İlk iki yıl çok normal, ben o günlerde oğlum ağladıkça ağlardım sinirlenip bağırmamak için, eşim gelsin iki dakikada ev işlerini halledeyim diye düşünürdüm çünkü oğlumla çok zor oluyordu tek kalmak istemiyordu. Yemek yemek uyumak lükstü çoğu zaman, 2 yaş sonrası yavaş yavaş düzeliyor, tabiki çocuksuz bir hayattan çocuklu bir hayata geçiş kolay değil, bir de destek olan birileri olmayınca çok zor, sizi eleştiren değil yardımcı olan insanların olması çok önemli. Bol dua edin, çocuklar annenin üzüntüsünü sinirini anlayıp daha da huysuz oluyor, sakin kalmak için sizi yoran, üzen şeylerden kaçının. Bir program yapmaya çalışın, öğlen uykusuna alışın mesela, 1,2 saatlik uyku çok iyi geliyor gece uyuyamadığınızda. Muhakkak dertleşin birileriyle sizi anlayacak birisi olsun tabiki, burdaki yeni anneler dahi olur. Siz kendinizi rahat hissettikçe bebek de rahatlar. Bir de benim oğlum 2. ay aşılarından sonra ciddi sıkıntılar yaşadı, sağlığı ve huyu açısından biz içeriklerini de araştırıp aşıları bırakma kararı aldık. Pek çok çocuğun aşılardan sonra ciddi sıkıntılar yaşadığını öğrendim. Anne babalar yemesine içmesine uykusuna özen gösterirken verilen aşı ve ilaçları sorgusuz kabul ediyoruz, pek çok ülkede de yan etkileri dolayısı ile tartışılıyor, inşallah bizim ülkemizde de ele alınır bu konular. En basiti kimi aşılarda jelatin içeriği var ve kaynağı belirtilmemiş, helal yedirmek önemli elbette ama helal ilaç ve aşılarda önemli. Mesela ben ilk hamileliğimde decavit kullanmıştım ama elevit marka muadilin domuz jelatini içerdiğini öğrendim, bazı doktorlar belki bilmeden yazıyorlardı.