Ek güzeli ceza sistemi dördüncü erkeğe hamile bir anne olarak söylüyorum üç ayrı karakterde erkek çocuğu büyüttüm
Bi tanesi tamda sizin oğlunuz gibi üstelik
Şuan beş yaşında bi küçüğü 4 em büyüğü 10 yaşında
4 yaşında olan oğlum ortanca abisinden çok etkileniyor bu yüzden ceza olunca biri alıyorsa diğeri o ceza alınan şeyi yapmamak için çaba gösteriyor
Mesela küçük olan inatla birşey yapmıyor ama ortanca yapıyor bilinçli olarak inat ettiğinde ya oyuncak yasaklanıyor ya oyun yada istediği birşey yapılmıyor
Küçük olan ise özellikle oyuncak ve yemek yememe konusunda inattı bi gün bütün oyuncularını topladım dedim ne zaman kendin toplarsın yemeğini vaktinde yersin o zaman veririm oyuncaklarını .. üç gün oyuncaksız kaldı sonunda pes etti şimdi uykudan önce bi tane bile oyuncak kalmıyor odada hepsi sepetine toplanıyor oda düzeltiliyor öyle uykuya gidiliyor
Uyku saatinde uyku yemek saatinde yemek oyun saatinde oyun kuralını esnetmeden uygulama diğer her konuya tesir ediyor
Mesela biri geldiğinde çocuklar sapıtır
Bir sustum esnettim iki sustum esnettim
En son baktım dozu kaçıyor dedim bi daha biri varken bunu bunu yaparsan ne Eve gelir ( her kimse o kişiler özellikle seviyorsa işe yarıyor )
Nede biz onlara gideriz ... ceza sisteminde kararlı durduktan sonra söylediklerimin ciddi olduğunu yapacağım şeyi söylediğimi öğrendiler
şimdi gayet normal olmaya başladı
E bide 4 yaş atak zamanı karakter değişimi var o yüzden kimi salan sevgi dili kimi zaman disiplin dili işe yarıyor
Ortasını bulmak elinizde ama şunu unutmayın esneme olmasın kararlı durun karşısında bir kere esneme olduğu zaman çocuk bunu kapıyor ve inanıp güvenmiyor
Bizde bi kere hayır dendiyse o evet olmuyor asla evet olansa hayır olmuyor çocuklar ağlasa da yerlere de atsalar kendilerini bu böyle
Başka türlü baş edilmiyor