Oğlum kovuldu

Tabiki.ben kayıt yapmadan önce aradım öğretmen yaşını sordu 3 buçuk yaş dedim telefon da bana dediki aslında 3 yaş almıyoruz falan dedi bende dedim ama öyle yazmışsınız 3.6 yaş onu diyince güldü evet yazdık dedi.sonra tuvalet eğitimi varmı dedi .var dedim.yarin getirin saat 9 sulukta alın kahvaltısinida yaptırın .tamam dedim.ertesi gün götürdüm. Daha giriş yapar yapmaz oğlum oyun alanını görünce ağlamaya başladı hemen oynamak istedi .bizde o sırada kayıt yapıyorduk oğlum durmadı .o sırada gözü üstündeydi çocuğun zaten .( Bence en baştan istemedi yaşından ötürü ) oyun alanına gittik .sonra bana siz vedalasin yavaştan dedi .sonra gittim .saat 12 de almaya gittim oğlum oyun havuzunun içindeydi beni görür görmez hoşgellldiiinn dedi .sonra oğlumu hazirladim tam cikicam öğretmen dediki çocuk çok yaramaz alarm butonuna basti peşinden koşturuyor kapıyı açmaya çalışıyor ben tek kişiyim onunla özel ilgilenemem diğer çocuklarda var .buarada ben 1 çocuk gördüm oda 5 yaşlarda vardır çocuk okadar utangac ki oyun oynamaya bile utanıyor.kac öğrenci var dedim hocam 4 dedi.ben gidişte de gelişte de o çocuğu tek gördüm bilemiyorum yani.hocam dedim daha ilk günü uyum sağlayamamış olabilir biraz daha anlayış gösterseniz .başını yukarı kaldırdı malesef dedi.tek başıma baş edemem . bende dedimki isterseniz size yardimci olabilirim bende kalabilirim.ozman bu eğitim olmaz dedi .ama 4 yaşında buraya yazdiracaktim ozman nolucak dedim ozamana kadar belki biraz daha olgunlasir dedi.peki diyip çıktım.kisacasi getirme dedi yani.olay bu
Canım bak hadi öğretmen sorunlu diyelim
Psikiyatri sana ilaç verdi hiperaktif diye değil mi? Öğretmene kızacağına teşekkür et bence,erkenden fark ettirmeni sağladı
Hayiflanmayi bırak çözüme odaklan
Eminim evde de canına okuyordu değil mi
Bunlar kötünün iyisi,birkac ay eğitimi aldır ve sonra yavaş yavaş kreşe tekrar gönder kontrollü şekilde
Tanı almayan o kadar yetişkin var ki günümüzde,su an herşey çok daha bilinçli ilerliyor hemen tedavi olunuyor
Bence şanslısın,şanslıyız
Hadi kendine gel ya hic sitem etmenin zamanı değil

Hanımefendi o raporu aldığı zaman çocuğunuz sadece konuşma eğitimi alsın diye vermezler. Dikkat eksikliği için de çalışma yapılır. Sizin çocuğunuz anaokuluna gittiği zaman tanısı kalkmadıysa Kaynaştırma öğrencisi olarak devam eder. Keyfi olarak sadece konuşma eğitimi alsın demenizle olmuyor. RAM diye bir kurum var götürdüğünüzde çocuğunuza zeka testi yapılacak, orada çıkan sonuca göre rehabilitasyonda eğitim süreci belirlenecek. Alın bana inanmıyorsanız inceleyin https://orgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2018_01/17234231_ram_kilavuzu_2018.pdf
Ben bunun için gitmiştim once psikiyatri ye doktor önce bana kreşe yazdır dedi .maddi durum yok diyince cozger raporu alalim Ozaman dedi.bu hip. Dik. Bozukluğu daha dün tanı kondu hatta bana da söylemedi direk receteye öyle yazılmış. Aktivite ve dikkat bozukluğu diye e devlete baktığımda bu tani yazısini görmedim.sadece recetede

Benim kızımın sınıfında da çok hareketli erkek çocuk vardı hiç öyle birşey yaşanmadı, çocuk bu zamanla kuralları öğrenip uyum saglayacak

Çok şaşırdım, benim bildiğim MEB de okula getirme deme gibi bir şansları yok. Oğlumun geçen sene ki sınıf arkadaşı ( tüm çocuklara vuruyor, öğretmene metaryel fırlatıyor, asla oturup etkinlik yapmıyor) gibi gibi sorunları olan çocuğu bile okuldan alın diyemediler. Ki öğretmeni gerçekten çok yorulmuş ve yıpranmıştı

Ne surubu? Bildigim kadari ile bu yaslarda hem hiperaktive teshisi konulmaz, hele hele hiç medikal tedavisi yoktur. 6 yasindan sonra ancak hem teshis konulur hem çok gerekirse hap verilir. Ki bu bile "tedavi" degildir. Cocugu sadece konsentrasyonunu yükseltmesine yardimci oluyor sadece. Ki bu hap çok tartisilan bir hap, gerçekten çok zor yada agir durumlarda verilir 6 yasindakilere.

Ki teshis öyle 1 gündede konulmaz. Bu kirilmis bir kol gibi bisey degil ki. Bir çocugun hiperaktif (adhd) olup olmamasinin teshisi ancak o çocugu bir kaç defa çesitli yerlerde (psikolog ofisinde, okulda yasitlari ile oynayarak) konulur.

Yani ne yalan söyleyim konu bana çok çok tuhaf geliyor. 1 günd "kovulan" cocuk, üstüne sanki psikiatr cocugu bekliyormus gibi hemen ofise gidebilmeniz, hemen tehis konulup bir çesit tedavi verilmesi,.. Bana pek gerçekçi gelmiyor olaylar.
Aynen öyle. Ayak üstü teşhiş konulmaz.
Bize de doktor ilaç verdi ama bu ilacı yazmadan önce kardiyolojiye kadar yönlendirdi . Önce kalbine bakıldı ilacı almasında bir sakınca var mı diye ..

Ben bunun için gitmiştim once psikiyatri ye doktor önce bana kreşe yazdır dedi .maddi durum yok diyince cozger raporu alalim Ozaman dedi.bu hip. Dik. Bozukluğu daha dün tanı kondu hatta bana da söylemedi direk receteye öyle yazılmış. Aktivite ve dikkat bozukluğu diye e devlete baktığımda bu tani yazısini görmedim.sadece recetede
Mümkünse başka bir doktora daha başvurun durumunuzu anlatın. Size attığım pdfde tanı süreci kısmını iyice okuyun neler nasıl yapılacağı ne gibi belgeler isteneceği de yazıyor. Bu aileler için olan rehber lütfen inceleyin http://orgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosy..._HYPERAKTYVYTE_BOZUKLUYU_OLAN_BYREYLER_TR.pdf

Canım bak hadi öğretmen sorunlu diyelim
Psikiyatri sana ilaç verdi hiperaktif diye değil mi? Öğretmene kızacağına teşekkür et bence,erkenden fark ettirmeni sağladı
Hayiflanmayi bırak çözüme odaklan
Eminim evde de canına okuyordu değil mi
Bunlar kötünün iyisi,birkac ay eğitimi aldır ve sonra yavaş yavaş kreşe tekrar gönder kontrollü şekilde
Tanı almayan o kadar yetişkin var ki günümüzde,su an herşey çok daha bilinçli ilerliyor hemen tedavi olunuyor
Bence şanslısın,şanslıyız
Hadi kendine gel ya hic sitem etmenin zamanı değil
Haklısın canım biran önce çözüme ulaşırda bizde rahatlariz inşallah ya 🙏

Ne surubu? Bildigim kadari ile bu yaslarda hem hiperaktive teshisi konulmaz, hele hele hiç medikal tedavisi yoktur. 6 yasindan sonra ancak hem teshis konulur hem çok gerekirse hap verilir. Ki bu bile "tedavi" degildir. Cocugu sadece konsentrasyonunu yükseltmesine yardimci oluyor sadece. Ki bu hap çok tartisilan bir hap, gerçekten çok zor yada agir durumlarda verilir 6 yasindakilere.

Ki teshis öyle 1 gündede konulmaz. Bu kirilmis bir kol gibi bisey degil ki. Bir çocugun hiperaktif (adhd) olup olmamasinin teshisi ancak o çocugu bir kaç defa çesitli yerlerde (psikolog ofisinde, okulda yasitlari ile oynayarak) konulur.

Yani ne yalan söyleyim konu bana çok çok tuhaf geliyor. 1 günd "kovulan" cocuk, üstüne sanki psikiatr cocugu bekliyormus gibi hemen ofise gidebilmeniz, hemen tehis konulup bir çesit tedavi verilmesi,.. Bana pek gerçekçi gelmiyor olaylar.
Pardon neyi gerçek gelmiyor imkansızmi böyle şeyler çocugu 12 de okuldan aldım 182 aradım randevu yoktu .doktorda daha önce ki gittigimiz doktordu konuşma gecikmesi için .öğleden sonra bindim otobüse gittik hastaneye .rica ettim randevu yoktu dedim konuşmamız gerekiyor dedim randevulu hastalar bitti 4.15 te sonra ben girdim .e devlete baktım hip. Dik. Yazmıyor psikiyatrik muayene tanısı gibi bişi yazılmış reçetede o yazıyor ha yine inanmıyorsaniz durun reçeteyi atayım

Aaaa böyle bir hakları varmiymis her cocuk yaramazdir bir miktar olmalı da zaten çocuk bu yaa bence okul ve öğretmen sıkıntılı bence 1 günde bu kanıya varmak nedir saçmalamış resmen şikayet edebileceginiz bir yer varsa araştırın öyle her yaramaz çocuğu kabul edemiyoruz deselerdi okula giden çocukların yarısı kovulurdu Allahım ya çok sinirlendim gerçekten

sakinlestirici vermıs
arkadaslar yorumda doktor ıkı dk bakarak nasıl teshıs yapmıs demıste okumus doktor olmus sonucta baktıgı yetmıstır ama ben yıne de ne olursa olsun her zaman 2 farklı doktordan fıkır alma taraftarıyım bırınden cıkıp dıgerıne gırıp okuldan boyle bır sıkayet aldık dıyerek durumu anlatırdım bakalım ıkı doktorunda bırbırınden haberı olmadan goruslerı ne olacak ona gore de kafamda netlesırdı

Kızlar dünden beri okadar üzgün okadar mutsuzum ki anlatamam. Oğlum 3 yaş 7 aylık . Anaokulunda yaz etkinliği başlamıştı.bende yazdırdım hemen sadece 1 gün daha doğrusu 3 saat orda kaldı.yavrum okadar sevinmiştiki o oyuncakların içinde .hatta ben onu almaya gittiğimde gülümseyerek hoşgeldin dedi bana .sonra olan oldu .öğretmen istemedi çocuğumu çok yaramazmis. Bende biliyorum yaramaz ama bı gundede çocuğun uyum sağlamasını bekleyemezsinizki ? Kosturuyormus okul icinde alarma falan basmış .nekadar dil doktuysem banamisin demedi .şuan anlatırken bile bogazim düğüm düğüm oluyor..oğlum o bı günde bile çok sevmisti orayı .aynı gün psikiyatri ye götürdum durumu anlattım oğlum bı günde kovuldu dedim doktorda şaşırdı güldü falan. Aktivite ve dikkat bozukluğu tanısı koydu ve şurup yazdi.benimle benzer durumu yaşayan varmı .şimdi benim oğlum böyle diye hiçbir yerde barinamayacmi
Oğlunuz neden şuursuz bı öğretmen yüzünden ilaca maruz bırakılıyor.

O ne biçim doktor şaşırıyor gülüyor oha filan oluyor da geri de çocuğunuzu damgaliyor ilaç yazıyor ben anlayamadım.

Anaokulu yaz okullarında öncelik yaş grubu ilkokula hazırlıktır.Bu dönemde okullarda devlet okulu dediniz rehberlik öğretmeni olmaz yardımcı da olmaz sadece asgari miktarda personel bulunur temizlik vb için bence erken tanı konmasına yardımcı olmuş öğretmen demek ki gerçekten zorlanmış öyle ki hareketli çocuk hele ki bu yaşta öğretmeni yardımcısız zorlar öğretmen de makine değil ki sonuçta diğer çocuklar da onun sorumluluğunda ve tersten düşünürsek ya öğretmen sürekli bir çocukla ilgilenip sizin çocuğunuzu ihmal etmek zorunda olsaydı hala aynı mı düşünürdünüz çocuğunuz kovulmamış sadece olabilecekler yüzünden biraz daha büyümesinin uygun olacağı düşünülmüş tabi size söylerken nasıl bir dil kullanıldığını bilemem inşallah kırmadan söylenmiştir.Bana kalırsa psikolog takibi ve tedavi sürecini aksatmayınız yaşıtlarıyla vakit geçirmesini sağlayınız ve üzülmeyiniz erken teşhis olmuş buna göre yolunuzu çizer ve seneye normal şekilde okula başlatırsınız

Back
X