• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglum ne dersem tersini yapıyor

Yavrumveben

Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2023
729
394
18
Kızlar iyi akşamlar 4 yaşında oğlum var o kadar hareketliki dışarıda asla durmaz.Dun avm ye gittim surekli peşindeyim koşuyorum kaybolacak diye aklim çıkıyor.Bi misafirlikte asla bi dk oturmuyor surekli gene peşinde kosuyorum. Ben mi bir şeyleri eksik yapıyorum acaba diye düşünüyorum. Mesele onu dökme oğlum her yer kirlenir diyorum gülüp inadına döküyor. O kadar yoruldum ki

Anne değilim ama sınıf öğretmeniyim. Sinıfta böyle öğrenciler var sırf beni kızdırmak icin özel olarak yapıyorlar. Avmde bilemem ama onun dısında çozüm duysrsız kalmak ve mahrum bırakmak . Kendine zarsr vermeyeceği eylemleri umursamayacaksıniz. Avmye falan sizinle gelmek istersede sen yaramazlık yaptıgın icin götürmeyeceğim diyeceksiniz. Ben dili falan ise yaramıyor boyle cocuklarda. Lincleyeceklere bastan söylüyorum cocuga bu davranısının sebebi ne bu beni üzüyor demek cok saçma. Adı üstünde cocuk. Üzülmeyi ofkeyi tam anlamiyla kavrayacak yasta değil.

Benim oğlumda o yaşlarda o şekildeydi.zamanla değişiyor.oyun dönemleri.suan ise kalkip suyunu içmeye usenir .

Daha küçükmüş,büyüyüp laf dinleyecek yaşa gelene kadar misafirlik avm olmayacak demek ki. Kendi evinizde nasıl davranıyor?

Yapma etme dur dinleyen çocuk yok ben görmedim. Uzun uzun sebeplerini anlata anlata yön değiştirme yapmaya çalışıyorum.

Olmazsa nasıl öğrenecek?
Öğrenmesi büyüyünce olabilecek bir şey. Şu anda çocuk avmden ne anlıyor? Hiç bir şey. Veya ev gezmesinden ne anlıyor? Hiç bir şey. Çocuğun bunlara ihtiyacı da yok,eğlenmiyor,mutlu da olmuyor. Dolayısıyla etrafa saldırıyor. Bu yaş çocuğunun hareket edebileceği geniş açık alana ihtiyacı var. Parklara bağ bahçelere ihtiyacı var çünkü.

Benim oğlum mesela o yaşlarda hiç gitmedi avmye. Götürseydim o da aynısını yapardı. Şimdi 9 yaşında, beraber avmye gidip alışveriş yapıp çıkıyoruz. Hiç bir yere saldırmıyor. Çünkü büyüdü.

Öğrenmesi büyüyünce olabilecek bir şey. Şu anda çocuk avmden ne anlıyor? Hiç bir şey. Veya ev gezmesinden ne anlıyor? Hiç bir şey. Çocuğun bunlara ihtiyacı da yok,eğlenmiyor,mutlu da olmuyor. Dolayısıyla etrafa saldırıyor. Bu yaş çocuğunun hareket edebileceği geniş açık alana ihtiyacı var. Parklara bağ bahçelere ihtiyacı var çünkü.

Benim oğlum mesela o yaşlarda hiç gitmedi avmye. Götürseydim o da aynısını yapardı. Şimdi 9 yaşında, beraber avmye gidip alışveriş yapıp çıkıyoruz. Hiç bir yere saldırmıyor. Çünkü büyüdü.
Benim kız da 2 yaş olmadı ama bayılıyor. 🤣 Bebek mağazasında bile her şeyi kurcalıyoruz. Onu almayacaz ondan var bundan yok bunu arabamıza koyalım diyerek alışveriş yapıyoruz. Ablalar/abiler dıt yapcak diyoruz. Bayılıyor. Sonra da bi yerde yemek yiyoruz bi değişiklik oluyor. Ortam görüyor çocuk. Zaten hergün parklardayız.

Ha ama şu var ben kendim daha geçen gün ilk kez bir şey denedim kabine girip. Babası da vardı tabi. Sıkıcı bu tarz alışverişleri pek yapmamaya çalışıyorum. Internetten alıp değişim filan yapıyorum. Ben kabindeyken kıyafetlerin arasında saklambaç oynuyodu babasıyla. Ortam değişikliği yani. Mahalleyi ezberledi neticede.

Kızlar iyi akşamlar 4 yaşında oğlum var o kadar hareketliki dışarıda asla durmaz.Dun avm ye gittim surekli peşindeyim koşuyorum kaybolacak diye aklim çıkıyor.Bi misafirlikte asla bi dk oturmuyor surekli gene peşinde kosuyorum. Ben mi bir şeyleri eksik yapıyorum acaba diye düşünüyorum. Mesele onu dökme oğlum her yer kirlenir diyorum gülüp inadına döküyor. O kadar yoruldum ki
Hareketli bir çocuk demek ki. Avmde, misafirlikte falan sıkılıyordur. Ama 4 yaş dökme dediğinizde inadına dökmesini mazur görecek kadar küçük bir yaş değil. Nasıl tepki veriyorsunuz öyle yapınca?

Benim kız da 2 yaş olmadı ama bayılıyor. 🤣 Bebek mağazasında bile her şeyi kurcalıyoruz. Onu almayacaz ondan var bundan yok bunu arabamıza koyalım diyerek alışveriş yapıyoruz. Ablalar/abiler dıt yapcak diyoruz. Bayılıyor. Sonra da bi yerde yemek yiyoruz bi değişiklik oluyor. Ortam görüyor çocuk. Zaten hergün parklardayız.

Ha ama şu var ben kendim daha geçen gün ilk kez bir şey denedim kabine girip. Babası da vardı tabi. Sıkıcı bu tarz alışverişleri pek yapmamaya çalışıyorum. Internetten alıp değişim filan yapıyorum. Ben kabindeyken kıyafetlerin arasında saklambaç oynuyodu babasıyla. Ortam değişikliği yani. Mahalleyi ezberledi neticede.
Sizinki kız çocuk işte. Onlar seviyor. Benim oğlum hiç sevmezdi,esasen ben de sevmiyorum bu yaşımda. 10 senelik evliyim eşimle hiç gitmemişizdir avmye. Gitmem gerekiyorsa yalnız gittim hep. Avm havasını çocuk için doğru da bulmuyorum ben. Kapalı alanlar oldum olası sağlıksız,havasız ve pis gelmiştir bana. Hele o çocukları götürdükleri oyun alanları tamamen iğrenç geliyor bana,uzak duruyorum o yüzden. Tamamen tercih meselesi.

Sizinki kız çocuk işte. Onlar seviyor. Benim oğlum hiç sevmezdi,esasen ben de sevmiyorum bu yaşımda. 10 senelik evliyim eşimle hiç gitmemişizdir avmye. Gitmem gerekiyorsa yalnız gittim hep. Avm havasını çocuk için doğru da bulmuyorum ben. Kapalı alanlar oldum olası sağlıksız,havasız ve pis gelmiştir bana. Hele o çocukları götürdükleri oyun alanları tamamen iğrenç geliyor bana,uzak duruyorum o yüzden. Tamamen tercih meselesi.
Hiç gitmemenize şaşırdım. Ben seviyorum renkli dünya. Kırlara sürekli yayılamadığımız için herhangi bir çarşı gezmesi de egzoz sigara dumanı vs... bolca oluyor hava her türlü pis maalesef. Oyun alanları konusuna da çook katılıyorum.

Hiç gitmemenize şaşırdım. Ben seviyorum renkli dünya. Kırlara sürekli yayılamadığımız için herhangi bir çarşı gezmesi de egzoz sigara dumanı vs... bolca oluyor hava her türlü pis maalesef. Oyun alanları konusuna da çook katılıyorum.
Sokaktaki hava sirküle oluyor yenisiyle. Ama avm havası hep aynı,havalandırma filtreleri asla havayı temizlemiyor,bunlarla ilgili ekipmanların pisliğini gözünüzle görseniz ve ilgili gerçekleri okursanız çocuğunuzu asla götürmezsiniz bir daha eminim.
Kışın en soğuk günlerinde dahi hep kırlara parklara götürdüm oğlumu. Daha burnu bile akmadı diyebilirim.

Sokaktaki hava sirküle oluyor yenisiyle. Ama avm havası hep aynı,havalandırma filtreleri asla havayı temizlemiyor,bunlarla ilgili ekipmanların pisliğini gözünüzle görseniz ve ilgili gerçekleri okursanız çocuğunuzu asla götürmezsiniz bir daha eminim.
Kışın en soğuk günlerinde dahi hep kırlara parklara götürdüm oğlumu. Daha burnu bile akmadı diyebilirim.
Ben de hep çıkarıyorum hava sıcaklığı asla mühim değil. 🍀

Ek güzeli ceza sistemi dördüncü erkeğe hamile bir anne olarak söylüyorum üç ayrı karakterde erkek çocuğu büyüttüm
Bi tanesi tamda sizin oğlunuz gibi üstelik
Şuan beş yaşında bi küçüğü 4 em büyüğü 10 yaşında
4 yaşında olan oğlum ortanca abisinden çok etkileniyor bu yüzden ceza olunca biri alıyorsa diğeri o ceza alınan şeyi yapmamak için çaba gösteriyor 😁
Mesela küçük olan inatla birşey yapmıyor ama ortanca yapıyor bilinçli olarak inat ettiğinde ya oyuncak yasaklanıyor ya oyun yada istediği birşey yapılmıyor
Küçük olan ise özellikle oyuncak ve yemek yememe konusunda inattı bi gün bütün oyuncularını topladım dedim ne zaman kendin toplarsın yemeğini vaktinde yersin o zaman veririm oyuncaklarını .. üç gün oyuncaksız kaldı sonunda pes etti şimdi uykudan önce bi tane bile oyuncak kalmıyor odada hepsi sepetine toplanıyor oda düzeltiliyor öyle uykuya gidiliyor
Uyku saatinde uyku yemek saatinde yemek oyun saatinde oyun kuralını esnetmeden uygulama diğer her konuya tesir ediyor
Mesela biri geldiğinde çocuklar sapıtır
Bir sustum esnettim iki sustum esnettim
En son baktım dozu kaçıyor dedim bi daha biri varken bunu bunu yaparsan ne Eve gelir ( her kimse o kişiler özellikle seviyorsa işe yarıyor )
Nede biz onlara gideriz ... ceza sisteminde kararlı durduktan sonra söylediklerimin ciddi olduğunu yapacağım şeyi söylediğimi öğrendiler
şimdi gayet normal olmaya başladı
E bide 4 yaş atak zamanı karakter değişimi var o yüzden kimi salan sevgi dili kimi zaman disiplin dili işe yarıyor
Ortasını bulmak elinizde ama şunu unutmayın esneme olmasın kararlı durun karşısında bir kere esneme olduğu zaman çocuk bunu kapıyor ve inanıp güvenmiyor
Bizde bi kere hayır dendiyse o evet olmuyor asla evet olansa hayır olmuyor çocuklar ağlasa da yerlere de atsalar kendilerini bu böyle
Başka türlü baş edilmiyor 😏

3-4 yaşlarında inatlaşma çok oluyor benimde oğlum 39 aylık mesela geçen aşırı derecede soru sordu ve sorular niye neden neden mesela diyorum ki orayı elleme neden diyor elin yanar diyorum ocak çünkü niye yanar diyor benimde sabır azaldı ve bidaha neden niye diye sormayacaksın dedim 2 dakika sonra yanıma geldi gülerek anneee niyee dedi bilerek yapıyor.. duymazlıktan geliyorlar bence avm gibi ortamlara gitmeyin orada gerçekten çocukları kudurtucu oyuncaklar yiyecekler var parka falan gidin en azından eve dönmeniz daha kolay olur yani çocugunuz yaşı gereği bunu yapıyor siz hiç avm de söz dinlemeyen 11 12 yasında cocuk gördünüzmü.. demek istediğimi anladınız mı öyle yerlerde durmazlar …

Back
X