Oğluma çokmu bağırıyorum:(

miseyyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2012
77
35
88
İzmir
Hanımlar selam,

3 yaşındaki oğlum beni bu aralar bayağı zorluyor... ona bu aralar çok bağırıyorum herhalde :( psikolojisini bozmaktan korkuyorum ama sinir anında sabretmek gerçekten zor.. evimizde şükür vurma olayı yok sadece bazen benı çileden çlkarıyor🤪 bu arada gebeyim ve hormonlar coşuyor malum...

Sizin bebeler kanı beyninize şıcratınca sakin kalabilmek için ne yapıyorsunuz? Varmı benimle paylaşabileceğiniz tuyolar/ öneriler❤️

Ne yaptıgına baglı.
konuşarak
Yanından uzaklaşıp salinleşince konuşarak
Bagırmak onlar için pek birşey ifade etmiyor

Sabrınızın taştığını düşündüğünüz anda çocuğunuza bir bakın ne kadar minik savunmasız . Bunları düşünürken yatışırsınız zaten kanımca :)
Çocuk çocukluğunu her zaman yapacak . Biz büyükleri olarak tepkilerimizi ölçülü ve anlayacağı şekilde vermeliyiz ki onlar da ileride ona göre bireyler olsun . Bağırmak çocuğu sadece arsızlaştırır . Bıkmadan sabırla anlatmak gerek

3 Yasinda bir oğlum var benim de sinirlari zorlayan bir çocuk 3 4 gun once salonda ki henuz alal8 6 ay olan salon takiminin sandalyesine balik yagini boca etti.
Ev les gibi kokuyordu sinrden gunlerce basim ağrıdı mideme vurdu stres ama napabilirim bagirsam dovsem bi faydası yok bu sureci sabırla sakinca atlatmak önemli icimden 10 a a kadar sayiyoyrum bu cok faydali oluyor benim için

Ah canım keşke her anne çocuğuna bağirmamasi gerektiğini bilse. Yoksa çocuk ya alışıp yuzsuzlesiyo ya içine kapaniyo yada bağırıp çağırmayı öğreniyo.

Bagirmak sozlu siddettir. Ha dovmussunuz ha bagirmissiniz ayni sey. Ben bunu dusunerek kendime engel olmaya calisiyorum. Kendinizi tutamiyorsaniz gidin banyoda tuvalette kendi kendinize bagirin cocuk sizi duymasin

Hanımlar selam,

3 yaşındaki oğlum beni bu aralar bayağı zorluyor... ona bu aralar çok bağırıyorum herhalde :( psikolojisini bozmaktan korkuyorum ama sinir anında sabretmek gerçekten zor.. evimizde şükür vurma olayı yok sadece bazen benı çileden çlkarıyor🤪 bu arada gebeyim ve hormonlar coşuyor malum...

Sizin bebeler kanı beyninize şıcratınca sakin kalabilmek için ne yapıyorsunuz? Varmı benimle paylaşabileceğiniz tuyolar/ öneriler❤️
Cocuk demek sabır demek, sakin kalin. Anne ogul iliskisini bir omur zedelerseniz hayati boyunca sizinle kötü iliskisi olur. Cok zorlandiginizda baska odaya gidin. Bi de 3 yasindaki çocuğa evde bakmak daha zor, bol bol parka cikarin.

Gözlerinizi kapatın ve sakinleşene kadar sayın. Yine geçmezse başka odaya geçin.

Hanımlar selam,

Ayrica hayatta en guvendigi insan sizsiniz, sakin kalin, guven duygusu yikilmasin..

Arada olur yani cocuk her duyguyu ogreniyor.. kaldiki o da sana bagirir yasi buyukse. Ben 7 yasindakine bakarak anlatmaya calisiyorum artik kizdigimda... ve susuyorum

O bir birey. Hem de sizin çocuğunuz. Siz bir yetişkin olarak bağırmaya hakkınız olmadığını öğrenmelisiniz. Eğer kendinizde bu hakkı görmeye devam ederseniz yapmak için her zaman bahane bulunur.

Daha iki yasina yeni girecek bir kizim var ve hamileyim. Biz sinir olalim diye yaptiklari hic bisey yok. Bagirmanin da azi cogu yoktur. Inanin benim evimde de cildirmalik seyler oluyor hemde hergun her vakit. Eger delirecegim birsey yapiyosa evi batirmak gibi o an oturup onu izliyorum tebessum ederek cogu zaman anne hadi diye yaptigi seye benide davet ediyor. Dusunun yani, biraz daha sessiz kalip hadi kizim gel simdi soyle yapalim diyorum. Azarlayip bagirip cagirip sert bakislar atarak onun minicik kalbini kirip pisman olmadigim icin cok daha vicdanen rahat oluyorum. Mesela sandalyenize yag dokulmus, bi tencere yemegin dokuldigu de oldu etrafin yapis yapis hamur olduguda. Ya da yeni alip cok para verdigimiz biseyin heba oldugu da. Bilerek yapmiyolar ki. Evimin butun odalarinda onun boyunun yetistigi hizada her duvar delicesine boyali. Herturlu kalemle hemde. Ama hicbir sey onun mutlulugundan onemli degil benim icin. Bunu gercekten soyluyorum. Ben annemden sevgi goremedim. Babami hic saymiyorum. Simdi kendimi onun yerine koyuyorum hep, ben olsam suan ne anlatmak istiyorum annemde nasil tepki bekliyorum diye.

Back
X