- 12 Temmuz 2006
- 3.510
- 2.038
- 698
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canim soyle soyleyeyim.bir zamanlar bunun bende ikiz versiyonu vardi sen dusun artik.ilk 4 ay ahlama krizleri geciriyirdum.bir ara aklim gitti resmen.kendimi balkindan atma senaryolari kurarken bulduyordum bir ara.yani bir anda kossam ve atsam acaba olumum acisiz olur mu falan.ya olurken canin cok yanarsa.velhasil cesaret edemedim.su an dusununce kendimden utaniyorun,ne salakmisim.ama o donem elimde degildi,istemsizce dusunuyirdum bunlari.oglum kolikti.aksam 5 gibi bir baslardi aglamaya sabah 6 ya 7 ye kadar hicccccc ama hicccccccc ara vermeden.7 den sonra da aksama kadar uyudugunu sanma.yarim saatte bir uyanarak uyurdu gunduzleride.kizim usluydu ama o da bebek sonucta.bikmek tukenmek bilmeyen ihtiyaclari var.zaten oglanin sesine o da tam uyuyamazdi.2 bebek birden ciyak ciyak.gor sen cumbusu.kiz gunduz uyanik.oglan gece uyanik.ikisinin uyku saatleri birbirinin tam tersiydi.biri uyusa oburu uyanik.asla ama asla uyku yoktu bana.4 ay boyunca gunde en fazla 2 saat uyumusumdur.o da eger sansli gunumse.bazi gunler kayinvalideme ya da eltime aglayarak telefon acardim.ne olur musaitseniz gelin dayanamiyorum artik diye.2 saati oyle uyurdum onlar gelirse.bu arada ikisinden de allah razi olsun.hele eltim isini gucunu birakir kosar gelirdi.onlarin gelemedigi gunler 1 saat anca.evin halini anlatmama gerek var mi bilemedim.ozetlemek gerekirse o zamanlar evime gelseniz hic birsey yiyip icmezdiniz ne pis bir kadin bu boyle diye.cok afedersin etrafla boklu bebek bezleri.masa kirintilariyla duruyor falan.yemek hic yapamiyordum zaten.kayinvalidem 3 gunde bir yapip getirirdi.eger bir 5 dk firsat bulabilirsem ayak ustu mutfakta atistirirdim.asla sofra kurulamiyordu o donem bizim evde.bu com buyuk bir lukstu bizim icin.zaten kurulsada donusumlu bile yemek mumkun olmuyordu.kac kez tencereden kasikladigimi bilirim.(biliyorum cok igrenc ama tabaga koymak bile mumkun olmuyordu bazen)sonra ne mi oldu?4.ayda birden sanki sihirli degnek degdi ve oglanin koligi bitti.geceleri deliksiz uyumaya basladi bir kez bile uyanmadan.kizim zaten uyurdu gece (oglan aglayinca sesine uyanirdi)boylece ikiside aksam 9 da yatip sabah 10 da kalkmaya basladilar.su an 3 yasindalar veo gun bu gundur bu duzen hic bozulmadan devam ediyor hala:))ustelik ikiside oyle uslularki.gunduzleride citlari cikmaz.birlikte oynarlar surekli.aksama kadar ellemesem benle isleri olmaz.bu seferde en sikiliyorum cocuk gibi yanlarina gidip yaaa bende oynayayim ne oynuyorsunuz falan diyorum.sen git diyorlar bana:))birlikte geziyoruz tozuyoruz egleniyoruz.geceletide deliksiz uyuyorum.evim misler gibi.yemegim het gun hazir.soframiz kuruluyor (hatta beraber kuruyoruz onlar tabak vs..tasiyorlar)birlikte yiyip iciyoruzmmeger hayat cocuklarimla ne de guzelmis.demem o ki gececek canim.bundan 2,5 yil once duymaktan nefret ettigim o cumleyi ben soyluyorum artik.gececek hepsi gececek,biraz sabirBayanlar 1 yasinda oglum var ve bana asiri yapisik surekli emmek istiyo aksam uyuttugumda bile 4 defa 5 defa uyaniyor sabah 6 bucuk 7 de uyaniyor uyuyamiyorm bu yuzden sinirlerim cok bozuk elimde olmadan agliyorm tum gunum bas agrisiyla geciyor dogdugundan beri boyle ilk 5 ay koligiyle ugrastim. Gun icinde uyudugunda ben uyuyamiyorm uyursam iyice hasta oluyorm midem bulaniyo uykusuzluktan artik ya oyuncaklarini veriyorm sen oyna ben koltukta gozlerimi dinlendirim diyorm onada izin vermiyo. Zaten gece de surekli uyandigi icin benimle yatiyo. BUTUN ANNELER MI BOYLE bayanlar bi cozumu yok mu bunun ya uykusuzluktan öluyorum bu sefer de sinirli oluyorm oglumada istemeden yansitiyorm. Gec yatirsamda ayni erken yatirsamda ayni. Bende tum gun boyunca oglumla ugrastigim icin yoruluyorum erkenden de yatamiyorm esim oluyo onunla kendime anca aksam oglum uyuyunca vakit ayirabiliyorm. Napcam ben napcam
Merhaba canım valla benım oglumun uyku duzenı 2haftaya kadar çok ıyıydı ama gece uykusuna artık yatağında sallanarak gırmıyorBayanlar 1 yasinda oglum var ve bana asiri yapisik surekli emmek istiyo aksam uyuttugumda bile 4 defa 5 defa uyaniyor sabah 6 bucuk 7 de uyaniyor uyuyamiyorm bu yuzden sinirlerim cok bozuk elimde olmadan agliyorm tum gunum bas agrisiyla geciyor dogdugundan beri boyle ilk 5 ay koligiyle ugrastim. Gun icinde uyudugunda ben uyuyamiyorm uyursam iyice hasta oluyorm midem bulaniyo uykusuzluktan artik ya oyuncaklarini veriyorm sen oyna ben koltukta gozlerimi dinlendirim diyorm onada izin vermiyo. Zaten gece de surekli uyandigi icin benimle yatiyo. BUTUN ANNELER MI BOYLE bayanlar bi cozumu yok mu bunun ya uykusuzluktan öluyorum bu sefer de sinirli oluyorm oglumada istemeden yansitiyorm. Gec yatirsamda ayni erken yatirsamda ayni. Bende tum gun boyunca oglumla ugrastigim icin yoruluyorum erkenden de yatamiyorm esim oluyo onunla kendime anca aksam oglum uyuyunca vakit ayirabiliyorm. Napcam ben napcam
her çocuk bir olmuyor ben çalıştığım için onu bırakacağım diye çok korkuyor zaten bana yapışık geziyor onu karanlık odada bırakıp çıkarsam tranva yaşarSallamayin bebegi. Artik tek basina uykuya dalmayi ögrenmeli. Yani yapacaginiz onu sadece yatagina koymak ve oda'dan cikmak. Agladiginda 5 dakika sonra odaya gir pispislamak icin. Kucaga alma ama, sadece pispisla "hadi oglum uykuya" diye fisilda.
Sonra aglamalar devam ediyorsa aralari uzat. Yani her 10-15-20 dakika git yanina pispisla. Evet bunlar cok zor seyler, anne olarak kalbin ve vicdanindaki agriyi hisedersin ancak bunu mecburen yapmak zorundasin. Ogulunun sagligi icin. O cocugun uykuya ve düzene ihtiyaca var. Yani bir bebek, hatta ilk okul cocugu bile en gec saat 8de yatakta olmali.
Cok duygulandim yaa resmen beni yazmissn sen bide 2 taneyle ugrasmissn rabbim canlarini sag etsin insallah. Allahim hrpimize bol guc kuvvet bol sabirlar versinnnCanim soyle soyleyeyim.bir zamanlar bunun bende ikiz versiyonu vardi sen dusun artik.ilk 4 ay ahlama krizleri geciriyirdum.bir ara aklim gitti resmen.kendimi balkindan atma senaryolari kurarken bulduyordum bir ara.yani bir anda kossam ve atsam acaba olumum acisiz olur mu falan.ya olurken canin cok yanarsa.velhasil cesaret edemedim.su an dusununce kendimden utaniyorun,ne salakmisim.ama o donem elimde degildi,istemsizce dusunuyirdum bunlari.oglum kolikti.aksam 5 gibi bir baslardi aglamaya sabah 6 ya 7 ye kadar hicccccc ama hicccccccc ara vermeden.7 den sonra da aksama kadar uyudugunu sanma.yarim saatte bir uyanarak uyurdu gunduzleride.kizim usluydu ama o da bebek sonucta.bikmek tukenmek bilmeyen ihtiyaclari var.zaten oglanin sesine o da tam uyuyamazdi.2 bebek birden ciyak ciyak.gor sen cumbusu.kiz gunduz uyanik.oglan gece uyanik.ikisinin uyku saatleri birbirinin tam tersiydi.biri uyusa oburu uyanik.asla ama asla uyku yoktu bana.4 ay boyunca gunde en fazla 2 saat uyumusumdur.o da eger sansli gunumse.bazi gunler kayinvalideme ya da eltime aglayarak telefon acardim.ne olur musaitseniz gelin dayanamiyorum artik diye.2 saati oyle uyurdum onlar gelirse.bu arada ikisinden de allah razi olsun.hele eltim isini gucunu birakir kosar gelirdi.onlarin gelemedigi gunler 1 saat anca.evin halini anlatmama gerek var mi bilemedim.ozetlemek gerekirse o zamanlar evime gelseniz hic birsey yiyip icmezdiniz ne pis bir kadin bu boyle diye.cok afedersin etrafla boklu bebek bezleri.masa kirintilariyla duruyor falan.yemek hic yapamiyordum zaten.kayinvalidem 3 gunde bir yapip getirirdi.eger bir 5 dk firsat bulabilirsem ayak ustu mutfakta atistirirdim.asla sofra kurulamiyordu o donem bizim evde.bu com buyuk bir lukstu bizim icin.zaten kurulsada donusumlu bile yemek mumkun olmuyordu.kac kez tencereden kasikladigimi bilirim.(biliyorum cok igrenc ama tabaga koymak bile mumkun olmuyordu bazen)sonra ne mi oldu?4.ayda birden sanki sihirli degnek degdi ve oglanin koligi bitti.geceleri deliksiz uyumaya basladi bir kez bile uyanmadan.kizim zaten uyurdu gece (oglan aglayinca sesine uyanirdi)boylece ikiside aksam 9 da yatip sabah 10 da kalkmaya basladilar.su an 3 yasindalar veo gun bu gundur bu duzen hic bozulmadan devam ediyor hala:))ustelik ikiside oyle uslularki.gunduzleride citlari cikmaz.birlikte oynarlar surekli.aksama kadar ellemesem benle isleri olmaz.bu seferde en sikiliyorum cocuk gibi yanlarina gidip yaaa bende oynayayim ne oynuyorsunuz falan diyorum.sen git diyorlar bana:))birlikte geziyoruz tozuyoruz egleniyoruz.geceletide deliksiz uyuyorum.evim misler gibi.yemegim het gun hazir.soframiz kuruluyor (hatta beraber kuruyoruz onlar tabak vs..tasiyorlar)birlikte yiyip iciyoruzmmeger hayat cocuklarimla ne de guzelmis.demem o ki gececek canim.bundan 2,5 yil once duymaktan nefret ettigim o cumleyi ben soyluyorum artik.gececek hepsi gececek,biraz sabir
her çocuk bir olmuyor ben çalıştığım için onu bırakacağım diye çok korkuyor zaten bana yapışık geziyor onu karanlık odada bırakıp çıkarsam tranva yaşar
Dövünüp ağlayacak ne var bu kadar. Bence bu çıkışlarınızı bebek karşısında yapmamalısınız.canım benim 18 aylık bir oğlum var. iki gündür ağlıyorum
hafta içi çalışıyorum.
ct günü babası bir odayı boya yaptı
dünde bende odaları sildim süpürdüm
mutfak dolapları falan
artık işim bittiğinde akşam ondu
bir bardak su içtim yattım. bacak ağrısına uyuyamadım da
neyse
gece 2 oldu nasıl ağlıyor yanımıza aldım
bana sarılmak istiyor
ayaklarım o kadar ağrıyorduki.
bende ağladım
çok ağladım gece yarısı
eşim aldı diğer odaya götürdü
anne diyerek geldi yanıma
dövündüm. bağırdım
o kadar dövünerek ağladım ki
saat kaçtı bilmiyorum
uyumuşum sabah altıda kalktık gene
işe geldim ve o kadar yorgunumki
Krep yiyecektir bence. Sarıp eline verin.
Tuzlu yemezse pankek yaparsınız.
inşallah hiç denemedimmO zaman kücük, loş bir işik yanik kalsin odada. Ayrica çaliştiğin için vicdan yapiyorsun anliyorum fakat şimdi yaptigin cidden çocugun sağliği için iyi degil.
Sana bağimli olmamali ve uyku düzeni olmali. Inan bana travma yaşamaz, rahatlar çocuk.
Bugün krep yaptım sardım eline verdim ve yedi.3 kuru üzüm 2 kasik pekmez ve biraz da tereyagi yedirdim. Çok tesekkurler. Insalh daga iyiye gider yemesi.
Gecede emzirmedim uyandığında su verdim. Icti uyudu. 2. Sefer aglayinca ayagimda sallamak zorunda kaldım . :-(
Sonuçta emzik meme de uyuma nasıl bir kontrol kalıbı ise ayakta saklamak da öyle. Nasıl olacak bilemiyorum. :-(
Sadece seninki zor,uykusuzmuş kıyamam. Sabaha kadar dosya çalışıp molalarımı kızıma mama yedirmekten ibaret saydığım gecelerden birinden sonra çok sinir bozucu geldi yazdıkların. Gün içindeki iş tempomu anlatmıyorum bile. Akşam tek çabam kızıma erken gelebilmek olacak.. hatun uykusuz diye sinirliymiş ve bunu oğluna yansıtıyormuş.. sırf senden küçük,senden güçsüz diye kızıp bağıramazsın ona. Senden güçlüsüde gelip sırf sinirli olduğu için yapıştırsın ağzının üstüne bitane ozaman,ister miydin bunu? Çocuk yaparken ne hayal ediyorsunuz acaba ? Evcilik mi sanıyırsunuz bunu? Oyuncak bebek mi yoksa? Çocuk bu çocuk! Ağlayacak,uyumayacak,yoracak..hepsini hepimiz yaşıyoruz. Uyumadık diye çocuğa sinirlenmek yerine,şükrediyoruz allaha sağlıklı diye.
Sabah sabah sinir bozmaktan başka bi işe yaramıyor konunuz.
Cok sevindim yedigine insallah toparlar guzelce yer mamalariniBugün krep yaptım sardım eline verdim ve yedi.3 kuru üzüm 2 kasik pekmez ve biraz da tereyagi yedirdim. Çok tesekkurler. Insalh daga iyiye gider yemesi.
Gecede emzirmedim uyandığında su verdim. Icti uyudu. 2. Sefer aglayinca ayagimda sallamak zorunda kaldım . :-(
Sonuçta emzik meme de uyuma nasıl bir kontrol kalıbı ise ayakta saklamak da öyle. Nasıl olacak bilemiyorum. :-(
Amiiiinnn :)Gerçekten sevindim. :)
Birincide uyuduysa aradan zaman geçtiyse acıkmış olabilir.
Aradan saatler geçmediyse aman sallamayın. Sallamaktan çok çekmiş bir insan olarak, bir daha bebeğim olsa yapmam diyorum kendi kendime. :)
Büyüdükçe artıyor çünkü sallama saatleri.
Acaba omuzuna pışpışlasanız ya da sakinleşmeye kadar sarsaniz , uyumaz mi ?
Allah isteyen ve emanete sahip çıkacak herkese bebek nasip etsin.
Oncelikle duaniza içten Amin diyorum. Kucağıma alsam da hafifçe kucagimda salliyorum. Pis pis sesinde rahatlamiyor illa ki temas istiyor. Şöyle deniyeyim hafif sağına yatirayim sırtına pis pis yapayım bi bunu deneyecegim. Çok çok teşekkür ederimGerçekten sevindim. :)
Birincide uyuduysa aradan zaman geçtiyse acıkmış olabilir.
Aradan saatler geçmediyse aman sallamayın. Sallamaktan çok çekmiş bir insan olarak, bir daha bebeğim olsa yapmam diyorum kendi kendime. :)
Büyüdükçe artıyor çünkü sallama saatleri.
Acaba omuzuna pışpışlasanız ya da sakinleşmeye kadar sarsaniz , uyumaz mi ?
Allah isteyen ve emanete sahip çıkacak herkese bebek nasip etsin.