Yeni çizgi filmler halüsinasyon gibi, onlardan etkileniyor olabilir, bizimki de gece korkuyla uyanip odadan fırlıyor bazen

Canım bu konuda yapılabilecek eniyi şey Youtube dan çizgifilimlerin nasıl yapıldığını çizim aşamasında gösterime kadar olan bütün aşamaları gösteren klipler var onları izlettir.. Bunların bilgisayar çiziminden ibaret olduğunu görünce belki rahatlar

Her cocukta vardir bu. Sadece bazilari dile getirmez. Ben de korkan ama dile getirmeyenlerdendim. Sorun oldugunu dusunmuyorum bunun. Hayal dunyasi fazla genistir ve biseyler kurmustur kafasinda. Onlarin etkisiyle korkuyordur. Gecici bir durum bana kalirsa.

Küçükken bendede olurdu o yaslarda korkardım sağa bakardım arkamdaki sola geçti sanırdım sola dönerdim diğer tarafa.. kafada yaratıo çocuk onu hayalet vs.. gibi korku filmi izlemştir belki.. bu dönemde meraklı oluyorlar çocuklar.. korkunç hikayeler falan.. kendinizi anlatın kücükken bende öyle sanıyordum anladımki aklımdan üretilorum zamanla geçio deyin.. kitaplarda yardımcı olur..

Aslında bu çok anormal bi durum değil. Aynı yaşta kızım var.gündüz problem yok.gece oda mutfağa gittiğinde anne sen ordan seslen konuş filan der.ses kesilince kendi konuşur ordan benimle. Bir kitapta okudum.7 9 yaşı karanlıktan korkma yasiymis. Sonra geçer. He bide söyle bi durum var bizde,karanlıkta odasında yatar,elektrik kesildiginde koridorda fener duruyorken odasında yatar.gece gök gurleyip yağmur yagarken de karanlıkta odasında yatıyor. Bu durumu sadece başka odalara mutfağa falan giderken yapıyor. Hayal güçleri çok kuvvetli oluyor. Bir keresinde eve hirsiz girmiştir belki;mutfakta duruyor olabilir demişti. Bunun gibi biseydir belki.

Defalarca anlattım, defalarca daha anlatırım.... Yeterki korkmasın.... İnşallah Canım benim inşallah, korkmasın artık.... Bazı geceler o kadar kötü korkuyorki, onun korkmasından bende etkileniyorum... O anı ne kadar anlatsam , 29 harf yetmez , yazmaya çalışsam inan yeterince anlatmış olmam.oğlum , "annenim senin , kuzum gel anneye sarıl "diyorum. Ben karşısında sanki onu korkutuyormuşum gibi yaklaşamıyor.... Oğlum , canım diye telkin ediyorum... Sakinleşiyor , göğsümde yatıyorum sıkıca sarılıp

Bu cok tanidik geldi.
Benim erkek kardesim 4 5 yasindayken aynen boyle yapardi.
Gece yatardi ve tuvalete uyanirdi.
Annem oturma odasindan kalkardi uyku sersemi tuvaletini yapamaz diye.
Sonra baslardi kardesim.
" gelme, git, gelme anne gelme ordalar geliyorlar" derdi.
Annem oglum benim annen diye delirirdi ne yapicagini sasardi.
Sonra kardesim " ha anne senmisin " derdi.Annem 2 adim atardi kardesime ve yine baslardi.
Elleri kollarini cirpar gelme git gelme diye iterdi annemi. Orda geliyor geliyor diye bagrir aglardi hickira hickira.
Tuvaletin bi kosesine tumardi korkudan.
Hoca nazar var dedi o zamanlar.
Kardesim cok bilmis buyumuste kuculmus diye adlandirilirdi o siralar.
Sonra hoca kurani kerim asmamizi soyledi bas ucuna yatagin ustune.
Ondan sonra daha olmadi hic.

Isin garip yani aynisi abimdede olurmus kucukken. Kuck kardesim su an 17 yasinda.O geceler ne gordgunu sordum gecen gunler.
Hatirlamiyor.Ama abim hatirliyor. "X abim elinde bicakla bana dogru yururdu kotu kotu bakip" dedi abim. X burda bizim buyuk kuzenimiz oluyor.

Su gunler 1.5 yasindaki yigenimdede var ayni durum, aklimiz gidiyor agliyoruz onla beraber oracikta. Ablam dogum yapti diye bizde uyumustu bi gece. Gece uyandi ve ilk kez yasadik onda boyle bisy. Annemle babam dayanamadi arabayla ablamin yanina biraktilar.

Aynen bende öyleydim küçükken.Tuvalete giderken annemi sürüklerdim peşimden.Yalnız gitmek durumunda kalırsamda koşa koşa giderdim,hatta kaç kere düştüm evde bu yüzden:KK53: Biz de arkadaşlarımla küçükken cin çağırma muhabbetlerine girmiştik,çocuk aklı işte merak sarmıştık,ondan sonra başlamıştı bu korkular bende.Mutlaka bu korkuların altında bir şeyler oluyor yani,çocuğunuzda bir şeyden etkilenmiştir bence.Sonra annem beni psikoloğa götürdü,konuştu benimle korkulacak bir şey olmadığını anlatmaya çalıştı falan.Ama işe yaradımı derseniz bir b.ka yaramadı:KK53: Evli barklı koca kadın oldum,hala karanlıkta hızlı yürürüm,bir ürperti olur içimde hep,sadece artık koşmuyorum,hızlı yürüyorum.Ama ani bir ses duysam sanırım koşarım yine:KK53:

Canım benim oğlumda 9 yaşında son 2 aydır geceleri çok korkuyor bazen çığlık çığıla evin içinde beni arıyor bizde eşimle bunun peşine düştük eşim pedelogla konuştu korkularının normal olduğunu bazı şeyleri kafasında büyüttüğümdende kaynaklı olabilir dedi oynadığı oyunlar kontrol etmemizi izlediği filmleri ve bol bol konuşup korkularının neler olduğunu sormamız gerektiğini bende kendisiyle tek tek konuştum hep ruhlardan bahsediyor onlar geliyormu gerçekden dedi bende böyle şeylerle uğraşmanın iyi birşey olmadığını söyledim hemde öyle birşey yok dedim buda yememiş içmemiş din öğretmenine sormuş 3 harflileride oda varlar demiş hepden kafayı takar oldu internette aramış geçmiş kayıtlarına bakdım sora sora iş ortaya çıkdı bazı arkadaşları öğretmen görmeden ruh çağırıyorlarmış buda ondan etkilenmiş seni korkutan şeylerden uzak duruyoruz dedim 6 gündür playstatationda oynamıyor boş zamanlarında bisiklet sürüyor evde hoşuna ne gidiyorsa söküp parçalamış buluş bulcakmışda :KK53:en kötüsüde kardeşinin araba kapsülünü kullanılmaz hale getirmiş görünce şoka girdim :KK57:malzemesi neden yapılmış diye bakdım anne mikaymış diyor bide:KK43:resimler çiziyor elinde tornavida birşeyler söküp takıyor bu ara yok çok şükür ikincisi bir arkadaş yazmış bende okuduğum kitaplarda korktuğu an bağırma yada yok öyle birşey deyip çoçuğu susturmaya uğraşmayın korktunmu deyip sakinleşmesini hatta onunla yatmayıda teklif edin diyor ikincisi bütün yorumları okudum herkesin erkek kardeşi yada oğlu acaba tek erkek çoçuklarımı korkuyor kafama takıldı

Bu cok tanidik geldi.
Benim erkek kardesim 4 5 yasindayken aynen boyle yapardi.
Gece yatardi ve tuvalete uyanirdi.
Annem oturma odasindan kalkardi uyku sersemi tuvaletini yapamaz diye.
Sonra baslardi kardesim.
" gelme, git, gelme anne gelme ordalar geliyorlar" derdi.
Annem oglum benim annen diye delirirdi ne yapicagini sasardi.
Sonra kardesim " ha anne senmisin " derdi.Annem 2 adim atardi kardesime ve yine baslardi.
Elleri kollarini cirpar gelme git gelme diye iterdi annemi. Orda geliyor geliyor diye bagrir aglardi hickira hickira.
Tuvaletin bi kosesine tumardi korkudan.
Hoca nazar var dedi o zamanlar.
Kardesim cok bilmis buyumuste kuculmus diye adlandirilirdi o siralar.
Sonra hoca kurani kerim asmamizi soyledi bas ucuna yatagin ustune.
Ondan sonra daha olmadi hic.

Isin garip yani aynisi abimdede olurmus kucukken. Kuck kardesim su an 17 yasinda.O geceler ne gordgunu sordum gecen gunler.
Hatirlamiyor.Ama abim hatirliyor. "X abim elinde bicakla bana dogru yururdu kotu kotu bakip" dedi abim. X burda bizim buyuk kuzenimiz oluyor.

Su gunler 1.5 yasindaki yigenimdede var ayni durum, aklimiz gidiyor agliyoruz onla beraber oracikta. Ablam dogum yapti diye bizde uyumustu bi gece. Gece uyandi ve ilk kez yasadik onda boyle bisy. Annemle babam dayanamadi arabayla ablamin yanina biraktilar.
Çok zor bir durum... :KK43:

Canım benim oğlumda 9 yaşında son 2 aydır geceleri çok korkuyor bazen çığlık çığıla evin içinde beni arıyor bizde eşimle bunun peşine düştük eşim pedelogla konuştu korkularının normal olduğunu bazı şeyleri kafasında büyüttüğümdende kaynaklı olabilir dedi oynadığı oyunlar kontrol etmemizi izlediği filmleri ve bol bol konuşup korkularının neler olduğunu sormamız gerektiğini bende kendisiyle tek tek konuştum hep ruhlardan bahsediyor onlar geliyormu gerçekden dedi bende böyle şeylerle uğraşmanın iyi birşey olmadığını söyledim hemde öyle birşey yok dedim buda yememiş içmemiş din öğretmenine sormuş 3 harflileride oda varlar demiş hepden kafayı takar oldu internette aramış geçmiş kayıtlarına bakdım sora sora iş ortaya çıkdı bazı arkadaşları öğretmen görmeden ruh çağırıyorlarmış buda ondan etkilenmiş seni korkutan şeylerden uzak duruyoruz dedim 6 gündür playstatationda oynamıyor boş zamanlarında bisiklet sürüyor evde hoşuna ne gidiyorsa söküp parçalamış buluş bulcakmışda :KK53:en kötüsüde kardeşinin araba kapsülünü kullanılmaz hale getirmiş görünce şoka girdim :KK57:malzemesi neden yapılmış diye bakdım anne mikaymış diyor bide:KK43:resimler çiziyor elinde tornavida birşeyler söküp takıyor bu ara yok çok şükür ikincisi bir arkadaş yazmış bende okuduğum kitaplarda korktuğu an bağırma yada yok öyle birşey deyip çoçuğu susturmaya uğraşmayın korktunmu deyip sakinleşmesini hatta onunla yatmayıda teklif edin diyor ikincisi bütün yorumları okudum herkesin erkek kardeşi yada oğlu acaba tek erkek çoçuklarımı korkuyor kafama takıldı
mikaymış ha ..... Çok yaşa hemi sen küçük yaramaz :-)

Aslında bu çok anormal bi durum değil. Aynı yaşta kızım var.gündüz problem yok.gece oda mutfağa gittiğinde anne sen ordan seslen konuş filan der.ses kesilince kendi konuşur ordan benimle. Bir kitapta okudum.7 9 yaşı karanlıktan korkma yasiymis. Sonra geçer. He bide söyle bi durum var bizde,karanlıkta odasında yatar,elektrik kesildiginde koridorda fener duruyorken odasında yatar.gece gök gurleyip yağmur yagarken de karanlıkta odasında yatıyor. Bu durumu sadece başka odalara mutfağa falan giderken yapıyor. Hayal güçleri çok kuvvetli oluyor. Bir keresinde eve hirsiz girmiştir belki;mutfakta duruyor olabilir demişti. Bunun gibi biseydir belki.
Rabbim evlatlarımızın aklına mukayit olsun. Onları sorunsuz bir şekilde yetiştirmek için bizlere akıl fikir versin....

Merhabaa. 6-7 yaslarimda bende oyleydim. Karanliktan olesiye korkardim, aynalara sirtimi doner gecerdim, mesela su almaya mi gittim? Hemen kendi kendime sesler cikarir korkuturdum kendimi. Bu korkumu yenmemdeki en buyuk faktor annem oldu. Mesela cok korkarsam anneme seslenirdim, o da "buradayim, uyanigim canim" tarzi seyler soylerdi. O uyanik oluncada daha bir rahatliyordum.
Yani ben boyle yendim, siz oglunuz cagirdinda orada oldugunuzu belli edin, zamanla gecer gibime geldi. Insallah kisa surede atlatirsiniz:KK15:

izlediği filmlerden,oynadığı oyunlardan,
belki de arkadaşlar arasında anlatılan garip hikayelerden etkileniyor olabilir
detayları öğrenip ona göre bir yol izlemelisiniz

Çocugunuzun durumu normal geldi bana bende ablalarımda hep bu korkuyla buyuduk suanda bıle bazen olur apt. de merdivenlerden çıkarken ışık söndugunde aklım çıkar hemen el kol yaparım ve ışık yansın dıye cebellenirim :)

Back
X