oğlum...

cocuklarimcanlarim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014
3.315
3.913
248
Merhaba arkadaşlar, son dönemde 8 yaşındaki oğlumla tek başına içinden çıkamadığım sorunlar hakkında sizden yardım almak amacıyla açıyorum konumu. Oğlum 1 ay önce sünnet oldu her şey gayet iyi geçti herhangi bir sorun yaşamadık sünnet sonrasında da. Ama gelin görün ki sünnet kilodu giydirdim ilk zamanlar 1 ay olmasına rağmen sünnet kilodunu çıkartamıyorum okula dahi onu giyinip gidiyor normal kilot giyinirse acıyacağını düşünüyor. Dün akşam oğlum deneyelim giyin kilodunu bak bakalım demeden acıyıp acımadığını bilemeyiz öyle değil mi? Zaten 1 ay oldu artık iyileştin bence acımayacak ama bir de sen kendin giyinip gör dedim. Tam giyinecek derken panikle çıkardı hayır acıyacak biliyorum giyinmeyeceğim diye. Bir de bu olayın üstüne bugün öğretmeniyle görüştüm, okulda da 2. dönem çok değişmiş hiçbir şey yazmıyor, derslere katılmıyor, verdiğim kağıtları yapmıyor yerlerden topluyoruz sorduğumda ise hiç cevap vermeden öylece yüzüme bakıyor dedi. Kuru bir inadı var anlayamadığım diye de ekledi. Evde de bu dönem sorun aynı defterler de yazı yok denecek kadar az, her gün ödevim yok diye geliyor eve ve ben gerek gruptan yazılanları takip ederek gerekse bazı velilelere sorarak öğrenmek zorunda kalıyorum. Nasıl yaklaşmam ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim.

Hay Allah demekki çok etkilenmiş.ne yapılır tam bilemedim.pedagoga mı danissaniz

Öğretmenine aynı soruyu yönelttim, 1 hafta bekleyelim bugün sınıfta onunla birebir konuştum ve bana söz verdi önümüzdeki hafta yine gözlemlemeye devam edeceğim dedi. Bende bilemedim ki ne olduysa sünnet sonrası çocuğun huyu-suyu, psikolojisi davranışları her şeyi değişti.

Sünnet külodunda çok ısrar etmeyin diyecektim ben de, biraz daha zaman verin o konuda.
Ama dersleri de etkileniyorsa, zor toparlayacak gibi, bence de daha vakit kaybetmeden uzman birinden yardım alın, belki ufak değişiklikler yetecektir.

Sünnet külodunda çok ısrar etmeyin diyecektim ben de, biraz daha zaman verin o konuda.
Ama dersleri de etkileniyorsa, zor toparlayacak gibi, bence de daha vakit kaybetmeden uzman birinden yardım alın, belki ufak değişiklikler yetecektir.

Sünnet kilodunu giyiniyor hala dün akşamdan sonra peki oğlum sen ne zaman çıkarmak istersen o zaman çıkarırız deyip konuyu şimdilik kapattım. Bir de dün öğretmeniyle konuşmak istedim durumunu okulun kapısındaki görevliye öğretmeniyle görüşeceğim der demez dışarı çekti beni elimden tutup, anne lütfen öğretmenimle konuşma dedi. Neden oğlum durumunu soracağım bunu ara ara hep yapıyorum dedim. Yok anne şimdi konuşma sonra konuşursun dedi ağlayarak sarıldı peki dedim. Bugün ondan gizli gidip konuştum meğer okuldaki durumunun farkında olduğundan belki de öğretmeninin söyleyeceklerinin az çok bilincinde olduğundan engellemeye çalışmış beni afacan.

8 yaş sünnet için uygun bir yaş değil mi acaba bende birden bunu düşündüm kendine ait bir parçası ona danışılmadan alındı ya psikolojikman baya etkilendi anladığım kadarıyla bir pedagoga götürsen bende oğlumu en iyisi bu yaz sünnet ettireyim iyice aklı ermeden ,bir kaç konu daha okumuştum senin ki gibi.ama pedagog şart bence.

8 yaş sünnet için uygun bir yaş değil mi acaba bende birden bunu düşündüm kendine ait bir parçası ona danışılmadan alındı ya psikolojikman baya etkilendi anladığım kadarıyla bir pedagoga götürsen bende oğlumu en iyisi bu yaz sünnet ettireyim iyice aklı ermeden ,bir kaç konu daha okumuştum senin ki gibi.ama pedagog şart bence.

Haklısın hiç bu kadar etkilenebileceğini tahmin etmemiştim. Sünnet öncesi babasıyla konuştu ve bütün merak ettiklerini sordu öyle hazır ve cesur girdiki ameliyathaneye genel aneztesi altında yapıldı. Doktor yaşından dolayı psikolojik olarak etkilenmesin diye lokal anestezi yerine genel anesteziyi önermişti. Dün akşam da babasına baba şuna bak neredeyse hepsini kesmişler bir parça bırakmışlar offf offff baktıkça sinirim bozuluyor diye kendi kendine söylenip durdu.

Acaba ailedeki babası dışındaki bir erkekten yardım mı isteseniz?Hani genç biri olabilir işte dayıdır kuzendir.Oğlunuza gel senle erkek erkeğe konuşalım deyip sünnet hakkında vs konuşabilir.Belli ki oğlunuzu sünnet olmak çok sarsmış.Belki cinsel anlamda aklında değişik düşünceler olabilir.Hani organıyla ilgili filan.İşte bu kişi ona sünnet olmanın yararlarını hatta biraz esprili bi dille ilerisi için iyi olduğunu filan anlatsın.Merak etme benimde zor iyileşti ben de korkmuştum şeklinde empati yapsın.Belki çocuğu rahatlatır.Anladığım kadarıyla korkuları oluşmuş.

Acaba psikolojik bir sorun mu? Ya 2 den önce ya 7 den sonra derler sünnet için, ama okulda ki tutumunun sünnetten sonra çok değiştiğini düşünüyorsanız bir psikoloğa danışmakda fayda var bence.

Merhaba arkadaşlar, son dönemde 8 yaşındaki oğlumla tek başına içinden çıkamadığım sorunlar hakkında sizden yardım almak amacıyla açıyorum konumu. Oğlum 1 ay önce sünnet oldu her şey gayet iyi geçti herhangi bir sorun yaşamadık sünnet sonrasında da. Ama gelin görün ki sünnet kilodu giydirdim ilk zamanlar 1 ay olmasına rağmen sünnet kilodunu çıkartamıyorum okula dahi onu giyinip gidiyor normal kilot giyinirse acıyacağını düşünüyor. Dün akşam oğlum deneyelim giyin kilodunu bak bakalım demeden acıyıp acımadığını bilemeyiz öyle değil mi? Zaten 1 ay oldu artık iyileştin bence acımayacak ama bir de sen kendin giyinip gör dedim. Tam giyinecek derken panikle çıkardı hayır acıyacak biliyorum giyinmeyeceğim diye. Bir de bu olayın üstüne bugün öğretmeniyle görüştüm, okulda da 2. dönem çok değişmiş hiçbir şey yazmıyor, derslere katılmıyor, verdiğim kağıtları yapmıyor yerlerden topluyoruz sorduğumda ise hiç cevap vermeden öylece yüzüme bakıyor dedi. Kuru bir inadı var anlayamadığım diye de ekledi. Evde de bu dönem sorun aynı defterler de yazı yok denecek kadar az, her gün ödevim yok diye geliyor eve ve ben gerek gruptan yazılanları takip ederek gerekse bazı velilelere sorarak öğrenmek zorunda kalıyorum. Nasıl yaklaşmam ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ah canım ya olumsuz etkilenmis demek.Ben de sunnet kilodu kullanmiyim bari hic tecrube oldu.
Bence kesinlikle bir cocuk pedagog a danışin.Onemli bir durum.ben oglumun pipi takintisi olan bir dönemde epey fayda görmüştüm.inşallah uzman yardimi ile hersey duzelir

Acaba ailedeki babası dışındaki bir erkekten yardım mı isteseniz?Hani genç biri olabilir işte dayıdır kuzendir.Oğlunuza gel senle erkek erkeğe konuşalım deyip sünnet hakkında vs konuşabilir.Belli ki oğlunuzu sünnet olmak çok sarsmış.Belki cinsel anlamda aklında değişik düşünceler olabilir.Hani organıyla ilgili filan.İşte bu kişi ona sünnet olmanın yararlarını hatta biraz esprili bi dille ilerisi için iyi olduğunu filan anlatsın.Merak etme benimde zor iyileşti ben de korkmuştum şeklinde empati yapsın.Belki çocuğu rahatlatır.Anladığım kadarıyla korkuları oluşmuş.

Kendisinden 1 yaş büyük kuzeni de oğlumdan 2 gün önce sünnet oldu, onunla konuştular. O artık ben sünnet kilodumu çıkardım hiç acımıyor çünkü iyileşti diye anlattı oğluma. Dayısıyla konuştu dinliyor o an ikna olmuş gibi ama sonrasında yine aynı.

Acaba psikolojik bir sorun mu? Ya 2 den önce ya 7 den sonra derler sünnet için, ama okulda ki tutumunun sünnetten sonra çok değiştiğini düşünüyorsanız bir psikoloğa danışmakda fayda var bence.

Sanırım tek çarem pedagog çünkü kendi kendine toparlayanacak gibi durmuyor oğlum. Bugün öğretmeni neden derslere katılmıyorsun, yazı yazmıyor matematik yapmıyorsun bir problem mi var diye sormuş ama yanıt alamamış. Ardından beni mi sevmiyorsun sorun ben miyim diye sormuş? Seni çok seviyorum öğretmenim demiş birden o son dönemde hiç cevap vermeyen çocuk. Ardından öğretmenine ben böyle yapınca siz çok üzülüyorsunuz değil mi öğretmenim söz veriyorum sizi artık hiç üzmeyeceğim demiş. Bu tepkisi de şaşırtmış öğretmeni, 2 haftadır sorduğum hiçbir şeye ya cevap vermeyen ya da çok kısık sesle cevap veren çocuk birden bu tepkileri verdi diye.

Benim yeğenim de 8 yaşında sünnet oldu, bazen acıyor diye bağırıyor ilgilenmiyoruz. İlk zamanlar biz de hassaslaşıyorduk. Alıştı artık o travmayı atlattı. Henüz bir aylık ve yeniymiş. İnatlaşmayın, istediği kadar kullansın sünnet iç çamaşırını. İlgilenmeyin, gözlemeyin ona hissettirmeyin ama gözlemleyin. Sizdeki gerginlik onu da etkiler. Bir de evde ya da sınıfta değişen bir durum var mı? Evde yeni bir kardeş, kardeş varsa ona alınan yeni bir eşya, sünnet dışında yeni bir olay, babanın tavrında değişme? Bunları düşünün. Hassas tepkiler gösterdiğinde siz hassaslaşmayın güçlü ve kararlı durun. Okula gittiğinizde ona görünmeden önce görüşmenizi bitirin öğretmeni ile. görüşmeden ona daha sonra güvenli bir ortamda; evde ya da odasında bahsedin.

Benim yeğenim de 8 yaşında sünnet oldu, bazen acıyor diye bağırıyor ilgilenmiyoruz. İlk zamanlar biz de hassaslaşıyorduk. Alıştı artık o travmayı atlattı. Henüz bir aylık ve yeniymiş. İnatlaşmayın, istediği kadar kullansın sünnet iç çamaşırını. İlgilenmeyin, gözlemeyin ona hissettirmeyin ama gözlemleyin. Sizdeki gerginlik onu da etkiler. Bir de evde ya da sınıfta değişen bir durum var mı? Evde yeni bir kardeş, kardeş varsa ona alınan yeni bir eşya, sünnet dışında yeni bir olay, babanın tavrında değişme? Bunları düşünün. Hassas tepkiler gösterdiğinde siz hassaslaşmayın güçlü ve kararlı durun. Okula gittiğinizde ona görünmeden önce görüşmenizi bitirin öğretmeni ile. görüşmeden ona daha sonra güvenli bir ortamda; evde ya da odasında bahsedin.

Herhangi bir değişiklik yok, okulda da yok bildiğim kadarınca. Sünnet kilodu konusunda kendi haline bıraktım babası da kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman çıkarırsın oğlum bu arada merak ettiğin aklına takılan bir şey olursa da sorabilirsin bana diye yaklaşıyor sürekli. Bu durum ondan çok beni üzüyor oğluma yardımcı olamıyorum yetersiz bir anne gibi hissediyorum kendimi.

Benim oglumda yaz basinda sunnrt olmustu ayni yasta. Bir yaz cikarmadi sunnet kulodunu. Nereye gitse onu giydi. Korkusundan merhemini bile surdurmedi oyle iyilesti gitti. Ama cok cektirdi bebekliginďe yaptirmadigima bin pisman oldum.

O zaman annesi olarak onunla başbaşa bir konuşun.Çocuğunuzu karşınıza alıp diyin ki sünnet olmak demek pipiyi kesmek demek değil oğlum.Ucundaki bir deri parçasını alıyorlar böylece ileride idrarını yaparken daha iyi olacak evlendiğinde cinsellik anlamında iyi olacak vs. gibi anlatın.Merak etme büyüyecek nasıl ki ayak numaramız biz büyüdükçe büyüyor,vücuttaki organlarda öyle zamanla tabiki büyüyecek deyin.

Back
X