oğlum...

cocuklarimcanlarim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014
3.315
3.913
Günaydın arkadaşlar, hemen konuya gireyim, 6 yaşında oğlum alerjik astım, yaklaşık bir haftadır geceleri boğulurcasına kuru öksürük var. Daha öncede olmuştu birçok kez, hatta gece terlemeleri ve öksürük şikayetiyle götürdüğümde beni alerji bölümüne yönlendirmişlerdi. Oradaki testlerden sonra alerjik astım teşhisi kondu oğluma. Gece çiğneme tableti, burun sepreyi (günde bir fıs her iki burnuna) bir de hava aparatı var, çok tıkandığında hava veriyoruz. Odasında ve evdeki bütün tüylü oyuncakları kaldırdım. Sık sık havalandırıyorum odasını. Halıyı da kaldırdım buna rağmen dün gece öksürürken resmen bir an nefesi kesildi havayı verdim yavrum kendine geldi. İki ayda bir kontrolleri var hiç aksatmıyoruz. Ama doktor aynı ilaçlara devam etmemizi söylüyor. İstanbul Avrupa yakasında alerjik astım konusunda bildiğiniz iyi bir doktor var mı? Ayrıca aynı durumda olan arkadaşlar öksürükler için evde bitkisel bir şeyler kullanıp öksürüğü hafifletebiliyor mu? Yardımlarınızı bekliyorum.

öksürük için bal ve limonu karıştırıp veriyorum oğluma. tabi bunu soğuk algınlığı öksürüğünde yapıyorum sizde işe yarar mı bilemiyorum. bizde çok sık hastalanıyoruz (oğlum 3 yaşında) astıma çok yatkın dedi dr buharlar vs çok kullandık, şimdi dr kadir tuğcunun tavsiyelerini yapıyorum işe yaradı gerçekten son 5-6 aydır yaşadığımız soğuk algınlıkların hiçbirinde buhar kullanmadım çok şükür. siz kendi durumunuzu dr kadir beye mail atın en geç bir gün sonra cevap almış olursunuz. bir forum sitesinde de yazıları var benzer durumunuzu oradan takip edebilirsiniz. Google dr kadir tuğcu yazın gelin ben site ismi vermeyeyim. mail atacaksanız söyleyin size özelden mail adresini vereyim. geçmiş olsun

öksürük için bal ve limonu karıştırıp veriyorum oğluma. tabi bunu soğuk algınlığı öksürüğünde yapıyorum sizde işe yarar mı bilemiyorum. bizde çok sık hastalanıyoruz (oğlum 3 yaşında) astıma çok yatkın dedi dr buharlar vs çok kullandık, şimdi dr kadir tuğcunun tavsiyelerini yapıyorum işe yaradı gerçekten son 5-6 aydır yaşadığımız soğuk algınlıkların hiçbirinde buhar kullanmadım çok şükür. siz kendi durumunuzu dr kadir beye mail atın en geç bir gün sonra cevap almış olursunuz. bir forum sitesinde de yazıları var benzer durumunuzu oradan takip edebilirsiniz. Google dr kadir tuğcu yazın gelin ben site ismi vermeyeyim. mail atacaksanız söyleyin size özelden mail adresini vereyim. geçmiş olsun

Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için, özelden mail adresini atabilirseniz çok sevinirim.

bir çok hastalıkta bitkisel destekler durumu daha kötüye götürebiliyor,doktorunuza danışmadan asla bitkisel bir destek vermeyin oğlunuza,çok geçmiş olsun Allah şifa versin.

Benim oğlumda da var alerjik öksürükler. Genelde baharda, polenlerin çıktığı zamanlarda başlıyor ve bir süre devam ediyor. Ben de fıs fıs veriyorum. Bazen çok çok kötü olduğunda hastaneye götürüyorum, bir süre onu rahatlatmak için bir şeyler veriyorlar, şimdi ismini hatırlayamadım ama sanırım kortizonlu bir ilaç, buharla ilacı veriyorlar. O ilaç o gün biraz rahatlatıyor.
Ben de bilmiyorum, üzgünüm, keşke yardımcı olabilsem.Sadece doktorların verdiği ilaçları kullanıyorum. Geçmiş olsun.
Bu arada bir de alerji aşısı var. Doktoruna onu sorar mısınız? Bir sene koruyuculuğu var sanırım.

bir çok hastalıkta bitkisel destekler durumu daha kötüye götürebiliyor,doktorunuza danışmadan asla bitkisel bir destek vermeyin oğlunuza,çok geçmiş olsun Allah şifa versin.

Teşekkürler yorum için, önümüzdeki hafta yine götüreceğim kontrole doktora mutlaka danışacağım. Koşup, oynadığı günler yani biraz yorulduğu günlerde gece öksürüğü daha şiddetli oluyor. Oğlum çok koşturma, terliyorsun diyorum. Anne bende arkadaşlarımla oyun oynamak istiyorum ama diyor. Haklı da yavrum 6 yaş tam oyun oynama yaşı. Çokta hareketli.

Benim oğlumda da var alerjik öksürükler. Genelde baharda, polenlerin çıktığı zamanlarda başlıyor ve bir süre devam ediyor. Ben de fıs fıs veriyorum. Bazen çok çok kötü olduğunda hastaneye götürüyorum, bir süre onu rahatlatmak için bir şeyler veriyorlar, şimdi ismini hatırlayamadım ama sanırım kortizonlu bir ilaç, buharla ilacı veriyorlar. O ilaç o gün biraz rahatlatıyor.
Ben de bilmiyorum, üzgünüm, keşke yardımcı olabilsem.Sadece doktorların verdiği ilaçları kullanıyorum. Geçmiş olsun.
Bu arada bir de alerji aşısı var. Doktoruna onu sorar mısınız? Bir sene koruyuculuğu var sanırım.

Çok sağolun, size de çok geçmiş olsun. Evet bizde fıs fıs kullanıyoruz. onu sıkınca biraz rahatlıyor ama artık bıktım istemiyorum bu fıs fısı diye bağırıyor. Bir de uykusu bölündüğü için daha da huysuzlaşıyor. Dün gece nefesi kesildi gibi oldu çok korktum bir de oğlum anne beni kurtar bu öksürükten ne olur ölücem anne öksürmekten diyince, fısfısı verip rahatlayıp uykuya daldı oğlum ama ben sabaha kadar ağladım. Sinirim bozuldu, içim acıdı.

Odasını serin tutun mümkünse 20 derece civarı her akşam muhakkak duş aldırın. Aynı zamanda gıda alerjiside varsa yediklerine çok dikkat edin. Ütü kullanmamaya çalışın. Eğer mecburum ütü kullanmam gerekiyor diyorsanız o evde yokken yapın ve evi havalandırın. Asla çok sıcağa maruz bırakmayın çarşaflarını çok sık değiştirin. Evin diğer odalarında tüylü halınız varsa mümkünse kaldırın. Yıkanabilir kilim tarzı şeyler alın haftada bir yıkayın. Koltuklarınıza koltuk örtüsü serin iki takım örtü kullanın iki günde bir değiştirin. Evin balkonunda bile sigara içirtmeyin. Verdiğiniz çiğneme tabletini her akşam aynı saatte verdiğinize dikkat edin. Yatmadan en az 2 saat önce beslenmesini kesin süt meyve suyu falan hiç içmesin. Çok yakın bir arkadaşımın oğlu alerjik astım ve aynı zamanda birçok gıdaya alerjisi var bunları uygulamaya başladıklarından beri çok yol katettiler. Dikilitaşta Muhsin Ayhan diye bir doktora gidiyorlar. Bildiğim kadarıyla çocuk doktoru kendisi ama alerji konusunda ek eğitim almış. Ben anadolu yakasında oturuyorum benim kızımın doktoru da alerji Uzmanı ondanda çok memnun herkes. Prof. Dr. Raha Cengizlier kozyatağı carrefourun arkasında flora plaza da muayenehanesi.

Çok teşekkür ederim. Ütü hiç aklıma gelmemişti. Evet dün akşam kızımın okul formasını ütülemem gerekiyordu bugün giyineceği için onları ütüledim, oğlumda tutturdu yanında oynayacağım diye daha önce ütü yaparken yanımda durmuyordu belki de o yüzden dün gece çok fazla öksürdü. Diğerlerini uyguluyorum, doktor 7 yaşında atlatabilir dedi inşallah atlatacağız.

anneminde alerjik astımı var prof. dr. serhat fındık çok iyi bir doktor. hisar intercontinental hospital da çalışıyor. biz çok memnun kalmıştık annemin krizleri de azaldı. şuan hiç yok gibi.

bende de bvar alerjik astım.bu mevsim polen zamanı olduğu için sıkıntılı bir dönem..
odasını sık havalandırıyorum demişsiniz ama yanlış yapıyorsunuz..tam tersi tüm polenleri içeri alıyorsunuz..özellikle sabahları polenler çok yoğun olur..akşam üzeri azıcık havalansın yeterli..
bir de ben keçiboynuzu özü kullanıyorum bir süredir etkisini bu mevsim hissettim çok daha iyiyim..hergün 1 kaşık oğluma da içiriyorum..onda da alerji var , astım değil ama ..
çok fazla bitkisel tedaviye girmenizi önermem çünkü bitkilere de alerjisi olma ihtimali var.geçmiş olsun.

bu arada eve geldğinde mutlaka hemen duş aldırın,polenler özelllikle saça ve kıyaftelere yapışıyor.
kıyafetleri başka odada çıakrtıp havalandırın asla yattığı odada durmasın..yatak örtüsü kullanın,onu da yatarken başka odaya kaldırın..

bu arada eve geldğinde mutlaka hemen duş aldırın,polenler özelllikle saça ve kıyaftelere yapışıyor.
kıyafetleri başka odada çıakrtıp havalandırın asla yattığı odada durmasın..yatak örtüsü kullanın,onu da yatarken başka odaya kaldırın..

Çok teşekkür ederim, keçiboynuzu özünü bende kullanayım bir zararı olacağını sanmıyorum. Aktarlardan mı bulabilirim. Söyledikleriniz benim için çok önemli, geceleri öksürük nöbetleri başladığında çaresiz kalmak çok zor. Yapabildiğim şey başını yüksekte tutmak ve fıs fıs vermekten başka bir şey olmuyor maalesef. Özellikle de gece uykuya daldıktan 1-1,5 saat sonra su gibi terlemiş oluyor. Üstünü komple değiştiriyoruz eşimle sonrasında sabaha kadar bir daha terleme olmuyor. Ama her gece ilk uykuya daldığı o zaman diliminde su gibi oluyor yastığına varana kadar. Çocuklarında alerjik astım olan birkaç arkadaşımdanda duydum bu uykuya daldıktan 1-1,5 saat sonra aşırı terleme sonrasında ter namına bir şey olmadığını. Doktora sordum alerjik astım olan çocuklarda bu sık görülür dedi.

X