• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglum :(

yok gibi çocuk istiyorsan sakın başka çocuk doğurma.

daha şimdiden kıyaslamalara başlamışsın.

her çocuk farklıdır. onlar da insan bizim gibi elbette külfeti olacak.
bebeği oyuncak bebek gibi iki pışpış iki mamayla kolayca büyüteceğini mi sanıyordun?

her fırsatta uyu ve bebeğini her haliyle sev. hiç kimsenin bebeğiyle kıyaslama.
Tabiki seviyorum bebegimi evlat sevilmezmi zaten bu kadar cok sevdigim icin yapisik bana he aninda ben varim yaninda. Kiyaslamak degil aslinda benim niyetim de aceba biyerde hatami yapiyrum diye dusundum

Tesekkur ediyorm canim aynen koligimiz hala devam ediy emzik de almamisti zaten beni emdigi icin ama bence bu kolik brbegin fitrati huyu karakteri. Sabrediyorm onunla guzelce ilgilenmeye calisiyrm ama hani bizde insaniz sonucta bazen sabrim tukeniyo normalde cook sabirli bi insanim zaten kolay kolay uzmem b3begimi ama şu uyku mal3sef cook tatli geliuo yipratiyo beni
Koliginiz hala devam edemez lutfen sapla samani birbirine karistirmayin kolik maksimum 6. Ayda biter. Kolik bir bebek gunun belirli saatlerinde aglama krizleri gecirir. Ne yaparaaniz yapin susmayan bebek birden kensiliginden susar.
Koligin tipik ozelligi ve onu gaz sancisindan ayiran sey de budur zaten. 2 yildir kolik ve gaz sancisinin farkli seyler oldugunu anlatmaya calisirken simdi de 18 aylik bebek icin kolik demeler basladi.
Inanin okuyuo ogrenmek cok zor degil. Orsan burdan duydugunuz karmasik ve gercegi yansitmayan bilgilerle kafanizi karistiracaginiza acin bir kitap okuyun.
Tracy hogg bebek bakim sorunlarina mucizevi cozunler kitabini tavsiye ederim.

20 ayliik oglum emmeden durabiliyor eger disardaysak o da yeni yeni...
Evde de oyaaliyorum artik emmesin diye
Ama oglen ve gece uykusuna emerek geciyor....diycegim su ki daha 6-7 ayi var emmeden durmasini ogrenmek icin...

M Merhaba4141 Madem çalışıyorsunuz , madem erkenden kalkıp işe gidiyorsunuz ve sinirleniriz çok bozuk bir yardımcı tutun.
Değer mi ayaklarınız ağrıyana kadar iş yapıp , gece sabaha kadar dovunerek uyuyup , çocuğa yansitip güne devam etmeye .

Hayat geçiyor, çocuklar büyüyor. Bir daha bu zamanları olmayacak.

Uykusuzum çok yıprandım demenizi anlayabilirim ancak iş yapmaktan ayaklarım çok ağrıdı ağladım demenize anlam veremedim. Değmez.

Sadece seninki zor,uykusuzmuş kıyamam. Sabaha kadar dosya çalışıp molalarımı kızıma mama yedirmekten ibaret saydığım gecelerden birinden sonra çok sinir bozucu geldi yazdıkların. Gün içindeki iş tempomu anlatmıyorum bile. Akşam tek çabam kızıma erken gelebilmek olacak.. hatun uykusuz diye sinirliymiş ve bunu oğluna yansıtıyormuş.. sırf senden küçük,senden güçsüz diye kızıp bağıramazsın ona. Senden güçlüsüde gelip sırf sinirli olduğu için yapıştırsın ağzının üstüne bitane ozaman,ister miydin bunu? Çocuk yaparken ne hayal ediyorsunuz acaba ? Evcilik mi sanıyırsunuz bunu? Oyuncak bebek mi yoksa? Çocuk bu çocuk! Ağlayacak,uyumayacak,yoracak..hepsini hepimiz yaşıyoruz. Uyumadık diye çocuğa sinirlenmek yerine,şükrediyoruz allaha sağlıklı diye.
Sabah sabah sinir bozmaktan başka bi işe yaramıyor konunuz.

Hayata karşı çok ofkelisiniz.

Bayanlar 1 yasinda oglum var ve bana asiri yapisik surekli emmek istiyo aksam uyuttugumda bile 4 defa 5 defa uyaniyor sabah 6 bucuk 7 de uyaniyor uyuyamiyorm bu yuzden sinirlerim cok bozuk elimde olmadan agliyorm tum gunum bas agrisiyla geciyor dogdugundan beri boyle ilk 5 ay koligiyle ugrastim. Gun icinde uyudugunda ben uyuyamiyorm uyursam iyice hasta oluyorm midem bulaniyo uykusuzluktan artik ya oyuncaklarini veriyorm sen oyna ben koltukta gozlerimi dinlendirim diyorm onada izin vermiyo. Zaten gece de surekli uyandigi icin benimle yatiyo. BUTUN ANNELER MI BOYLE bayanlar bi cozumu yok mu bunun ya uykusuzluktan öluyorum bu sefer de sinirli oluyorm oglumada istemeden yansitiyorm. Gec yatirsamda ayni erken yatirsamda ayni. Bende tum gun boyunca oglumla ugrastigim icin yoruluyorum erkenden de yatamiyorm esim oluyo onunla kendime anca aksam oglum uyuyunca vakit ayirabiliyorm. Napcam ben napcam
Vallahi aynı durum bendede var bütün gün zombi gibi geziyorum uyumuyo kesinlikle gece sürekli uyanık ve sürekli emiyo

Bayanlar 1 yasinda oglum var ve bana asiri yapisik surekli emmek istiyo aksam uyuttugumda bile 4 defa 5 defa uyaniyor sabah 6 bucuk 7 de uyaniyor uyuyamiyorm bu yuzden sinirlerim cok bozuk elimde olmadan agliyorm tum gunum bas agrisiyla geciyor dogdugundan beri boyle ilk 5 ay koligiyle ugrastim. Gun icinde uyudugunda ben uyuyamiyorm uyursam iyice hasta oluyorm midem bulaniyo uykusuzluktan artik ya oyuncaklarini veriyorm sen oyna ben koltukta gozlerimi dinlendirim diyorm onada izin vermiyo. Zaten gece de surekli uyandigi icin benimle yatiyo. BUTUN ANNELER MI BOYLE bayanlar bi cozumu yok mu bunun ya uykusuzluktan öluyorum bu sefer de sinirli oluyorm oglumada istemeden yansitiyorm. Gec yatirsamda ayni erken yatirsamda ayni. Bende tum gun boyunca oglumla ugrastigim icin yoruluyorum erkenden de yatamiyorm esim oluyo onunla kendime anca aksam oglum uyuyunca vakit ayirabiliyorm. Napcam ben napcam
Bence sabretmeye çalış , bizde 1 yaşındayken öyleydik , şuanda 25 aylık hala sabahın 6sında kalkar . Ayrıca erken yatmak çok etkiliyor o uyuduğu zaman sende yatsan bu kadar zorlanmazsın aslında

İlk iki yıl çok normal, ben o günlerde oğlum ağladıkça ağlardım sinirlenip bağırmamak için, eşim gelsin iki dakikada ev işlerini halledeyim diye düşünürdüm çünkü oğlumla çok zor oluyordu tek kalmak istemiyordu. Yemek yemek uyumak lükstü çoğu zaman, 2 yaş sonrası yavaş yavaş düzeliyor, tabiki çocuksuz bir hayattan çocuklu bir hayata geçiş kolay değil, bir de destek olan birileri olmayınca çok zor, sizi eleştiren değil yardımcı olan insanların olması çok önemli. Bol dua edin, çocuklar annenin üzüntüsünü sinirini anlayıp daha da huysuz oluyor, sakin kalmak için sizi yoran, üzen şeylerden kaçının. Bir program yapmaya çalışın, öğlen uykusuna alışın mesela, 1,2 saatlik uyku çok iyi geliyor gece uyuyamadığınızda. Muhakkak dertleşin birileriyle sizi anlayacak birisi olsun tabiki, burdaki yeni anneler dahi olur. Siz kendinizi rahat hissettikçe bebek de rahatlar. Bir de benim oğlum 2. ay aşılarından sonra ciddi sıkıntılar yaşadı, sağlığı ve huyu açısından biz içeriklerini de araştırıp aşıları bırakma kararı aldık. Pek çok çocuğun aşılardan sonra ciddi sıkıntılar yaşadığını öğrendim. Anne babalar yemesine içmesine uykusuna özen gösterirken verilen aşı ve ilaçları sorgusuz kabul ediyoruz, pek çok ülkede de yan etkileri dolayısı ile tartışılıyor, inşallah bizim ülkemizde de ele alınır bu konular. En basiti kimi aşılarda jelatin içeriği var ve kaynağı belirtilmemiş, helal yedirmek önemli elbette ama helal ilaç ve aşılarda önemli. Mesela ben ilk hamileliğimde decavit kullanmıştım ama elevit marka muadilin domuz jelatini içerdiğini öğrendim, bazı doktorlar belki bilmeden yazıyorlardı.

İlk iki yıl çok normal, ben o günlerde oğlum ağladıkça ağlardım sinirlenip bağırmamak için, eşim gelsin iki dakikada ev işlerini halledeyim diye düşünürdüm çünkü oğlumla çok zor oluyordu tek kalmak istemiyordu. Yemek yemek uyumak lükstü çoğu zaman, 2 yaş sonrası yavaş yavaş düzeliyor, tabiki çocuksuz bir hayattan çocuklu bir hayata geçiş kolay değil, bir de destek olan birileri olmayınca çok zor, sizi eleştiren değil yardımcı olan insanların olması çok önemli. Bol dua edin, çocuklar annenin üzüntüsünü sinirini anlayıp daha da huysuz oluyor, sakin kalmak için sizi yoran, üzen şeylerden kaçının. Bir program yapmaya çalışın, öğlen uykusuna alışın mesela, 1,2 saatlik uyku çok iyi geliyor gece uyuyamadığınızda. Muhakkak dertleşin birileriyle sizi anlayacak birisi olsun tabiki, burdaki yeni anneler dahi olur. Siz kendinizi rahat hissettikçe bebek de rahatlar. Bir de benim oğlum 2. ay aşılarından sonra ciddi sıkıntılar yaşadı, sağlığı ve huyu açısından biz içeriklerini de araştırıp aşıları bırakma kararı aldık. Pek çok çocuğun aşılardan sonra ciddi sıkıntılar yaşadığını öğrendim. Anne babalar yemesine içmesine uykusuna özen gösterirken verilen aşı ve ilaçları sorgusuz kabul ediyoruz, pek çok ülkede de yan etkileri dolayısı ile tartışılıyor, inşallah bizim ülkemizde de ele alınır bu konular. En basiti kimi aşılarda jelatin içeriği var ve kaynağı belirtilmemiş, helal yedirmek önemli elbette ama helal ilaç ve aşılarda önemli. Mesela ben ilk hamileliğimde decavit kullanmıştım ama elevit marka muadilin domuz jelatini içerdiğini öğrendim, bazı doktorlar belki bilmeden yazıyorlardı.
Yaaaa allah korusuunn bilmeden verildiysede asinin icinde allah affetsin. Evet iste o yuzden yazmak istedim buraya benim gibi annelerle dertesmek istedim neler yapabiliriz bebegimize nasil daha iyi verimli olabilirim diye cook tesekkur ederim bu bilgilerinize tavsiyelerinze

canım valla sanki beni anlatmışsın sanırım çoğu anne de böyle yaşadıklarının aynısını belki daha fazlasını dönem dönem yaşadım şimdi oğlum 2 yaşında sütten kestim yeni yeni düzelmeye başlıyor maşallah ama yine bir iki defa uyanıyo tabi ama sen dinlenmeye gayret et ben onunla gündüzleri uyurdum zorlardım kendimi çünkü insan uykusuz daha sinirli ve sabırsız oluyor. benimki tam düzeldi şimdi diğer bebeğimizi bekliyoruz bi iki yıl daha ... Allah eksikliklerini göstermesin

Sizi oyuncak etmiş ve hassas noktalarınızı çok iyi kullanıyor.
Sabırlı ve kararlı olup yatağınızı ayırmalısınız.
O odasında yatağında yatarken siz ilk başta baş ucunda oturmalısınız.
Ağlamasına, yalvarmasına tepkisiz kalmalısınız.
Yataktan çıkarsa yine kararlı bir şekilde ve hiç konuşmadan defalarca yatağına yatırmalısınız.
İletişime geçmeden, oflamadan, bağırmadan, yılmadan her seferinde uyku düzenini bu şekilde ona kazandırmalısınız.
Her meme istediğinde vermemelisiniz. Gerekirse memeden tiksindirin. Salça, limon vs sürün göğsünüze.
Çocuğun düzene ihtiyacı vardır. Siz kuralsız ve düzensiz olduğunuzda veya en ufak taviz verdiğinizde çocuklar bu boşluğu çok iyi değerlendirir.
O yüzden türk çocukları şımarık, çok gürültücü, başına buyruk ve ağlak.
Çünkü kural yok, disiplin yok, bol ve kontrolsüz sevgi var. Her istediklerini ağlama ile bıktırma ile elde edebilir, Sizi elinizde oynatabilirler.
Biliyorum kıyamıyorsunuz ve uğraşmak istemiyorsunuz.
Ama sancılı sürecin sonunda rahat eden yine siz olacaksınız.
Her konuda!
Böyle tavsiyeler beni çok üzüyor. Bebek o daha oyuncak etmeyi kullanmayı bilmez. Sadece ilgiye sevgiye ihtiyacı var. Ağlamasına yalvarmasına tepkisiz kalmak çok acımasızca bir tavsiye. 1 yaşında çocuk memeden niye tiksinsin yapmayın lütfen bu vebalin altına girmeyin.

Tum anneler oyle sanirim. Suan yazini uykulu uykulu yaziyorum benim kizimda 20 ekimde 2 yasina girecek hayirlisiyla ve perisanim gece 7 8 kez kalkiyor ve memede uyuyor yoruldum bu gece kalkmalarindan zaten guduz uykusuda 1 yildir 20 dk buyuk kizim 2.5 yasindan sonra duzenli gece uykusuna gecti sanirim bunuda beklemem gerekecek ben 3 yildir uyumuyorum ard arda bebek olunca :KK47::confused:

Tabiki seviyorum bebegimi evlat sevilmezmi zaten bu kadar cok sevdigim icin yapisik bana he aninda ben varim yaninda. Kiyaslamak degil aslinda benim niyetim de aceba biyerde hatami yapiyrum diye dusundum
tek hatan eşinin kaçmasına izin vermen.

nasıl evladın sana yapışıyor sen de ona yapış çocukla. eşin gelince çocuğunu tok ve altı temiz olarak ona bırak git duş al yarım saat bir saat.
çocuk durmuyor ağlıyor vs diyecektir umursama.
oynat ağlamasın vs de.
ama buna kararlılıkla devam et. malum erkekler de çocuk gibi inatçıdır. o pes etsin sen değil.

Yataktan çıkarsa yine kararlı bir şekilde ve hiç konuşmadan defalarca yatağına yatırmalısınız.
İletişime geçmeden, oflamadan, bağırmadan, yılmadan her seferinde uyku düzenini bu şekilde ona kazandırmalısınız.
Her meme istediğinde vermemelisiniz. Gerekirse memeden tiksindirin. Salça, limon vs sürün göğsünüze.
Çocuğun düzene ihtiyacı vardır. Siz kuralsız ve düzensiz olduğunuzda veya en ufak taviz verdiğinizde çocuklar bu boşluğu çok iyi değerlendirir.
Çünkü kural yok, disiplin yok, bol ve kontrolsüz sevgi var. Her istediklerini ağlama ile bıktırma ile elde edebilir, Sizi elinizde oynatabilirler.
Her konuda!
Şu an 3 saatlik uykuyla yaziyorum aynı şekilde 7 aylık kızım var. Tavsiyeleriniz çok yanlış tv de gösterilen "dadı" yi izlemişsiniz gibi geldi, pedagoglar tarafından yerden yere vurulan program o.
O yaştaki çocuk ne anlasın kullanmaktan falan.elbet bir şekilde düzelecek ama yazdiğiniz gibi değil.
Konu sahibi sana tavsiye vermek isterdim ama ayni durumdayim gözlerim uzağı bile görmüyor artik uykusuzluktan sadece sağlıkla büyümesini bekliyorum.. umarim düzelirler

Bugün her derdi olana aynısını yazıyorum. .
bi kez daha yazma ihtiyacı duydum. .
siz ANNESİNİZ çok sanslisiniz. ..
bende uyuyamiyorum bütün gece düşünüyorum başım çok agriyor. .
hayatım boyunca böyle mi geçecek diye düşünmekten helak oldum.. evlat hasreti ile. . olmuyor belkide hiç olmayacak. .
her ay aynı hüsranla ağlamak her gün ümitle beklemek ve hep aynı sonuç yine yok belkide hiç olmayacak. . Allah size büyük bir nimet vermiş ne kadar sanslisiniz bi bilseniz... sizin bi meleginiz var allah sizi seçmiş de vermiş benim bütün dualarimda o var gelmeyen meleğim. ..
onun olmadığını düşünün canınız nasıl yanar o yüzden sımsıkı sarılın ona lütfen. .
benim içim yanıyor bunları yazarken bile ağlıyorum şuan.. çok ama çok sanslisiniz...

Her konuda!
bebek bu ya daha bebek.
neyin kuralı?
3 yaşına kadar çocuklar sadece hayatı anlamaya, keşfetmeye çalışıyor.
bilmediği kelimeler, tatlar, davranışlar yani hayatın kendisine alışmaya çalışırken koşulsuz güvendiği tek sığınak annesinin kucağı.
zaten tüm ömrü kurallarla geçecek. bari ilk üç yılı rahat rahat keşfederek geçsin.
bebek şımarmaz mutlu olur.
annesine eziyet etmek için değil ona güvendiği için yanından ayrılmaz.
eğer çok akıllı şeyler olsalardı tüm gece ağlayıp kendilerini yormak yerine uyumayı tercih ederlerdi.
hayat evet kurallarla kolaylaşır ama sevgiyle huzurlu ve mutlu olunur.

bebek önce anneye, babaya, memeye, sevgiye, ilgiye doysun. 3 yaşında anlam ve bağ kurabilmeye başladığında kuralları da kolayca öğrenecektir.

o bahsettiğin Türk çocukları sandığın gibi süper ilgiyle şefkatle büyümüyor. aksine ev işiyle kafayı bozmuş anneyle, tv telefonla yapışık yaşayan babayla büyüyor. şiddet görüyor, öfke görüyor.
karşısında onu muhatap alan birileri yok. o saldırgan asabi huysuz olacak tabi. ailenin ona verdiği o.

canım valla sanki beni anlatmışsın sanırım çoğu anne de böyle yaşadıklarının aynısını belki daha fazlasını dönem dönem yaşadım şimdi oğlum 2 yaşında sütten kestim yeni yeni düzelmeye başlıyor maşallah ama yine bir iki defa uyanıyo tabi ama sen dinlenmeye gayret et ben onunla gündüzleri uyurdum zorlardım kendimi çünkü insan uykusuz daha sinirli ve sabırsız oluyor. benimki tam düzeldi şimdi diğer bebeğimizi bekliyoruz bi iki yıl daha ... Allah eksikliklerini göstermesin
Rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin canim

Back
X