O nasıl bişi ya çocuğum canavarmis gibi diğer çocukların günahı ne yazmışsınız.benim çocuğum başka çocuklara zarar veren bı cocuk değil vurmaz etmez .alt tarafı beraber oynayacaklardi hepsi bu
ama şimdi tamamen gardınızı almış yorumları taraflı okumaya başlamışsınız
arkadaş "diğer çocukların günahı ne" derken "sizin çocuğun annesi olacak, onların olmayacak" durumuna dair bir yorum yapmış
hemen "benim çocuğum başka çocuklara zarar vermiyor" demişsiniz de arkadaş onu dememiş ki, sadece sizinkinin annesi yanında olursa diğerleri üzülür demiş
ilk sayfalarda sordum bir çok beğenmedim aldım ama tekrar sorayım
çocuğunuz komut alıyor mu, yap ya da yapmayı dinliyor mu
söylenenin tam tersini mi yapıyor ya da tutturuyor mu
çok basit, bu düğmeye basılmaz deyince basıncaya kadar şansını deniyor mu
konu kovulma vs değil, henüz yaşı yahut okulsal gelişimi uygun değil, ortamımız da uygun değil demiş
siz yaramaz diyorsunuz ya, bu yaramazlık dediklerinizin içeriği ne
iletişim sıkıntısı olduğu için her türlü hırçınlığına ev ortamında göz yumuluyor mu
bakın bunları kötü sorular diye düşünmeyin, kendiniz değerlendirin
bir arkadaşın oğlu vardı sizinki gibi küçük değil bayağı ilkokul 2 ya da 3 e gidiyordu
arabada gidiyoruz, arkada üç çocuk, bir şeyler yediler
ıslak mendil var mı dedi, baktık yok dedik, arabanın sahibi de "bagajda vardı, inince veririz" dedi
neyse arabadan indik ama arabayı kullanan arkadaş arabayı park edeyim diye hamle yaptı
ve bu çocuk direkt bagaja atladı, kadın arabanın içinde araba ile manevra yapacaktı, çocuk başkasının ilk defa bindiği arabasında bagajı açtı
ne olduğunu dahi anlayamadım, ne oldu vs dedim, ıslak mendil alacağım dedi
olmaz içeride yıkarız dedim, çektim götürdüm öbür tarafa
ama belki ben de olmasam ezilecek, başka zamanlarda da böyle ani hareketleri var
çünkü dürtüsel
temizlik takıntıları da varmış, o an aklına taktığını yapmak istiyor, bir adım sonrasını düşünmüyor, muhakeme etmiyor
bana yahut belki çevresine zararı yok ama ya başına bir şey gelse
yani bu tarz eğitimler, tedaviler vs çocuğun iyiliği için, çocuğunuz için düzenli takibe devam edin
öyle öğretmen bunu dedi diye kolundan tutup doktora götürmek yerine madem konuşma problemleri de düzenli bir takiple ilgi ile aşın bu durumları