Oglum

Biz anneler cok pimpirikli olabiliyoruz bazen. Bende oglumu konusmuyor diye psikologa goturdum. Hatta bi ara otizmden bile suphelenmistim. Butun doktorlara soruyordum anliyor ve dediklerinizi yapiyorsa sorun yok diyolardi tatmin olmuyordum. Baba dede mama adda babacim anne babam kalk kaka bu vs bir cok kelimeyi soyluyordu ama bana yetmiyordu sanki. Psikologa goturunce icim rahatladi. Iciniz rahatlicaksa goturun derim bn :)
haklisiniz anne olmak hem cok guzel hem de cok zormus.Insallah bende rahatlarim

Son düzenleyen: Moderatör:
Yemek yedirirken video izletme sebebi nedir ? Siz yerken izliyor musunuz ? Yemek yemek hayatin akisinda olan, her bireyin yasamini surdurmesi icin yapmasi gereken olay. Olaganustu bir seymis gibi video izletip yedirmeye çalışmanız gereksiz, duzeltilmeli.
Isme bakmama konusunda bence gitmelisiniz. Ben bunun abarti oldugunu dusunmuyorum. Anneler hisseder, bir tuhaflik hissediyorsunuz ki bu kadar endiselisiniz.
Asla agzini acmiyor mecbur kaliyorum 1 yasina kadar asla video acmadim yiyordu.1 yasindan sonra cok ugrastim agzini asla acmiyor.o yuzden mecbur kaldm

Daha ne olsun esiniz hakli gibi sanki.doktor degilim ama zaten goturmussunuz sorun yok demis ki zaten 8 aylik bir bebekten nasil ve ne kadar bir goz temasi beklediniz bilemiyorum.ne icin ilac kullandigini anlamadim
Goturdugum cocuk doktoru goz temasi kurmuyor bi psikiyatri gorsun deyine haliyle goturdum kim olsa gotururdu.psikiyatrist de bi sorun yok eger goz temasini kaybederseniz ya da gelisiminde sorun olursa getirin ama suan bi sorun yok her cocugun otizm olma riski var kesin yok diyemem ama suan gelisimi normal dedi

Oğlunun yaptıklari gayet iyi bence yakinimin kasim 2016 dogumlu 14 aylık kız bebeği var daha yürümüyor senin anlattıklarının hiç birini yapamıyor anne bile demiyor için rahat olsun onun annesi hic takmiyor tembel kızım diye seviyor
Ondaki rahatligin birazi bende olsaydi keske

İsime bakmaması değilde göz kontağı kuruyor mu o önemli
Goz temasi iyi sanirim.mesela ilgisini ceken biseyi bizimle paylasiyor yabanci birisi konusurken gozune dik dik bakiyor sonra utaniyor.bise isterken yanima geliyor kalk dercesine bakiyor kaldiriyor beni su istiyorsa gun gun diye diye gidiyoruz.ama bazn ona konusurken bizi dinlemiyor o da olabilir sanirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Goz temasi kuruyor.mesela ilgisini ceken biseyi bizimle paylasiyor yabanci birisi konusurken gozune dik dik bakiyor sonra utaniyor
İçiniz rahat etsin isterseniz götürün ben bildiklerimi yazayım
Taklit yapıyor mu?Örneğin bi yere giderken el sallıyor mu?
Yada sizi öpüyor mu?
Anlamsız sesler çıkartıyor mu?

İçiniz rahat etsin isterseniz götürün ben bildiklerimi yazayım
Taklit yapıyor mu?Örneğin bi yere giderken el sallıyor mu?
Yada sizi öpüyor mu?
Anlamsız sesler çıkartıyor mu?
Evet taklit var.tel sarar by by gel gel bise bittiginde bitti yapiyor baş baş yapiyor erik dali oynuyor bi tane arisi var onu eline alio ari viz viz sarkisi soylemeye calisiyor kendi dilinde. burnunu kulagini gozunu gosteriyor kopegi var ona sariliyor ben ninni soyleyince salliyor.ama yabanci birisi hadi by by yap dediginde yapmiyor.ama ben annemle konustugumda hadi gorusurz by by deyince byby yapiyor uyumaya gidince yapiyor odaya giderken elini kaldirarak merhaba yapiyor.telefonla konusur gibi yapiyor kulagina alip.supurgeyi alip evi supurmeye calisiyor.

Soz tedavi olmaya devam edin, cocukcagizi da kendi haline birakin.
Bugun kizima ismini onlarca kez soyledim, inadina bakmadi sipa, bnmki de 14 aylik.
Ama biliyorum ki saglikli akilli masallah.
Sizin oglunuzda da bisey yok

Soz tedavi olmaya devam edin, cocukcagizi da kendi haline birakin.
Bugun kizima ismini onlarca kez soyledim, inadina bakmadi sipa, bnmki de 14 aylik.
Ama biliyorum ki saglikli akilli masallah.
Sizin oglunuzda da bisey yok
Omrum boyunca birakmayacam zaten tedavimi Allah kimsenin basina vermesin.tesekkur ederim cvb verdiginiz icin.

Asla agzini acmiyor mecbur kaliyorum 1 yasina kadar asla video acmadim yiyordu.1 yasindan sonra cok ugrastim agzini asla acmiyor.o yuzden mecbur kaldm
Zaten artik 14 aylik olmus bi cocugun agzini baskasinin beslemesi icin acmamasi gerekir bence. Blw denediniz mi ? Birakin kendi yesin tek bir lokma bile yese sizin video ile uyusturarak yedirmenizdir iyidir. Bir sure sonra keyif almaya baslar istahi açılır

Anne ile çocuk arasında görünmeyen bir bağ olduğuna inanırım. Şöyleki bizlerin ruh hali nasılsa çocuğunda öyle eminim sizdeki kaygıyı hissediyor ve inatlaşıyor yoksa gelişimi gayet normal.bu aylarının tadını çıkarın zaman çabuk geçiyor ve çok çabuk büyüyorlar yavrular

Zaten artik 14 aylik olmus bi cocugun agzini baskasinin beslemesi icin acmamasi gerekir bence. Blw denediniz mi ? Birakin kendi yesin tek bir lokma bile yese sizin video ile uyusturarak yedirmenizdir iyidir. Bir sure sonra keyif almaya baslar istahi açılır
Evet yiyebilecegi seyleri veriyorum.peyniri dilimleyip veriyorum yiyor.bizim sikintimiz corbalarda corbayi agzina goturmuyor dokmeyi tercih ediyor.ben elinden tutup agzina goturmek istiyorum oyle de yemiyor mecbur kaliyorum o yuzden

Anne ile çocuk arasında görünmeyen bir bağ olduğuna inanırım. Şöyleki bizlerin ruh hali nasılsa çocuğunda öyle eminim sizdeki kaygıyı hissediyor ve inatlaşıyor yoksa gelişimi gayet normal.bu aylarının tadını çıkarın zaman çabuk geçiyor ve çok çabuk büyüyorlar yavrular
Haklisiniz elimden geldigi kadar bebegime hissettirmemeye calisiyorum ama hissediyor sanirim.ben lohusa donemini de cok zor gecirdim kayinvalidem hastalandi o hastanade yatti ben onun evinde kaldim 5 ay bebegim kaynim kaynimin kizi kayinbabam koca ev butun isler bana bakiyordu ve esim de yanimda degildi simdi o donemin acisi cok fena cikiyor.

Oğlum 18 aylık ve saydığınız şeylerin çoğunu yapmıyor çünkü yapmak istemiyor.
İsmine isterse tepki verir ama cin fikirlidir.
Oradan bilirim sağlıklı olduğunu.
Yemek yedirmek işkence, bir şey yaptırmak da öyle.
Dediğim gibi saydığınız şeyleri asla yapmaz ama gider tencerelerin içine emzik koyar onları karıştırır kendince pişirir.
Ya da eşyaları önce dagıtır sonra başka çekmecelere tıkıstırır.
Her fırçaya benzettigi şeyle saçlarını tarar, tokalari Bana takar falan filan.
Çocuğu biraz rahat bıraksanız mi acaba?
Yaratıcılıgını ve motor gelisimini baltalıyor olabilir misiniz?

siz o konuyu anlamamissiniz orda oglumun cok fazla emzik istediginden bunun onun dis yapisina ve dil gelisimine etkisi olacakmi diye sordum.ondan bahsetmistim memme demesine takilmadim yani.bu arada haklisiniz her cocugun gelisimi farkli ama hayatimizda otizm ve hiperaktivite diye bibgercek var ve ben hastayim takinti hastasiyim belki de bosuna evham yaptim ama yine de ihmal edilmemesi gerektigini dusunuyorum cunku erken teshis bu hastaliklarda cok onemli.
İyi böyle devam edin o zaman ne diyelim.Sonucta çocuk sizin cocugunuz,onun icin en iyisini yine siz bilirsiniz.Size acil sifalar diliyorum

Siz yine de goturun doktora iciniz rahat etsin erken teshis o kadar onemli ki.. duyarlu anne olmak da cok guzel goturun iciniz rahst etsin bir sey varsa da ki umarim yoktur ona gore hareket edersiniz.

Siz yine de goturun doktora iciniz rahat etsin erken teshis o kadar onemli ki.. duyarlu anne olmak da cok guzel goturun iciniz rahst etsin bir sey varsa da ki umarim yoktur ona gore hareket edersiniz.
Insallah yoktur cok tesekkur ederim beni anladiginiz icin haklisiniz bu gibi durumlarda erken teshis cok onemli.cevremde otizmli olan bi cocuk var annesi cocuk doktoru bizi bosuna oyaladi biraz gec kaldk egitim icn demisti hic unutmuyorum

Back
X