Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası oğlum kreşe başlıyor .....

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

ilaydahey

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2008
2.910
459
163
evet arkadaşlar eylül 2o13 doğumlu oğlum var , ben biraz karşıydım ama kendi de çok istedi, yarı özel yarı devlet bir anaokulu ,yaş yaş sınıflara ayırılıyorlar , yarım gün ,öğle 1 de gidecek 5 buçuk gibi bitiyor ,zaten karşı sokağımda okul direk balkonumdan görülüyor ,o yüzden çok istedim bu okulu ,önceliğim eğitim ingilizce müzik vs değil ,güven ve eğenceli zaman geçirsin ,bir yanımda buruk hergün ağlarım gibi geliyor ,tuvaletini çişini kendi yapabiliyor ama temizlemesini de öğretmeye çalışyorum ,yardımcıları varmış amaaa , bir de öyle herşeyi yemez benim gibi de uyuz uyuz yer ,ordan bak onu yemezsen şöyle böyle demesinler ,yemek isterse yesin ters birşey yaşamasın istiyorum ,bi olay oldu kızıp ceza vermesinler beni arasınlar ben giderim hemen ama bu da eğitimine ters mi düşer ooofffff çok çok kafama takılan şeyler var ..Bir de çanta falan baktık çekçekli alıcam küçük ,30 35 lt lik bir kutu istemişler siz neler veriyorsunuz yanına ,su falan ayrıyetten koymak gerekli mi çünkü çook içer ....

Merhaba önce bir sakın olun 35 aylık başladık aynı dediğiniz gibi bir okula eğitimimiz çok iyi di ilk senemiz öğretmen ve öğrencilerin birbirine alışması hemen hemen 2 ayı buluyor öğretmen çok önemli bu konuda kendi kurallarını çocuklara aksettiriyor ve çocukların yapmasını ister he yapmaz bir olay olduğunda ceza verir diyorsanız da o öğretmeni n vicdanına kalmış ark içinde mahcup edecek bir durumda bırakmaz uygun dille anlatırlar ceza gibi bir yöntem olmamalı diğer konular a ise çanta vb yoktu bizde yedek torba içine kıyafet koyuyoruz onlar kirlenince eve geliyor bu şekilde suyuda orda sebil aldık ordan içiyor lar

Benim kızım 3 yaşında başladı .. okuldan çanta ve suluk istediler ..onun dışında kalan ne varsa okuldan temin ediliyor ..bizimki özel bir kurum ..çantasına da yedek kıyafet koyuyorum ,iç ,dış ,çorap ..bazen de öğretmenı ev ödevlerini koyuyor içine ..

Valla ben de dedim çok ağlarım ,duramam ama bir hafta sonra alıştım ve hayat bir başka güzel gelmeye başladı

Ya içim bir buruk, inşallah iyilerle karşılaşır , hepimizin çocukları tabi , ben de cezaya karşıyım istemem öyle uygulamaları konuşurum zaten yarın evrakları bırakıcaz , kutu istemişler işte heralde içine okulda giyecegi terlikleri yedek kıyafetleri falan koyacaklar
Hahaa büyük ihtimal inşallah her şey sorunsuz geçerse bi rahatlama gelebilir bana da , çünkü aşırı anneci bir çocuk, bize demediler daha yarın bırakıcaz evrakları, bir tek kutu istemişler işte

Bence çok da dramatize etme :) düşünsene 17:30 a kadar yalnızsın :) şaka bir yana gerçekten hem çocuk hem de senin için iyi olacak ..

Merhabalar..
Benim kizim da 2013 Ekim dogumlu..
Ben de sizinle ayni duygular icerisindeyim.. En buyuk dusuncem tuvalet temizligini nasil yapacak?
Bir de yemek yemeyen bir cocuk..
Ama kendisi icin cok iyi olacagini dusunuyorum.. Cok aktif, enerjik bir cocuk. Enerjisini atamiyor..
1 yasinda bir kizim daha var..
Asiri kiskanclik yasiyoruz..
Kresin her acidan bize olumlu olacagini dusunuyorum..
Bakalimm.. Yasayip gorecegiz..
Ben de ufak bir arastirma yaptim.
Kiyafet, ihtiyac vs..
Suluk ve cantasi hazir suan..
Yeni ic camasirlari aldim..
Spor ayakkabi alacagim bir de..
Ihtiyac listesi veriliyormus..
Listeyi alinca devamini alirim..
Bizimki devlet..
Evrak olarak sizden ne istediler?

benim oğlumda aynı durumda full enerji hareketli bir çocuk ,dün öğretmenyle tanışmaya gittik okuldan eve dönmek istemedi , inşallah çocuklarımız için iyi olur ,bizden sadece yedek kıyafet ve içeride giymek için ev ayakkabısı istediler ..

Bizimki de 4 gundur gidiyor..
Ayni sekilde biz de eve zor getirdik :)
Ihtiyac listemiz verildi..
Bir kac kucuk eksigimiz kaldi..
Amiin imsaAlllah hayirli olur..

Arkadaşlar merhaba benimde konu sahibinden 8 ay küçük 3 yaş 3 aylık kızım var.
Krese başladık bizde bugün 5.gunumuzdu. ne güzel sizinkiler uyum saglamis biz çok kötüydük okulda sürekli ağlamis hiç susmadan. Dün sesi falan kisilmisti aglamaktan evde okul lafını duyunca kacacak yer arıyor.
Ama bugün ogretmeni belli oldu çok tatlı bir bayan kanim ısındı. Bugun evden güç bela çıktık sürekli ağladı yoo boyunca bi şekilde içeri soktum sonra sürekli ne yaptigiyla ilgili bilgi aldım. Arada sırada ağlamış onun dışında yemek yemis oyunlara biraz katilmis öyle rahatladim ki anlatamam hiç alisamicak ve almak zorunda kalicam diye düşünmüştüm çok uzulmustum yine de erken sevinmiyim umarım alışır. Rabbim tüm yavruların yardimcisi olsun.

12.30 da bırakıyorum 5 gibi alıyorum. Cantasina ev botu yedek kıyafet koyuyorum. Ayriyeten kızımın isteği üzerine renkli kalem koyuyoruz:)
Bu arada sapkasinida yanına alıyor bugün vermedim hep şapkam nerde diye ağlamış. Ogretmenine verdim sapkasini ogretmeni sanırım o yanindayken daha güvenli hissediyor dedi.
Uzun oldu kusura bakmayın:)
Siz neler yapıyorsunuz?

çoooook ağlayan vardı ,bugün de öyle ,hatta 2 çocuğu kesinlikle içeri sokamadılar ,ben 2 gün 1 de bıraktım 5 e kadar bekledim ,söz verdim çünkü ,tamam anne yarın gidebilirsin dedi ,gözlemlerimi yazayım ,ağlayan çocukları aileleri çok zorluyor ,yok sen hep evde kal ,sana birdaha oyuncak yok , bak o çocuk ağlıyor mu bak bu çocuk yapıyor mu ve bu kıyaslamayı malesef öğretmen ve yardımcıları da yapıyor bence bu çok yanlış ,onun dışında bir kaç gün normal iki tarafta esnek olmalı alışsın çocuk diye ağlatmak çok mantıksız ,öğretmenler susar alışır diye bekliyor ,aileler alışır ağlaya ağlaya diye zorluyor çocuk haliyle baskı halinde hissediyor ,bence sık sık anne babaya gösterilmeli ağladığı zamanda aileler gir diye zorlamadan bi kaç gün erken alıp dolaştırıp çocuğu öyle bırakmalı .... siz öyle yapmadınız demiyorum sadece gözlemlediğim bu .... ama çok stresliymiş Allah ailelere de çocuklara da öğretmenlere de sabır versin
bizim de yarım gün sadece yedek kıyafet iç çamaşırı su içeride giymeye ayakkabı koyduk o da orda kaldı zaten böyle biz de ,ama sizin yaşta küçükmüş

Bizde de 2 tane cocuk kesinlikle girmek istemedi ama ogretmenler hiç zorlamıyor bizim okulda eğer cok agliyorsa en son anneyle birlikte içeri alıyorlar. Bende 2.gun okula girdim beni görünce sakinlesti. Okuldan şimdilik memnunum.
Bende yanına sulugunu falan koydum.
Erken yaşta krese karsiyim bizimkinden kucukler de var. Kızım tam konusamiyor ve cocuklara karsi çok çekingen ve evde can sikintisindan tüm gün yatıp hicbisey ogrenemiyor bu sebeplerden dolayı baslattim umarım faydasını görürüm.

Bugün benimkisi ağlamış ne yemek yemiş ne oyunlara dahil olmuş. Allahım kafayı yicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…