• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oglum

depresif34

Guru
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2010
237
59
323
İstanbul
merhaba,benim 5.5 yasında anasınıfına giden bir oğlum var.sıkıntım da var tabi bununla birlikte.Bugün öglen okula bıraktım heveslı gidiyoruz gerci öğretmenını de seviyor cok şükür.Ama kendini toparlayamıyor bu da benı sınır ediyor artık.İçeri girdik ayakkabılarını çıkartıyor acele acele iş yapıyor sankı yarışda.Neyse akşamda anneannesi almaya gittı ben çalışıyorum çünkü ayakkabılarını giyerken sorun yasamış giyemiyorum diye aglamış tabi bunu da öğretmen duymuş demiş yapamıyormu.Ona göre değerlendiricem demiş.Nasıl sinir oldum çocuğa ya anlatamam öğretmen haklı tabi kı de ama oğlum kendi ihtiyacını göruyor canı ısterse .okulda sıkıntı yaratıyor aslında kendi kendine .yapamıyorum diye hep aglıyor hersey için ama.Mesela bugun ceketını bıraktım yanına haberi de var annem sormus öğretmene ceketı de vardı dıye .Öğretmen de demiş kendisi var demedi diye.ya ben nasıl bır yol izlemeliyim nolur bır akıl verin bana kendini toparlayamıyor ve cok ağlak:(

Bi şeyleri kendi başına yapamadığı zaman onun yerine yapmayın ya da yardım etmeyin başarana kadar sadece gösterin ve sözle yönlendirin kendine güveni gelsin.

Arkasının toplanmasına fazla alışmıs ve ihtiyaçlarını işine gelince görüyor belli ki.
Arkasını toplamayı bırakın ve bir de öyle gözlemleyin.

Siz bunu sıkıntı yaptıysanız ben kendimi atayım aşağıya :110:
Öğretmeniniz gayet saçma davranmış ayakkabısını giyrmediyse giyememiştir yardımcı öğretmenin görevi de yapamadıklarına yardım etmek
Her çocuk bir olmuyor zaten de anlattıklarınızda büyütülecek ahlanıp vahlanıp konu açacak bişey yok

Zorda kalinca aglamanin ise yaramadigini ogrettiginde duzelecek bende annem herseyimi yaptigindan onemsemez hicbi sorumluluk almazdim ama zorda kaldin mi oyle bi yapiyosunki herseyi.. bence hayat ilerde doverek anlamasini saglamadan siz ogretin

ya 5 yasındaki bır cocuktan ne kadar cok sey beklıyorsunuz hem sız hemde ögrtemenı.ogretmenın tutumu ayrı bır tuhaf ama sızın cocugunuz bır seylerı yapamdıgında kı ona tutumununuz bakıs acınız da cok yanlıs.kendı basına elbet gıyebılır ayakkabısını ama okul cıkısı hem kalabalık oluyor hemde cocuklar anne babalar onları almaya geldıgı zaman bır garıp olup yaramaz oglaklar gıbı ordan oraya kosup,hızlıca cıkma derdınde oluyorlar.bunu nıye bu kadar dert ettınız analamdım.ogretmenınız cocugu kapıda ayakkabı gıyıp gıyemdıgıyle degıl derste yaptırdgıgı aktıvıtelerle olcmelıdır.cocugun el becerısını,koordınasyon durumunu sınıfta olcmelı bır zahmet.kapı onunde degıl.cocugunuz gayat normal kendınızıe onuda uzmeyın.

Cocugunuza sinir olmayin bence. Siz sinir oldukca anlar daha da yapar. Sabirli bir sekilde asil derdinin ne oldugunu ogrenmeye calisin derim. Belki onu rahatsiz eden bir seyler var, yada tam uyum sagliyamadi. Normal bunlar. Her cocugun sorunlariyla bogusmasi farkli sekilde olur.

Back
X