oğlum tek başına yatmıyor, lütfen deneyimlerinizi aktarın...

KarakterSahibesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
130
0
0
İstanbul
merhaba arkadaşlar.
oğlum 3 yaşında ve hala aramızda uyuyor.
önce ayağımda sallayıp kendi yatağına koyuyorum ama ilk uyandığında kalkıp hemen yanımıza geliyor. öyle mahsun mahsun gelip sarılınca da kıyamıyorum geri yollamaya.
ayrıca kendi başına uyumasını nasıl ve kaç yaşında sağladınız?
kendi yatağında uyumaya nasıl teşvik edebilirim?
siz bu konuda neler yaptınız anlatabilir misiniz kısaca?

Benim çocuğum yok ama ablamın kızları var..
İlk 6 aydan sonra hiç beraber yatmamışlardı,hemen ayırdılar odasını..
Baştan alıştırmak daha iyi oluyor sanırım..
Şimdi yapacağınız tek şey, bence sabırla kendi yatağınıza almamak!
Çocuklar biz büyüklere göre hem çabuk öğrenir hem de kolay alışır yeter ki çaba gösterin..

benim oğlumda benimle uyuyor başarıp anlatan biri olursa bende deneyimlerinden faydalanıcam :) benim oğlumda 2 yaşında

doğum yapmadan önce aynen böyle planlamıştım.
ama hiç hesapta olmayan bir şekilde ayaklarından sorunlu doğmuştu oğlum.
minicik ayakları tersti!
tabi beynimizden vurulduk çünkü düzenli kontrole gittiğim halde ultrasonda anlaşılmamıştı.
pes ekinovarus denen bir ayak deformasyonuyla doğdu canım oğlum.
aylarca alçıda kaldı ayakları kalçasına kadar.
ilk aylar karyolasında yatırırdım. ama bir ameliyat geçirdi ve ayaklarına cihaz takıldı.
o cihaz yüzünden uyurken sağa sola dönmek istedikçe üstü açılıyordu sürekli.
hasta olur korkusuyla 2 yıl yanımızda yatırmak zorunda kaldık. cihazı çıkardıktan sonra da alışmış oldu tabi.

benim oğlumda 5 yaşına kadar yanımızda yattı daha sonra reklamlarda çilek mobilyanın bi yatağını beğendii bende alırım ama yatağında yatarsan dedimm yatağımı sizin odaya koyalım o zaman yatarım filan dedi baştan sonra beraber gittik yatağını aldık ona sevdiği çizgi film kahramanının nevresim takımınıda aldım ilk 1 hafta yatağında uyuyana kadar yanında ben yada babası yattı uyuyunca kalkıyoduk sonra kendi başına uyumaya başladı şimdi ara ara uyanıyo kendi gelmiyo yanımıza baba gel diye sesleniyoo oda yanına gidip yatıyoo alıştı yanii

Ooooo yavrum,çok geçmiş olsun...
Allahım sağlık versin tüm bebelere inşallah...

benim oğlumda yanımızda yatıyor,2 yaşında
1 yaşına kadar kendi yatağı ve odasında yattı
bi dönem hastalandı yanıma aldım,alış o alış:)
ama ben acele etmiyorum ayırmak için,bir iki kere koydum yatağına
çok üzüldü,kıyamadım,şimdilik böyle mutluyuz...
madem beraber yatıyorsunuz,sallamadan yanına yatsanız uyumaz mı?
biz hep beraber yatıyoruz,biraz muhabbetten sonra uyuyor kuzucuma.s

KarakterSahibesi Allah yavruna Sağlıklı uzun ömürler versin inşallah.
Burda yazdıklarınızı okuyunca Daha bekarım ama benimde yavrum olsun benimle yatsın istedim ya :kedi:

doğum yapmadan önce aynen böyle planlamıştım.
ama hiç hesapta olmayan bir şekilde ayaklarından sorunlu doğmuştu oğlum.
minicik ayakları tersti!
tabi beynimizden vurulduk çünkü düzenli kontrole gittiğim halde ultrasonda anlaşılmamıştı.
pes ekinovarus denen bir ayak deformasyonuyla doğdu canım oğlum.
aylarca alçıda kaldı ayakları kalçasına kadar.
ilk aylar karyolasında yatırırdım. ama bir ameliyat geçirdi ve ayaklarına cihaz takıldı.
o cihaz yüzünden uyurken sağa sola dönmek istedikçe üstü açılıyordu sürekli.
hasta olur korkusuyla 2 yıl yanımızda yatırmak zorunda kaldık. cihazı çıkardıktan sonra da alışmış oldu tabi.

benim kizim 4 yasinda ve 1.5 yildir odasinda uyuyor ilk ayirdigimda ikimizinde rahat etmedigigini ayri yatacagini buyudugunu soyledim cok tedirgin oldu baslarda.annemden soyle bir yardim aldim onu bir kanepede annemide diger kanepede yatirdim bilerek kendim yatmadim cunku ben olsaydim kalkip yine gelecekti.uyanirsan ananene seslen o senin karsinda korkmana gerek yok dedim boyle ilk baslarda kalkti hep kalktigini duydum ama hic gelmedim yanimada almadim annem her uyandiginda hadi uyu kizim ben yanindayim dedi bi kac gun sonra uyanmalari cok azaldi bende artik kendi yatagimizda uyuyalim dedim annem yine bir iki gun yaninda yatti orayada alisinca tamamen uyanmamaya ve yatagina alismaya basladi simdi bana anne senle yatamiyorum sikiyosun beni yatagima gotur diyo :)))

Şu yanınıza gelme durumunu; sürekli yatağında yatması gerektiğini anlatın, uyandığı zaman yanına gidin uyuyunca tekrar odanıza dönün, eğer uyanır uyanmaz yanınıza kendi geliyorsa yanınızda uyuyunca tekrar odasına götürün. Biraz uykusuz kalırsınız ama başka çare düşünemiyorum. Çocuğu yatağında tek başına yatmaya zorlamanın şu saatten sonra ters tepeceğini düşünüyorum, çünkü bebek değil. Ama yanınızda yatma durumununda bitmesi gerekiyor.

benim oglumda 3 yasinda ve yaklasik 6 aydir uykusu geldiginde yada ben uyumasi gerektigini söyledigimde (saat 9 gibi uyur) yatak odasindan battaniye alir salonda benim oldugum odada yani uyur, sonra ben onu yatagina götürürüm... ama ben bebeklikten itibaren hic sallamaya alistirmadim, kücükken belki kolaylik olabilir ama büyüyünce zor olur..

Sallama konusuna gelince, alistigi icin cocuk cok zorlanabilir en iyisi bastan sallamamak
Ama konusarak halledebilirsin, iste sen artik büyüdün bak büyükler gibi benim gibi yatabilirsin uyuyabilirsin diye anlatabilirsin. Mesela ben bir dönem her aksam masal okudum ogluma ama artik istemiyor...

Ben iki çocuğumuda 5 yaşına kadar koynumda yatırdım. Sırf egomu tatmin etmek için, öylesine severimki çocuklarla uyumayı.
Allahtan bende sorun olmadı, 6 yaşına geldiklerinde gidip kendilerinin beğendiği yatakları aldım ve artık büyüdüklerini ayrı yatmaları gerektiğini anlattım. İsterse çok sık olmamak şartıyla yanıma gelebilirsiniz dedim.
Hatta ilk ayırdığım hafta her gece gelecekler diye bekledim ama ikiside ilk akşamdan yatmışlardı. Yani hiiiiiçççç zorlamadılar beni.
Ne bileyim belki sizin oğlunuzda belli bir yaştan sonra tek yatmaya alışır yani ben kıyamıyorum yaaaaa, yatsın yanında boşver nolucak, anne kokusunu özlüyordur, korkuyordur ne bileyim vardır işte bir şeyler.
Neyse ben bu konuda fazla yorum yapmim.

yorumlar ve tavsiyeler için teşekkür ederim.

oğlumla beraber uyumak elbette çok güzel. onun kokusuyla uyuyup uyanmak. sarılmak kollarımın arasında mışıl mışıl uyuduğunu görünce dünyalar benim oluyor.

ama sürekli döner durur, yatakta sıkıştırır beni. bazen sadece iki omuzum genişliğinde yerim kalıyor :)

bu ne demek? uyuyamamak.

uyuyamamak ne demek? her sabah işe uykusuz gitmek.

bu yüzden sorun işte. hep uykusuz kalkıyorum yataktan.

ayrıca ben arada kocama da sarılıp uyumak istiyorum yaa :)

ama benim küçük meleğim çok kıskanç hiç dokundurmuyor aramızda uyuyor inadına.

artık çaresine bakmak lazım. her gün masamda uyuklamak hiç hoş olmuyor...

Dayımın kızın, yengem çocuk 1,5 yaşında iken bile yatağına yatırır hadi iyi geceler seni seviyorum der çıkardı odadan.
Kötü annelikten deği lçocuğu için ölür..Ama böyle yetiştirmiş o yaşta bile..
ne ağlama ne sızlama,uyuması gerektiğini bilir.
Döner poposunu uyurdu o gün dua ettim böyle bir çocuk istiyorum diye..
Demem o ki çocuğun yapısı anne-babanın tavrı çocuğun korkuları vs hepsi bence etken.
Kaygılanmaya gerek yok zaten bir süre sonra yalvarsanız da yatmaz sizinle :))

ya ben tam da böyle planlamıştım aslında.

ama hesaplayamadığımız sorunlardan dolayı hayata geçiremedim.

oğlumun sağlığı daha öncelikliydi disiplinden.

şimdi düzeldi neyse ki ben de bunun derdine düştüm işte zemuszemus

Sizin durmunuz farklı tabi,haklısınız.
Ama geç değil ki..?
"Sen erkek adamsın,aslansın kaplansın :) büyüdün kocaman oldun,abi oldun vs bu gece ayrı yatarsan sabaha şu şu hediye var " türünde konuşmalar etkili olmaz mı...?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…