• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglum :(

Insallah rabbim hayirli saglikli evlatlar nasip etsin size. Tabiki sukrediyorm rabbime onlar bizim meleklerimiz ama insaniz iste malesef bazen oluyo boyle keske robot olsak butuuun saniyelerimzi bebegimizle ilgilenerek gecirsek ama insaniz.
Insallah seninde meleklerin olur
ALLAH razı olsun, iyi ki duygularımız var , sevgi bağı kurmasaydık bir ömür boyu evladın kahrıda lütfuda baş üstüne olurmuydu hiç ? =) aşacaksın tecrübesizlik ilk annelğin zamanla daha güzel şeyler yaşacaksnız inşallah hoşçakaln

canım benim 18 aylık bir oğlum var. iki gündür ağlıyorum
hafta içi çalışıyorum.
ct günü babası bir odayı boya yaptı
dünde bende odaları sildim süpürdüm
mutfak dolapları falan
artık işim bittiğinde akşam ondu
bir bardak su içtim yattım. bacak ağrısına uyuyamadım da
neyse
gece 2 oldu nasıl ağlıyor yanımıza aldım
bana sarılmak istiyor
ayaklarım o kadar ağrıyorduki.
bende ağladım
çok ağladım gece yarısı
eşim aldı diğer odaya götürdü
anne diyerek geldi yanıma
dövündüm. bağırdım
o kadar dövünerek ağladım ki
saat kaçtı bilmiyorum
uyumuşum sabah altıda kalktık gene
işe geldim ve o kadar yorgunumki
Bebeğinizin size ihtiyacı varmış sadece neden o kadar dövündünüz ki? Sizi o halde görmek onu korkutmuştur.

Her bebek farklı tıpkı bizim gibi. Biraz durun sakinleşin. Oğlunuz henüz dünyaya alışmaya çalışan her şeyi sizden öğrenen bir melek. Bunların hepsi geçecek. Evet çok zor çok yorucu fakat bu tercih bizim. Onları dünyaya getirmeye karar veren biziz. En az 3 yıl bazı şeylere göğüs germemiz gerekiyor :) Henüz kendi kendine oynayamayacak kadar küçük. Gündüzleri bol bol dışarı çıkın temiz hava alsın. Aktiviteler yapın o oynarken siz de yanında oturun ya da uzanın. O yerde oynarken sizin koltukta uzanmanıza izin vermez. Bebekler belli bir yaşa kadar anneye yapışık yaşarlar. Zamanı geldiğinde sizden güvenli bir şekilde ayrılacak emin olun.
Aynen:( canim oglum benim zaten bana cok duskun olmasinin sebebi de sadece ikimiziz baska kimse yok oynuyoruz eglendiriyorm disari cikiyorm her aninda ben yanindaym babasi geceleri calistigi icin gundyzelri uyuyo bizimle pek vakit geciremiyo

Merhabalar 14 aylik oglum var bizde yapışık geziyoruz ama yürümeye başladığından beri daha rahatım gece en azindan 1 defa uyaniyor. Gündüz de müzikle uyutuyorum ve yatabilirsem bende onunla yatıyorum. Gece rutini var uyumadan once duş aldiriyoruz. Son 1 aydir rahatim oncesinde sizin gibiydim uykusuzluk mahvediyordu benide. Diş sıkıntısı olabilir. Bide konusmak lazim cok sevdigini defalarca dinlemesi gerekiyor buyuyecekler böyle böyle ama bizlerde yaşlanicaz :) sabırlar diliyorum
Motiven icin tesekkur ediyorum

hafta içi çalışıyorum.
mutfak dolapları falan
neyse
bana sarılmak istiyor
bende ağladım
çok ağladım gece yarısı
dövündüm. bağırdım
saat kaçtı bilmiyorum
Allah sizede kolaylik versin annelik cook fedakarlik istiyomus. Annelerin hastalanmaya malesef luxu yok ama hastalaninca cok perisan oluyorz bebekte bizde

ALLAH razı olsun, iyi ki duygularımız var , sevgi bağı kurmasaydık bir ömür boyu evladın kahrıda lütfuda baş üstüne olurmuydu hiç ? =) aşacaksın tecrübesizlik ilk annelğin zamanla daha güzel şeyler yaşacaksnız inşallah hoşçakaln
Allah sizdende razi olsun hersey gonlunuzce olsun insallaaahh en kisa zamanda alirsinz bebislerinizi kucaginiza sizde hoscakalin

Bayanlar 1 yasinda oglum var ve bana asiri yapisik surekli emmek istiyo aksam uyuttugumda bile 4 defa 5 defa uyaniyor sabah 6 bucuk 7 de uyaniyor uyuyamiyorm bu yuzden sinirlerim cok bozuk elimde olmadan agliyorm tum gunum bas agrisiyla geciyor dogdugundan beri boyle ilk 5 ay koligiyle ugrastim. Gun icinde uyudugunda ben uyuyamiyorm uyursam iyice hasta oluyorm midem bulaniyo uykusuzluktan artik ya oyuncaklarini veriyorm sen oyna ben koltukta gozlerimi dinlendirim diyorm onada izin vermiyo. Zaten gece de surekli uyandigi icin benimle yatiyo. BUTUN ANNELER MI BOYLE bayanlar bi cozumu yok mu bunun ya uykusuzluktan öluyorum bu sefer de sinirli oluyorm oglumada istemeden yansitiyorm. Gec yatirsamda ayni erken yatirsamda ayni. Bende tum gun boyunca oglumla ugrastigim icin yoruluyorum erkenden de yatamiyorm esim oluyo onunla kendime anca aksam oglum uyuyunca vakit ayirabiliyorm. Napcam ben napcam
Mama veya süt verin. Gece emzirmeyi kesin. Ayrıca uykuyu engelleyen sebeplere odaklanın. Açlık, sıcak gibi. Biraz değişiklikle uyanma miktarını azaltabilirsiniz.

Mama veya süt verin. Gece emzirmeyi kesin. Ayrıca uykuyu engelleyen sebeplere odaklanın. Açlık, sıcak gibi. Biraz değişiklikle uyanma miktarını azaltabilirsiniz.
Zaten doymak icin emmiyo sadece uyumak icin emiyo yalanci emzik niyetine ve her uyandiginda kendiliginden uykuya dalmiyo meme ariyo

Bebeğinizin size ihtiyacı varmış sadece neden o kadar dövündünüz ki? Sizi o halde görmek onu korkutmuştur.
hamileyim şuan . benimde uykuya ihtiyacım var
ve sabah altı da kalkıp işe gitmek için hazırlanıyorum..
her şeyi anlıyor asılnda
ama sıpacan illa benim üzerime yatıp uyucak

hamileyim şuan . benimde uykuya ihtiyacım var
ve sabah altı da kalkıp işe gitmek için hazırlanıyorum..
her şeyi anlıyor asılnda
ama sıpacan illa benim üzerime yatıp uyucak
Benim de 22 aylık oğlum var. Çalıştığımız için bizi çok özlüyorlar ve onları niye bırakıp gittiğimizi henüz anlayacak yaşta değiller. Tavsiyem hem oğlunuz için hem sağlığınız için yapmayın böyle ağır işler. Haftada 1 gün gelecek 1 yardımcı tutun işten kalan zamanınız oğlunuza kalsın. Yoksa bu tepkiler ve yeni bebek oğlunuza hiç iyi gelmez işler daha da sarpa sarabilir.

Sizi oyuncak etmiş ve hassas noktalarınızı çok iyi kullanıyor.
Sabırlı ve kararlı olup yatağınızı ayırmalısınız.
O odasında yatağında yatarken siz ilk başta baş ucunda oturmalısınız.
Ağlamasına, yalvarmasına tepkisiz kalmalısınız.
Yataktan çıkarsa yine kararlı bir şekilde ve hiç konuşmadan defalarca yatağına yatırmalısınız.
İletişime geçmeden, oflamadan, bağırmadan, yılmadan her seferinde uyku düzenini bu şekilde ona kazandırmalısınız.
Her meme istediğinde vermemelisiniz. Gerekirse memeden tiksindirin. Salça, limon vs sürün göğsünüze.
Çocuğun düzene ihtiyacı vardır. Siz kuralsız ve düzensiz olduğunuzda veya en ufak taviz verdiğinizde çocuklar bu boşluğu çok iyi değerlendirir.
O yüzden türk çocukları şımarık, çok gürültücü, başına buyruk ve ağlak.
Çünkü kural yok, disiplin yok, bol ve kontrolsüz sevgi var. Her istediklerini ağlama ile bıktırma ile elde edebilir, Sizi elinizde oynatabilirler.
Biliyorum kıyamıyorsunuz ve uğraşmak istemiyorsunuz.
Ama sancılı sürecin sonunda rahat eden yine siz olacaksınız.
Her konuda!

Malesef bazı bebeklerin koliği hiç geçmiyor. Bir arkadaşım da aynen böyle yaşıyor. Aynı dönemde doğum yaptık.
Benim oğlum 40 günden sonra rahatladı onun ki hala aynı şekilde uykusuz, gazlı, memnuniyetsiz bir bebek.. Anne de aynı şekilde hemen uyuyamaz. Oğlu da ona çekmiş kanımca.. Resmen tavşan uykusu uyuyor. Gece bile saat başı uyanıp saatlerce ağlıyor.

Emzik falan da almadıysa bu saatten sonra hiç almaz zaten. Sabretmekten başka çaren yok. İşin çok zor ama 1 sene geçmiş bile biraz daha dayan.
Ve gündüz o uyurken uyumak için kendini zorla.

hafta içi çalışıyorum.
mutfak dolapları falan
neyse
bana sarılmak istiyor
bende ağladım
çok ağladım gece yarısı
dövündüm. bağırdım
saat kaçtı bilmiyorum

Tepkileriniz çok kabartılı geldi bana. Hep böyle sinir krizi geçirir misiniz?
18 aylık bebek uyanıp anneyi ister çok normal. Sizin yorgun musunuz uykulu musunuz bilmez. Bence biraz sakinleşin. Çocuğu da çok korkutursunuz yapmayın böyle.
Yapmayın o zaman evde o kadar ağır işler. Zaten hamileymişsiniz. Yardımcı tutun en azından 15 gün veya ayda 1. Ben ayda 1 çağırıp genel temizliği yaptırıyorum artık. 1 sene sonra bunu akıl edebildim çok şükür.

Eğer kaldıramıyorsanız psikolojik destek alın. Hem çocuklu olup hem dışarıyı hem evi idare etmek çok zordur. Yıpranan bir oluyoruz..

Tatlim dayanamiosan kes memeden ya da gece emzirmeyi birak.. bi kac gun aglar sonra susar.. ayni seylerin kac katini yasadim bilsem.. 4-5 uyansa benimkiler sukrederdim, sabaha kadar kac defa yataktan kalkiyodum hatirlamiyom..

Yatmadan once muhallebisini falan yediriyorm tok yatiriyorm ozellikle ama onunla alakali degil huyu oyle bensiz hic bisey yapmiyo ben olmadan babasiyla bile oynamiyo her an yaninda ben olmaliyim
normal canım.
en az 2 yaşına kadar anaya yapışıklar.

baba ilgisizse daha da yapışıyorlar.

ben de 3 tane var ve her gece üçü de 2-3 kez kalkıyor. büyüklere eşim uyanıyor, en küçüğe ben.

karı koca uykusuz yaşamaya alıştık gibi :)

Cevremde gozlemledigim kadariyla. Gece uyumayan anneye bagimli yasayan saat basi uyanan bebeklerin tumu dogduklarindan beri anneleriyle uyuyan bebekler. Hatta kimi ebeveynler cocuklari dogdugundan beri ayri yatiyor. Anne ile cocuk beraber uyuyor baba baska bir odada.
Yani cocuklari kendimize bagimli hale biz getiriyiruz.
Kizim dogdugundan beri ayri yatalya yattik ama ayni odadaydik. 9. Aydan itibaren de odasini ayirdim.
Boylece kendi kendine uyuyabilmeyi ogrendi. Suan 2 yasinda. Kendi kendine oyun kurup oynuyor. Bizi de cagiriyor eslik ediyoruz. Ama biraz isim var sen oyna ben gelecegim dedigimde tamam diyor.
Elbette bizimkinin de inadinin tuttugu zamanlar gece bazen uyumadigi oluyor ama bu zamanlar iki elin parmaklarini gecmez.

Velhasili kelam cocuklara kizmayin size bagimli olduklari icin. Onlari siz bagimli yaptiniz.

Gorumcemin de bebegi var 5 aylik cocuk yok gibi uyutuyo annesi cocuk uyaninca kendi kendine oynuyo ses cikarmadan baskalarinda duruyo
yok gibi çocuk istiyorsan sakın başka çocuk doğurma.

daha şimdiden kıyaslamalara başlamışsın.

her çocuk farklıdır. onlar da insan bizim gibi elbette külfeti olacak.
bebeği oyuncak bebek gibi iki pışpış iki mamayla kolayca büyüteceğini mi sanıyordun?

her fırsatta uyu ve bebeğini her haliyle sev. hiç kimsenin bebeğiyle kıyaslama.

Sizi oyuncak etmiş ve hassas noktalarınızı çok iyi kullanıyor.
Sabırlı ve kararlı olup yatağınızı ayırmalısınız.
O odasında yatağında yatarken siz ilk başta baş ucunda oturmalısınız.
Ağlamasına, yalvarmasına tepkisiz kalmalısınız.
Yataktan çıkarsa yine kararlı bir şekilde ve hiç konuşmadan defalarca yatağına yatırmalısınız.
İletişime geçmeden, oflamadan, bağırmadan, yılmadan her seferinde uyku düzenini bu şekilde ona kazandırmalısınız.
Her meme istediğinde vermemelisiniz. Gerekirse memeden tiksindirin. Salça, limon vs sürün göğsünüze.
Çocuğun düzene ihtiyacı vardır. Siz kuralsız ve düzensiz olduğunuzda veya en ufak taviz verdiğinizde çocuklar bu boşluğu çok iyi değerlendirir.
O yüzden türk çocukları şımarık, çok gürültücü, başına buyruk ve ağlak.
Çünkü kural yok, disiplin yok, bol ve kontrolsüz sevgi var. Her istediklerini ağlama ile bıktırma ile elde edebilir, Sizi elinizde oynatabilirler.
Biliyorum kıyamıyorsunuz ve uğraşmak istemiyorsunuz.
Ama sancılı sürecin sonunda rahat eden yine siz olacaksınız.
Her konuda!
Tavsiyelerinz icin tesekkur ediyorum

Malesef bazı bebeklerin koliği hiç geçmiyor. Bir arkadaşım da aynen böyle yaşıyor. Aynı dönemde doğum yaptık.
Benim oğlum 40 günden sonra rahatladı onun ki hala aynı şekilde uykusuz, gazlı, memnuniyetsiz bir bebek.. Anne de aynı şekilde hemen uyuyamaz. Oğlu da ona çekmiş kanımca.. Resmen tavşan uykusu uyuyor. Gece bile saat başı uyanıp saatlerce ağlıyor.

Emzik falan da almadıysa bu saatten sonra hiç almaz zaten. Sabretmekten başka çaren yok. İşin çok zor ama 1 sene geçmiş bile biraz daha dayan.
Ve gündüz o uyurken uyumak için kendini zorla.
Tesekkur ediyorm canim aynen koligimiz hala devam ediy emzik de almamisti zaten beni emdigi icin ama bence bu kolik brbegin fitrati huyu karakteri. Sabrediyorm onunla guzelce ilgilenmeye calisiyrm ama hani bizde insaniz sonucta bazen sabrim tukeniyo normalde cook sabirli bi insanim zaten kolay kolay uzmem b3begimi ama şu uyku mal3sef cook tatli geliuo yipratiyo beni

normal canım.
en az 2 yaşına kadar anaya yapışıklar.

baba ilgisizse daha da yapışıyorlar.

ben de 3 tane var ve her gece üçü de 2-3 kez kalkıyor. büyüklere eşim uyanıyor, en küçüğe ben.

karı koca uykusuz yaşamaya alıştık gibi :)
Babamiz basima kaynana kesilir ilaclarini vermeyi unutma sıkı giydir hastalandirma falan filan ama bakmaya gelince kacar hatta dis cikardigi donemler gece agliyo diye baska odaya kacar beyfendi belki oda uzuyo beni biraz yardim etse bende nefes alsam bu kadar yipranmam

Back
X