• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum

canım bir ağrısı sızısı varsa da huysuzdur ama, bir kontrole götürürdüm ben yerinde olsam.
idrar yolu enfeksiyonu falan gibi basit bir tedavisi olan bir şey de olabilir. Kafan rahat olur en azından bir kan idrar tahlili yaptırsa doktoru.
Evet böle giderse dediginiz gibi bide doktordan yardım alayım şaştım kaldım inanki aşının etkisi onun stresi dedim bekledim ama önünü alamiorum artik

Bunu bende söyledim ama kimseyi inandiramadim. aşılardan sonra oğlumun resmen huyu değişti. ağlama krizleri huysuzluk. neden olduğunu hala çözemedim.

Sorun oğlum artık ne yapacağımı şaşırdım 1 yaş aşısını oldu yaklaşık 1 hafta oldu ondan sora huyu değişti çocuğun yemek yemio sürekli aglio sakin olun sakın yaklaşın diceksiniz hepsini yapiorum konuşuorum olmuo sakin oluorum olmuo birakiorum ağlasın diorum elbette susucak yok yok susmuo saatlerce aglio napicagimi şaşırdım cagresiz kaldim onun için zararlı bisiyi aldı mesela ve elinden almam gerekio hayatımın yanlışını yaptım saatlerce aglio ama almak zorundayım tehlikeli bisiler yapabilio eline başka bisi veriorum sırf onu almak için yok takio kafasına sadece onu istio sakinlestiremiorum dışarı cikartiorum yok geldilermi ona hicbisi sakinlestirmio vallahi dayanamiorum artık oturup onla birlikte bende ağlıyorum artık cagresiz kaldim bana bı akıl verin tükendim artık
1 yaştan sonra çocuklar sihirli değnek değmişçesine aniden değişiyorlar. Ben kendi çocuğumda şunu farkettim. Artık kendisini birey olarak görüyor bir nevi. Mesela elindeki birşeyi zorla alınca çok ağlıyor oyuna dalsada aklına gelince ağlamaya devam ediyor. Ama ona "hadi ver kızım" diyerek ikna edip alınca daha iyi oluyor. Sizi anlıyormuşçasına, onunda fikir ve ihtiyaçlarını göz önünde yaklaşmayı deneyin, bizde işe yaradı umarım sizdede yarar.

Ama işte bu beni korkutuyor dediğiniz gibi küçücük daha şimdiden önünü alamazsak ilerisini düşünemiyorum bile
Ben okuduklarımdan (okuduklarım diyorum çünkü çevremde bebekli kimse yok ) anlıyorum ki çoğusu öyle hatta asıl bombayı 2 yaşa saklıyorlarmış....

1 yaştan sonra çocuklar sihirli değnek değmişçesine aniden değişiyorlar. Ben kendi çocuğumda şunu farkettim. Artık kendisini birey olarak görüyor bir nevi. Mesela elindeki birşeyi zorla alınca çok ağlıyor oyuna dalsada aklına gelince ağlamaya devam ediyor. Ama ona "hadi ver kızım" diyerek ikna edip alınca daha iyi oluyor. Sizi anlıyormuşçasına, onunda fikir ve ihtiyaçlarını göz önünde yaklaşmayı deneyin, bizde işe yaradı umarım sizdede yarar.
Ben elindeki bisiyi asla zorla almiorim ona çok dikkat ediyorum ama vermior saatlerce dil doksemde vermior aksi bı çocuk

Kendine zarar verme huyu varsa odasına goturmeyin. Zaten odaya kendi elinizle götürüp bırakmak travmatik bir durum oluşturabilir.

Ona , " tamam aglayacaksan aglayabilirsin ama bu süre zarfında seni anlamam mümkün değil. Ağlamam bittiğinde konuşalım " deyin her defasında.

Bırakın ağlasın.

Elinden bir şey alacağınız zaman ise dikkatini başka yöne Çekerek yapın bunu.. Mesela makas mi var elinde , almak yerine kontrollü makaslar oluyor, plastik ondan alın ona.

Onunla yerde oyun hamuru yapın, sulu boyama, el boyaması v.s . Onu sakinlestirecek oyunlar oynayın.

Parka çıkarın. Toprakla oynasın. Biraz sabır , ağlaması çok normal.
konu sahibiyle bebem arasında 4 hafta var. Oyun hamuru falan oynayacağını sanmıyorum direk ağzına götürür. bu tavsiyeler 2 yas üstü mu acaba diye düşünüyorum? Sonra odasına bırak ağlamak bitince gel demeler falan . Anlamaz ki bunları 1 yaşındaki bebek. Ağlaya ağlaya anne peşinde gezer

Doğduğundan beri aynı anlattığınız gibi bebeğim.
Ama 1 yaş her şeyi değiştiriyor derler ve çevremde de gözlemliyorum.
Çok sosyal ve neşeli çocuklar huysuzlaşıyor ya da aksi olanlar uysallaşabiliyor.
Biraz zaman tanıyın ona, artık algıları açık ve birey olma yolunca ilerliyor.
O sebeple istediğine ulaşma çabası var.
Öncelikle zararlı şeyleri ortadan kaldırın.
Mesela benim oğlum kablo delisi ve elinden aldığımda saatlerce ağlar, o sebeple ona prize takılı olmayan oynamalık bir şarj aleti veriyorum eline, doyasıya kemiriyor.
Banyo meraklısı, benim gözetimimde 5 dk oyalanmasına müsade ediyorum eline boş şampuan şişeleri veriyorum.
Buzdolabını döker saçar, sırf o yüzden alt raflara mayonez gibi plastik şişelerden oluşan şeyleri koydum ki hevesini alsın zarar görmeden diye.
Yasak olan şeylere yüksek sesle hayır diyorum, kızıyorum ama bu sefer çatlayana kadar ellerini yumruk yapa yapa vurarak ağlıyor gene fayda etmiyor.
Ben de bıraktım kendi haline ne yapayım.
Çok zor yaşadıklarınız kendimden biliyorum ama yapabilecek çok da bir şey yok, denemediğim kalmadı benim.
Sadece ona alan tanımak ve özgürlüğünü kısıtlamamak lazım.

konu sahibiyle bebem arasında 4 hafta var. Oyun hamuru falan oynayacağını sanmıyorum direk ağzına götürür. bu tavsiyeler 2 yas üstü mu acaba diye düşünüyorum? Sonra odasına bırak ağlamak bitince gel demeler falan . Anlamaz ki bunları 1 yaşındaki bebek. Ağlaya ağlaya anne peşinde gezer
Aslında aynen öle yapio hani odaya götürmeyi hiç denemedim ama onun olduğu ortamdan ben çıktım dediginiz gibi ağlayarak pesimde gezdi bacağima sarilio onu görmezden gelip işime devam ediyorum bu sefer yere kapanıp saatlerce aglio

Gözümü korkuttunuz yandık desenize
Bitaz öyle :)...saç çekiyor mu oğlun?
Isırıyor mu ? Benimkinin bir elimi ısırması var resmen motif olur hint kınasıyla üstünden geçsem...ne yaptıysam bıraktıramadım...memeyi oksijjen tüpü niyetine kullanıyor :) acaba ondan mı ? Saç çekmesine değinmiyorym bile...

Aslında aynen öle yapio hani odaya götürmeyi hiç denemedim ama onun olduğu ortamdan ben çıktım dediginiz gibi ağlayarak pesimde gezdi bacağima sarilio onu görmezden gelip işime devam ediyorum bu sefer yere kapanıp saatlerce aglio
benimki daha yaşına girmedi ama yasina girse de anlamaz yani bence . Kendine zarar vermemeyi de anlamaz ki. Yalnız bırakma elinden geldiğince bence.

1 yas çocuğu henüz neyin doğru neyin yanlis olduğunu anlamaz tabiki aciklama yaparak anlatin ama yüzde yüz işbirliği yapacağına inanmayın... hepimizin hayatında oldu birden deliren çocuklar atan haftasındadir belki, genelde o zaman bisey oluyor veletlere

Ya bu daha çok küçük 1 yaşında anlarmi aceba birde kendine zarar verme huyu var yüzüne vuruo sikio yumruklarını sikio aşırı bı sinir var çocukta bende kötü bi hamilelik geçirdim daha sonra babamı kaybettim çok stresli günler yaşadım bunlara bagliorum bu hallerini bu arada kiziorum onuda yapiorum daha çok aglio ay bilemedim inan psikologa götürmeyi düşünüyorum ama bu kdr minik bı çocuk için faydalı olirmuki aceba
Benimde 1 yaşında oğlum var canım.diş çıkarma dönemlerinde huyu çok bozuluyo.herşeye ağlıyo mızmızlanıyo.daha kızmayı filan anlıycak yaşta değil daha çok ağlar kızınca.ağlarken kucağına al.camdan baktır.hava güzelse dışarı çıkart.diş çıkarıyo olabilir.değişik oyuncaklar al tak çıkart oyuncaklar filan var ya onlardan ilgisini çeker.yada eline bisküvi gibi dişini kaşıyacağı bişeyler verebilirsin.

Bebeğinizi ayrı bir odaya götürüp bırakmayın. Bunun için çok küçük. Bu tavsiye için en az 2 yaşı bekleyin ki her çocugun gelişimi ve dil becerisi farklıdır o zaman bile hazır olmayabilir.
1 yaşındaki BEBEK kapris yapmaz.
Öncelikle beğenmiyor olsanız bile bir doktora götürün olduğunuz yerde. Nihayetinde siz çözemediniz belki bir derdi vardır anlar.
Örneğin idrar yollarında iltihap varsa? Ağrı yapr huysuzluk yapar ama siz bunu bilemezsiniz.

Aşıdan korkmuş olabilir. O korku ile huy değiştirmiş olabilir. Tv izliyorsa izletmeyin. Suyla oynatın. Balkon veya bahçe veya park bir leğen suyla oyuncaklarını indirin yıkasın. Su çocukları sakinleştirir. Artık hava güzel ıslansa bile Bir şey olmaz.
Eğer emzirdiginizde sakinleşiyorsa her seferinde meme teklif edin. Demekki çocuk bu durumda size ihtiyaç duyuyor. bebeklerin ihtiyaçlarına cevap vermek onları şımartmaz aksine sakinleştirir. 2 yaşında kadar bebek olduğunu unutmayın.

2.5 yaşında şimdi ama asilardan sonra özellikle de karma aşıdan sonra uyumama huysuzluk vs. başladı. şimdi de 2 yaş sendromu yaşıyomuş sipa:))))
Ayy bunların sendromları ne böle ya zamane çocukları gerçekten çok zormuş millet bu kdr çocukla nasıl baş etmiş ya ben bitaneye resmen başa çıkamıyorum

Back
X