Oğlum ve öğürmesi

TomrisHatunn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2018
55
61
38
Merhaba hanımlar,
2 yaşında oğlum var. Tek yediği şey patates kızartması ve krep başka birşey yemiyor. Diğer yemekleri gördüğü an öğürmeye başlıyor bazen yanında kimin yemek yediğini görse öğürüyor bugün mesela patates kızarttım ve yiyordu 1 tanesi ucundan kırılmış gibiydi onu eline aldı yine öğürdü bu sefer bıraktı yemeyi yemek yesin diye zorlamada yapmadık asla ama neden böyle oldu anlam veremedim bazen dokulara karşıda yaklaşımı değişik mesela eline aldığı şeyin dokusunu beğenmiyorsa istemiyor geri veriyor (yumuşaklık ıslaklık gibi) hani bu neymiş bir bakıyım vsvs gibi huyları yok eğer ıslaksa mesela ağzına almaz hatta elim ıslaksa dokunmaz bile doktor randevusu aldım ama yinede sizede sormak istedim aynı sorunu yaşayan var mı ve önerileriniz nelerdir şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Başını geriye itme, karnını kasma gibi davranışlarla birlikte mi yapıyor öğürmeyi?

3 yasında oğlum nerdeyse 1 yasından beri hatta 6-7 aylıktan beri sanırım sevmediği şeylere ya da istemediği şeylere karşı bu hareketi yapıyor...

Geçen gün ağzımda sakız gördü ki sanırım ilk defa gördü pek sevmem çünkü aile üyemiz uzatınca aldım bende...Iyyy ağzındaki iğrenç böööö başladı Bunu sana vermem ağzımdaki şeyi böyle yapmana gerek yok dedim ve kesti...

Komşu çocuğunun elinde onun sevmediği bir meyve görsün çocuk ona uzatmadan başlıyor öğğğ yapmaya... Çünkü bu benim çocuğumun koruma kalkanı olmuş...

Daha yeni katı gıdaya baslamıstık ve korkuyordum yedirmeye açıkcası...Sanırım sevmediği birşey oldu ve bu hareketi yapınca ben panik olup kestim ve hemen sarıldım falan filan...O da ordan yürüyor işte..Bu tezi de hemşire söyledi bize...Bu çocuk sizi elinde oynatıyor dedi Bizde daha cahiliz,tedirginiz ne alaka ya dedik ama sanırım bizimki öyle...

Birçok doktora gittik...Allah'a şükür sıkıntı yok...Ama bu huy hiç hoş değil gerçekten..Bıkmadan ona sadece istemediğini söylemen yeterli diyorum...Azaldı sanırım

Doktordan sonra sürecinizide paylaşırsanız sevinirim...

Duyusal eksiklikten kaynaklanıyor pediatri beslenme bozukluğu tedavisi öneriliyor bu gibi durumlarda beslenme terapisi yapan dil konuşma, fizyoterapist ya da ergoterapistlerle görüşebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…