- Konu Sahibi yorgunummm
-
Hmm evet götürücem takıntı falan değildir inşallahklasik çocuk korkusu pedagoga götürün o size ne yapmanız gerektiğini söyler
Evet başta geçer dedik ama yok bakkala fln girmiyor girsede istedigini alip cikiyor hemencok degisik bir fobi imis, daha evvel hic duymadim. bir uzmana danismakta fayda var.
cocuklarin degisik fobileri yahut obsesyonlari olabiliyor. acil sifalar dilerim, tez elden gecer umarim.Evet başta geçer dedik ama yok bakkala fln girmiyor girsede istedigini alip cikiyor hemen
ablamın oglu da kuma basmak istemezdi. plajda kucagmıza alırdık. bunun normal oldugnu topragın kumun kötü birşey olmadığını telkinler ve örnekler ile gösterdik ve zamanla geçti.Herkese iyi geceler insan buraya bir alıştımı bir daha bırakamıyormuş :) neyse kizlar başlıkta yazdığım üzere oglumda metal para fobisi var yaklaşık 1 sene önce bahçeden buluyor paracık bahcede bayagı bi korozyona uğramış elinde gorur gormez aldım elini yıkamaya götürürken elini kokladi eveeeettt iste o gün bu gündür para gördü mü alın şunu elim kokacak diye yakip yıkıyor ortalığı Pedagoğa sormak hic aklima gelmedi (yuvaya gitmeyi biraktigimiz icin bu saatten sonra da soramam) tabi başka bi Pedagoğa elbet sorarim ama gece gece aklima takildi var mi başına veya tanidiginin basina boyle bisey gelen ?
Dipnot; baska metal veya koku fobisi yok sadece para oglumda 5 yaşında
Cok teşekkurler evet oğlum konusunda biraz takıntılıyım geçmişte yaşadığı saglık sorunlarının etkisinde kaldım sanırım afedersiniz kabız olsa ne yapsam ne icirsem diye saatlerce düşünürüm sanırım benim birilerine görünmem lazımYa evham yapmayın tamam pedagoga bazı şeyler sorulur da herşey de bu kadarda değil bence valla küçükken benimde saçma sapan bi ton vardı böyle arkadaşlarımın da. Hepimiz okuduk hepimiz bilinçli sağlıklı anneyiz bisey olmadik yanı
Bence kafanızı yormayin ne diyecek pedagog , o an ki tepkinizden korktu muhtemelen işte zamanla korkukacak bisey olmadığını asilayin vs.
Yanı hayatı bir.korku değil .bu benim.gorusum
Sağlıklar dilerim evladiniza.
Benim kardeşimde neler neler var, yarım bıraktığı yiyeceği bi daha yemez. Sürekli bardak, tabak, Çatal değiştirir. Öperseniz siler. İçtiği sudan ikinci kez içecekse, siler öyle içer. Yumuşak kahvaltılıklar göremez, yemek kokularından öğürmeye başlar. Yeni nesil böyle. Diğer büyük kardeşim de zamanında üstüne su damlasa ortalığı yıkar, üstünü değiştirttirirdi. Büyüğünki geçti ama diğeri aynı devam. Bi de böyle coin paraları ellemesin zaten daha iyi, bu şekilde ölen çocuklar var, 5yaşında bile. Allah korusunHerkese iyi geceler insan buraya bir alıştımı bir daha bırakamıyormuş :) neyse kizlar başlıkta yazdığım üzere oglumda metal para fobisi var yaklaşık 1 sene önce bahçeden buluyor paracık bahcede bayagı bi korozyona uğramış elinde gorur gormez aldım elini yıkamaya götürürken elini kokladi eveeeettt iste o gün bu gündür para gördü mü alın şunu elim kokacak diye yakip yıkıyor ortalığı Pedagoğa sormak hic aklima gelmedi (yuvaya gitmeyi biraktigimiz icin bu saatten sonra da soramam) tabi başka bi Pedagoğa elbet sorarim ama gece gece aklima takildi var mi başına veya tanidiginin basina boyle bisey gelen ?
Dipnot; baska metal veya koku fobisi yok sadece para oglumda 5 yaşında
Evet siz yazınca aklima geldi ben degilde annnem ıyyy mıyyy yapardı küçükken oglumda yuzunu buruşturur elini ayagini koklardi sonrada annem ananesi gibi titiz derdiablamın oglu da kuma basmak istemezdi. plajda kucagmıza alırdık. bunun normal oldugnu topragın kumun kötü birşey olmadığını telkinler ve örnekler ile gösterdik ve zamanla geçti.
pas kokusunu sevmemiş belli ki... birde bizimkinin kuma olan fobisi bizden kaynaklıydı, aman kirlencen ayakb. kirlendi dedik dedik çocuk kuma basamaz oldu... senin de elinden alıp yıkamaya götürmen onda pis bu kirlendim cagrısını yapmış cocukda bu yüzden istemiyor.
Evet para yemyesildi Rabbim koruduBenim kardeşimde neler neler var, yarım bıraktığı yiyeceği bi daha yemez. Sürekli bardak, tabak, Çatal değiştirir. Öperseniz siler. İçtiği sudan ikinci kez içecekse, siler öyle içer. Yumuşak kahvaltılıklar göremez, yemek kokularından öğürmeye başlar. Yeni nesil böyle. Diğer büyük kardeşim de zamanında üstüne su damlasa ortalığı yıkar, üstünü değiştirttirirdi. Büyüğünki geçti ama diğeri aynı devam. Bi de böyle coin paraları ellemesin zaten daha iyi, bu şekilde ölen çocuklar var, 5yaşında bile. Allah korusun
Hmmm mantikli ama bakar mi bilemiycem :/Bence oglunuz parayi kesfetmesi lazim.
Verin eline bi para, koklatin. Bu paranin o zmnaninda bulduu paradan farkli oldugunu anlatin. Yada internette iki tane resim bulun. Bu paslanmis buda paslanmamis para. Paslanmis para kokar. Ama diger para kokmaz diyin. Denemek istermsin? Diye beraber kesif yapin.
Cok tedekkurler evet oğlum konusunda biraz takıntılıyım geçmişte yaşadığı saglık sorunlarının etkisinde kaldım sanırım afedersiniz kabız olsa ne yapsam ne icirsem diye saatlerce düşünürüm sanırım benim birilerine görünmem lazım
Amin cümlemixin ki inşaAllah evet biraz insana kendime dönme vaktim geldi geciyor bile:) kızım ilk doğduğunda bende böyleydik o emerken bile ağlardım gece uyudugunda bile bildiğiniz hiç sürekli uyanarak nefesini kontrol ederdim.
Psikolojim alt.ust olmuştu vallahi . nasıl yendim Allaha bıraktım . çok basit dimi :) hep kendime tekarladim Allahım bunu bana sen vardın ben yapmadım ben yapamam sen gözünü kalbini yarattın.
Ben bin tane bekçi tutsamda bisey olacaksa olacaktır..herşey senin.kudret elinde yavrumu koru meleklerinle beraber kil. İşte bu tur hep dua ettim inanin insana.döndüm.
Evham.evhami mayalar. Biseye takarsin inan başka bisey getirir aklına. Öyle beter bisey.
Sen , onu yaratan senin kucağına veren Allaha emanet et elinden gelen varsa sağlığı için yap tabı bizim değil Allahın onlar O bize emanet verdi nihayetinde , ama.gerisini Rabbine birak O korursa kimse bisey yapamaz..
Hayırlı bir evlat olsun amin.
ya pas tetenoz mikrobu taşır da çocuklara aşı dönemlerinde karma marma filan tetenoz aşısı da yapılmıyor mu?Evet para yemyesildi Rabbim korudu
Ben elektrik diregine fobisi olan bi cocuk biliyorum :)İlk kez duyuyorum paranın fobisimi oluyomuş ya Allah Allah İnş ciddi bişey değildir hiç öyle cansız bişeye fobisi olan birini duymamıştım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?