Doğuma Hazırlık oğluma 2. isim

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
aylarca bu isim konusundan sıkıntılar yaşadım. 2 yıl evvel babamı kaybetmiştim. annem hamile olduğumu duyduğundan itibaren baban geliyor demeye başladı. erke olsun demeye başladı. kız olursa üzülecekti resmen. benim bebeğimde erkek oldu. cinsiyetini öğrenince eşim dediki annene şaka yapalım kız diyelim. demez olaydık. bir oturup ağlamadığı kaldı. sonra açıkladık kızdı bize. neyse biz isim konusunu açmadan herkese dedesinin ismi olacak dedi. aslında babamın ismi çok güzel bir isim ömer faruk ama benimde eşiminde mantığı anne baba ismi koymaktan yana dedğildi. evlenmeden önce bile böyle konuşmuştuk. diğer yandan ben babama çok düşkündüm bebeğimi hiç faruğum diye sevemedim karnımı okşarken ağlamaya başlıyordum. anneme bir gün bari sadece bir ismini kullansak ikinci ismi biz koysak dedim hakkımı helal etmem dedi. eşimin aileside bebeğe bir isim koymak istediler oda kayınpederimin ismi idi (yaşar)yani FARUK YAŞAR olsun dediler. eşimde bende istemiyorduk ama kırılacaklar üzülecekler diye hep sustuk. en son eşim bu konu 7 ay devamlı evimizde gerginlik üzüntü yaratınca bıktı ve yeter dedi. bana bıraktı herşeyi. ana baba olan biziz. maddi manevi tüm sıkıntıyı çeken biziz dedi sen taşıyorsun senin hakkın dedi ne istiyorsan onu koyalım dedi. bende düşündüm taşındım yine dedim ki kimse kırılmasın alışırım faruk yaşar olsun. ve ben bunu anneme açıkladım. 1 hafta kıyamet kopardı. onlar bizi kıskanıyor diye babanı çekemediler mi başka toruna koysunlar....vs ben artık senin annen değilim babanında kemiklerini sızlattın. ben ağla ağlaa.... en son dedim ki kafama göre koyacam yeter üzme beni. öncesinde ben faruk yaşarı istemezken yeterki ortalık sakinleşsin diye anneme kabul ettirmeye çalıştım. kayınvalidem dedi istediğinizi koyun bizim için sorun değil. eşim dedi kimsenin ismini koymuyorum. çocuk benim değilmi bir isim için küsen küssün. veee en sonunda bebeğimize çınar ismini koymaya karar verdik. şimdi yanına ikinci bir isim düşünüyoruz. ben genelde Kuran' da geçen bir isim olsa diyorum
akşam eşim çınar efe de kulağa güzel geliyormuş demeye başladı.:))

Bazı büyüklerin çoçuklarına torunlarına koyulacak isimle ilgili yaptığı baskıları , kaprisleri anlamak zor .Bencilce bir tutum.Kendi fikirlerini , isteklerini söylemeliler tabi ki ama kendi çocuklarının da birer yetişkin olduğunu ve ANNE BABA olduğunu düşünerek onların kararlarına da saygı duymalılar .Özellikle yeni vefat etmiş aile büyüklerinin ismlerinin yeni doğan bebeklere ağır geldiğini düşünürüm.Öyle bir tanıdığım var çocuğa ne zaman baksam adının çağrıştırdıkları ile ilgili hüzün, ağırlık , yani ağır bir enerji hissediyorum .Siz de ne zaman çoçuğunuzu baba adıyla sevseniz içiniz burkulucak .Kaybettiğimiz sevdiklerimizi anmanın , unutmamanın , unutturmamanın bir çok yolu var halbuki .Eşininizin ailesi daha olgun davranmış ve eşiniz en güzel kararı vermiş .Anneniz de alışır hem çoçuğu babanızın adını söyleyerek de sevebilir istediği zaman :55: Bu arada efe çınar da güzel.

Umut Çınar
Ege Çınar
Güney Çınar
Kuzey Çınar
Egemen Çınar
Yiğit Çınar
Bulut Çınar
Mavi Çınar
Yağız Çınar
Ekin Çınar
Emek Çınar
Toprak Çınar
Enez Çınar
Erim Çınar
Efil Çınar
Doruk Çınar

bunlar aklıma gelenler :)

Kur-an'dan bir isim istediğinizi şimdi okudum, dolayısıyla benim önerilerim bir işe yaramaz:) Kur-an'dan verebileceğim örnek de yok malesef. Umarım güzel bir isim bulursunuz

canım serkan zaten eşimin ismi:1: bi ara düşünmedik değil hani serkan çınar mı olsa diye gerçi ben düşünmedim de eşim çok düşündü:52: efe de düşünüp vazgeçtiğimiz isimlerden biri

madem babasının adı serkanmış bence serkan çınar güzel olur:) hem erkek çoçuğa babanın adı çok yakışıyor bence :)hem eşin içinde güzel olur bence

herkes bır efedır tutturmus gıdıyor bense nedense hıc sevemedım efe adını hatta ben hamıleyken kuzenım efe koysana adını demişti hatta vereyım 1 mılyar efe koy demişti:52: cınarr ismi güzel bence nıye ılla ıkı ısım ıstıyosunkı sadece çınar güzel degılmı cınar berk duymustum hatta lale devrı dıye bır dızı varya orda koymuslardı bu ismi
kurandan isim emre emir

Back
X