oğlum...

Merhaba arkadaşlar, son dönemde 8 yaşındaki oğlumla tek başına içinden çıkamadığım sorunlar hakkında sizden yardım almak amacıyla açıyorum konumu. Oğlum 1 ay önce sünnet oldu her şey gayet iyi geçti herhangi bir sorun yaşamadık sünnet sonrasında da. Ama gelin görün ki sünnet kilodu giydirdim ilk zamanlar 1 ay olmasına rağmen sünnet kilodunu çıkartamıyorum okula dahi onu giyinip gidiyor normal kilot giyinirse acıyacağını düşünüyor. Dün akşam oğlum deneyelim giyin kilodunu bak bakalım demeden acıyıp acımadığını bilemeyiz öyle değil mi? Zaten 1 ay oldu artık iyileştin bence acımayacak ama bir de sen kendin giyinip gör dedim. Tam giyinecek derken panikle çıkardı hayır acıyacak biliyorum giyinmeyeceğim diye. Bir de bu olayın üstüne bugün öğretmeniyle görüştüm, okulda da 2. dönem çok değişmiş hiçbir şey yazmıyor, derslere katılmıyor, verdiğim kağıtları yapmıyor yerlerden topluyoruz sorduğumda ise hiç cevap vermeden öylece yüzüme bakıyor dedi. Kuru bir inadı var anlayamadığım diye de ekledi. Evde de bu dönem sorun aynı defterler de yazı yok denecek kadar az, her gün ödevim yok diye geliyor eve ve ben gerek gruptan yazılanları takip ederek gerekse bazı velilelere sorarak öğrenmek zorunda kalıyorum. Nasıl yaklaşmam ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim.
Amaaan bir şey oldu sandım ya hasta filan diyecek dedim .
Tek derdiniz bu olsun Rabbim tüm evlatları korusun

sünnetle ilgili yorum yapmıycam ama okuldaki davranışların için bir şey sormak istiyorum çocuğunuza kendinizmi baktınız yoksa kreşe mi verdiniz?benim oğlumda aynı yaşta ve aynı sıkıntı bizde de var bir an konuyu rumuz farklı olmasa benmi actım acaba dedim .bizimki kreşte de böyle ders vs çok gördüğü için sıkılıyor o yuzden yapmak istemiyor diye düşünüyorum bu soruyuda o yuzden sordum.

Günaydın, 6 aylıktan 4 yaşına kadar bakıcı vardı. 4 yaşından sonra 2 yıl üst üste tam gün özel bir anaokuluna gitti.

benim aklıma şu geldi, acaba arkadaşları onu korkutacak birşey söylemiş olabilir mi?
belki vereceğim örnek size uygun gelmeyecek ama 4 yaşında bir kızım var son günlerde bana çok düşkün olmaya başladı ki normalde arkamdan ağlayan bir çocuk değildir.
gece uyanıp ağlıyor "yanımdan gitme" diye, sabahları "okula gitmek istemiyorum, annemi özlüyorum" diyor babasına.
öğretmenine sordum. arkadaşlarından biri "senin annen gelmeyecek" diye ağlatmış.

yaş dönemi ve olay farklı olabilir ama arkadaşlarının sözlerinden çok etkileniyorlar bir ağzını arasanız?

Oğlumun genel olarak korku durumu başlamıştı. Ablamız oğlum 3-4 yaşlarındayken kardeşine kızdığında seni başka aileye vereceğiz diye korkutmuş birkaç kez ben şahit olduğumda kızımla konuştum böyle şeyler söylememezi gerektiğini kardeşinin bunları ciddiye aldığını anlattım. Tam atlattık derken bu seferde okuldaki arkadaşları korkunç videolar (nasıl seyrettiriliyor o yaştaki çocuklara bunlar ona da anlam verememekle birlikte) sürekli izlediklerini söyleyip anlatıyorlarmış. Odasında tek başına uyayabilen çocuk artık uyuyamıyor uykuya dalana kadar beni yanında istiyor gece de mutlaka uyanıp yanıma geliyordu maalesef. Şu sıralar odasında uyuyor en azından ben yanında oturuyorum uykuya dalana kadar ama gece tuvaleti gelmediği sürece uyanmıyor. Hafta sonu bütün ödevlerini bitirdi çok azimliydi umarım böyle devam eder. Öğretmeniyle bu sabah tekrar konuştuk hala sünnet kilodunu çıkarmadığı için eşofman altıyla gidiyor okula, birkaç gün için izin almıştık öğretmeninden ama süre maalesef uzadı. Israrcı olamıyorum xx Bey kendi kendine yensin istiyorum dedim. En iyisini yapıyorsunuz okulda bende desteklerim dedi. Herhangi bir sorunu var mı diye sordu? Onunla anne-oğul özel bir konuşma yaptık bir sorunun varsa bana anlatabilirsin oğlum dedim ama yok anne canım ders yapmak yazı yazmak istemiyor diye cevap aldığımı da belitttim öğretmene. Öğretmende gözlemleyecek bu hafta.

Ben cocukların erkeklerın bu kadar buyuk sunnet edılmesıne karsıyım. 40 gunlukken cocuk tramva yasamadan atlatılmalı o surec. Ama malesef sunnet dugunu takıntısı oldugu ıcın su mıllette( mıllette bızım nısanımız, kınamız, dugunumuz, dıs bugdayı, adım coregı ve yas partılerıyle ugrasması yetmıyormus gıbı bırde sunnetımız var ) cocuklar zorluk yasıyor ayrıca cınsel yasamları ıcınde bu kadar buyuk olmamaları gerek.

psıkolog'a gıtmelısınız bence.

Buarada benım oglum bebekken sunnet oldu

oyy çok üzüldüm. kesinlikle pedegoga götürün. çok hassas bir konu çok.
en iyisi bebeklik çağında sünnetmiş bir kez daha anlamış olduk. inş kuzucuk çabucak toparlar.

uzmanlar ya 1 yaştan önce ya da 7 yaştan sonra diyorlar sünnet için ama şu durumu okuyunca 7 yaş sonrası acaba ne kadar uygun diye düşündüm.

keşke ara tatilde değil de yaz tatilinde sünnet ettirseydiniz belki okul durumunu etkilemezdi.

acaba gördüğü ilgi devam etsin mi istiyor bilemedim ki.

8 yaş sünnet için uygun bir yaş değil mi acaba bende birden bunu düşündüm kendine ait bir parçası ona danışılmadan alındı ya psikolojikman baya etkilendi anladığım kadarıyla bir pedagoga götürsen bende oğlumu en iyisi bu yaz sünnet ettireyim iyice aklı ermeden ,bir kaç konu daha okumuştum senin ki gibi.ama pedagog şart bence.

8 yaş hiç uygun bi yaş değil. çocuk çok etkilenmiş. aklıma ilk bu geldi ama zamanı geri döndüremeyeceğimize göre yazmak ta istemedim.

ne yapılır bi fikrim yok. pedagoga danışmalı diye düşünüyorum

Sünnet ya hiç aklı ermeden yaptırımalı yada çocuğun anlayıp kendisi kabul ettiği zaman
Oğlunuz çok etkilenmiş belliki bence beklemeden pedagog ile görüşün

Ben de kesinlikle pedagog tavsiye ediyorum. Uzun uzun yazıp kafanızı şişirmek istemem, çok benzer bir durumda bir yakınımız, "zamanla hallolur efendim, ne pedagogu alla'sen ! " diyenlerin etkisinde, zamana bıraktı, sorunlar çok ama çok büyüdü. Belli ki sizlerin bilmediği bir nedenle bir travma oluşmuş, tespit etmek, gidermek bence bir uzmanın işi. Geçmiş olsun, umarım evladınız en kısa zamanda hiç bir iz kalmadan atlatır.

Oğlumun genel olarak korku durumu başlamıştı. Ablamız oğlum 3-4 yaşlarındayken kardeşine kızdığında seni başka aileye vereceğiz diye korkutmuş birkaç kez ben şahit olduğumda kızımla konuştum böyle şeyler söylememezi gerektiğini kardeşinin bunları ciddiye aldığını anlattım. Tam atlattık derken bu seferde okuldaki arkadaşları korkunç videolar (nasıl seyrettiriliyor o yaştaki çocuklara bunlar ona da anlam verememekle birlikte) sürekli izlediklerini söyleyip anlatıyorlarmış. Odasında tek başına uyayabilen çocuk artık uyuyamıyor uykuya dalana kadar beni yanında istiyor gece de mutlaka uyanıp yanıma geliyordu maalesef. Şu sıralar odasında uyuyor en azından ben yanında oturuyorum uykuya dalana kadar ama gece tuvaleti gelmediği sürece uyanmıyor. Hafta sonu bütün ödevlerini bitirdi çok azimliydi umarım böyle devam eder. Öğretmeniyle bu sabah tekrar konuştuk hala sünnet kilodunu çıkarmadığı için eşofman altıyla gidiyor okula, birkaç gün için izin almıştık öğretmeninden ama süre maalesef uzadı. Israrcı olamıyorum xx Bey kendi kendine yensin istiyorum dedim. En iyisini yapıyorsunuz okulda bende desteklerim dedi. Herhangi bir sorunu var mı diye sordu? Onunla anne-oğul özel bir konuşma yaptık bir sorunun varsa bana anlatabilirsin oğlum dedim ama yok anne canım ders yapmak yazı yazmak istemiyor diye cevap aldığımı da belitttim öğretmene. Öğretmende gözlemleyecek bu hafta.
canım benim, çok tatlı bir çocuğunuz var...
siz de çok iyi bir annesiniz bence... gözlerim doldu, ben de bir erkek oğlan bekliyorum. umarım ilişkimiz sizinki gibi olur.

Back
X