Babannesi de bir şey demeseymis. Bir haftadır korkuyor,3 haftadır da sizdelerMerhaba arkadaşlar. Evet 15 aylik oglum yaklaşık bir haftadır pipisinden korkuyor. 3 haftadır babannesi ve dedesi burdalar. 1 hafta önce babannesiyle banyo yaptırırken saka olsun diye aa çiş yapiyo benim oglum dedim babanneside yok o su dedi oglum pipisine bakti ve aglamaya basladi. Banyosunu zor tamamladik. O gunun ertesi babannesi altını değiştirirken pipisine bakmış yine kıyameti koparmış ağlamış. Altını değiştirirken inanılmaz agliyor hizlica apar topar degistiriyorum. Dün akşam babasıyla banyo yaptirdik yine kızılca kıyamet koptu pipisine bakıp ağlıyor zor tamamladik banyosunu. Banyodan sonra bez takicaktim bana sarılıp iç çeke çeke ağladı bana sığındı. Ayakta guc bela bezledik giydirdik. Napicagimi sasirdim. Başına böyle bisey gelen var mi?
Bu arada bu korkma olayından önce her altını açtığımızda pipisiyle oynamaya çalışır kikir kikir gulerdi.bazen oynamasına izin de verirdim
Büyük bir tepki değildi aaa bak oglum çiş yapiyo dedim normal bir ses tonuyla. Babannesi de yok annesi o su dedi. Sonra oglum döndü pipisine bakti ve aglamaya basladi o günden beri de pisini görünce agliyoAy kıyamam kuzuma ya.
Canım benim.
Tepkinizi oğlunuz da demek ki o anın psikolojisiyle bir de banyodayken çok büyük görmüş.
Artık çocuk ne olarak algıladıysa.
Hiç bilmiyorum bu kadar minikken pedagoglar bakabiliyor mu ama bakıyorsa bi gösterin.
Konuşamıyordur da derdini tam anlatamıyordur kuzum ya.
Belki de utandı. Babaannesi de çiş değil su deyince neden su yapıyorum diye korkmuş da olabilir.Büyük bir tepki değildi aaa bak oglum çiş yapiyo dedim normal bir ses tonuyla. Babannesi de yok annesi o su dedi. Sonra oglum döndü pipisine bakti ve aglamaya basladi o günden beri de polisini görünce agliyo
Bu banyoda korkma olayindan once oynardi izinde verirdim. Şimdi artık oynamıyor daOynamasına izin verin diyecektim ona da müsaade etmiddiniz dokununca belki geçer korkusu :/
O görmek dokunmak isteyene kadar sortla yada kulodu ile banyo ettirin :/Bu banyoda korkma olayindan once oynardi izinde verirdim. Şimdi artık oynamıyor da
Öyle bisey olsa ates falan olmaz mi hastalik belirtisi vermez mi?Belki korkmuyor da ağrıyor. İdrar yolu enfeksiyonu falan olmasın? Ne bileyim aklıma bu geldi. Bi doktora gidin isterseniz. Çocuk cerrahına.
Ben de öyle düşündüm. Öyle yapicamO görmek dokunmak isteyene kadar sortla yada kulodu ile banyo ettirin :/
Ay bi da pipiyle ilgili tek bir soz bile çıkmaz ağzımdan.Demek ki bazen pozitifte olsa tepki vermek çocukları korkutabikiyor mesela kızımın da yapabildiği biseye aaa ne güzel yapıyor degidmde yapmayi bırakıp ağlamaya başlayabiliyor siz üzerine gitmeyin konunun bence çocuk pipiyi unutsun yatırarak giydirip çıkartın üstünü bir süre görmesin
Hayır olmaz sadece pipisinde ağrı olur çiş falan yaparken.Öyle bisey olsa ates falan olmaz mi hastalik belirtisi vermez mi?
Evet bir pedagoga goturucembizim ‘normal’ karşıldığımız şeyler çocuklar tarafından farklı algılanabilir.
korkmuş ama siz veya babaanne ‘suçlu’ değil. kimse korkutacak bişey söylememiş. tabi bize göre.
bence pedagog’a danışın. korkusunu yenmezse belki tuvalet eğitiminde sorun yaşayabilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?