Bebek Beslenmesi oğlum yemek yemiyor ne yapmaliyim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Yaa ayni sorun bende de var oğlum 1.5 yaşinda ama 10 kilo çok zayif hic birsey yediremiyorum arkadasin konusunun altina yazdim ama bi önerisi olan var mi

omega yag çocuklar ıcın portakal tadında olan hem vitamın deposu hem iştah acıyor bende cok ıse yaradı benım kızım 3 yasında hıcbırsey yemez ıcmezdı.... arkadaş tavsıyesı üzere başladım.... fakat dıkkat edın hergün vermeyin haftada 3-4 gun günde bırkere yeterli.... fazla verirseniz çocuk fazla enerjik oluyor

Ya bakarmisiniz bilmiyorum ggerçek mi onu da bilmiyorum ama dadi programları vardi ya eğer gerçekse rol yapmiyorlarsa çocuklara çok güzel yemek yeme aliskanligi kazandiriyorlardi

fizyolojik bir sorunu yok değil mi kansızlık gibi falan? eğer yoksa duyduğum bir öneriyi paylaşayım, keçi boynuzu tozu hem iştah açıyor hemde kilo aldırıyormuş, denemedim ama yine de paylaşmak istedim

Oğlum 5 yasini bitirdi 6 yasindan gün aldi ve yemek yemiyor iştahsiz ne yapmaliyim????????

Canim oglunun sevdigi seylerle beraber sevmedigi seyleride yeme aliskanligi kazandirman lazim. tabiki bu cok zor. Ama mesela genelde cocuklar krep seviyor, pekmezli krep veya sebzeli peynirli krep denemeni oneririm. Ve ayrica bazi cocuklar brokkoliyi cok seviyor. kucuk agac diye yiyorlar. Cocuguna degisik oneriler sunarak bir sekilde yedirmeye calis canim. Damak tadi gelissin.

Gercek yiceklerle beraber oynyiarak yemek pisirin ve tadin. Sana mutfakta yardim etmesini sagla, Yaparken tadina bakin beraber. goruntusunede onem verin. gorunusu guzel gorunen seyin tadini merak edip tatmak isteyebilir.

mesela ben peynir, yumurta ve pekmezi ayri yediremiyorum. o yuzden krep harcini bol yumurtali peynirli yapiyorum. Afiyetle yiyor. Veya pekmez karistiryiorum. rengi koyu zenci krep oluyor :)

Tesekkurler bu yuzden oglumla cok kavga ediyoduk. Brokoliyi ağzina sürmuyo ama krebi seviyo oda saralleli recelli

oğlum dokuz yaşında onda da aynı sorun var. hep iştahsız ve zayıf. "ben açlığımı hissetmiyorum" diyor. akşama kadar aç olduğu zamanlar oldu açtım demedi. beş yaşından bu yana spora (taekwando) gidiyor spor biraz işe yaradı en azından spordan gelince masaya acıkmış gibi oturuyor, bir de dört yıldır balık yağı kullanıyorum

Merhaba arkadaşlar bende bu konudan senelerdir muzdaribim hatta bir ara acaba ben mi beceremiyorum diye düşünmeye başladım. Kızım 3 yaş 8 aylık hala kahvaltıturu yok yumurta ağzına sürmez. Mercimek çorbası ve yoğurt çorbası dışında bişey yemez. Hala herşey blendir dan geçiyor. Iki kaşık için kırk takla. Krese yolladımorda da aaynı öğretmeni birazcık ısrar etmiş istifra etmis. Ek beslenme olduğu gibi geri geldi. Ne yapacağım bilemiyorum

Allah kolaylik versin bence ısrar etmeyin sevdiği şeyleri bi masa üzerine koyun bence o gördükçe yemek ister çünkü benimkide öyleydi ben böyle yaparak topatladim. Israr etmiyorum artik kendi basina yemek isteme aliskanligi yapti. Darisi sana :KK66:

Benim kizimdada ayni sorun var 26aylik. Cizgifilimle yemek yiyor. Oda yemezsen kapatirim diyorum oyle. Sut kolayına geliyor hep sut istiyor. Valla tatlım kelin ilacı olsa kendi başına surermis durumundayız.

Back
X