• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum :(

ymnmhmtbsr

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2015
156
46
13
32
Merhabalar benim 11 aylık bir oğlum var. 3 aylıkken parmağını emmeye başladı. Doktoruna anlattık sakın bıraktırmaya çalışmayın içgüdüsel bir hareket falan filan dedi biz de uğraşmadık. Birkaç ay sonra yine söyledik yine uğraşmayın dedi. Önceden sadece uykusu geldiğinde emerken şimdi sürekli emiyor. Üst dişleri çıktı. Sağ taraftaki dişi uzuyor ama soldaki parmaktan dolayı uzamıyor. Artık müdahale etmek gerek ama ne yapacağımı bilmiyorum. Çorap denemiştim öyle de emdi şimdi de çıkarıp atar. Salçaydı biberdi denedim öyle de emdi. Şimdi yara bandıyla uğraşıyorum emerek onu yumuşatıp çıkarıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum yardım edin nolur :(

hiçbir şey yapma canım kendisi bırakır zaten benim oğlumda 3 yaşında bir buçuk yaşına kadar parmağını emdi ben hiç müdahale etmedin biber falan asla sürmedim hatta son zamanda iyice saçmaladı elin parmağını bırakıp ayağını emiyordu ben çekmeyi bile yeltenmedim çünkü oral dönemi atlas ana kadar bu çok normal oğlum kendisi bırakti oda bırakır tecrübeyle sabit

Çocuklar tırnağını yemesin diye kullanılan acı oje varmış Ondan dene belki tiksinir emmez

19 aylık kızım parmak emmiyor ama emziğe dehşet düşkün emmeden gezmiyor uyumuyor.Dün doktor kontrolünde ağladı meme diye doktor ver dedi çok düşkün bıraktıramıyorum ne yapıcam dedim 2 Yaşına kadar teşebbüs bile etme bırak emsin henüz bebek sayılır emme refleksi var ve emiyor 2 yaşından sonra denicez dedi. İçimde rahatladı büyük kızım da 2 yaşında bıraktı memeyi. Meme verebilirsin her çeşit meme al ve dene. Mutlaka birini sever. Bir arkadaşın kızı 4 yaşına kadar battaniye emdi sürekli ve sonunda bıraktı. Çocukların inadı çabuk kırılıyor ama doğru yöntemle tabi.

Ama diş yapısını bozuyor artık araştırıp okuduğum yerlerde de 3 4 yaşına kadar normaldir diyordu ben de okuyunca rahatladım ve bıraktım ama dişini öyle gördükçe çok üzülüyorum

Kuzenim de aynı şekilde uyurdu bebekken suan 9 yaşında ve hala parmak emerek uyur..Bi uzmana danışmanızı tavsiye ederim..Internette edinilen bilgilerin bir çoğu doğru olmayabiliyor. .

Kardeşime 7 Yaşında zor bıraktırdık. Kuzenimin eşi koca kadındı uyurken hala emiyordu :-)
Ne kadar erken bıraktırırsanız o kadar iyi bence.

Siz yapma dedikçe yapacak. Üstelik şuan çok erken daha. Bu tür müdahaleler çocukları hırçınlaştırabiliyormuş.
Ben emziğe karşı bir insanım ama veriliyorsa öyle erken bıraktırmamalı, etkileniyorlar.

Sizde bekleyin bence. Diş bir şekilde yerini alır. Zaten süt dişleri bunlar.

Back
X