Oğlum para fobisi.

yorgunummm

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2012
1.000
546
123
İstanbul
Herkese iyi geceler insan buraya bir alıştımı bir daha bırakamıyormuş :) neyse kizlar başlıkta yazdığım üzere oglumda metal para fobisi var yaklaşık 1 sene önce bahçeden buluyor paracık bahcede bayagı bi korozyona uğramış elinde gorur gormez aldım elini yıkamaya götürürken elini kokladi eveeeettt iste o gün bu gündür para gördü mü alın şunu elim kokacak diye yakip yıkıyor ortalığı Pedagoğa sormak hic aklima gelmedi (yuvaya gitmeyi biraktigimiz icin bu saatten sonra da soramam) tabi başka bi Pedagoğa elbet sorarim ama gece gece aklima takildi var mi başına veya tanidiginin basina boyle bisey gelen ?
Dipnot; baska metal veya koku fobisi yok sadece para oglumda 5 yaşında

cok degisik bir fobi imis, daha evvel hic duymadim. bir uzmana danismakta fayda var.

Ya evham yapmayın tamam pedagoga bazı şeyler sorulur da herşey de bu kadarda değil bence valla küçükken benimde saçma sapan bi ton vardı böyle arkadaşlarımın da. Hepimiz okuduk hepimiz bilinçli sağlıklı anneyiz bisey olmadik yanı

Bence kafanızı yormayin ne diyecek pedagog , o an ki tepkinizden korktu muhtemelen işte zamanla korkukacak bisey olmadığını asilayin vs.

Yanı hayatı bir.korku değil .bu benim.gorusum

Sağlıklar dilerim evladiniza.

ablamın oglu da kuma basmak istemezdi. plajda kucagmıza alırdık. bunun normal oldugnu topragın kumun kötü birşey olmadığını telkinler ve örnekler ile gösterdik ve zamanla geçti.
pas kokusunu sevmemiş belli ki... birde bizimkinin kuma olan fobisi bizden kaynaklıydı, aman kirlencen ayakb. kirlendi dedik dedik çocuk kuma basamaz oldu... senin de elinden alıp yıkamaya götürmen onda pis bu kirlendim cagrısını yapmış cocukda bu yüzden istemiyor.

Cok teşekkurler evet oğlum konusunda biraz takıntılıyım geçmişte yaşadığı saglık sorunlarının etkisinde kaldım sanırım afedersiniz kabız olsa ne yapsam ne icirsem diye saatlerce düşünürüm sanırım benim birilerine görünmem lazım

Benim kardeşimde neler neler var, yarım bıraktığı yiyeceği bi daha yemez. Sürekli bardak, tabak, Çatal değiştirir. Öperseniz siler. İçtiği sudan ikinci kez içecekse, siler öyle içer. Yumuşak kahvaltılıklar göremez, yemek kokularından öğürmeye başlar. Yeni nesil böyle. Diğer büyük kardeşim de zamanında üstüne su damlasa ortalığı yıkar, üstünü değiştirttirirdi. Büyüğünki geçti ama diğeri aynı devam. Bi de böyle coin paraları ellemesin zaten daha iyi, bu şekilde ölen çocuklar var, 5yaşında bile. Allah korusun

Evet siz yazınca aklima geldi ben degilde annnem ıyyy mıyyy yapardı küçükken oglumda yuzunu buruşturur elini ayagini koklardi sonrada annem ananesi gibi titiz derdi

Bence oglunuz parayi kesfetmesi lazim.
Verin eline bi para, koklatin. Bu paranin o zmnaninda bulduu paradan farkli oldugunu anlatin. Yada internette iki tane resim bulun. Bu paslanmis buda paslanmamis para. Paslanmis para kokar. Ama diger para kokmaz diyin. Denemek istermsin? Diye beraber kesif yapin.

Evet para yemyesildi Rabbim korudu

Hmmm mantikli ama bakar mi bilemiycem :/

1 sene gibi koskoca bir zaman dilimi geçmiş siz bunu doktorla görüşmek yerine gelip burada konu açıyorsunuz.

Hayret doğrusu.

Sadece absürt bir korku iken simdi takıntı haline gelmiştir.
Neden önlemini almıyorsunuz.

Bir de pedagoga sormak aklıma gelmedi diyorsunuz e doğru çünkü burası pedagog kaynıyor!

Ya hanımlar bir çocuk büyütüyorsunuz yaşadıkları olaylar ve algıladıkları mesajlar ileride onların hayatini zora sokabiliyor. Bunu düşünerek 1 senede hiçbir sey yapmamış olmak bana göre sorumsuzluk.

Haftaiçi acilen götürün doktora ve çaresine baksınlar.

:) kızım ilk doğduğunda bende böyleydik o emerken bile ağlardım gece uyudugunda bile bildiğiniz hiç sürekli uyanarak nefesini kontrol ederdim.

Psikolojim alt.ust olmuştu vallahi . nasıl yendim Allaha bıraktım . çok basit dimi :) hep kendime tekarladim Allahım bunu bana sen vardın ben yapmadım ben yapamam sen gözünü kalbini yarattın.

Ben bin tane bekçi tutsamda bisey olacaksa olacaktır..herşey senin.kudret elinde yavrumu koru meleklerinle beraber kil. İşte bu tur hep dua ettim inanin insana.döndüm.

Evham.evhami mayalar. Biseye takarsin inan başka bisey getirir aklına. Öyle beter bisey.

Sen , onu yaratan senin kucağına veren Allaha emanet et elinden gelen varsa sağlığı için yap tabı bizim değil Allahın onlar O bize emanet verdi nihayetinde , ama.gerisini Rabbine birak O korursa kimse bisey yapamaz..

Hayırlı bir evlat olsun amin.

İlk kez duyuyorum paranın fobisimi oluyomuş ya Allah Allah İnş ciddi bişey değildir hiç öyle cansız bişeye fobisi olan birini duymamıştım.

Amin cümlemixin ki inşaAllah evet biraz insana kendime dönme vaktim geldi geciyor bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…